halszka.ka 01.03.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Widze ze szanowna gospodyni ma kolejny dylemat: lakier czy olej ? Tez to przechodzilam, a wlasciwie to nie tak, bylam pewna ze lakier, no i w koncu na dole, w pokoju dziennym mam ... olej , ale o doswiadczeniach to jeszcze niewiele moge napisac, mam go od paru dni, tyle tylko, ze wszystkim sie bardziej podoba podloga na parterze - olejowana, od podlogi na pieterku - lakierowanej to samo drewno. Pozdrawiam tez czasami juz mam ala na glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 a ja chciałabym na zywo zobaczyc olejowany teak przemysłowy na duzej powierzchni....nie wiecie gdzie to mozna ujrzec we wrocku?halszka a co Ty masz za drewienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 01.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Irma a ty swoją przemysłówke planujesz ulozyc na dziko czy plastrami? plastrami, szkoda mi na takie fanaberie kasy, poza tym to jest jakby idea przemysłówki, zeby klasć szybko i plastrami, nie? ja nie wiem Irma czemu Ty zawsze masz świeta racje Zeby jeszcze moi klienci myśleli tak jak Ty, a nie tylko się kłócą i kłócą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 a ja chciałabym na zywo zobaczyc olejowany teak przemysłowy na duzej powierzchni....nie wiecie gdzie to mozna ujrzec we wrocku? halszka a co Ty masz za drewienko? ja tez, ja tez chetnie bym popatrzyla a moi parkieciarze ukladali ostatnio 300 metrow przemyslowki,ale gdzies w Łodzi. Xeniu jak zanjdziesz cos to cyknij fotke i podeslij mi tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Widze ze szanowna gospodyni ma kolejny dylemat: lakier czy olej ? Tez to przechodzilam, a wlasciwie to nie tak, bylam pewna ze lakier, no i w koncu na dole, w pokoju dziennym mam ... olej , ale o doswiadczeniach to jeszcze niewiele moge napisac, mam go od paru dni, tyle tylko, ze wszystkim sie bardziej podoba podloga na parterze - olejowana, od podlogi na pieterku - lakierowanej to samo drewno. Pozdrawiam tez czasami juz mam ala na glowie halszka ! milo Cie widzieć, długo sie nie odzywalas teraz Cie umecze, jak juz przyznalas sie ze masz parkiet w obu wersjach musisz mi tu wstawic zdjecia, prosze! no i opisz mi cos wiecej na temat olejowanego, jak to sie pielegnuje poza olejowaniem, czy są jakies wskazowki co do normalnego mycia typu: jaki plyn, jak ciepla woda itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 no własnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 zapomniałam powiedziec że panowie parkieciarze bardzo dobrze ocenili nasze posadzki pochwalili deske jatobe, którą nam położą na górze i za dwa tygodnie przyjda połozyc przemysłowy na parterze, a ja mam tydzien na to zeby sie zastanowic jak to ulozyc i czym pokryc, lakier a moze olej zeby nie było tak słodko to okazalo sie ze pan od balustrady cos kreci i jeszcze sie skonczy tak ze sami ja zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.03.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 malmuc na górze masz parkiet jatobe czy deske barlinecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 malmuc na górze masz parkiet jatobe czy deske barlinecka? parkiet jatoba, deski roznej dlugosci, juz wykonczone i tylko do polozenia małż jak je zobaczyl to juz chcial je wcisnac gdziekolwiek ale w sypialni nie pozwoliłam, tam musi byc wykladzina (mieciutka, dodam ) pierwszy raz widzialam tak fajna jatobe, bo ma duzo deseczek w kolorze cos jak teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A wciaz nie ma zdjec. Bedom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A wciaz nie ma zdjec. Bedom? no bedom bedom na razie nie ma co cykac bo sciany i sufity szykuja sie do malowania w zasadzie to powinnam w koncu zabrac sie za obmyslanie tynku na sciane kominkowa tylko kiedy to robic? w tygodniu praca, wieczorem dzieci cekol juz lezy i czeka a czasu ani weny ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Wiosna idzie, dni coraz dluzsze a i energii przybedzie, wiec wszystko ruszy a my sie zdjec doczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Malmucka i zrób koniecznei zdjecia tego tynku Jestem bardzo ciekawa co wymyslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Malmucka i zrób koniecznei zdjecia tego tynku Jestem bardzo ciekawa co wymyslicie pewnie ze sie pochwale jak bedzie czym oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 halszka ! milo Cie widzieć, długo sie nie odzywalas teraz Cie umecze, jak juz przyznalas sie ze masz parkiet w obu wersjach musisz mi tu wstawic zdjecia, prosze! no i opisz mi cos wiecej na temat olejowanego, jak to sie pielegnuje poza olejowaniem, czy są jakies wskazowki co do normalnego mycia typu: jaki plyn, jak ciepla woda itd itd nie odzywalam sie dlugo - bo internetu nie bylo, a i teraz nie moge poszalec w sieci, bo wolne to cholerstwo tu na wsi .... ale wracajac do tematu to , tak jak pisalam doswiadczen jeszcze nie mam, a wiedza moja na temat podlog olejowanych tylko od FORUMOWICZOW od borga, ja swoj parkiet (dab) lekko wybielilam, chcialam uzyskac podobny odcien jak na meblach i drzwiach, uzylismy olejowosku OSMO , ponoc tak zrobione podlogi z czasem wymagaja coraz mniej zabiegow pielegnacyjnych, sie zobaczy zdjecia sa w mojm albumiku, ale na nich niewiele widac a z innej beczki, co bys Ty, albo inne bywajace tu panie proponowaly na takie okno, ( szer. 3m, wys. 2m) myslalam o ekranach, o roletkach rzymskich, albo o normalnych firankach... (bez zaslon) http://1.1.1.4/bmi/foto0.m.onet.pl/_m/45a52cbf384885ba3ae91ea83b22e2e4,5,19,0.jpg[/url] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.03.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a z innej beczki, co bys Ty, albo inne bywajace tu panie proponowaly na takie okno, ( szer. 3m, wys. 2m) myslalam o ekranach, o roletkach rzymskich, albo o normalnych firankach... (bez zaslon) Pozdrawiam wiele zalezy od tego jaki klimat bedzie miał pokój, ja u siebie planuje tzw panele na szynach, firany jakos nie teges roletki rzymskie tez mi sie bardzo podobaja halszka piekna masz elewacje, miodzio! a te szare plytki to nie sa przypadkiem moje nebula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 halszka piekna masz elewacje, miodzio! a te szare plytki to nie sa przypadkiem moje nebula? za elewacje dziekuje , a plytki to sa MOJE to Casalgrande Padana - Meteor Grigio dzieki za zdecydowana odpowiedz, bo juz bylam sklonna isc na latwizne i machnac se firanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 05.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a plytki to sa MOJE to Casalgrande Padana - Meteor Grigio : A nie bo MOJE U nas tyż Casalgrande. Grigio w garażu i Bianco na parterze. A elewacja miodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a plytki to sa MOJE to Casalgrande Padana - Meteor Grigio : A nie bo MOJE U nas tyż Casalgrande. Grigio w garażu i Bianco na parterze. A elewacja miodzik Och, nie moje Grigio w garazu A Bianko i Nero w lazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.03.2008 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 myslałam ze to edilcuoghi concretus Halszka daj spokoj firankom no i witam Pawła, dawno Cie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts