Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

a ja jeszcze przyszłam pogmerać w sprawie twojego kominka :p

bo skoro ten pas cofnięty ma być ozdobą i przyciągać wzrok to najlepsze będzie neutralne tło: biel, złamana biel, lekka szarość.

najłatwiej jest zdecydować, gdy wiesz jak będzie wyglądała reszta wnętrza: masz już kolor na ściany, kolor kanapy (właśnie może dobierz tapicerkę pod kolor wnęki w kuchni), jakie inne meble, dodatki....

ja bym powiedziała im prościej tym lepiej. proste jest piękne, pozwala dostrzec najdrobniejsze elementy.

to mnie teraz zwyzywaj.... :( :( :wink:

aaaa i bardzo się cieszę z dziennika :D

no wiec kolor na scianach juz jest

to jest ten bez szarawy, ktory kiedys tak namietnie nawklejalam

sofy w salonie beda dwie, oliwkowe

kolumny kolo schodów maja byc takie same jak sciana kominka

dodatki? nie wiem,nie mam pojecia jaki stol, krzesla, szmatki na okna :roll:

aaaaaaa wiem jeszcze ze na podlodze bedzie teak olejowany

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Malmuc, jesteś z dziennikiem!!!

Trochę kazałaś na siebie czekać.... :wink:

Czy ja moge sobez zapożyczyć zdjęcia twojej sypialni (to z komórki) oraz to z łóżkiem (drugie), bo my mamy praktycznie identyczny kolor w kuchni, ale nie udało mi sie go uchwycić... Ja to nazywam kolor wygotowanej skóry od buraka - taki szaro-brązowy , jakby z leciutkim dodatkiem fioletu (tego fioletu właściwie nie widać, ale gdyby go nie było, to by było widać, że go nie ma :lol: )

To co, mogę?

Widzę, że ty w ogóle dużo masz robione, kurcze... jak jakiś czas temu zalądałam do komentarzy, to krzyczałaś że nic i w ogóle, a tu chałupa do przeprowadzki szykowana.... :o

W ogóle to na górze macie więcej niż my, bo u nas dopiero zabudowa poddasza się kończy...

Witaj Dominiko :D

a prosze prosze, pozyczam Ci zdjecia :lol:

Widzę, że ty w ogóle dużo masz robione, kurcze... jak jakiś czas temu zalądałam do komentarzy, to krzyczałaś że nic i w ogóle, a tu chałupa do przeprowadzki szykowana....

no wiesz jak popatrze w dziennik to w zasadzie od wrzesnia, pazdziernika nic sie do teraz nie działo, a moze i działo ale małymi kroczkami :roll:

mielismy kilka takich strupow, z ktorymi nie widomo co zrobic, ale wkoncu podjelismy meską decyzje i zamiast biadolic zabralismy sie do roboty tzn.

mąż wymurował balustrade-murek na pietrze, przy pomocy szwagra postawili sciane miedzy salonem a jadalnia a tym samym zabudowali kominek

potem jeszcze troche dlubania, ktore jak wiesz trzeba zakonczyc przed przygotowaniem domu do malowania

a z malowaniem to bylo tak ze jednego dnia patrzylam na pomalowane sciany, drugiego dnia przywloklam aparat, a na moich scianach pelno pacnietych gipsowych plam :o

zaobserwowalam nastepujace zjawisko

malarz Jacek przejął od nas rozczulanie sie nad kazdą rysą rowkiem na murze i wszystko dokladnie łatał :lol:

hej, hej!

dawno mnie nie było, a tu takie zmiany :)

fajnie że jest dziennik i stary awatarek

pozdrawiam

czesc!

juz zaczelam sie martwic gdzie sie podzialas :D

zmiany?

dopiero maszyna rusza :lol: :wink:

ale mam juz ulozone na górze moje deski tzn jatobe :D

ehhhhhhh, nie moglismy sie z mezem napatrzec

aha! nie pytaj o zdjecia :oops:

wzielam z domu aparat, cale 8 godzin ladowalam w pracy baterie i w koncu zapomnialam go zabrac na budowe :evil:

cos tam pstryknelam komórką, ale nie mam kabelka :roll:

Fajnie, że znów jest twój dziennik !

Co do kominka- tez jestem za jasnym- w kolorze pozostałych ścian w salonie: czyli ten szary-beż, jednolity - bez faktury.

Wyróżnienie- poziomy pas przy szybie kominka- ciemnym kolorem/kamieniem. Do tego np jakiś ornament na ścianie kominkowej- w tym ciemniejszym kolorze.

A co do kolorystyki- widzę, że celujesz w "natural" -

szarosci, szare brązy, oliwka i teak- bardzo ładne zestawienie.

Postaram się coś poszukać w tej konwencji

http://www.livingathome.de/wohnen_einrichten/wohnwelten/images/db/428/ww200701032.jpg

http://www.farbqualitaet.de/Trends/aw2005/images/room_tr3_2.jpg