editta 26.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 proszę bardzo śliczna podłoga. a co jeszcze ciekawego z życia budowlanego moze jutro teak sie rozłozy no świetnie, oczywiście czekam na zdjątka i wiecie co, słońce się pojawiło jakie słonce ! u mnie biało za oknem i wciąż sypie a u mnie coraz mniej bieli, a zieleń jakaś jaskrawsza z pod tego śniegu się wyłoniła choć słońcem za wcześniej się pochwaliłam, już go skubane chmury zakryły małgosiu mam nadzieję, że pamiętasz o odwiedzinach. ja oczywiście. mam nadzieję, że może tegoroczne lato nam dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 hmmmmmmm, u mnie jest skromnie no deseczki sobie kupilam, ale to polowa ceny dobrej deski 3w no i teak, a raczej robocizna , dobrze ze to tylko 30 m parafrazując reklamkę pilsnera z Fryczem i Chyrą: "... teak to ja mam w łazience.. " (a raczej będę miał, ten przemysłowy) To jedyny eghzotyk jaki sobie planuję (poza może tarasem ale musze dokłądniej poznać koszty) Chyba w sumie nie mam nic przeciwko egzotykom, jeśli tego nie ma dużo i nie błyszczy się strasznie (bo ja lubię mat ) jedno jest pewne, fantastycznie jest miec męża, który żadnej pracy sie nie boi zwłaszcza ze wykancza dom poraz pierwszy,a ile kasy sie zaoszczedzi ! a to na pewno sam będę chciał sie trochę poświęcic robieniu kilku rzeczy w tym domku, co do których będę sie bał, że ktoś nie zrobi tego tak jak chcę... (inaczej mówiąc sam sobie będę mężem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 małgosiu mam nadzieję, że pamiętasz o odwiedzinach. ja oczywiście. mam nadzieję, że może tegoroczne lato nam dopisze pewnie, że pamietam jakże bym mogla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 hmmmmmmm, u mnie jest skromnie no deseczki sobie kupilam, ale to polowa ceny dobrej deski 3w no i teak, a raczej robocizna , dobrze ze to tylko 30 m parafrazując reklamkę pilsnera z Fryczem i Chyrą: "... teak to ja mam w łazience.. " (a raczej będę miał, ten przemysłowy) To jedyny eghzotyk jaki sobie planuję (poza może tarasem ale musze dokłądniej poznać koszty) Chyba w sumie nie mam nic przeciwko egzotykom, jeśli tego nie ma dużo i nie błyszczy się strasznie (bo ja lubię mat ) ja postawiłam na teak olejowany i mam nadzieje, że bedzie wyglądać pięknie Zastanawiam sie co zrobic z tarasem egoztyk kurcze drogi poza tym deski na elewacji beda modrzewiowe i jakos mi sie to gryzie z egzotykiem a w ogole to nie wiem w jakim stanie po zimie bedą moje deski elewacyjne jak w kiepskim to pewnie wylądują na tarasie jedno jest pewne, fantastycznie jest miec męża, który żadnej pracy sie nie boi zwłaszcza ze wykancza dom poraz pierwszy,a ile kasy sie zaoszczedzi ! a to na pewno sam będę chciał sie trochę poświęcic robieniu kilku rzeczy w tym domku, co do których będę sie bał, że ktoś nie zrobi tego tak jak chcę... (inaczej mówiąc sam sobie będę mężem ) w trakcie prac czlowiek rwie włosy z głowy i zamartwia, ale w ostatecznym rozliczeniu jest SUPER i to niesamowite uczucie, że JA to zrobiłem własnym ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 26.03.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 a to czemu nie polozsz modrzewia na tarasie? przeciez to wytrzymale drewno...ps.ten pan co od niego kupowałaś deski modrzewiowe się popsuł ...mojego Tatę wyrolował z terminem zamówienia...ciekawe jak z jakością desek będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 a to czemu nie polozsz modrzewia na tarasie? przeciez to wytrzymale drewno... ps.ten pan co od niego kupowałaś deski modrzewiowe się popsuł ...mojego Tatę wyrolował z terminem zamówienia...ciekawe jak z jakością desek będzie.... hmmmmmmm a to nieladnie ale szczcerze tez nic o nim nie wiem, poza tym ze handluje drzewem i przywiozl mi je bez problemu na Śląsk ale roboty sporo miec bede bo deseczki do rownych nie nalezą i tu maly ZONK bo jak wiesz maja byc ulozone na stelazu w rownych odstepach tzn nie wiem czy w koncu modrzewia nie poloze na tarasie ale czy ja kupie taki ryflowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 26.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ja taki widziałam w tartaku, w opolskim, ale musze gdzies poszukac adresu.był sliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 to ja potem prosze o fotki tej elewacji... apropos tarasu, widzialem gdzies w stanach na podlodze nowego domu deski z elewacji starej stodoły, poprawionei wyczyszczone ale nadal ze sznytem historii.. ciekawy pomysł i pozwala na podtrzymanie historii miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nawet mi nie mówcie o terminach Kuchnia miała byc w tym tygodniu. jak bedize za 2 to bedize sukces Shcody miały byc pod koniec lutego!!! Drewno podobno w suszarni Szklarz jedzie do mnie 3 tygodnie Kuźwa ja nie wiem co sie dzieje! Płacę całkiem dobre pieniadze, nie targowałam się praktycznie wcale, płatność w gotówce, do ręki O co chodzi? Gdzie terminowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 26.03.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 jak powiedział mój niezbyt fajny hydraulik"w d...mam teraz domki...." kwintesencja obecnej sytuacji na rynku budowlanym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2008 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 to ja potem prosze o fotki tej elewacji... obiecuję apropos tarasu, widzialem gdzies w stanach na podlodze nowego domu deski z elewacji starej stodoły, poprawionei wyczyszczone ale nadal ze sznytem historii.. ciekawy pomysł i pozwala na podtrzymanie historii miejsca... podłoga wew domu? bo mi podobają sie ich tarasy, nie wiem czy oni to zabezpieczają, ale wyglądaja jak surowe, wiekowe niczym nie pomalowane niesamowicie miłe jest to drewno w dotyku ehhhhhh codziennie wylazilam na taki taras na boso spozyc sniadanko ze nie wspomne o lesie na wycagniecie reki no i zastanawiam sie dlaczego u nas robi sie takie solidne podstawy pod taras a oni opieraja legary na murze domu i na koncu tarasu dla swoich przyszłych potrzeb wlazłam pod cudzy taras i robiłam zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nawet mi nie mówcie o terminach Kuchnia miała byc w tym tygodniu. jak bedize za 2 to bedize sukces Shcody miały byc pod koniec lutego!!! Drewno podobno w suszarni Szklarz jedzie do mnie 3 tygodnie Kuźwa ja nie wiem co sie dzieje! Płacę całkiem dobre pieniadze, nie targowałam się praktycznie wcale, płatność w gotówce, do ręki O co chodzi? Gdzie terminowość? toż właśnie min dlatego stalismy sie ekipą wykończeniową swojego domku, a został stolarz od balustrady, który od miesiąca przyjezdza do nas odebrac deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 a oni opieraja legary na murze domu i na koncu tarasu dla swoich przyszłych potrzeb wlazłam pod cudzy taras i robiłam zdjecia wyślj mi te zdjecia na maila, proszę, ja tez chce taki taras. po prostu innego sobie nie wyobrażam...cieplutkie deski pod nogami, bossko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 podłoga wew domu? bo mi podobają sie ich tarasy, nie wiem czy oni to zabezpieczają, ale wyglądaja jak surowe, wiekowe niczym nie pomalowane tak mam to w albumie "domy za miastem" z empiku po 50pln bodajze. Postawiono na tym nowoczesne łóżko i wygląda to ciekawie choc może nazbyt loftowo przez ten kolaż światow... Te deski z szalunku są lekko przetarte tak że szczytowe czesci ich powierzchni lekko świecą, zagłębienia w materii to patyna...Oczywiscie nei ma to "stylu" jest tylko materią, zestawiać sie za bardzo tego nei da chyba że wlaśnie z podobnymi sobie lub od razu z jakomś szwedzkim designerskim krzesełkiem (najlepiej plastik ) niesamowicie miłe jest to drewno w dotyku ehhhhhh codziennie wylazilam na taki taras na boso spozyc sniadanko ze nie wspomne o lesie na wycagniecie reki zgadzam się ale jesli ktos to lubi to musi pamiętać o niewielu warstwach ochronnych, tak by zostawić drewnu możliwość percepcyjnego dotyku sobą a nie tylko swoim wyglądem... Tak to sobie koncypuję ja swój taras (a raczej wertandę bo z daszkiem) posadzę na Gnojowniku bo go tam mam (wysoki fundament) więc póki co tylk osamo położenie bez konstrukcji mnie czeka. Bambus itp są drogie i też mogą być poza moim zasięgiem, niemniej nie wiem co wybrać by to przetrwalo trochę, tamten rodzaj drewna mocno się trzyma i dlugo (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.03.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ja mam juz tarasy wylane betonowe ale....myślę by położyć na tym betonie legary i podłogę ubić z desek. Nie wiem czy mąż to przetrawi bo jak to taras bez płytek! Ale ja bym tak chciała Za moim rozwiazaniem z deskami przemawia fakt, ze płytki niezniwelują różnicy poziomów miedzy domem a tarasem a deski by to ładnie wyrównały. Jedyne co mnie powstrzymuje to wykończenie boków tarasu. Co prawda będą one podsypane ziemią wokół i obsadzone roślnkami ale nie w każdym miejscu na jednakowej wysokości i moje obawy dotyczą estetyki wykończenia. Jak zamaskować te prześwity, ukryć legary i wykończyc boki takiego tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 26.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 przebiegłam z 10 stron komentarzy, ale nie mogę znaleźć nazwy tego pięknego zlewu. Plissss malmuc oświeć mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Bardzo ładna ta podłoga na poddaszu. Moze nie doczytałam ale napisz cos o niej więcej. To deski? I jeśli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.03.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 przebiegłam z 10 stron komentarzy, ale nie mogę znaleźć nazwy tego pięknego zlewu. Plissss malmuc oświeć mnie witaj Bełatka to jest zlew Franke Admiral ADG 620, kupilam go w sklepie internetowym Albatros (najtaniej i najszybciej) veruniu podłoga n agórze to jatoba kupowana w OBI, szukalam wlasnie wczoraj jakis dodatkwoych informacji na pudelkach, ale nic nie znalazłam , deski są roznej dlugosci od 2m w dół i były zrobione na gotowo tzn polakierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A na schody co będziesz dawal? Tez jatobę?Te deski to się układa tak jak normalne deski czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.03.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A na schody co będziesz dawal? Tez jatobę? Te deski to się układa tak jak normalne deski czy jakoś inaczej? schody juz mam są z Tauari (gdzies w dzienniku są fotki) jakos tak wyszlo, ze chalupa jeszcze w rozsypce była, a schody juz stały są dokladnie owiniete zeby sie nie zniszczyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts