Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

proszę bardzo :wink:

śliczna podłoga. a co jeszcze ciekawego z życia budowlanego :wink: :lol:

moze jutro teak sie rozłozy :lol:

no świetnie, oczywiście czekam na zdjątka

i wiecie co, słońce się pojawiło :D :D :D

jakie słonce ! :o

u mnie biało za oknem :o

i wciąż sypie :roll:

a u mnie coraz mniej bieli, a zieleń jakaś jaskrawsza z pod tego śniegu się wyłoniła :p :D choć słońcem za wcześniej się pochwaliłam, już go skubane chmury zakryły :-?

małgosiu mam nadzieję, że pamiętasz o odwiedzinach. ja oczywiście. mam nadzieję, że może tegoroczne lato nam dopisze :D :roll: :wink:

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hmmmmmmm, u mnie jest skromnie :roll:

no deseczki sobie kupilam, ale to polowa ceny dobrej deski 3w

no i teak, a raczej robocizna :-? , dobrze ze to tylko 30 m :wink: :)

parafrazując reklamkę pilsnera z Fryczem i Chyrą:

"... teak to ja mam w łazience.. " :) (a raczej będę miał, ten przemysłowy) To jedyny eghzotyk jaki sobie planuję (poza może tarasem ale musze dokłądniej poznać koszty) Chyba w sumie nie mam nic przeciwko egzotykom, jeśli tego nie ma dużo i nie błyszczy się strasznie (bo ja lubię mat :))

jedno jest pewne, fantastycznie jest miec męża, który żadnej pracy sie nie boi :D

zwłaszcza ze wykancza dom poraz pierwszy,a ile kasy sie zaoszczedzi ! :)

a to na pewno :) sam będę chciał sie trochę poświęcic robieniu kilku rzeczy w tym domku, co do których będę sie bał, że ktoś nie zrobi tego tak jak chcę... (inaczej mówiąc sam sobie będę mężem :))

hmmmmmmm, u mnie jest skromnie :roll:

no deseczki sobie kupilam, ale to polowa ceny dobrej deski 3w

no i teak, a raczej robocizna :-? , dobrze ze to tylko 30 m :wink: :)

parafrazując reklamkę pilsnera z Fryczem i Chyrą:

"... teak to ja mam w łazience.. " :) (a raczej będę miał, ten przemysłowy) To jedyny eghzotyk jaki sobie planuję (poza może tarasem ale musze dokłądniej poznać koszty) Chyba w sumie nie mam nic przeciwko egzotykom, jeśli tego nie ma dużo i nie błyszczy się strasznie (bo ja lubię mat :))

ja postawiłam na teak olejowany i mam nadzieje, że bedzie wyglądać pięknie

Zastanawiam sie co zrobic z tarasem :roll: egoztyk kurcze drogi :-?

poza tym deski na elewacji beda modrzewiowe i jakos mi sie to gryzie z egzotykiem :roll:

a w ogole to nie wiem w jakim stanie po zimie bedą moje deski elewacyjne

jak w kiepskim to pewnie wylądują na tarasie

jedno jest pewne, fantastycznie jest miec męża, który żadnej pracy sie nie boi :D

zwłaszcza ze wykancza dom poraz pierwszy,a ile kasy sie zaoszczedzi ! :)

a to na pewno :) sam będę chciał sie trochę poświęcic robieniu kilku rzeczy w tym domku, co do których będę sie bał, że ktoś nie zrobi tego tak jak chcę... (inaczej mówiąc sam sobie będę mężem :))

:lol:

w trakcie prac czlowiek rwie włosy z głowy i zamartwia, ale w ostatecznym rozliczeniu jest SUPER

i to niesamowite uczucie, że JA to zrobiłem :D

własnym ręcami :wink:

a to czemu nie polozsz modrzewia na tarasie? przeciez to wytrzymale drewno...

ps.ten pan co od niego kupowałaś deski modrzewiowe się popsuł ...mojego Tatę wyrolował z terminem zamówienia...ciekawe jak z jakością desek będzie....

hmmmmmmm

a to nieladnie :-?

ale szczcerze tez nic o nim nie wiem, poza tym ze handluje drzewem i przywiozl mi je bez problemu na Śląsk

ale roboty sporo miec bede bo deseczki do rownych nie nalezą :(

i tu maly ZONK bo jak wiesz maja byc ulozone na stelazu w rownych odstepach :roll:

tzn nie wiem czy w koncu modrzewia nie poloze na tarasie :roll:

ale czy ja kupie taki ryflowany?

Nawet mi nie mówcie o terminach :evil:

Kuchnia miała byc w tym tygodniu. jak bedize za 2 to bedize sukces :evil: Shcody miały byc pod koniec lutego!!! Drewno podobno w suszarni :evil: Szklarz jedzie do mnie 3 tygodnie :evil:

Kuźwa ja nie wiem co sie dzieje! Płacę całkiem dobre pieniadze, nie targowałam się praktycznie wcale, płatność w gotówce, do ręki :roll: O co chodzi? Gdzie terminowość? :roll:

to ja potem prosze o fotki tej elewacji...

obiecuję

apropos tarasu, widzialem gdzies w stanach na podlodze nowego domu deski z elewacji starej stodoły, poprawionei wyczyszczone ale nadal ze sznytem historii.. ciekawy pomysł i pozwala na podtrzymanie historii miejsca...

podłoga wew domu?

bo mi podobają sie ich tarasy, nie wiem czy oni to zabezpieczają, ale wyglądaja jak surowe, wiekowe niczym nie pomalowane

niesamowicie miłe jest to drewno w dotyku

ehhhhhh codziennie wylazilam na taki taras na boso spozyc sniadanko

ze nie wspomne o lesie na wycagniecie reki :)

no i zastanawiam sie dlaczego u nas robi sie takie solidne podstawy pod taras

a oni opieraja legary na murze domu i na koncu tarasu :roll:

dla swoich przyszłych potrzeb wlazłam pod cudzy taras i robiłam zdjecia :oops:

Nawet mi nie mówcie o terminach :evil:

Kuchnia miała byc w tym tygodniu. jak bedize za 2 to bedize sukces :evil: Shcody miały byc pod koniec lutego!!! Drewno podobno w suszarni :evil: Szklarz jedzie do mnie 3 tygodnie :evil:

Kuźwa ja nie wiem co sie dzieje! Płacę całkiem dobre pieniadze, nie targowałam się praktycznie wcale, płatność w gotówce, do ręki :roll: O co chodzi? Gdzie terminowość? :roll:

toż właśnie min dlatego stalismy sie ekipą wykończeniową swojego domku,

a został stolarz od balustrady, który od miesiąca przyjezdza do nas odebrac deski :-?

a oni opieraja legary na murze domu i na koncu tarasu

dla swoich przyszłych potrzeb wlazłam pod cudzy taras i robiłam zdjecia

wyślj mi te zdjecia na maila, proszę, ja tez chce taki taras. po prostu innego sobie nie wyobrażam...cieplutkie deski pod nogami, bossko....

podłoga wew domu?

bo mi podobają sie ich tarasy, nie wiem czy oni to zabezpieczają, ale wyglądaja jak surowe, wiekowe niczym nie pomalowane

tak :) mam to w albumie "domy za miastem" z empiku po 50pln bodajze. Postawiono na tym nowoczesne łóżko i wygląda to ciekawie choc może nazbyt loftowo przez ten kolaż światow... Te deski z szalunku są lekko przetarte tak że szczytowe czesci ich powierzchni lekko świecą, zagłębienia w materii to patyna...Oczywiscie nei ma to "stylu" jest tylko materią, zestawiać sie za bardzo tego nei da chyba że wlaśnie z podobnymi sobie lub od razu z jakomś szwedzkim designerskim krzesełkiem (najlepiej plastik :))

niesamowicie miłe jest to drewno w dotyku

ehhhhhh codziennie wylazilam na taki taras na boso spozyc sniadanko

ze nie wspomne o lesie na wycagniecie reki :)

zgadzam się ale jesli ktos to lubi to musi pamiętać o niewielu warstwach ochronnych, tak by zostawić drewnu możliwość percepcyjnego dotyku sobą a nie tylko swoim wyglądem... Tak to sobie koncypuję :)

ja swój taras (a raczej wertandę bo z daszkiem) posadzę na Gnojowniku :) bo go tam mam (wysoki fundament) więc póki co tylk osamo położenie bez konstrukcji mnie czeka. Bambus itp są drogie i też mogą być poza moim zasięgiem, niemniej nie wiem co wybrać by to przetrwalo trochę, tamten rodzaj drewna mocno się trzyma i dlugo (podobno)

Ja mam juz tarasy wylane betonowe ale....myślę by położyć na tym betonie legary i podłogę ubić z desek. Nie wiem czy mąż to przetrawi bo jak to taras bez płytek! :o :wink: Ale ja bym tak chciała :oops: Za moim rozwiazaniem z deskami przemawia fakt, ze płytki niezniwelują różnicy poziomów miedzy domem a tarasem a deski by to ładnie wyrównały. Jedyne co mnie powstrzymuje to wykończenie boków tarasu. Co prawda będą one podsypane ziemią wokół i obsadzone roślnkami ale nie w każdym miejscu na jednakowej wysokości i moje obawy dotyczą estetyki wykończenia. Jak zamaskować te prześwity, ukryć legary i wykończyc boki takiego tarasu? :roll:

przebiegłam z 10 stron komentarzy, ale nie mogę znaleźć nazwy tego pięknego zlewu. Plissss malmuc oświeć mnie :oops:

witaj Bełatka to jest zlew Franke Admiral ADG 620, kupilam go w sklepie internetowym Albatros (najtaniej i najszybciej)

veruniu podłoga n agórze to jatoba kupowana w OBI, szukalam wlasnie wczoraj jakis dodatkwoych informacji na pudelkach, ale nic nie znalazłam :-? , deski są roznej dlugosci od 2m w dół i były zrobione na gotowo tzn polakierowane

A na schody co będziesz dawal? Tez jatobę?

Te deski to się układa tak jak normalne deski czy jakoś inaczej?

schody juz mam :D są z Tauari (gdzies w dzienniku są fotki)

jakos tak wyszlo, ze chalupa jeszcze w rozsypce była, a schody juz stały

są dokladnie owiniete zeby sie nie zniszczyly