malmuc 01.04.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 dzięki, dzięki jestem przeszczęśliwa, ze mam drewniana podłogę nie myślałam że do tego dojdzie, był taki czas że pogodziłam sie panelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.04.2008 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A jak to się przycina? Ktoś gdzieś pisał o usupełnianiu korkiem w płynie. Jakieś to łatwiejsze mi się wydawało z tego co wiem joola ma korek w płynie, ale nie wiem który materiał lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 02.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Pewnie juz o tym wiesz, ale sie powtorze - JESTES WIELKA . Ta podloga mnie powalila, tym bardziej, ze teraz jestem w trakcie wyboru i wiem jaki to trudny wybor. Juz prawie wybralam - panele hevea mi sie podobaly (bo koncepcja to miec jasna podloge, poniewaz gres bedzie dosc ciemny), ale moj maz powiedzial, ze hevea jest okropna, bo sie blyszczy . No bo ta hevea to lakierowana jest, wiec chyba oczywiste, ze sie troche blyszczy. Ale co tam. Znowu ruszam na poszukiwania, bo gdyby poszedl szukac mezulek, to by wrocil z podloga, ktorej budzet by sie rownal mojej podlodze, kuchni i pewnie jakiegos wkladu du kominka. Mam pytanko odnosnie schodow - ile takie cudenko u was kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.04.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 witaj lilajar wielkie to ja raczej stwarzam problemy , sama sobie Tworze dylematy a potem mecze siebie i meża przez pare miesiecy za nim na coś sie zdecyduję wykonczeniówka wykańcza - to najprawdziwsza prawda chyba kilka razy jezdzilismy za panelami, mysle ze moje marudzenie tu akurat przyczynilo sie do faktu ze mamy podloge drewnianą bo inaczej pewnie panele bym kupila i o drewnie zapomniała Obawiałam sie, ze teak bedzie za ciemny do mojego gresu, ale tak nie jest podłoga jest bardzo fajnie doswietlona poniewaz i w jednym i w drugim pomieszczeniu z teakiem są okna do ziemi. Nie wiem jak wyjdzie po zaolejowaniu, taka podłogę znam tylko ze zdjeć, ale jestem dobrej mysli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 02.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Aneto to jest pasek 5 mm korka wlozony pomiedzy plytki i parkiet, w tej chwili jest nierowny, jeszcze nieprzyciety. Jak bede na budowie postaram sie zrobic jakies fotki. Dzięki. Szukam odpowiedniego łączenia, ale właśnie u mnie będą panele, więc rzeczywiście będę sie musiała dowiedzieć czy to rozwiązanie będzie odpowiednie. A fotki chętnie zobaczę, bo nie ukrywam, że bardzo ważny jest dla mnie efekt wizualny, najlepiej żeby tego łączenie w ogóle nie było widać, ale to niestety niemozliwe. A listwy, które widziałam niespecjalnie mi się podobają... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 02.04.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Aneto zmartwie Cię, nie połączysz korkiem paneli z płytkami. Panele to podłoga pływajaca. Ona się poprostu rusza. Minimalnie ale jednak. Jest wiele fajnych mozliwości łączenia tego przejścia ale drewna z płytkami. Niestety z doświadczenia i z obserwacji wiem już, że jedynie listwy wchodzą w grę Wiem, że się rusza, ale korek jest trochę elastyczny więc przy niewielkich powierzchniach może nie byłoby źle... U mnie duża część salonu jest wykafelkowana więc tych paneli znowuż nie będzie tak dużo. Chodzi właśnie o to, że listwy nie do końca mi odpowiadają, wolałabym łączenie zostawić jak najmniej widoczne. Ktoś sugerował mi nawet żeby panele od strony płytek podkleić do podłogi i zostawić im możliwość ruszania się tylko w kierunku ściany. A wtedy łączenie wypełnić silikonem, byłoby prawie niewidoczne. Bardzo by mi to odpowiadało, ale mam wątpliwości co do technicznej strony takiego rozwiązania, czy to się sprawdzi. pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.04.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 AAJ2004panele można również kleić do podłoża. Tak sie robi np. jak kładzione są na podłogówkę (choc można też dać podkład z tektury i zostawić je jako pływające), więc rozważ jeszcze taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.04.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 AAJ2004 panele można również kleić do podłoża. Tak sie robi np. jak kładzione są na podłogówkę (choc można też dać podkład z tektury i zostawić je jako pływające), więc rozważ jeszcze taką możliwość. pytanie o jakich panelach mówi Aneta myslałam że o laminowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 02.04.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 AAJ2004 panele można również kleić do podłoża. Tak sie robi np. jak kładzione są na podłogówkę (choc można też dać podkład z tektury i zostawić je jako pływające), więc rozważ jeszcze taką możliwość. pytanie o jakich panelach mówi Aneta myslałam że o laminowanych O takich zwykłych, drewnopodobnych... Czyli chyba laminowanych (kurcze, nie znam się )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 02.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Melduję się, po przerwie. Podłogi przepiękne! Trzymam kciuki za przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 03.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 malmuc mam pytanie niewiem czy dobrze pamietam czy ty cos kiedys pisalas o bialych listwach przypodlogowych??? wymyslilam sobie ze chce biale ale niewidzialam w sklepie ich wogole wiec jak znasz jakies szczegoly to poprosze zaczelysmy budowac domy dokladnie w tym samym tygodniu ale z przeprowadzka chyba mnie wyprzedzisz o jakis miesiac moze 2 (tzn mam nadziejej ze uda sie przeprowadzic niedlugo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.04.2008 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 malmuc mam pytanie niewiem czy dobrze pamietam czy ty cos kiedys pisalas o bialych listwach przypodlogowych??? wymyslilam sobie ze chce biale ale niewidzialam w sklepie ich wogole wiec jak znasz jakies szczegoly to poprosze zaczelysmy budowac domy dokladnie w tym samym tygodniu ale z przeprowadzka chyba mnie wyprzedzisz o jakis miesiac moze 2 (tzn mam nadziejej ze uda sie przeprowadzic niedlugo) Witaj Nikola planuje biale listwy i na razie nic sensownego oprócz firmy nmc, tyle ze ceny tez juz nie sa takie atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.04.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 a co to są za listwy?Ja pamiętam jak kupowałam farby w Tikurilli to mieli białe listwy ale one były przeznaczone do przemalowania - pod kolor ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 04.04.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Malmuc jak drogie to niechce wole te pieniadze na cos innego spozytkowac hehe najlepsze jest to ze moi rodzice maja biale listwy ale niepamietaja gdzie je kupili heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.04.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Malmuc jak drogie to niechce wole te pieniadze na cos innego spozytkowac hehe najlepsze jest to ze moi rodzice maja biale listwy ale niepamietaja gdzie je kupili heheheh u nas można takie zwykłe sosnowe kupić w przyzwoitej cenie, wystarczyłoby przemalować na biało. pytanie jaka u was oferta idę zerknąć do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malmuc nie wierzę, na pewno coś się dzieje w końcu do przeprowadzki czasu ubywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.04.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malmuc pewnie tak zapracowana że nie ma czasu dziennika uzupełnić. takie rzeczy się robi na bieżąco a nie co dwa lata bo w końcu będzie dziennik reaktywacja III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.04.2008 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 oooooo a ja nie dostaje powiadomien o wpisach no cóż, nic specjalnego sie nie dzieje czekamy na cyklinowanie i robimy drobne rzeczy np: pierwszą jajecznice w naszej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.04.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malmuc pewnie tak zapracowana że nie ma czasu dziennika uzupełnić. takie rzeczy się robi na bieżąco a nie co dwa lata bo w końcu będzie dziennik reaktywacja III ta reaktywacja to chyba był błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.04.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malmuc pewnie tak zapracowana że nie ma czasu dziennika uzupełnić. takie rzeczy się robi na bieżąco a nie co dwa lata bo w końcu będzie dziennik reaktywacja III ta reaktywacja to chyba był błąd łaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts