Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Lateksowe farby dobrze kryją i nie ma zacieków. Potem dałabym na to Delfina Atlasa (tego do zabezpieczania fug). Zabezpieczy, leciutko nabłyszczy (minimalnie pod swiatło), wygładzi powierzchnie i zrobi taką przyjemna w dotyku. :wink:

chce dac lateksowa Tikkurile, ale zastanawiam sie czy moze lepiej dac optive 20 satynową (ona jest przeznaczona do lazienek, kuchni i np pokoi moich dzieci :lol: ) i wtedy ten atlas bylby zbędny.

Lateksowe farby dobrze kryją i nie ma zacieków. Potem dałabym na to Delfina Atlasa (tego do zabezpieczania fug). Zabezpieczy, leciutko nabłyszczy (minimalnie pod swiatło), wygładzi powierzchnie i zrobi taką przyjemna w dotyku. :wink:

chce dac lateksowa Tikkurile, ale zastanawiam sie czy moze lepiej dac optive 20 satynową (ona jest przeznaczona do lazienek, kuchni i np pokoi moich dzieci :lol: ) i wtedy ten atlas bylby zbędny.

WYstarczy. Ja amm robione betoniki tą farbą. DObrze pokryła, jest idealnie. Jeden raz pomalowane wystarczyło.

piekny dom, piękne wnętrza, gratuluję

bardzo mi się podoba ta ściana

mogę prosić o przepis na taka strukturę

czy to jest jakaś specjalna zaprawa nalozona? i jaką wycieraczką czesane?

dziękuję za komplementy :)

jesli chodzi o zaprawe to kręcilismy sie koło specjalnie przeznaczonych do takich efektów mas i tynków strukturalnych, ale stanelo na tym ze kupilsmy CEKOL i kawałek plastikowej wycieraczki. Na zagruntowaną wczesniej sciane nakłada sie szpachlą przygotowana gładź a nastepnie wycieraczką przesuwal po scianie, a zeby zlagodzic te rowki, tą sama szpachlą która nakladal gładz znow delikatnie gładzi (oczywiscie poziomo w naszym przypadku)

WYstarczy. Ja amm robione betoniki tą farbą. DObrze pokryła, jest idealnie. Jeden raz pomalowane wystarczyło.

mayland, to sie chyba maluje pędzlem co? ta farba jest dosyc gesta, nie wiem czy powinnam ją taką zostawic czy moze rozcienczyc wodą.

malmuc witaj, wracam do Ciebie po poradkę ;) Juz Cie nie chcę męczyć na maila to publicznie popróbuję;)

Pokazywałąs mi kiedys blaty do łazienki - teraz jestem na etapie wyboru baterii i nie wiem jaka mam do umywalki wybrać. Pamiętam, że miałaś chyba podobne umywalki do mojej, więc moje pytanie brzmi - jaka długość wylewki w baterii do takiej umywalki. Oglądam sobie w necie (tam niestety czasem można coś taniej zneleźć... ) i widze że sa takie krótsze (jakies 11 cm) i większe. Kilka mi isę spodobało ale akurat te mniejsze i nie wiem czy nie będa za krótkie, na co zwrócić uwagę????? (możesz u mnie odpowiedzieć, bo w tym mętliku jeszcze zapomnę... :/

malmuc witaj, wracam do Ciebie po poradkę ;) Juz Cie nie chcę męczyć na maila to publicznie popróbuję;)

Pokazywałąs mi kiedys blaty do łazienki - teraz jestem na etapie wyboru baterii i nie wiem jaka mam do umywalki wybrać. Pamiętam, że miałaś chyba podobne umywalki do mojej, więc moje pytanie brzmi - jaka długość wylewki w baterii do takiej umywalki. Oglądam sobie w necie (tam niestety czasem można coś taniej zneleźć... ) i widze że sa takie krótsze (jakies 11 cm) i większe. Kilka mi isę spodobało ale akurat te mniejsze i nie wiem czy nie będa za krótkie, na co zwrócić uwagę????? (możesz u mnie odpowiedzieć, bo w tym mętliku jeszcze zapomnę... :/

to jest moja

http://www.megalazienki.pl/pictures/products/big/63_0.jpg

http://www.megalazienki.pl/pictures/products/big/63_4.gif

bylam przyzwyczajona ze wylewka ma znacznie wiekszy zasięg, wiec gdybym miala kiedys je zmienic to wlasnie tak zrobie.

o,dzięki. To Twoja jest jeszcze krótsza ale za to wyższa. Ale przyjrzałam się i widzę że Twoje umywalki inne jednak - moje mają rant i otwór w umywalce :( nic tylko się z umywalka przejść po sklepach :(

a tak oglądając te baterie widze tez jeszcze jeden szczegół - czasem mają ten element ostatni (to z sitkiem) prosto w dół a czasem pod kątem. Coś mi się wydaje że im bardziej pod kątem tym większy zasięg i może to od tego zależy a nie od długości wylewki????