malmuc 19.05.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 tak naprawde adres tzn numer znalam juz wczesniej, moze to bylo tak jak pisze jk69, mąż sie tym zajmowal wiec nie znam wszystkich faktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Malmuc gratuluję meldunku trzeba to uczcić, o ile nie zrobiłaś tego przez weekend http://www.ipfon.pl/images/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 20.05.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ja proszę o więcej zdjęć strukturki ,też chcę taką na kominku i ścianie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.05.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dzięki Amtla i Aniu INWESTORKA71 napewno strukturke pokaze, musze sie wygrzebac z poprzeprowadzkowego bałagnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Malmucka masz pomysł na wypoczynek? W tym linku z krzesłami który Ci podesłałam sprzedajacy ma też inne rzeczy w ofercie. Mi się podoba ten prosty wypoczynek. Cena rewelacyjna jak dla mnie i można kupić kazdy element osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.05.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 no, to się wygrzeb, bo Cię tu brakuje coś ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 22.05.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witaj Jedno co mogę pomóc w tej chwili to zwróć uwagę (albo poszukaj tu na forum - czytalem takie posty) informacji o poziomym deskowaniu elewacji. Gdzieś czytalem tutaj, że wykonawca powinien na to uważać bo potem to sie wichruje wygina i robią sie żagle.Nie pamiętam jednak na co fachowcy mieli zwrócić uwagę. Wole nie myślec co będzie przy pionowym u mnie pisze o tym bo moze ktos cos podpowie i sam 'łyknę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 23.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 a tutaj przykład jak można ciekawie zrobić płaszczyznę z drobniejszego deskowania z lekko rozróżnionymi paskami desek (tonacja). Niestety widać to tylko na całości elewacji. Może wyjść ciekawie także na wybranej kondygnacji, zalezy co położysz i jak na ścianie poniżej. http://www.jkriegharchitects.com/images/vineyard/large/1.jpg Jak dla mnie to ciekawe wzmocnienie wrażenia. wymaga jednak spojrzenia czy będzie pasować na całości. Na pewno jest zachowany 'powab' nowoczesnościSam przymierzam sie do podobnego potraktowania desek (lekko mocniej lub słabiej kryte) tyle że w pionowym szalunku. Mi podoba się ten lekki niuans pomiędzy poszczególnymi paskami, mam wrażenie że to 'żyje', każdy pasek ma swoją indywidualną duszę, a całość mimo wszystko będzie spójna. Jednak trzeba pamiętać że jako pas będzie mniej stanowczym blokiem koloru, rozproszonym. Przy potrzebie solidnego kontrastu parteru do piętra może to psuć. więcej tej chatki powyżej:http://www.pnwra.com/2007/08/03/vineyard-lane/http://www.jkriegharchitects.com/vineyard.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.05.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Malmuc G R A T U L U J Ę !!!! Ty to cichociemna jesteś . My tu na relacje, fotki czekamy, a tu ... mieszkamy!! Jak się ogarniesz pisz, pokazuj. Koniecznie! do geodezji sklada sie mapke inwentaryzacyjną, na ktorej naniesione są wszystkie przyłącza i budynek, a wiec to nie jest tak hop Co kraj to obyczaj - my dostaliśmy numer zanim wbiliśmy przysłowiową pierwszą łopatę w działkę. Czyli w geodezji składaliśmy mapkę projektową z naniesionymi przyłączami i budynkiem wg zatwierdzonego do budowy projektu. Numer był już wtedy potrzebny do budowy przyłącza elektrycznego. U mnie podobnie było. Wniosek o nadanie numeru skaładałam jednocześnie ze składanymi papierkami o Pozwolenie na Budowę . W sumie nie wiedziałam jeszcze czy pozwolą mi budować, jak poznałam przyszły adres ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 25.05.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a ja mam pytanie Masz już pomysł na ten daszek werandowy? szukam inspiracji u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.05.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Małgosieńko Rany TO JUŻ?????? Ty już mieszkasz tam u siebie??? W swoim wymarzonym i przepięknym domu??? No moje najszczersze gratulacje I jak jest???? Magicznie, pachnie farbą, codziennie budzisz się podekscytowana i zaglądasz do kolejnych pomieszczeń??? Ja właśnie tak wyobrażam sobie pierwsze dni w naszym nowym domu Jak trochę ochłoniesz i odpoczniesz pokaż nam wnętrza - pewnie są jak zwykle oryginalne i z duszą.... Buziaczki i cieplutkie pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 26.05.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 pROSZE O STRUKYURKę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.05.2008 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 a ja mam pytanie Masz już pomysł na ten daszek werandowy? szukam inspiracji u innych jesli masz na mysli daszek nad wejsciem to hmmmmm, przewijaly sie rozne koncepcje, ale z doswiadczenia wiem, ze jesli cos robimy sami to w trakcie prac wszystko ulega zmianom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.05.2008 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Małgosieńko Rany TO JUŻ?????? Ty już mieszkasz tam u siebie??? W swoim wymarzonym i przepięknym domu??? No moje najszczersze gratulacje I jak jest???? Magicznie, pachnie farbą, codziennie budzisz się podekscytowana i zaglądasz do kolejnych pomieszczeń??? Ja właśnie tak wyobrażam sobie pierwsze dni w naszym nowym domu Jak trochę ochłoniesz i odpoczniesz pokaż nam wnętrza - pewnie są jak zwykle oryginalne i z duszą.... Buziaczki i cieplutkie pozdróweczki kasia Czesc Kasiu mieszka sie fajnie, nie przeszkadzają wystajace kabelki z sufitów , niewykonczona spizarka, czekajace na wykonczenie niektore sciany, kominek itd itd itd a najcudowniejsza jest bliskosc natury, a to zajac biegnie, a to sarna , a to bocian spaceruje no wlasnie! bocian to sie normalnie uparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.05.2008 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 pROSZE O STRUKYURKę ojojojoj znow jestem nieprzygotowana, komputer w domu wręcz pokryty kurzem (ale to sie pewnie skonczy jak w koncu net sie pojawi) zdjecia zalegly w aparacie, ale co tu duzo gadac sprobuje na jutro cosik przygotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.05.2008 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 a tutaj przykład jak można ciekawie zrobić płaszczyznę z drobniejszego deskowania z lekko rozróżnionymi paskami desek (tonacja). Niestety widać to tylko na całości elewacji. Może wyjść ciekawie także na wybranej kondygnacji, zalezy co położysz i jak na ścianie poniżej. http://www.jkriegharchitects.com/images/vineyard/large/1.jpg Jak dla mnie to ciekawe wzmocnienie wrażenia. wymaga jednak spojrzenia czy będzie pasować na całości. Na pewno jest zachowany 'powab' nowoczesności Sam przymierzam sie do podobnego potraktowania desek (lekko mocniej lub słabiej kryte) tyle że w pionowym szalunku. Mi podoba się ten lekki niuans pomiędzy poszczególnymi paskami, mam wrażenie że to 'żyje', każdy pasek ma swoją indywidualną duszę, a całość mimo wszystko będzie spójna. Jednak trzeba pamiętać że jako pas będzie mniej stanowczym blokiem koloru, rozproszonym. Przy potrzebie solidnego kontrastu parteru do piętra może to psuć. więcej tej chatki powyżej: http://www.pnwra.com/2007/08/03/vineyard-lane/ http://www.jkriegharchitects.com/vineyard.html nie wiem czy te deski sa na pióro wpust, czy z dystansem przykrecane do stelażu, ale jesli tak to wlasnie ja cos takiego planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.05.2008 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Malmucka masz pomysł na wypoczynek? W tym linku z krzesłami który Ci podesłałam sprzedajacy ma też inne rzeczy w ofercie. Mi się podoba ten prosty wypoczynek. Cena rewelacyjna jak dla mnie i można kupić kazdy element osobno. No wiec skonczylo sie na krzeslach z IKEI, to jest zreszta jakas dziwna sprawa z IKEA bronisz sie przed nią, a i tak w koncu tam kupujesz no a wypoczynek to jedyny mebel jakimielismy do przewiezienia ze starego domu tak wiec problem zakupu odpadl na cale szczescie zresztą bo to co jest w sklepach i bardzo mi sie podoba ma zawrotne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.05.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Masz racje z tą Ikeą Wlaśnie umeblowałam całą górę ich meblami Mam w nosie bieganie po sklepach i oczekiwanie tygodniamy na inne meble które i tak przyszłyby w paczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.05.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Sztruksik super, Pan go robiący też fajniusi ... Rozumiem, że to tak na zachetę ? Następnym razem będą wnętrza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.05.2008 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Sztruksik super, Pan go robiący też fajniusi ... nooooooooo to mój osobisty fachowiec RRozumiem, że to tak na zachetę ? Następnym razem będą wnętrza ... jeszcze nie wykonczone, ale niektóre szczegóły owszem, owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts