Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

WY tylko na..... plecy patrzycie 8) A przecież ile w tym Wykonawcy jest skupienia, dokładności.... 8) jak blisko się przysunął by widzieć kazde niedociagniecie, by niwelować kazdą nierówność, by było idealnie.... 8) 8)

Ech, kobiety.... nic tylko plecy... 8) :lol: :lol: :wink:

nie wiem czy te deski sa na pióro wpust, czy z dystansem przykrecane do stelażu, ale jeśli tak to właśnie ja coś takiego planuje

patrząc na to, iż okna są niemal zlane z płaszczyzną desek, to chyba to jest bez stelaża... ale trudno powiedzieć. Z tego co pisalem to chyba najważniejsze to dobrze wybrać gatunek drewna i odpowiednio go przygotowac, a wówczas nie powinno być problemów.

Przez weekend poszperam w swoich zbiorach i w sieci bo zaczynam już mocno dla siebie kombinować (i architektowi :)). Jak coś znajdę, podrzucę.

aha. ciekawe dlaczego na górze tej chaty dali narożniki a niżej nie.. może to jest jakaś podpowiedź. trzeba kogoś chyba popytać...

i jeszcze podpytam:

1. to GWC (jesli to gruntowy wymiennik ciepła) - decyzja zapadła w oparciu o jakieś konkretne wyliczenia i czyjeś doświadczenia w ogrzewaniu? ruszyło to już u Was testowo ?

2. fotki teak-parkietu, fotki teak-parkietu :) (jatoba rzeczywiście wygląda ładnie, zaglądam na nią czasem i zastanawiam się...)

i jeszcze podpytam:

1. to GWC (jesli to gruntowy wymiennik ciepła) - decyzja zapadła w oparciu o jakieś konkretne wyliczenia i czyjeś doświadczenia w ogrzewaniu? ruszyło to już u Was testowo ?

rety tak dawno to bylo, ze nie pamietam :roll:

analizowalismy rurowy i zwirowy, ten drugi odpadl z powodów technicznych w naszym przyapdku. Mój małżonek wiec wykorzystal wykop pod drenaz, poglebil i umiescil w nim rury. Temat na razie niedokonczony, nie rozprowadzone są jeszcze wszystkie kanaly, nie moge sie wiec wypowiedziec w kwestii "działa/nie działa " :wink:

2. fotki teak-parkietu, fotki teak-parkietu :) (jatoba rzeczywiście wygląda ładnie, zaglądam na nią czasem i zastanawiam się...)

teak to bajka, jestem przeszczesliwa ze sie zdecydowalismy. Mam na gorze lakierowaną jatobe, na dole olejowany teak. Dla mnie dół bez porownania lepszy, pomijam fakt co ladniejsze bo to kwestia gustu, ale utrzymanie w czystosci i ten niesamowity kontakt z zywym drzewem, teak jest super!