Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

DarioAS gratuluję

dzięki, dzięki :wink:

tylko chwilami się zastanawiam, czy podołam z dwójką, jak czasem z jednym nie mogę...

:roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

odkupię jedno :D :D :oops: :oops: :oops: :oops:

ale można sobie samemu zrobić :lol:

niby można ale jakoś tak nie bardzo wychodzi :cry:

KTOŚ nad tym czuwa i w odpowiednim momencie wszystko się ułoży

:wink: buźka

jak odczucia na dziś, co tam jeszcze w domku zmieniacie, nad czym pracujecie. napisz coś

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja poproszę o instrukcje jak zrobić takie fajne wzorki na ścianach :D :D

Małgoś miałaś jakieś szablony???

A może cos w necie znajdę :roll: :roll:

ciesze sie ze sie podobaja ;)

mialam szablonik z autkiem i rybka, a paski kombinowaly sie same :lol:

na zdjeciu widac farby i tasmę papierową to byly moje narzedzia,

a u córki mialam dwa szablony i malowalam laserunkiem z Tikkurili

bardzo fajnie to wygląda, elf sprawia wrazenie perłowego cienia i to czy go widac zalezy od tego jak pada swiatlo na sciane

a skąd miałaś te szablony co to jest ten lasero...coś :lol:

szablony kupilam w sklepi internetowym http://www.szabloneria.pl

a o laserunkach poczytasz tu

http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=bajkowy_polysk&hid=1.1.1

zdjecia z tej strony byly moją inspiracja :)

farbe podkladową u córy wybrałam inna i potem miałam zagwózdkę jaki laserunek kupic zeby wyszedl ladny kolor, napisalam wiec zapytanie do eksperta tikkurili jaki kolor laserunku mam kupic do mojej farby, dostalam odpowiedz jaki jest najabrdziej zblizony kolorek i taki kupilam :wink:

a skąd miałaś te szablony co to jest ten lasero...coś :lol:

szablony kupilam w sklepi internetowym http://www.szabloneria.pl

a o laserunkach poczytasz tu

http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=bajkowy_polysk&hid=1.1.1

zdjecia z tej strony byly moją inspiracja :)

farbe podkladową u córy wybrałam inna i potem miałam zagwózdkę jaki laserunek kupic zeby wyszedl ladny kolor, napisalam wiec zapytanie do eksperta tikkurili jaki kolor laserunku mam kupic do mojej farby, dostalam odpowiedz jaki jest najabrdziej zblizony kolorek i taki kupilam :wink:

Małgoś normalnie mam ochotę Cię wyściskać :D :D :D

NA pewno skorzystam jak zrobię córci pokój na górze :D :D :D

Autka odjazd!! Powiedz jak ty to robiłaś???Przyklejałaś paski??? jakie??? jak??? pliss po kolei!!!! ja też chcę tak zrobić młodemu :oops:

Szacun :D

Malmuc przyklejałaś taśmę malarską i malowałaś paski. Potem miedzy paskami malowałaś wzór z szablonu. Czy się nie mylę? :wink:

no to pokolei :)

czesc :lol:

Irma

zielony to ten sam co na pozostalych scianach

dokupilam niebieski kolorek

i brązowy

efilo

nie dokonczylam jeszcze scian u córy, na wąskiej scianie z oknem bede naklejac, co to bedzie jeszcze nie wiem, mam juz arkusze z klejem, musze tylko cos z nich wyrysowac, wyciąć, nakleic na sciane , pomalowac laserunkiem sciane i odkleic ten papier, czyli technika odwrotnia do pozostalych scian.

Mysle ze taki maly element wystarczy, nie chcialam zeby ten pokoj byl bardzo "cukierkowy"

mikopiko

ta sciana "pasiak" az sie prosila zeby cos z nia innego zrobic, bo jest wysunieta do wew. pokoju syna, córka ma tam swoją garderobę . Kazalam te sciane zostawic w kolorze bialym i kiedys po pracy od 18.00 do 3.00 w nocy kombinowalam. Poziomicą zaznaczalam sobie linie, do nich przykeilam papierowa tasme i malowalam malym waleczkiem. Pomalowalam na calej scianie pewna ilosc paskow, a potem pomiedzy nie domalowywalam ciensze, grubsze w zaleznosci co akurat lepiej pasowalo. Szabloniki sa plastikowe,kupilam dwa: rybke i autko

oba sa słodkie nieprawdaż ? :lol:

martwilismy sie tylko czy mlody nie zechce domalowac kierowcy w kazdym z nich :lol:

(technika malowania szablonami sciągnieta z szablonerii, czyli przykleic do sciany tasmą i gąbką - myjką ciupanie :wink: )

mayland

rozgryziesz kazdy temat :wink: , patrz ile nauczylysmy sie przy tym naszym urządzaniu :lol:

Malmuc widzę, że swobodnie staneły 3 krzesła z jednej strony. Jakbyś miogła zmierzyć, ile miejsca potrzebowały by wsunąć się pod stół? :oops: Ciekawe czy moje 3 by się zmieściły? :roll:

Fajnie wygladają te białe krzesła.

dzieki :)

rozumie ze mam zmierzyc odleglosc miedzy nogami?

stołu oczywiscie :lol: