Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

malmuc - ja okienka będę miała białe, brakło i wiary i siły w przeforsowanie innego wariantu ,

mnie raczej chodził po głowie słynny kolor 7016 RAL :roll: ,

w pewnym momencie myślałam że będziemy mieć choć bramę i drzwi w tym kolorze,

ale tym razem z powodów technicznych stanęło na białym,

białe będą okna, pancerze rolet, drzwi i brama, a elewacja biało szara ,

i chyba będzie dobrze 8)

takie będą drzwi

http://www.adeco.pl/modele/-823_1.jpg

a miały być takie http://www.adeco.pl/modele/-823_2.jpg

wiewióra - życzę zdrowia !!!

Pozdrawiam niedzielnie :p

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej, hej - pozdrawiam Frakcję Szarych Okien :)

Z satysfakcją odnotowuję, że frakcja się powiększa i nawet zyskuje poklask wśród niedawnych wrogów

:lol: :lol: :lol:

bardzo mne to cieszy,

a co! niech sie teraz zdziwia jakie szary jest cudny :wink:

Zwalczam małe przeziębienie - początki grypy, ale mam plan się wybrać i spojrzeć osobiście na te cuda

No i nieodmiennie zadroszczę kolejnego zakończonej etapu :)

a cóż to? przeciez wiosna idzie! a tu grypka :(

zapraszam zapraszam

no wlasnie nie nie wiem, czy moge mowic o stanie zamknietym ?

kominy sie jeszcze nie wykluły :roll:

malmuc - ja okienka będę miała białe, brakło i wiary i siły w przeforsowanie innego wariantu ,

mnie raczej chodził po głowie słynny kolor 7016 RAL :roll: ,

w pewnym momencie myślałam że będziemy mieć choć bramę i drzwi w tym kolorze,

ale tym razem z powodów technicznych stanęło na białym,

białe będą okna, pancerze rolet, drzwi i brama, a elewacja biało szara ,

i chyba będzie dobrze 8)

takie będą drzwi

http://www.adeco.pl/modele/-823_1.jpg

a miały być takie http://www.adeco.pl/modele/-823_2.jpg

wiewióra - życzę zdrowia !!!

Pozdrawiam niedzielnie :p

jak elewacje dasz szara :roll:

to bedzie bardzo dobrze :lol: :lol: :lol:

ale ten 7016 to byloby fajowo, wiesz ze ja tez sie nad nim zastanawialm przez chwile :)

na probniku 7001 wydawal mi sie za jasny a 7016 za ciemny

stanelo na 7001 :D

jak nazywa się zastosowany przez Ciebie system rolet????

na rynku jest kilka systemów wyglądających podobnie jak na zdjęciu - natomiast istnieje problem z dostępnością kolorów (a ja również chcę RAL 7001);

jeśli nie jesteś pewna to może dasz mi namiary na gości od rolet to od nich wyciągnę te dane;

pozdrawiam

jak nazywa się zastosowany przez Ciebie system rolet????

na rynku jest kilka systemów wyglądających podobnie jak na zdjęciu - natomiast istnieje problem z dostępnością kolorów (a ja również chcę RAL 7001);

jeśli nie jesteś pewna to może dasz mi namiary na gości od rolet to od nich wyciągnę te dane;

pozdrawiam

to jest beclever

jesli chodzi o kolory to niektore firmy posluguja sie paleta RENOLIT, tak bylo w przypadku moich rolet, na cale szczescie pewne kolory renolit i RAL sie pokrywaja i tak jest z RAL 7001 i renolit 715 505 to dokladnie ten sam kolor

pozdrawiam

Malmuc ale działasz :D

Schody, które wkleiłaś dzisiaj rewelacja :D

Ta bordowa ściana super się komponuje z nimi.

no wlasnie, jaki kolor sciany tam walnąć? jak sie wytynkuje to moze sie cos w palicy rozjasni, mysle ze zeby zaszalec z ciemnym kolorem musi tam docierac dostateczma ilosc swiatla dziennego, zeby sie nie okazalo ze ciagle musza sie tam swiecic lampy .

Pomysł na rodzinną galerię jest super.

juz sie martwie jakie zdjecia wybrac, przeciez nie moge tam ponawieszac 100 fotek :o

Już czuję, że Ty to będziesz miała piekny dom :lol:

Pozdrawiam kasia

Kasiu obys miała racje :oops: :D

Pozdrawiam

schody - super. Mnie od takich azurów odwiodła wizja zaklinowanych nózek dziecięcych ... ja to w ogóle lękliwa jestem jakaś...

A postępy robisz oszałamiające - tylko nie rozumiem co jest z Twoimi kominami - tzn. dlaczego ich nie ma skoro już tynki są prawie????

:o

Pozdrawiam,

schody - super. Mnie od takich azurów odwiodła wizja zaklinowanych nózek dziecięcych ... ja to w ogóle lękliwa jestem jakaś...

A postępy robisz oszałamiające - tylko nie rozumiem co jest z Twoimi kominami - tzn. dlaczego ich nie ma skoro już tynki są prawie????

:o

Pozdrawiam,

tynkarzowi to sie auto popsiuło :evil:

ponoć :-?

Panowie od kominow wchodza w poniedzialek, a tynkarze moga se dzialac w innych pomieszczeniach :)

chyba stłuke tego tynkarza na kwasne jabłko :evil:

niech przyjezdza na kole dziadyga jeden

strasznie mnie sie ta Pietruszka podoba :lol:

Kasiu czy twoje dziecie tez zaczyna kombinowac ? :roll:

Nowe pomysły Kasperka w ostatnim tygodniu:

1. dziecko chciało tatusiowi wyklupać drzwi samochodu i to zrobiło, w dodatku młotkiem :o (zaznaczę że nie plastikowym)

2. Młody kawaler postanowił sie ogolić :o , babcia dopadła go w łazience jak stał na klapie od kibelka i jezdzil maszynką jednorazową po twarzy, strasznie sie spieszyl, tak sie spieszyl ze sie pozacinał :-?

strasznie mnie sie ta Pietruszka podoba :lol:

Kasiu czy twoje dziecie tez zaczyna kombinowac ? :roll:

Nowe pomysły Kasperka w ostatnim tygodniu:

1. dziecko chciało tatusiowi wyklupać drzwi samochodu i to zrobiło, w dodatku młotkiem :o (zaznaczę że nie plastikowym)

2. Młody kawaler postanowił sie ogolić :o , babcia dopadła go w łazience jak stał na klapie od kibelka i jezdzil maszynką jednorazową po twarzy, strasznie sie spieszyl, tak sie spieszyl ze sie pozacinał :-?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wiesz Piotrek to ma też takie zajawki na młotki, tłuczki - i wali gdzie popadnie.

Śrubokrętem uwielbia dokręcać wszystko co się da....

Szczoteczką elektryczną jeździć po piekarniku...

Przytulać się do pralki, która wiruje....

Ostatnio je obiady tylko w towarzystwie zestawu do piachu - grabki, łopatka, wiaderko

Ostatnio zaczęłam go puszczać w domu bez pieluchy i tak się przyzwyczaił, że teraz ubrać mu pieluchę do spania czy na spacer to normalnie nie lada wyczyn....

A tak poza tym to jakiś takich wielkich hardcorów nie było......jeszcze......:wink: :lol:

Pozdrówka kasia

Widzę, że też trafiliscie na NOVABRIK :)

Byłam na tym etapie 2 tygodnie temu. Jednak gdy dostałam wycenę to straciłam zainteresowanie.

My mamy sciane 2W, więc możemy przykleić płytki klinkierowe, które są duuuużo tansze. Metr kwadratowy plytek kosztuje 20 zł a Novabrik ok 100.

Jeszcze sie okaże co zrobimy - przed nami daleka droga. Ale trzeba przyznać, że Novabrik wyglada atrakcyjnie, szczególnie z drewnem na elewacji :)

No a jeśli chodzi o kuchnie - ta wklejona z lakierowanymi frontami wygląda cudnie !

Widzę, że też trafiliscie na NOVABRIK :)

Byłam na tym etapie 2 tygodnie temu. Jednak gdy dostałam wycenę to straciłam zainteresowanie.

My mamy sciane 2W, więc możemy przykleić płytki klinkierowe, które są duuuużo tansze. Metr kwadratowy plytek kosztuje 20 zł a Novabrik ok 100.

Jeszcze sie okaże co zrobimy - przed nami daleka droga. Ale trzeba przyznać, że Novabrik wyglada atrakcyjnie, szczególnie z drewnem na elewacji :)

No a jeśli chodzi o kuchnie - ta wklejona z lakierowanymi frontami wygląda cudnie !

Hej

kiedys wpadlam na nich w necie, temat odzyl po tym jak kupilam wlasnie dwa tygodnie temu Ładny Dom, zreszta co chwilke odzywa problem naszej sciany i strasznie sie motamy :-?

My mamy do wyboru klinkier-cegla, porothermi tynk lub wlasnie novabrik. Nie jest tani, ale jest to do zmontowania bardzo proste i odpadlaby robocizna ktora przy klinkierowce jest poprostu kosmiczna, porotherm starsznie drozeje, trudno wychaczyc ekipe itd. No wiec suma sumarum ten novabrik nie jest dla nas drozszym rozwiazaniem. Musze sfotografowac te moje probki cegielki i pokazac w dzienniku.

Mialas fasolko jakies doswiadczenia z kuchnią z lakierowanego mdf-u?

troche obawiam sie lepkich łapek moich dzieci :wink:

A! zapomnialam dodac ze przekonalam meza by slupki z zabudowa + cargo wsadzic we wneke, ktora zrobimy z plyt gk :D

Mialas fasolko jakies doswiadczenia z kuchnią z lakierowanego mdf-u?

troche obawiam sie lepkich łapek moich dzieci :wink:

Nie miałam nigdy lakierowanego mdf-u

bardzo mi sie to podoba, ale nie chcialabym takich szafek u siebie :D

wlasnie ze wzgledu na dzieciaki

teraz mam meble drewniane malowane na bialo i wiem, ze białych ani żadnych bardzo jasnych tez nie chce

pewnie zdecyduję się na jakieś w drewnie - orzech lub cos w tym stylu :)

pozdrawiam