lidex 23.11.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Malmuc, napisz proszę jak się sprawują wykładziny dywanowe i co to za kolor w pokoju córci? Ja do siebie będę kupowała za niedługo i potrzebuję wiedzieć co nieco na ten temat. Napisz proszę gdzie kupowałaś wykładziny, (może jakieś uwagi?), co to za kolor na ścianach i czy ja tam widzę lazurowy (ta to się nazywa?) szablonik? Ładnie to wygląda i chyba "odgapię" - tak jak kolor okien zresztą . A może więcej fotek pokażesz z tego pokoiku? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.11.2008 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Malmuc, napisz proszę jak się sprawują wykładziny dywanowe i co to za kolor w pokoju córci? Ja do siebie będę kupowała za niedługo i potrzebuję wiedzieć co nieco na ten temat. Napisz proszę gdzie kupowałaś wykładziny, (może jakieś uwagi?), co to za kolor na ścianach i czy ja tam widzę lazurowy (ta to się nazywa?) szablonik? Ładnie to wygląda i chyba "odgapię" - tak jak kolor okien zresztą . A może więcej fotek pokażesz z tego pokoiku? Pozdrawiam! Witaj z wykladzin jestem bardzo zadowolona, moje dzieci bawia sie zawsze na podlodze i nie martwię sie o to ze moze byc im zimno. Wykladzina córki byla kupowana w sklepie DYWYTA, a naszą i syna kupilismy w Komforcie. Jesli chodzi o wykladziny u dzieci ta niebieska ma troszke dluzszy wlos jest wiec przyjemniejsza a i mniej paprochów na nie widac. O który kolor pytasz? mam gdzies zapisane numery wiec moge Ci podac, wszystkie farby to Tikkurila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 24.11.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Hej, dzięki za szybką odpowiedź. Chodzi mi o kolor ścian w pokoju córeczki. Nam doradzali w Komforcie wykładziny z takim zupełnie długim włosem - Shaggy, do naszej sypialni napewno weźmiemy, ale zastanawiam się cały czas, czy do dzieciowych pokoi nie lepiej z krótszym włosem....No i walka z kolorami , córcia zażyczyła sobie oczywiście różowy, więc walczę jak mogę o alternatywy lub o jak najbardziej znośny odcień tego różowego. Bardzo fajnie wyszla wam ta sciana u synka, super kolorki i pomysł. Aaaa...no i cała reszta też super! Podglądam od czasu do czasu z wielką przyjemnością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 24.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 witaj, możęsz mi powiedziec co to za lytki chodnikowe: jaka firma, cena? szukam czegos na wjazd i taras a to wpadło mi do głowy,a by czyms takim wyłozyć. Zastanawiałem się jeszcze nad starymi podkładami kolejowymicietymi na mniejsze kawałki ale ponoć strasznie śmierdzą i trudno sie je tnie. Drewno na wjeżdzie i tarasie pasowało by do naszej elewacji.ps jak tam daszek nad wejsciem. zdjeć nie widziałem albo nie mogłem znaleźć. jak masz takowe to wklej jestem ciekaw jak wam poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2008 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Hej, dzięki za szybką odpowiedź. Chodzi mi o kolor ścian w pokoju córeczki. Nam doradzali w Komforcie wykładziny z takim zupełnie długim włosem - Shaggy, do naszej sypialni napewno weźmiemy, ale zastanawiam się cały czas, czy do dzieciowych pokoi nie lepiej z krótszym włosem....No i walka z kolorami , córcia zażyczyła sobie oczywiście różowy, więc walczę jak mogę o alternatywy lub o jak najbardziej znośny odcień tego różowego. Bardzo fajnie wyszla wam ta sciana u synka, super kolorki i pomysł. Aaaa...no i cała reszta też super! Podglądam od czasu do czasu z wielką przyjemnością Pozdrawiam W pokojach dzieci są satynowe farby, u córy kolorek H426. Nie polecam wykladziny z dlugim wlosem do chlopiecego pokoju, chlopcy bawią sie malymi samochodzikami, po takim dlugim wlosie autko samo nie pojedzie . Natomist ja do swojej sypialni kupilam puszystą wykladzine i to jest super sprawa, polecam . Jesli córcia marzy o intensywnym różu, a Ty chcesz ją uszczesliwic (poza scianami w takim odcieniu ) mozna dobrac takie dodatki np ramki na sciane, kocyk, poduszke, lampe itp, a jak z tego wyrosnie to sie wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 25.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam, ja niestety także nie widzę ostatnich zdjęć, jeśli możesz przesłać mi je to chętnie bym obejrzała. Mam pytanie: jak robiliście balustradę-murek na piętrze? Jeśli już gdzieś podawałaś odpowiedź, to przepraszam że nie doczytałam, ale trochę ci się uzbierało komentarzy...52 strony ... Podziwiam twoją pracę włożoną w pokoje dla dzieci, gratulacje, fajnie wyszło. I widzę że nie tylko ja chcę dać w dziecięcych pokojach wykładzinę. Ostatnio na wnętrzach był taki wątek, prawie wszyscy skrytykowali wykładziny, ale widzę że i ty i lidex należycie do zwolenników. Jak tam rozmowy ze stolarzem, doszliście do czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 witaj, możęsz mi powiedziec co to za lytki chodnikowe: jaka firma, cena? szukam czegos na wjazd i taras a to wpadło mi do głowy,a by czyms takim wyłozyć. Zastanawiałem się jeszcze nad starymi podkładami kolejowymicietymi na mniejsze kawałki ale ponoć strasznie śmierdzą i trudno sie je tnie. Drewno na wjeżdzie i tarasie pasowało by do naszej elewacji. ps jak tam daszek nad wejsciem. zdjeć nie widziałem albo nie mogłem znaleźć. jak masz takowe to wklej jestem ciekaw jak wam poszło daszek sie robi, na razie małżonek umowcowal metalowe czesci konstrukcji, na to przyjdzie pzrezroczysta plyta. Pomyslalam, ze w razie czego moge te metalowe czesci zaslonic drewnianymi listwami, ale czy tak sie stanie to okaze sie na wiosne, a scisliej mowiąc, jak pojawi sie drewniana czesc elewacji. Ostatnie dwa zdjecia pochodzą z http://www.joniec.pl, krece sie wokol tego tematu i jeszcze nie podjelismy decycji czy bedzie to kostka granitowa z plytami betonowymi czy granitowymi, chcialabym material kupic jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.11.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ja chyba pomieszam granit z plytami. Tam gdzie bedzie sciezka z domu do furtki to plyty bo ponoc po kostce zle sie chodzi, te plyty w otoczeniu granitu, granitowa kostka na podjezdzie, i chyab wokol domu plyty w nieduzych odstepach od siebie poprzedzielanych trawka i rabatki oddzielone kostka jako border. Ale to na razie koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam, ja niestety także nie widzę ostatnich zdjęć, jeśli możesz przesłać mi je to chętnie bym obejrzała. Mam pytanie: jak robiliście balustradę-murek na piętrze? Jeśli już gdzieś podawałaś odpowiedź, to przepraszam że nie doczytałam, ale trochę ci się uzbierało komentarzy...52 strony ... Podziwiam twoją pracę włożoną w pokoje dla dzieci, gratulacje, fajnie wyszło. I widzę że nie tylko ja chcę dać w dziecięcych pokojach wykładzinę. Ostatnio na wnętrzach był taki wątek, prawie wszyscy skrytykowali wykładziny, ale widzę że i ty i lidex należycie do zwolenników. Jak tam rozmowy ze stolarzem, doszliście do czegoś? Witaj z wykladzin jestem bardzo zadowolona, moje dzieci nie maja problemów z alergią wiec polozenie ich nie bylo problemem. Wiedzą tez, że je i pije sie w jadalni wiec problem z utrzymaniem ich w czystosci w ogole nie istnieje za to bawimy sie na podlodze, czytamy ksiazki i ukladamy puzle, jest cieplutko i przyjemnie Murek na piętrze mąż wymurował z bialych bloczków, na zdjeciach pewnie zauwazylas prety, które mocowal w wiencu (poniewaz wczesniej myslelismy o zwyklej balustradzie i nie przygotowalismy sobie takich pretów na etapie zalewania stropu). Zdjecia z prac podrzuce troche póżniej. Ze stolarzem jestesmy umowieni na dzisiaj. Milo mi ze pokoiki podobają sie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ja chyba pomieszam granit z plytami. Tam gdzie bedzie sciezka z domu do furtki to plyty bo ponoc po kostce zle sie chodzi, te plyty w otoczeniu granitu, granitowa kostka na podjezdzie, i chyab wokol domu plyty w nieduzych odstepach od siebie poprzedzielanych trawka i rabatki oddzielone kostka jako border. Ale to na razie koncepcja ja zawsze mam milion koncepcji, a jak mam w koncu zamowic, kupic to nie wiem co bedzie najlepsze wybieram sie obejrzec plyty granitowe, nie sa ciete, ale podobno dosyc równe w cenie 40/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 25.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 dzieki za info dotyczące kostki. trzymam kciuki za daszek. my się zastanawiamy jak zadaszyć taras. przez lato mamy między belkami rozwieszone płótno, ale wiesz co się z materiałem podczas wiatru dzieje- materiał wygląda jak żagiel na wietrze. może zrobimy daszek z trzciny. położonej na linkach rozwieszonych pomiędzy belkami. wiadomo nie będzie ochrony przed deszczem ale najważniesze będzie chronić przed słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 25.11.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Hej, argument z samochodami na wykładzinie w pokoiku dla chłopca do mnie przemówił - będzie z krótkim włosem. Dzięki! To zadam ci jeszcze jedno pytanko wykładzinowe: ja planuję wprowadzkę póki co na dół, gdzie będą deski a na górę dopiero wtedy, gdy ten cały kurz budowlany trochę osiądzie, coby na moje piękne wykładzinki nie osiadał - i tu pytanie: ma to sens? Ile to może trwać (to "kurzenie pobudowlane"?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.11.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 powiem szczerze, ze pobudowlany kurz nam nie dokuczyl z sufitu nic sie nie sypalo bo po szlifowaniu zostal pomalowany, potem sciany malowane byly lateksem, a przed malowaniem posadzke odkurzylismy odkurzaczem, a zeby nie nosilo sie z innych pomieszczen wejscie do pokoju zaslonilismy folią malarską dookola oklejajac tasmą wszystkie pomieszczenia zostaly pomalowane, nie mialo sie wiec juz z czego sypac, podlogi tez zrobione, a wiec i na nogach pylu nikt nie roznosil. Wykladziny rozlozyllismy sami na samym koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Może się przyda:http://www.allegro.pl/item491341099_ma50_kinkiet_pojedynczy_louisianna_markslojd.htmlhttp://www.allegro.pl/item491334146_ma11_kinkiet_oslo_z_krysztalkiem_markslojd.htmlhttp://www.allegro.pl/item492998609_kinkiet_cruz_sc_satyna_czarne_pasy_2bm_oswietlenie.htmlhttp://www.allegro.pl/item493582189_lampa_kinkiet_aromas_amelia.htmlhttp://www.allegro.pl/item496230988_kinkiet_modesto_1_exclusive_design.htmlhttp://www.allegro.pl/item496234330_kinkiet_victoria_12_exclusive_design.htmlhttp://www.allegro.pl/item497826195_lampyesklep_kinkiet_savona_ktl_3074_antyczny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 płyty chodnikowe http://www.joniec.pl/images/foto/galanteria/plyta/1.jpg 100x50 A co to za psinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Nie załapałam To płyty u Malmucki? Swietne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Le tam, psinka fajniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.12.2008 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 dzięki mayland, niektóre widze pierwszy raz wygladaja naprawde ineteresujaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.12.2008 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 oj nie! to nie sa moje plytki ja szukalam tylko pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 oj nie! to nie sa moje plytki ja szukalam tylko pomysłu Czy ja dobrze uslyszalam, ze nie masz z kim kawy wypic w poniedzialek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts