Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

a czmeu nie chcesz jasnych

to pytanie do fasolki, prawda?

bo ja chce jasne :D

kuchnie mam od pólnocnego wschodu a wiec jasnosc wskazana :wink:

jasne może bym nawet chciala, tzn podobaja mi się

ale wszystko na nich widać

jakims strasznym brudasem nie jestem :wink: i czasami myje te moje białe szafki, ale przy uchwytach sa ciagle wysmarowane - może kiedyś jak dzieciaki dorosną (i wyjadą z domu :))

ale "najmilej" wspominam historię jak robiliśmy wino malinowe

i przyszedł dzień, kedy trzeba było cały ten zaczyn (czy jak on się tam zwie) odcedzić, odcisnąć i przelać do butelek

Mój Piotr sam chciał tego dopilnować i działał w kuchni (chyba pierwszy i ostatni raz) - nie wiem dlaczego ale musiał zajrzeć do wszystkich szafek, a rąk nie mył :D

kuchnia wygladała jak rzeźnia :o

najgorsze bylo to, że ten malinowy słodki soczek alkoholowy jakoś tak trudno się zmywał z białych szafek :) - ale to takie moje wspomnienia

Moze jest tez tak, że jestem mocno zmeczona ta bialą kuchnią, a w nowym domu bedzę miała dużą kuchnię z ogromnym oknem naroznym od południa i drzwiami balkonowymi od pd-zach - dlatego marzą mi się takie orzechowe fronty

Przesunie nadproże????

No coś ty ;)

Hahahaha!!

Wróciłam i sprawdzam, what's up :)

A odnośnie frontów - też mi podobają na połysk, niekoniecznie wysoki i koniecznie białe. Odwala mi na stare lata - w obecnym mieszkaniu nie mam nic białego - "białe" ściany i sufity to kość słoniowa, żeby były cieplejsze...

Ooo, proszę, co znalazłam :) Roślinki są ZA oknem...

http://babeczkaa.blox.pl/resource/ernestomedacom.jpg

z nieba mi spadlas :lol:

wlasnie mylam naczynia (nie cierpie tego robic :evil: )

i se mysle :roll: przepadla ta wiewióra jak kamien w wode

:lol:

a ! musze obwiescic nowy pomysl mojego meza na sciane miedzy oknami

uwaga................

zaje...........scie dlugie, ale wąskie akwarium :o

czy w miare upływu czasu czyt.budowy wszystkim taka palma odbija ? :oops:

wlasnie mylam naczynia (nie cierpie tego robic :evil: )

i se mysle :roll: przepadla ta wiewióra jak kamien w wode

:lol:

No przecież na rzymskich wakacjach byłam!!!

cicho! cicho! cicho!

ostatnio na rzymskich wakacjach byłam ze swoim chłopakiem (czyt. obecnie małż) oprócz tego że w jeden dzień przyszło mi zwiedzic jak najwiecej to potem obolała z przykrótkimi nózkami bo mi weszły w ........... :oops: i zmeczona spałam w rowie przy stacji benzynowej i żarły mnie jakies komary :-?

jakies kurna wielkie gladiatory, pewnie przyleciały za mną z czelusci koloseum.

W niedziele byłam w Ohio :lol:

znow mnie wkurzył stolarz od kuchni :evil:

ja se te kuchnie chyba sama wyrzezbie, zdziercy! :x

Fajny dom budujecie. My w planach tez mamy cos takiego a'la stodola, tak jakos najbardziej nam sie podobaja proste formy...

Powodzenia!

Dzieki TOMI1975

UWIELBIAM STODOŁY, KREGIELNIE, TRAMWAJE, KURNIKI co tam jeszcze slyszalam o swoim domku ? :roll:

nie pamietam

Mozna gdzies popatrzec na twoja stodołe? :D

No moja jest jeszcze w trakcie "obrobki", mamy troche szkicow ale poki co jeszcze ustawiamy dom na dzialce. Proporcje beda troche zblizone do twojego domu, nasz bedzie chyba troche dluzszy i bedzie mial garaz-szope wolnostojacy polaczony z domem tylko taka pergola....

W swoim czasie sie ujawnie.

Takie prosciutkie domy sa IMHO najladniejsze, inna sprawa, ze tez i tansze w budowie...

Generalnie tez sadze, ze takie proste formy lepiej "siedza" w kontekscie wiejskim, przeciez te wszystkie oborki, stodoly, szopy maja zwykle wlasnie dwuspadowy dach, ta prostota daje im tyle uroku...

wracajac do tematu

nie chcialabys zamieszkac w makaronowym kraju :D

Nie!!

Może jeszcze jakiś miły domek na północy, np. nad Gardą bym przyjęła, ale w Rzymie bym nie chciała...

A poza tym - Rybol jest the best...

Na drugim miejscu Wrocek...

A potem? ;)

wracajac do tematu

nie chcialabys zamieszkac w makaronowym kraju :D

Nie!!

Może jeszcze jakiś miły domek na północy, np. nad Gardą bym przyjęła, ale w Rzymie bym nie chciała...

tak? to kiedys pokaze Ci fajny domek z basenem na zboczach gór z widokiem na jezioro GARDA,nie ja tam nie byłam, ale moja siostra w zeszłym roku goscila tam u swojej przyjaciólki, ehhh.............. :roll:

A poza tym - Rybol jest the best...

Na drugim miejscu Wrocek...

A potem? ;)

musisz mieć kobito racje, w koncu zostawilam Wrocek dla Rybola :wink: