Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

tak po cichutku napisze ze mam tynkarza, na dzis go mam, ale czy dalej bedzie na 7 maja?

nie wiem :roll:

ciiii..........

z nowych budowlanych wiesci:

robia mi sie kominy, jutro przyjdzie kominiarz wiec zabieram sie do czytania przepisów bo cos mi sie wydaje ze bedzie ciezka rozmowa z Panem od kolczastej kuli :-?

Trzymam kciuki za tynkarza. Musisz go pilnowac- może ciągle o sobie przypominac, a może jakaś umowa?

Widzę, że nie tylko ja panicznie bałam się kominiarza :roll: :roll: :roll:

Czyżby w Twoim mieście także był postrachem i ustalał swoje reguły?

p.s. Ślicznego masz aniołeczka, teraz doczytałam, że urodził się 27 marca. Moje dzieci rodziły się 26 marca. Baranki są fajne

:wink: :p (sama jestem takim jednym z różkami)

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Trzymam kciuki za tynkarza. Musisz go pilnowac- może ciągle o sobie przypominac, a może jakaś umowa?

nie dziekuje :wink:

no wlasnie nigdy nieslyszalam o umowach z ludzmi od wykonczeniowki, a chyba by sie przydalo o tym pomyslec :roll:

Widzę, że nie tylko ja panicznie bałam się kominiarza :roll: :roll: :roll:

Czyżby w Twoim mieście także był postrachem i ustalał swoje reguły?

kominiarz w rozmowie telfonicznej byl jakby to powiedziec :roll:

dziwny no i naopowiadal bzdur, jak sie okazało po wizycie dzis na budowie wszystko jest OK, a poniewaz to on bedzie robił odbiór mam nadzieję ze potem tez tak bedzie :lol:

p.s. Ślicznego masz aniołeczka, teraz doczytałam, że urodził się 27 marca. Moje dzieci rodziły się 26 marca. Baranki są fajne

:wink: :p (sama jestem takim jednym z różkami)

mój ŚP tatus był jedynym barankiem w naszej rodzinie i Kasper wiele cech odziedziczył po nim, co bardzo mnie cieszy :D

A mnie się podoba bardziej z kominami i murkiem - taki dojrzalszy teraz ten dom jest... (Swoja drogą, gdyby 2 lata temu, ktoś powiedział mi, że będę na :o forum budowlanym takie hm. opinie wyrażać PRAWIE w całkiem poważnym tonie, to umarłabym ze niedowierzania ...)

I dziękuję za zaproszenie - tzn. przyjęcie wproszenia mego - przy sprzyjających wiatrach, jak się nam robota posunie a pogoda nie zepsuje ... Co do bąbli to one bardzo są towarzyskie (po mamusi, bo po tatusiu to tylko mogą być pracowite, ale jakoś nie zauważyłam, bo przy sprzątaniu zabewek frekwencja jest zazwyczaj niska). No i oczywiście - do siebie zapraszam, zapraszam - niech tylko się odkopię z tej ziemi koszamarnej i okno jakieś wprawię....

pozdrawiam,

cześć

Znalazlam Twój domek u Kasi w dzienniku. Obejrzałam album - ładny.

Mialam mieć taką dachówkę jak na Twoim dachu, ale niestety ...bum budowlany. Jak wpłacałam zaliczkę przyjmowali zamówienia , a jak puścili fax...już nie potwierdzili. Kupi więc coś innego, mam nadzieję.

Jeszcze interesują mnie rolety zewnętrzne. Kupowałam rolety w 2006 r cena 1200 a w tym identyczne 2200zł.

Możesz podać np wym jednego okna i cenę jaką płaciłaś za roletę?? I producenta?? Ja mam mieć mały domek c117 murator, okien też mało. Wycenili mi rolety na ok 7500 zł. Żyje w przekonaniu że to dużo.

Pozdrawiam Iwona

cześć

Mialam mieć taką dachówkę jak na Twoim dachu, ale niestety ...bum budowlany. Jak wpłacałam zaliczkę przyjmowali zamówienia , a jak puścili fax...już nie potwierdzili. Kupi więc coś innego, mam nadzieję.

Witaj

ja tez mam nadzieje ze ten cyrk na rynku sie skonczy :-?

to cud ze udalo nam sie dom postawic w zeszlym roku, nasi budowlancy nie chcieli zaczynac we wrzesniu, mysleli ze szybka bedzie jesien i zima. Tak dlugo im marudzilismy az w koncu wzieli sie do roboty we wrzesniu.

Jeszcze interesują mnie rolety zewnętrzne. Kupowałam rolety w 2006 r cena 1200 a w tym identyczne 2200zł.

Możesz podać np wym jednego okna i cenę jaką płaciłaś za roletę?? I producenta?? Ja mam mieć mały domek c117 murator, okien też mało. Wycenili mi rolety na ok 7500 zł. Żyje w przekonaniu że to dużo.

Pozdrawiam Iwona

Ja mam 20 okien, wydaje mi sie ze łączna powierzchnia to ok 40m. Nie mam teraz przy sobie umowy, dokladne dane wysle Ci potem, ale chyba za tą cene co piszesz mielismy te nasze 20 rolet. Musze sprawdzic bo oprocz samych rolet kupilismy do tych balkonowych okien silniki elektryczne i do reszty blokady automat. zeby nikt z zew. nie podniosl pancerza.

Pytalas co to za rolety, a wiec to są rolety nadstawne w systemie beeclever http://www.beclever.pl/

Przypomnialam sobie jeszcze ze ceny tych rolet byly bardzo rozne w roznych firmach, jak w jednej powiedzialam ze mam lepsza cene zaraz oferowali jeszcze nizszą cene . Ja kupilam rolety tutaj http://www.krajewski.pl/

Pozdrawiam

celtorku wyczytałam, ze miałas zamówienie na Roben, moja dachówka to koramic L15

Już mam koramik marsylka -antracyt.

Jaki masz komin, tzn z jakiej cegły ta część nad dachem??

zostałam wierna jednej firmie czyli dachówka i cegła wienerberger

kolor stratus, wczesniej myslalam o matrix

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1077526673895&sl=wb_pl_home_pl

Malmuc..... noż...ale Ci zazdroszczę.... ja dopiero fundamenty....zanim powstanie to cos w takim stanie jak Ty masz to się nerwowo wykonczę :lol: .

Pozdrawiam, Smoczyca.

Witaj Smoczyco :D

tak naprawde do momentu kiedy dom był w rekach ekipy do stanu surowego otwartego budowanie było bajką. Teraz zaczęły sie jaja,a w zasadzie już od okien, wszystkich trzeba pilnować poganiać a i jeszcze potrafią czlowiekowi wywinąć numer :evil: .

Nie przejmuj sie tak bardzo wszystkim, a zwłaszcza rzeczami na które nie masz wpływu bo do końca budowy jeszcze daleko.

Nie chciałabym żeby przyszedł taki dzien w którym nie możemy na nasze domki patrzec :-?

tfu tfu :wink: