Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o komin - to zamówiliśmy systemowy o przekroju 250 mm - bo juz wiedzialam, ze chce tego wielkiego spatherma

sprzedawaca w salonie w domarze ostrzegal nas przed tymi wysokimi wkladami - powiedzial, ze nie ma rady - gora szyby bedzie ciagle strasznie okopcona, bo nie bedzie docieral tam plomien

wracajac do kanalowych grzejnikow to rzeczywiscie, sa super przy duzych przeszkleniach, bo tworza kurtyne powietrzna, ale co tam, bedziemy zaslaniac okna zaslonami w zimie - poza tym jak poprosilam kiedys o wycene samych kanalowek pod nasze okna tarasowe to cena przekroczyla 10 tys

a jesli chodzi o "pokrycie" podlogi to sie uparlam i dam parkiet (drewno o duzej gestosci i stabilnosci) albo tzw Finish Parkiet

pozdrawiam

Jeśli chodzi o komin - to zamówiliśmy systemowy o przekroju 250 mm - bo juz wiedzialam, ze chce tego wielkiego spatherma

sprzedawaca w salonie w domarze ostrzegal nas przed tymi wysokimi wkladami - powiedzial, ze nie ma rady - gora szyby bedzie ciagle strasznie okopcona, bo nie bedzie docieral tam plomien

tu mnie zmartwiłas....

a jesli chodzi o "pokrycie" podlogi to sie uparlam i dam parkiet (drewno o duzej gestosci i stabilnosci) albo tzw Finish Parkiet

ja własnie zatargałam do domu deseczke badi (super!) deseczke tavari (tez super) no i jesion....aha cena z montażem i chemią około 150-180 zł brutto

w sobotę cykne zdjątka okien, , dzisiaj robia mi izolacje pod wylewkę....

malmuc umówiłam sie z odkurzaczowcem na sobotę.....wszystko przez Ciebie:>

znacie te gatunki drewnienek?

pozdrawiam

jesli chodzi o szybki to mój szwagier sie smieje ze zafundowalam sobie przyjmność czyszczenia X 2 :roll:

Ola dawaj no tu więcej informacji na temat parkietu o duzej gęstości i stabilności i co to ten Finish Parkiet :roll:

Xena: badi widziałam, jesion był moim numer 1, ale tavari? nie znam, pokaż :D

a kto to daje taką cenę? więcej szczegółów proszę.

Ola dawaj no tu więcej informacji na temat parkietu o duzej gęstości i stabilności i co to ten Finish Parkiet :roll:

zobacz tutaj

http://www.dlh.pl/?v=TSection&id=3

generalnie im wieksza gestość tym lepiej, im wieksza stabilność tym lepiej, no i twardość też :)

poza tym (ale o tym już chyba pisałam) im mniejsze elementy tym lepiej (wiec naj naj jest parkiet przemyslowy np merbau) ale Wy chcecie jasna podloge - musicie poczytac

badi ma chyba mala stabilnosc, ale np w desce barlineckiej nie jest to juz tak wazne (choc deski barlineckiej nie polecam :( )

w dlh maja jakas promocje na podloge iFloor z badi wlasnie

jesli chodzi Finish parkiet - to jest to gotowy parkiet dwuwarstwowy, poszukam czegos na ten temat i dam znac

poydrawiam

no, ja mam jednak przesuwke do reklamacji - jest rysa, zle okapniki i brak ciepłej ramki!

zobaczymy jak sie Pan Nieswiec wywiąze.....

był dzisiaj Pan Odkurzacz.

Niestety nie wchodze w to... po piwersze jednak za drogo a po drugie nie mam warunków, dahc jest za daleko a druga wersja - dmuchania rurą w twarz gosciom co stojami przed drzwiami mi nie pasuje....

no, ja mam jednak przesuwke do reklamacji - jest rysa, zle okapniki i brak ciepłej ramki!

zobaczymy jak sie Pan Nieswiec wywiąze.....

był dzisiaj Pan Odkurzacz.

Niestety nie wchodze w to... po piwersze jednak za drogo a po drugie nie mam warunków, dahc jest za daleko a druga wersja - dmuchania rurą w twarz gosciom co stojami przed drzwiami mi nie pasuje....

Xena ile on chciał za rurki? a garaż ? tam nie mozesz umiescic jednostki?

No jakos nie zdziwilam sie jesli chodzi o okna :roll: czy w ogole ktos nie ma reklamacji? :evil: no chyba ze ludzie ktorzy nie przyglądaja się szybom od razu, oni z reguły zauwazaja rysy przy pierwszym myciu okien.

Na mnie czekają szybki do wymiany w fixie i kuchenne :roll: , skoncze tynkowanie i zawołam te pierdoły :-?

zauważyłam w kwestii upadania na głowę, że we wrocku budowlańcy dyktują ceny własnie jakby takie troche upadnięte z głowy.

kładzenie kafli - mieisąc temu 30zł, teraz 70zł?

całe moje szczęscie mam kogoś spoza wrocka, bo inaczej wywiesiłabym biała flagę przy wykończeniówce....

O jak dawno mnie nie było na forum! Widze to po postępach na kilku budowach, które śledzę.

W skrócie- okna - super !

(ale musisz uważac z kolorem tynku, żeby nie "zniknęly" na elewacji, no chyba ze taki jest zamiar)

na czym stanęlo z meblami kuchennymi, w sensie tymi za tanimi ( no ja bym też była ostrożna, może uda ci sie wydobyć nr telefonów do ludzi, którym koleś robił kuchnie - to najlepszy trop. Jakby nie chciał dac kontaktów to ja bym go zdyskfalifikowała, bo to nie jest tylko kwestia jakości, ale też terminowości itp. )

grzejnik kanałowy - fajna rzecz, w lecie tak kratka robi za wycieraczkę

ale ( zawsze jest jakieś ale ;) musisz miec sprytny patent na czyszczenie tego kanału.)

Tak sobie mysle ( i może to być oderwane od rzeczywistości) że mozna by w takim kanale zrobic szufelkę do automatycznego odkurzacza centralnego, wtedy całe te paprochy same by sie sprzątały.

Albo kanał musiałby byc na tyle szeroki, ze po wlożeniu tam rur co bedzie jeszcze miejsce zeby sięgnąc tam odkurzaczem. No i te kratki to chyba na jakiś zawiasach robią ( ??), coby sie łatwo otwierało.

W każdym razie aspekt czyszczenia kanalu jest tu najwazniejszy, bo wraz z ciepłym powietrzem paprochy będa sie unosic do góry.

Ja niestety nie jestem uzytkownikiem takiego czegoś, tylko widzialam w kilku miejscach ale nie było sie kogo zapytac jak to czyszczą.

Rozwiazanie ogrzewania w ten sposób bardzo mi sie podoba, wiec chętnie poczytam wszeklie uwagi na ten temat.

O jak dawno mnie nie było na forum! Widze to po postępach na kilku budowach, które śledzę.

W skrócie- okna - super !

(ale musisz uważac z kolorem tynku, żeby nie "zniknęly" na elewacji, no chyba ze taki jest zamiar)

Hej :D fajnie ze wróciłaś, gdziekolwiek trafiłam na Twoje posty zawsze to były cenne uwagi i rady, ciesze sie ze zajrzałaś i do mnie :D

Nie chce zeby okna zlały sie z elwacją dlatego chyba moglismy wybrac ciemniejsze okna.Tynk chyba bedzie biały złamany w strone szarosci :roll: no chyba ze wymyslimy cos innego

na czym stanęlo z meblami kuchennymi, w sensie tymi za tanimi ( no ja bym też była ostrożna, może uda ci sie wydobyć nr telefonów do ludzi, którym koleś robił kuchnie - to najlepszy trop. Jakby nie chciał dac kontaktów to ja bym go zdyskfalifikowała, bo to nie jest tylko kwestia jakości, ale też terminowości itp. )

no wiec jeden pan Potwierdzil te 9 tys, a drugi byl wczoraj na budowie i czekam na ostateczną wycenę od niego, wstepnie mówił o 11 tys.

Jesli chodzi o Pana za 9 to widzialam jedną jego kuchnię, ale niedosć ze kompletnie nie w moim stylu to jeszcze tam byly gotowe fronty zdobione, zwykły zaokrąglony blat, a wiec nie moglam ocenic czy porzadnie przykleja listwy do blatu bo ja planuje blat kanciaty :roll:

grzejnik kanałowy - fajna rzecz, w lecie tak kratka robi za wycieraczkę

ale ( zawsze jest jakieś ale ;) musisz miec sprytny patent na czyszczenie tego kanału.)

mam nadzieję ze centralny odkurzacz wyciągnie z niego paprochy :D

Jak tylko grzejnik uruchomimy będę zdawać relację na bieżąco :wink:

hej malmuc 10 tys. tanio czy drogo :roll:

wszystko zależy co obejmuje ta wycena czy same meble, czy blat, co w środku. wiadomo jest blum ale są też i tańsze marki.

w ciemno na pewno bym nie zamawiała, może uda ci się sprawdzić gościa.

też jestem na etapie zbierania ofert. zaczynają się od 18 tys. a dziś dostałam na 9 (bez blatu i cargo, ale za to z 10 szufladami ze spowalniaczami). w studio byłam, oglądałam, meble wyglądały super. czekam jeszcze na innych. na dzień dzisiejszy duże prawdopodobieństwo, że skuszę się właśnie na nich.

jestem też zdania, że nic nie jest na wieki. jak dla mnie 20 tys. za same meble to stanowczo za dużo. co innego gdybym miała więcej floty szalałabym na całego :lol: :lol: :lol:

Hej :)

10 wydaje mi sie bardzo tanio :o , wszystko na systemie Hettich tzn 12 szuflad (tych samodomykających się czy też ze spowalniaczami), wysokie cargo na 2m, pełny wysuw i tez samodomykające się, male cargo, wysoka zabudowa czyli lodowka, piecyk i to cargo z mdf lakierowanego a doły z mdf zwykłego i blat roboczy 4cm gruby

takie fronty dolnej zabudowy i wyspy

http://images20.fotosik.pl/379/2c6b65bd1e53f9b9.jpg

taki mniej wiecej blat

http://images20.fotosik.pl/379/146850de745b22e1.jpg

wysoka zabudowa mdf lakierowany biały złamany jakims bezem, ale minimalnie, szafki wiszące dwie, wysokie 57 cm, otwierane poziomo i szklane w cienkich ramkach (chociaz nie wiem czy te wiszace nie lepiej zrobic tez lakierowane :roll: )

http://images20.fotosik.pl/379/931c7511e39399c8med.jpg