editta 23.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 kurcze dużo tych dodatków u ciebie. faktycznie cena jakby trochę nieadekwatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.05.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 malmuc! a mi strasznie podoba się Twój dach i kominy, i okna oczywiście Mam prosbę: proszę o podanie z czego masz je zrobione tj. firma, i koniecznie kolor. I namiary na rynny, bo też dobrze dobrane. Pozdrawiam Witaj TomKa ooooo....... jak milutko sie na serduszku robi jak sie komus podoba moja stodolka no wiec: dachówka Koramic Renesansowa L15 angoba antarcytowa http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1087584652220.jpg kominy cegła klinkierowa Terca Stratus http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1080545462457.jpg rynny marley grafit okna Schuco profil CAVA CT 70 kolor RAL 7001 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.05.2007 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 kurcze dużo tych dodatków u ciebie. faktycznie cena jakby trochę nieadekwatna no właśnie Ediita mnie to wydaje sie podejrzane, przypuszczam ze caly system kosztuje jakies 5000 tys, to za 4000 on da fronty, blat, korpusy i robocizna? Mój pierwszy stolarz wycenil samą robocizne za 5000 albo kurcze koles ma jakies dojscia do tanich materiałów, albo cos tu nie gra , al eten drugi wycenia sie na 11 tys, to znowu nie jest az taka duza roznica . Ten za 11 jest na miejszcu, w razie poprawek sciagne go natychmiast, a ten za 9 jest z Olesnicy pod Wroclawiem. Ratunku!!!!!!!!! przed urlopem musze wybrac bo mnie mąż nie puści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 piekne fronty takich szukam, co to jest? ładna kuchnia powiem Ci mała a wyspa z czego? Xeniu kilku produentow ma w swojej ofercie taką okleinę ale kazda z nich jest troszeczke inna tzn ciemniejsza lub jasniejsza, blat mam na oku jeszcze jeden i jest kolorytycznie taki sam tyle ze ma mniej kropeczek ale wieksze. Kuchnia niby mała, ale szkoda ż etyle kosztuje , do zabudowania mam sciany 340x280 i wyspa 180x110 zmieszcze w niej 6 szuflad http://images21.fotosik.pl/149/bd265ef06ab6d534.jpg Wyspa jak na wizualizacji widac od strony jadalni jest niezabudowana i chyba zle ze wymurowalam ten murek bo co ja z nim teraz zrobie? kafelki? nieeee....., to co? musi to byc jednak cos łatwego do czyszczenia bo pewnie bedzie obkopywane Tak wlasnie kombinuje zeby zrezygnowac z 3 szuflad, zrobic male cargo (pomiedzy zlewem a zmywarką ) i z reszty dlugosci zwyklą szafkę A zlew??? jednokomorowy czy dwukomorowy?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.05.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 dwu i pół komorowy lub jednoi pół skoro i tak widac ci zlew to musisz naczynia myć z prędkościa światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 dwu i pół komorowy lub jednoi pół skoro i tak widac ci zlew to musisz naczynia myć z prędkościa światła no tak wiem, że lepiej mieć jedną dużą komorę niż dwie małe - łatwiej umyć np wielką blachę lub patelnię, która nie mieści się do zmywarki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a czemu z prędkością światła? ja sie sprytnie od salonu zasłoniłam, nie bedzie widac burdlu szczerze mówiąc wszyscy ktorych znam zalują zmiany z dwu na jednokomorowy zlew, a zrobili tak po zakupie zmywarki, jeszcze jedna znajoma psioczy na tę połówkę zlewu, niby jest, ale jej nie uzywa bo to małe i niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a czemu z prędkością światła? ja sie sprytnie od salonu zasłoniłam, nie bedzie widac burdlu szczerze mówiąc wszyscy ktorych znam zalują zmiany z dwu na jednokomorowy zlew, a zrobili tak po zakupie zmywarki, jeszcze jedna znajoma psioczy na tę połówkę zlewu, niby jest, ale jej nie uzywa bo to małe i niewygodne no widzisz, każy mówi co innego ja mam od dawna "jedynkę" i zmywarkę nigdy druga komora nie była mi potrzebna, tylko ta co mam chciałabym powiekszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 jeszcze nie byłam na zwiadach, ale czy są jakieś większe jednokomorowe zlewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.05.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a jaki jest powód, że nie chcesz dwukomorowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a jaki jest powód, że nie chcesz dwukomorowego? tylko taki, że jakoś duuuzy wydaje sie w tej kuchni no i w sumie mam problem z koszem bo chce kosz wysuwany, a one nie są 80 szerokie tylko chyba 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 24.05.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Hej, hej, bardzo piękne te fronty! I kuchnia w calości i w kolorze prezentuje się baaaardzo!!!! Mam teraz zlew jednokomorowy i jest ok. - bardzo jestem przywiązana do ideii - jedna komora + duży okapnik czy też osuszacz - no takie proste coś z boku z tego samego materiału co komora zlewu . Ja na tym czymś robię większość brudnych czynności - łatwo opłukać, wyczyścić itd. Czytam Waszą dyskusję o cenach kuchni, i zazdroszczę, bo moja kuchnia nie może przekroczyć 10 000 pln w cenności... Mam spiżarnię - w niej będę przechowywać wiele rzeczy, więc zabudowę chcę ograniczyć do minimum niezbędnęgo.... Czy już coś wymyśliłaś z drewna na podłogówkę? Bo ja bardzo chciałabym coś odgapić od kogoś w tym temacie. A deskę barlinicką znów mi ktoś odradzał - po 6 miesiącach jest już porysowana (choć nie mają psa i małych dzieci) i pęka ta wierzchnia warstwa. Czy parkiet przemysłowy nadaje się na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 parkiet przemysłowy podobno sie nadajetez się musze zmieścić w podobnej cenie kuchni:>)ale ja chyba bez drugiej komory i ociekacza to nie wydolę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.05.2007 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 z tego co do tej pory sie doczytalam to parkiet przemysłowy baaardzo nadaje sie na ogrzewanie podłogowe, zastanawiam sie jeszcze nad panelami drew. Karhs, maja piekny jesion http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/dd/cf/2byu/94o4boG5bPGaZxgoUX.jpg ze zlewem stoje w miejscu no i totalna załamka z ekipami, chyba nie damy rady w tym roku sie wprowadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.05.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 o piękny jesionik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 malmuc! wieeeelkieeeeeeeee dzięki! Myślę, że ...hihi za rok możesz przyjechać do mnie podziwiać bliźniaczy dach. . Normalnie idealnie mi pasuje! Trafiłaś z wyborem w 100% w moje wyobrażenia. Po prostu taki chciałam mieć, czytam i oglądam Twój dziennik i ... widzę mój dach. Super Jeśli miałabym Ci coś doradzić w sprawie zlewu - to jednak dwie komory. Mam zmywarkę i 2-komorowy zlew, i dzieci, i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.05.2007 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 malmuc! wieeeelkieeeeeeeee dzięki! Myślę, że ...hihi za rok możesz przyjechać do mnie podziwiać bliźniaczy dach. . Normalnie idealnie mi pasuje! Trafiłaś z wyborem w 100% w moje wyobrażenia. Po prostu taki chciałam mieć, czytam i oglądam Twój dziennik i ... widzę mój dach. Super Jeśli miałabym Ci coś doradzić w sprawie zlewu - to jednak dwie komory. Mam zmywarkę i 2-komorowy zlew, i dzieci, i jest git! no przyjade przyjade nie wiem TomKa czy przyglądałaś sie w realu dachówce, ale ten antracyt ma jak dla mnie nieokreslony kolor czasem wpada w brąz, zwłaszcza w sloncu. nieżle sie wytraszylam kiedy weszlam na dach i zobaczylam brązwo brudna dachowke i szare rynny , na cale szczescie z pozycji normalnego czlowiek tzn takiego co nie siedzi na dachu ale stąpa po ziemi wszystko wygląda już ok. tu jest takie zestawienie: od lewej cegła o której w pierwszej wersji myslałam tzn matrix, potem stratus i na koncu dachówka http://images21.fotosik.pl/333/105972b7a407ec03med.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 26.05.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 malmuc i jeszcze raz dzięki! Będę musiała jeszcze pomyśleć o tej dachówce. Wolalabym, żeby była raczej w tonacji czarno-grafitowo-szarej niż brązowej. A już cieszyłam się, że mam dach moich marzeń! Ogladałam przed chwilką zdjęcia w Twoim dzienniku, widać postępy, pięknie tynki się robią! A córcia przeurocza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.05.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Najlepiej jak sobie dobrze te dachówke pooglądasz w zestawieniu z cegłą i rynną w jakimś składzie budowlanym i jak bedziesz mogła to popatrz na to przy swietle dziennym. To wrazenie wpadajacej w braz dachówki widze kiedy jestem na tarasie garazu jestem wtedy blisko dachu i swieci mocno slonce nigdy takiego wrazenia nie mialam kiedy stoje na ziemi . Angoba ma jeszcze te zalete ze ma taki delikatny polysk, jest poprostu fajna Mam nadzieje ze nie namotalam Ci za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 27.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 w kwestii zlewozmywakówmi podobają się takie - są duuuuze i jednokomorowehttp://ewabymail.pl/images/CLARON700U.jpgze strony http://ewabymail.pl/product_info.php/cPath/39_56/products_id/22708 tylko cena zabija - 3,5 tys !ale na pewno mozna znalezc cos tanszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts