jdb 10.11.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Teraz już wszystko dobrze widze ale coś mi się az potroiło i to nieumyślnie Choć połkrwi wielkopolanka,to urodzona ze mnie slązaczka;sąsiadkami zza miedzy to raczej nie bedziemy ,ale az tak oddalone to nie bedziemy-my mamy w planach zakorzenic sie w okolicach Tarnowskich Gór-więc na kawe zawsze bedziesz mogła wpasc Co prawda zanim bedziemy miec dach nad glowa to jeszcze dużo wody musi upłynac...ale najwazniesze to chociaż zacząć-miało to nastapić w tym samym czasie kiedy Wy rozpoczęliście budowlane zmagania...oby wiosna 2007 byla bardziej przychylna!dla nas wszystkich pozdrawiam cieplutko, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 10.11.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Teraz już wszystko dobrze widze ale coś mi się az potroiło i to nieumyślnie Choć połkrwi wielkopolanka,to urodzona ze mnie slązaczka;sąsiadkami zza miedzy to raczej nie bedziemy ,ale az tak oddalone to nie bedziemy-my mamy w planach zakorzenic sie w okolicach Tarnowskich Gór-więc na kawe zawsze bedziesz mogła wpasc Co prawda zanim bedziemy miec dach nad glowa to jeszcze dużo wody musi upłynac...ale najwazniesze to chociaż zacząć-miało to nastapić w tym samym czasie kiedy Wy rozpoczęliście budowlane zmagania...oby wiosna 2007 byla bardziej przychylna!dla nas wszystkich pozdrawiam cieplutko, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.11.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 lubie kawusie a i na trawce tez dobrze smakuje zobaczymy jak to bedzie na wiosne Dzis mam nadzieje ze małżonek przywiezie jakies nowosci z budowy i wrzucim cos do galeryi Pozdrawiam PS . czy mozna gdzies popatrzec na twoj domek? tzn projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.11.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Hej! Ta pomarańczowa rura to chyba raczej doprowadzenie powietrza do kominka a nie Gruntowy Wymiennik Ciepła. U nas też taka sama rura i działa więc się nie martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.11.2006 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Hej! Ta pomarańczowa rura to chyba raczej doprowadzenie powietrza do kominka a nie Gruntowy Wymiennik Ciepła. U nas też taka sama rura i działa więc się nie martw hmmm to jest wlasnie nasze GWC tyle ze wstawimy tam jeszcze trojnik zeby powietrze doprowadzic do kominka. A wy macie juz kominek ? a czemu ja nic nie widze w waszym dzienniku, no no szybciutko zaraz uzupełnić dziennik, zaraz Was skontroluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.11.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Hej! Ta pomarańczowa rura to chyba raczej doprowadzenie powietrza do kominka a nie Gruntowy Wymiennik Ciepła. U nas też taka sama rura i działa więc się nie martw hmmm to jest wlasnie nasze GWC tyle ze wstawimy tam jeszcze trojnik zeby powietrze doprowadzic do kominka. A wy macie juz kominek ? a czemu ja nic nie widze w waszym dzienniku, no no szybciutko zaraz uzupełnić dziennik, zaraz Was skontroluje A nacisnij prosze strona 2ga z 2 tam sie schowaly newsy. Kominka jeszcze nie ale szukamy takiego z panoramiczną szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.11.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Super Malmuc! Gratuluję postępów. Oj kiedy ja będę ię tak cieszyć? Jakby nie było to prawie pół chałupki już masz. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.11.2006 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 taaaa masz racje pół chałupy stoi ba! nawet wiecej, jest jeszce garaz!!! Kasiu jak tam finał waszej drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 29.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wow! Wycena od Wiktorczyka potężna. Ale cenę robią Wam te mechanizmy przesuwne... Nas okna kosztowały 10800 + montaż 900. Z drewna iglastego. Nie wiem jak Wasz gust ale nam bardziej podoba się iglaste ponieważ widać słoje, w meranti (NIE MAHOŃ!!! to nawet obok mahoniu nie rosło...) z daleka wyglądają jak plastik a drewno jest tak samo miękkie. W domu gdzie teraz mieszkamy są okna sosnowe, mają 50 lat i jeszcze nie wypadły z ościeży . Poza tym mając elewację z drewna na pewno nie będzie to u Was meranti więc powinno się zgrać z oknami, chyba że macie inną wizję Co do boazerii (elewacji), robiliśmy teraz boazerię na tarasie jakieś 20m2, deski szerokie 16-17 cm, gruba na 21 mm, heblowane z uzupełnionymi sękami + łaty podkładowe na mur. Razem 740 zł za materiał, do tego kołki montażowe. Teściu robił tę boazerię 3 dni po 6-7 godzin. Jak materiał jest dobrze przycięty to naprawdę łatwa praca. Poszukajcie stolarza w okolicy to na pewno wyjdzie taniej. Po drodze z Rybnika na Wodzisław jest firma sprzedająca materiały z drewna (budy dla piesków, karmniki ale też listwy) może tam dadzą dobrą ofertę.... My z drewna nie zrezygnowalibyśmy za żadne skarby. Nic nie daje takiego ciepłego wyglądu jak drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.11.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wow! Wycena od Wiktorczyka potężna. Ale cenę robią Wam te mechanizmy przesuwne... Nas okna kosztowały 10800 + montaż 900. Z drewna iglastego. Nie wiem jak Wasz gust ale nam bardziej podoba się iglaste ponieważ widać słoje, w meranti (NIE MAHOŃ!!! to nawet obok mahoniu nie rosło...) z daleka wyglądają jak plastik a drewno jest tak samo miękkie. W domu gdzie teraz mieszkamy są okna sosnowe, mają 50 lat i jeszcze nie wypadły z ościeży . Poza tym mając elewację z drewna na pewno nie będzie to u Was meranti więc powinno się zgrać z oknami, chyba że macie inną wizję Dzięki wielkie za opinię, nie nie widziałam tych okien, zrobili mi te wycene na podstawie wysłanych mailem zapytań, faktycznie za te szyne pzresuwną chcą ok 3000 Jeśli czytaliście ostatnio mój dziennik, to już wiecie ze odpuszczam sobie okienka w drewnie z dodatkowymi bajerami Co do boazerii (elewacji), robiliśmy teraz boazerię na tarasie jakieś 20m2, deski szerokie 16-17 cm, gruba na 21 mm, heblowane z uzupełnionymi sękami + łaty podkładowe na mur. Razem 740 zł za materiał, do tego kołki montażowe. Teściu robił tę boazerię 3 dni po 6-7 godzin. Jak materiał jest dobrze przycięty to naprawdę łatwa praca. Poszukajcie stolarza w okolicy to na pewno wyjdzie taniej. Po drodze z Rybnika na Wodzisław jest firma sprzedająca materiały z drewna (budy dla piesków, karmniki ale też listwy) może tam dadzą dobrą ofertę.... My z drewna nie zrezygnowalibyśmy za żadne skarby. Nic nie daje takiego ciepłego wyglądu jak drewno... O jej ! jak dobrze mieć sąsiadów A jakie kupowaliście deseczki?mają tam modrzew lub świerk? były już gotowe na pióro-wpust? Jak tylko moja chłopina wróci z Wawki wyśle go w to miejsce. A macie może do nich telefon? Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki. No teraz to już jestem pewna że odpuszczam Pana z Bieszczad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 o jaka ładna cena okienekja tez pewnie zaliczę karpika jak otrzymam swoje wycenki jedno jest pewne - nie wiem jakie okna bralas pod uwage jesli chodzi o kolor, ale przy elewacji drewnianej czesto pasuja okna biale (czytaj tansze) - czyli ten koszt mozna przerzucic na elewacje. a jaki profil do tego moco wybrałaś? I ile Ty masz tych m2 powiedz no mi jeszcze raz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.11.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 o jaka ładna cena okienek ja tez pewnie zaliczę karpika jak otrzymam swoje wycenki jedno jest pewne - nie wiem jakie okna bralas pod uwage jesli chodzi o kolor, ale przy elewacji drewnianej czesto pasuja okna biale (czytaj tansze) - czyli ten koszt mozna przerzucic na elewacje. a jaki profil do tego moco wybrałaś? I ile Ty masz tych m2 powiedz no mi jeszcze raz;) No nie wiem Xena, szczerze to ja nie widziałam jeszcze w drewnianej elewacji białych okien, zawsze były to drewniane lub okleinowane. Kurcze widze kazde, czerwone, czarne ,ale białę? Musiałabym zobaczyc to żywcem. Deseczki deseczkami, ale na tych deseczkach wokół okien miałyby być takie ramy drewniane. No nie wiem , nie wiem, jak masz cosik z tymi białymi to wrzucaj. no mnie by to wyszło 85m, to jest ta górna czesc elewacji.Tak w ogóle to ja bym chciała osobiscie zobaczyc te deseczki i sie tam wybrac przed ewentualnym zakupem. Nie zdecydowaliśmy się jeszcze dokładnie. Wczoraj namierzyliśmy te cenniki i męzu sie wyjechał do Wawy. Bedziemy dyskutowac po jego powrocie. Ale wstepnie przyglądam sie profilom: sztulp plus soft line A faza No tak, ale nie wszystkie profile są w modrzewiu. Wiesz cos o świerku? jest dwukrotnie tanszy. Milion pytań bez odpowiedzi, wkurzające........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 daj mejla to ci wrzuce czerwone deski z bialymi oknami ja patrzyłam na softline no ja zrouzmiałam tyle - modrzew syberyjski jest cacy i sie go nie lakieruje.Ale poniewaz zmienia barwe to przestaje wtedy wygladac tak samo i wyglada jak patynowany srebrny staroć i to trzeba wiedziec ,ze to sie kolor zmieni. i modrzewia nie maluje się można conajwyzej pobejcowac ale niekoniecznie zapewne podopbnie jest z modrzewiem polskim. Pontypendy pomalowała modrzew i jest cacy - ciekawa tylko jestem czy to troche wstrzyma to starzenie? w cenniku masz na pierwszej stronie wlasnie chyba modrzew i biale okna. jak masz inny jakis cennik to daj znac - przesle ci ten co ja mam, z tym zdjęciem ten świerk skandynawski (ciekawe czy z gorzowa?;)wyglada cacy ale trzeba go malowac. malowanie widze, ze kosztuje dwukrotnie - 10zł/m2 czyli co każde pewnie 3-4 lata nalezy 10zł/m2 doliczyc (plus wykonanie) lub 40zł/m2 jesli fabrycznie (ze trzy razy) czyli fajnie ale nie tak moze fajnie jakby sie chcialo aha , a łaty i kontrłaty to najlpiej żeby były tez z tego materiału co elewacja no i powiedz no jaką wełne kupiłaś? półtwardą?mineralną,szklaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 29.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 To ja się też dopiszę W sąsiedztwie mam czerwone deski, ale okna z aluminium. Cenowo, przypuszczam, porażka. Malmucu, dom macie PRZEPIĘKNY (pisałam to już chyba), bez klinkieru też da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.12.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 To ja się też dopiszę bez klinkieru też da radę. żeby sie nie okazało, że zostanie w porothermie tak będziemy kombinować, że w końcu przekombinujemy Malmucu, dom macie PRZEPIĘKNY (pisałam to już chyba. eeeeeee.......... serio ??? do tej pory to tylko mnie się podobał, nawet mój mąż miewał wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.12.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 [żeby sie nie okazało, że zostanie w porothermie tak będziemy kombinować, że w końcu przekombinujemy Ja na razie przezywam szok powycenowy ] Malmucu, dom macie PRZEPIĘKNY (pisałam to już chyba. eeeeeee.......... serio ??? do tej pory to tylko mnie się podobał, nawet mój mąż miewał wątpliwości. No co ty. Nawet bardzo poważnie się zastanawiałam, czy go nie zgapić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 08.12.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 O jej ! jak dobrze mieć sąsiadów A jakie kupowaliście deseczki?mają tam modrzew lub świerk? były już gotowe na pióro-wpust? Jak tylko moja chłopina wróci z Wawki wyśle go w to miejsce. A macie może do nich telefon? Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki. No teraz to już jestem pewna że odpuszczam Pana z Bieszczad Witaj, mają mają, Pan Tchorz nie Tchórz z Suszca. Jak Mąż zadzwoni to go pokieruję, jakieś 15 minut jazdy z Żor. Uczciwy fachowiec i porządny stolarz, deseczki aż lśnią. Zresztą Mąż może po drodze zobaczyć nasz taras Deseczki były na pióro i wpust a w cenie był też ruszt czyli łaty do mocowania na murze... Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.12.2006 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witaj, mają mają, Pan Tchorz nie Tchórz z Suszca. Jak Mąż zadzwoni to go pokieruję, jakieś 15 minut jazdy z Żor. Uczciwy fachowiec i porządny stolarz, deseczki aż lśnią. Zresztą Mąż może po drodze zobaczyć nasz taras Deseczki były na pióro i wpust a w cenie był też ruszt czyli łaty do mocowania na murze... Naprawdę polecam. NO to ciesze sie bardzo z takich wiesci Ciekawa jestem co by tam miał jeszcze interesującego. Musimy sie tam wybrac. Nie wiem tylko kiedy Mąż skręcił noge i zapakowali go wczoraj w gips po samo kolano. W każdym bądź razie wybrac sie do Pana Tchorza musimy i zadzwonimy A czemu w dzienniku nie widze tego tarasiku co???? pokażcie go My tez mamy w planach spory taras z drewna z pergolą, może akurat ten Pan stolarz nas zaopatrzy. Kraktom czy on ma te deski jakos zaimpregnowane? Czy sami robiliście impregnacje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 09.12.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 WitamGratuluje postępów i oby tak dalej.......mam do Was pytanie odnośnie tej drogi -też mam do utwardzenia jakieś 100m- to są bloczki fundamentowe? podsypywaliście coś pod nie? ile metrów mieliście do ułozenia? jaki to koszt? nie pekają pod gruchą z betonem?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 09.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witaj, mają mają, Pan Tchorz nie Tchórz z Suszca. Jak Mąż zadzwoni to go pokieruję, jakieś 15 minut jazdy z Żor. Uczciwy fachowiec i porządny stolarz, deseczki aż lśnią. Zresztą Mąż może po drodze zobaczyć nasz taras Deseczki były na pióro i wpust a w cenie był też ruszt czyli łaty do mocowania na murze... Naprawdę polecam. NO to ciesze sie bardzo z takich wiesci Ciekawa jestem co by tam miał jeszcze interesującego. Musimy sie tam wybrac. Nie wiem tylko kiedy Mąż skręcił noge i zapakowali go wczoraj w gips po samo kolano. W każdym bądź razie wybrac sie do Pana Tchorza musimy i zadzwonimy A czemu w dzienniku nie widze tego tarasiku co???? pokażcie go My tez mamy w planach spory taras z drewna z pergolą, może akurat ten Pan stolarz nas zaopatrzy. Kraktom czy on ma te deski jakos zaimpregnowane? Czy sami robiliście impregnacje? Pozdrawiam My deski impregnowaliśmy sami drewnochronem, z tego co widzę na większości budów deseczki są malowane tuż przed położeniem na ścianę (czyt. parę dni wcześniej). Życz zdrowia Mężowi (też kiedyś miałem w gipsie szłapkę więc nie zazdroszczę ), kolesie od wod-kan-co to o nas I dołączę się do pytania o drogę bo tez nas to czeka... Jaka był technologia układania i z czego to jest ułożone? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts