Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

Właśnie wrócilam z działki :( Padam na twarz ale jessze udało mi się połozyć spać młodszego synusia. Czekał na mnie bidulek bo to właśnie zawsze ja go usypiam.....

Mamy studnie. Woda pojawiła się na 22 metrze. Jak odjeżdzałam to jeszcze filtrowali . Służę darmową wodą dla miłych sąsiadów:)

nie wiem czy ja ta miła czy nie miła :roll: , ale czuje się zaproszona, w koncu sąsiadka no nie? :lol:

Wiesz, byłam dzisiaj zobaczyć Twój dom . I widziałam. Wyobraź sobie, że o mały włos a byłybyśmy sąsiadkami. Dom, który masz troszkę po prawej stronie stojąc plecami do wejścia Waszego domu stoi na działce, którą oglądaliśmy. Niestety nie kupiliśmy bo jest ona podzielona ( wg planu zagospodarowania) na dwie części a pomiędzy nimi ma być trakt pieszy. Na jednej z działek nie dałoby się nic wybudować. Widziałam chyba Twojego męża :) Ale nie miałam odwagi podjechać . Wstydliwa jestem ....... Mam samochód w tym samym kolorze co Wasz :).

Właśnie nalałam sobie lampkę winka i odpoczywam.....

Muszę w końcu założyć swój dziennik bo zaczynam Twój zaśmiecać.

Pozdrawiam

Graszka

Hej Hej! no to Ty nas znalazłaś, a mój mąż właśnie w piątek szukał waszej działki, chciał porozmawiac z Twoim magikiem od wody :D , ale w koncu sie zapętlił i zadzwonił do niego na komórkę, musisz mi dokladnie opisac jak do was dojechac i odezwe sie jeszcze w sprawie materiału na droge, nie wiem w koncu co ten moj małż chce, ale chyba ten taki żółty tłuczen, który sypią drogowcy na Gliwickiej (czy właśnie cos takiego bedziesz załatwiała dla siebie?).

Mojego męża bać sie nie trzeba :lol: on taki łagodny jak baranek :wink: , jesli to było autko typu van to napewno widziałaś mojego ślubnego.

Dziennik musisz koniecznie założyć, muszę mieć oko na "Stasieńka", wciąż jednak jestem daleko od Rybnika i na bieżąco nie mogę Was podglądać :lol: , a do moich komentarzy serdecznie Cie zapraszam :D

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Małgosiu :D

Sprzęcik do kuchni super - też taki bym chciała, ale już dzisiaj wiem, że nie będziemy mogli za bardzo szaleć :(

Umywalki, kibelki - wiesz wolałabym jeździć po sklepach i wybierać wanny i baterie, niż tak jak teraz kupować gwoździe, zamawiać beton, jeździć za stemplami :wink: :lol:

Już nie mogę doczekać się urządzania naszego domku i dlatego zazdroszczę ci tego etapu.

Nie martw się, że nie zatrudniliście dekoratora do wnętrz.

Sama naprawdę fajnie urządzisz wasz domek - czuję to.

Zreszta widać, że będzie wyjątkowo :lol: :lol: :lol:

Pozdrówka dla Zuzi, bo chyba, jak dobrze doczytałam, obchodziła jakiś jubileusz :oops:

Najlepsze życzonka i buziaczki :D :D :D :D :D

kasia

chyba zdecydujemy sie na matowy tzn ma on z góry taką powłokę szkliwioną, ale można kupic w wersji bardziej szkliwionej=oczywiscie drozszej :D

te nasze kosztuja 98, sprobujemy cos wykombinowac z rabatem, albo faktura na płytkarza i wtedy 7% a nie 22%, bedziemy myslec :roll: , chyba jeszcze wcisniemy im zaprojektowanie naszych dwóch łazienek 8) , taką usługę wykonują przy zakupie u nich płytek łazienkowych.

Jaki wysoki powinien byc cokół z płytek? 7 cm?

kurna chata, potzrebuję wygrać w TOTKA! :wink:

Szare jest piękne. Łazienka mojej koleżanki jest cała w kolorze szarym , nawet drzwi. Do tego kobaltowa roleta, ręczniki. Cacuszko.

A tak z drugiej beczki: piekarnik jaki typ. Może TEKA HA 850. Wtedy proszę o cenę, Taki wczoraj wstępnie wybrałam. A jaką wybierzesz płytę?

HEJ :D

tak to jest ten model na http://www.megamedia.pl jest za 1765, ale myślę, ze jak w koncu pozbieram do kupy ten moj sprzet to pochodze po kilku sklepach i moze cos taniej sie uda wyrwac. Nie podjelam decyzji co do płyty, musze poczytac na co zwrocic uwagę, nigdy wczesniej nie mialam plyty i nie bardzo wiem czym sie kierowac przy wyborze (poza tym ze klasa A :lol: ).

A ty juz wybralas płytę? może udzielisz mi cennych wskazówek?

Poza tym motam sie czy wybrac szersza niz 60? :roll:

kto by pomyślał, że kiedyś będziemy narzekac na zbyt duży wybór towarów :lol:

Pozdrawiam

no wlasnie czym si ekierowac przy wyoborze

- okapu- to chyba wydajnosc

- plyty ceramicznej/elektryczne?

- piekarnika elektrycznego

- lodowy

wiecie moze?

- okapu? - reczywiscie chyba wydajnosc i glośnosc pracy (szczegolnie przy otwartej kuchni), chociaz tzw design tez jest chyba wazny, nie?

- plyty ceramicznej/elektrycznej - nie mam zielonego pojecia - wiem tylko, ze chcialabym miec szeroka - tak ok 80 cm i indukcyjna - tylko ceny mnie przerazaja

- piekarnik - fajne sa te z funkcja pary lub z mikrofalowka (ale ceny oczywiscie okropne) - znalazlam ostatnio wyjscie - panasonic ma mikrofalowke z funkja pary kosztuje ona 1900 zl ale jest wolnostojaca - mozna ja schowac w szafce - jesli chodzi o piekarnik to dla mnie wazny jest termoobieg i grill, pewnie przydalaby sie pyroliza

- lodowka - nastawiam sie na side by side - szukam jak najplytszej aby wbudowac ja w szafki

ja bym jeszcze dodala dB, ale nic przy tej moim nie napisały dziady :-?

jestem zielona :oops:

chciałam bardzo prowadnice teleskopowe,

gril, opiekacz, zimne drzwi,zabezpieczenie przed dziećmi, ale moze mnie to nie dotyczy bo jak bedzie wyzej to szkrab i tak nie sięgnie

powiem szczerze ze nie łapie w czym róznica pomiędzy wkładami katalitycznymi a pow. łatwoczyszczącą :roll:

zabezpieczenie przed dziećmi, ale moze mnie to nie dotyczy bo jak bedzie wyzej to szkrab i tak nie sięgnie

- lodowy

hmmmmm, patrzylam na wielkosc, odpuszczam sobie no frost i inne bajery :roll:

przeczytałam gdzieś fasolko, że to połączenie piecyka z mikrofalą to nie bardzo udany pomysł :roll:

ale dlaczego?

nie wiem :-?

tak mi sie przypomniało, że w USA wiele domów ma dwa piecyki jeden pod drugim, byłam przekonana, że czymś się różnia np. jeden jest właśnie parowy,

ale nie :o

mówią że czasem się przydaje, chyba tylko na Sw. Dziękczynienia :lol:

tiaaa...., byle dużo i duże :wink:

Dzień dobry Kobiety :)

A o czym Wy wogóle mówicie ????

Pojęcia jak nie z tej ziemi. Piekarnik to piekarnik :D

Czytaj, oglądaj, potem pomożesz mi sąsiadko urządzić mojego Stasia :D .

A kafle poprostu cudne. Nam bardzo podoba się połączenie drewna z gresem czy kaflami. Widziałam u kogoś na forum. Chyba u Reziego.

Czekam na dalsze zdjęcia z urządzania Waszego domku :)

- lodowy

wiecie moze?

ja sie kieruję jednym ( poza eststycznym ofkors):

jak najmniej do sprzatania ;)

- okap -mam i bedę miała zabudowany w szafce ( mialam kiedys w nie moim mieszkaniu taki okap dekoracyjny - inox+ szkło - KOSZMAREK!)

- płyta ceramiczna bez stalowej ramki ( lepiej nich cos wykipi i poleci na blat kuchenny niż mam czyścic tą ramkę ( zawsze coś sie pod nią zapcha)

- piekarnik - 1 gładka taflla: zamiast pokręteł - sensory dotyku

tu jeszcze uwaga praktyczna - prowadnice teleskopowe - absolutnie cudowny wynalazek!

Przydaje sie programator, gril i termoobieg, szpikulca do nadziania mięcha (do pieczenia na obrotowym ruszcie) i termosondy nigdy nie używałam

- lodówka z powłoką antybakteryjną - beznadzieja

Po prostu wewnątrz nie jest śliska i błyszczaca tylko taka matowa i jakby chropowata ( tak minimalnie) - gorzej sie czysci niż takie zwyczajne lodówki

kiedyś editta wspomniała żebym coś pokazała z urlopu, no to pokazuje co nabyłam do nowego domu :lol:

ponieważ jestem okrutnym łakomczuchem i uwielbiam lody kupiłam se TO :D

http://www.zyliss.ch/auxx/produkte2007/44021-44022-zoom.jpg

i takie cosik, ekstra do grila i w ogóle wszystkiego :lol:

http://www.goldaskitchen.com/prodimg/OX4627.jpg

i takie kubeczki do kawy, troszkę słabo widać :wink:

http://www.potterybarn.com/pbimgs/ab/images/products/200724/0005/img1m.jpg

jakieś ciekawsze fotki będą później, ale zapewniam Was, że to też nie będą widoczki :wink: :lol:

ja sie kieruję jednym ( poza eststycznym ofkors):

- płyta ceramiczna bez stalowej ramki ( lepiej nich cos wykipi i poleci na blat kuchenny niż mam czyścic tą ramkę ( zawsze coś sie pod nią zapcha)

o! cenna dla mnie uwaga

- piekarnik - 1 gładka taflla: zamiast pokręteł - sensory dotyku

tu jeszcze uwaga praktyczna - prowadnice teleskopowe - absolutnie cudowny wynalazek!

Przydaje sie programator, gril i termoobieg, szpikulca do nadziania mięcha (do pieczenia na obrotowym ruszcie) i termosondy nigdy nie używałam

teleskopy koniecznie musze miec, termoobieg i grill tez, reszte odpuszczam bo cena robi sie nieprzyzwoita :roll:

Malmuc,

Piekarnik Teka o którym rozmawiamy jest w dwóch wersjach: HA 850 IX i HA 850 AL (trochę doskonalszy, potrójna szyba itd.). Wizualnie prawie nie różnią się. Inny jest uchwyt, no i jest droższa. Ja na nią dostałam ofertę w sklepie 1999 zł.

Płyta indukcyjna GKST 6014B - 2150 zł, a na płytę ceramiczną GKST 60 HL B - 1060 zł, Okap TL - 162 do zabudowy 349 zł, a okap Teka nubero 90 - 980 zł.

Zapytam jeszcze w 3 sklepach. Widzę, że w internetowej sprzedazy są duże różnice. Ale obawiam się o ewent. reklamacje i serwis

Witam!

Jeśli mogę coś dopowiedzieć, czym się kierowałam kupując sprzęt do kuchni.

Okap - mam kupiony do zabudowy w szafce - obecnie jeszcze użytkuje taki cały z inox - nigdy więcej.Ważne było jaki głośny, jak wygląda panel z przodu i cena. U mnie padło na TEKA

Piekarnik - ważne jakie zużycie energii, teleskopy, funkcje grilla, termoobieg, grzanie dolne, górne, szybkie nagrzewanie ( mniej prądu się zużywa - ponoć).Reszta czyli samoczyszczenie - eco clean lub pyroliza lub inne bajery - zawsze łączą sie z kosztami. Powłoki trzeba dokupować co jakiś czas lub piekarnik ma niewspółmiernie wysoką cenę. Moim zdaniem trzeba brać co akurat jest w komplecie do piekarnika, który się nam podoba.Bajery takie jak elektronika, książki kucharskie itp - bajer. A i tak będziemy biszkopt piec w 180 stopniach w termoobiegu lub jak kto woli.

Płyta ceramiczna - u mnie ważne były poszerzane pola, wskaźnik ciepła resztkowego ( można się poparzyć!). Nie wiedziałam jak to jest z tymi ramkami. Każdy chwali swoje. Kupiłam płytę , która ma po obu stronach cienką ramkę. U góry i u dołu bez ramki. Tak, by pogodzić wszystkich :lol: ( Siemens ET 737501).

Lodówka- u mnie obecnie ważna jest wysokość. Pierwotnie miała być side by side, ale zmieniliśmy koncept. Wybieram taką z funkcją no frost (w zamrażalniku nie sklejają się produkty), fajna jest komora zero, półki ze szkła bezpiecznego, głośność, idealnie jak ma 2 agregaty ( osobno można rozmrażać i myć) i funkcja równomiernego rozkładu zimna ( taka cyrkulacja). Taką lodówkę w necie można trafić za 2600zł ( tylko 1 agregat, wysokość 190 cm).

To moje przemyślenia. W praktyce już w sierpniu wszystko wypróbuję i zobaczę.

Pozdrawiam.

Malmuc posłałam Ci na priv namiary na szklarza ( szyba do kuchni).