Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

hej malmuc świetne. czy to te same edilcuoghi, które pokazywałaś wcześniej na parter czy tu już mowa o łazienkach???

hej

to jest Edicuoghi i seria concretus, ale dziady nie podpisują jaki to kolor, a oni maja z popieli nero (to ta fotka z komnkiem), nux (taki chyba raczej niebieskawy) i nebula mój. Jak tylko płyteczki dojadą na budowę będę układac na sucho na podłodzę (kurcze a cięzkie są :roll: ), jeszcze nie wiem czy ułożyć je na mijanke czy na skos czy kurcze jak? :roll: ale bedą w rozmiarze 30x60. O łazience natomiast zaczynam juz intensywnie myśleć, a w sobotę chyba zrobie wypad do sklepu. Ta dolna łazienka jest bardzo malutka i chyba powinnam zrobić ja w jasnych kolorach, ta górna też nie może być zbyt ciemna bo niepotrzebnie daliśmy tam małe okno i teraz jest słabo doświetlona :-?

Tak się jeszcze zastanawiam czy nie wjechać z tymi płytkami z parteru też do dolnej łazienki :roll: (o ile coś mi zostanie),a na scienę biel z dodatkiem zieleni? (jasnej, limonka?). Płytki łazienkowe będą raczej z dolnej półki cenowej :-?

Kombinuje jescze z cokołami przy płytkach w jadalni i tam gdzie schody, myślę o jakiś z prostych z MDF-u, jakoś cokoły z płytek mnie nie przekonują, a co Ty o tym myślisz?

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dziwczyny

ktosmi włąśnie podsunął pomysł na łazienke z podłoga z żywicy epoksydowanej....spotkałyście się kiedys z taką podłoga (przemysłowa)

Abstrachując od ceny , walorów i innych takich .........

moj kolega na wielkiej budowie ( centrum handlowe) miał problem ze znalezieniem wykonawcy takiej podłogi który byłby zainteresowany powierzchnia mniejszą niz 100m2

malmuc nie widzą mi się płytki układane po skosie i lepszy mdf na cokoły :wink: fajnie wygląda ten sam cokół we wszytskich pomieszczeniach. chyba we wnętrzach było coś o tym niedawno

Xena z Xsary największy problem to chyba ze znalezieniem wykonawcy (szczególnie przy małych pomieszczeniach), cena pewnie też wyższa od płytek

Tak się jeszcze zastanawiam czy nie wjechać z tymi płytkami z parteru też do dolnej łazienki (o ile coś mi zostanie),a na scienę biel z dodatkiem zieleni? (jasnej, limonka?). Płytki łazienkowe będą raczej z dolnej półki cenowej

Dobry pomysł z podłoga, na ścianę daj zwyczajne, białe, proste kafelki ( np takie małe- kuchenne) z szarymi fugami. Jak dobrze poszukasz w marketach to i za 20 zł /m2 znajdziesz.

Można też z tymi podłogowymi wejść pasem na ścianę (przy umywalce albo przy wc). Będzie monochromatycznie - ale chyba o to ci chodzi ;)

malmuc nie widzą mi się płytki układane po skosie i lepszy mdf na cokoły :wink: fajnie wygląda ten sam cokół we wszytskich pomieszczeniach. chyba we wnętrzach było coś o tym niedawno

Xena z Xsary największy problem to chyba ze znalezieniem wykonawcy (szczególnie przy małych pomieszczeniach), cena pewnie też wyższa od płytek

no z tymi skosami to pojechałam nieźle :lol:

cokoły chciałabym wszedzie takie same, jak znajdziesz cos fajnego i nierujnującego kieszeń daj cynk :D

Xena z Xsary powody mojej rezygnacji dokładnie takie jak napisały dziewczyny :-?

Aaaaa, teraz głowkuje czy podnieść kominek nieco wyżej na bloczkach :roll:, ale salonik jest mały i nie wiem czy to nie bedzie zbyt przytlaczające, a z drugiej strony będąc w kuchni nie chce zeby mi go stół przesłaniał :roll:

Tak się jeszcze zastanawiam czy nie wjechać z tymi płytkami z parteru też do dolnej łazienki (o ile coś mi zostanie),a na scienę biel z dodatkiem zieleni? (jasnej, limonka?). Płytki łazienkowe będą raczej z dolnej półki cenowej

Dobry pomysł z podłoga, na ścianę daj zwyczajne, białe, proste kafelki ( np takie małe- kuchenne) z szarymi fugami. Jak dobrze poszukasz w marketach to i za 20 zł /m2 znajdziesz.

Można też z tymi podłogowymi wejść pasem na ścianę (przy umywalce albo przy wc). Będzie monochromatycznie - ale chyba o to ci chodzi ;)

ta cena 20 zł/m bardzo mnie sie podoba, bardzo :D

oglądaliśmy kiedyś z mężem fajne płytki na sciany i chcieliśmy na podłoge ciemniejsze z innej firmy, wystraszyłam się jednak, że to jest inny połysk i może jakoś nie pasować :roll: ,

najczesciej jest tak ze dana kolekcja podoba mi sie na sciany ale juz podlogowe nie bardzo :-?

Witaj MALMUC- bardzo mi sie podobaja twoje schody. Widze ze bedziesz je z boku zaślepiać "czymś". Powiedz mi czy to jest jakas płyta MDF , czy płyta k-g. Nie moge dojsc do tego patrzac na zdjęcia. Jaki masz wymiar stopni i jakiej grubosci sa stopnie? W naszym projekcie pod schodami zaprojektowana jest łazieneczka. Szukam własnie inspiracji na zrobienie schodów o lekkiej konstrukcji, poniewaz nie chce schodów betonowych :)

Witaj MALMUC- bardzo mi sie podobaja twoje schody. Widze ze bedziesz je z boku zaślepiać "czymś". Powiedz mi czy to jest jakas płyta MDF , czy płyta k-g. Nie moge dojsc do tego patrzac na zdjęcia. Jaki masz wymiar stopni i jakiej grubosci sa stopnie? W naszym projekcie pod schodami zaprojektowana jest łazieneczka. Szukam własnie inspiracji na zrobienie schodów o lekkiej konstrukcji, poniewaz nie chce schodów betonowych :)

Witaj

schody pozostana ażurowe, nie bede ich zabudowywać

profil jest 8x4, a topnice mają grubość 4,3

Cudne zdjęcia. A stópki boskie. Dla mnie najpiękniejsze są stopy i pięty dzieciaczków. Rozpływam się . Moglabym zacałować. :) Do zobaczenia ?....... :lol:

oj ja tez mam slabosc do stopek a w szcegolnosci do tzw groszków, paluszki od spodu wyglądaja jak groszki :lol:

Graszka ja bede u Edzi, mam nadzieje ze ty tez :D

wiesz takie stopki czy rączki mogłabym mieć na ścianie w formie foto-taptety lub bardzo dużego obrazu-wyglada to rewelacyjnie :p i daje do myślenia