Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

Malmuc - ten dom jest piekny - jest kilka domow na forum, ktore rownie mi sie podobaja - i wszystkie to wlasnie takie bryly - chyba jk69 ma jeszcze cos takiego. ja mam słabośc do takich stodołowatych form.

pozdrawiam i odezwe sie zgodnie z obietnica w sprawie kominka.

ps. czemu nie mozna podejrzec rzutow?

ulanka

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No nareszcie jakieś wpisy do dziennika.

Kurdę przecież ty niedawno zaczynałaś, a teraz to dach już masz :)

Normalnie szok!!!

Już nie mogę doczekać się wykończeniówki.

Czekam na dalsze relacje z placu boju.

Pozdrawiam cię cieplutko kasia

Taaa :roll:

zgadza sie Kasiu

dzieciaki za dnia jeszcze troche pozwola zajrzec na forum, ale jak cos chce popisac w spokoju w swoim dzienniku to juz koniec, nie dadza, a wieczorem?

wieczorem co sie dzieje to juz wiesz z dziennika :D

A tak dzis tzn wczoraj 11-go mineło 4 miesiace i dekarze dokonczyli dach tzn tam były jeszcze drobne rzeczy do zrobienia i poprawienia, bo w sumie juz prawie od tygodnia dachówka lezała na całym dachu. Kominy bede wyciagac w góre juz na wiosne.

I pomyslec ze 4 m-ce temu mowilismy ze wyciagniemy chociaz fundamenty w 2006 . :D :D

Pozdrowionka

Ulanka w mojej stopce www jest moja strona z budowa, tam są rzuty, może słabo czytelne ale są :wink:

Właśnie musimy omowić scianki działowe, zastanawiam sie nad małymi zmianami, ale to raczej kewstia drobnych przesuniec.

Moja stodoła po rynnie ma prawie 16 m długosci, niezle co ? :wink:

niestety nie widze rzutow - zdjecia nie daja sie podejrzec.

co do 16 metrow - nasz dom z garazem tez ma 16 metrow.

i podoba mi sie.

pozdrawiam Ulanka

Malmucu, a raczej Malmuco!

Twoje wieczorno/nocne perypetie jako żywo przypominają moją obecną sytuację sypialniano-rodzinną - dzieci rules! Ja z mężem jesteśmy tylko mobilnymi dodatkami, które zasypiają w różnych miejscach, przenoszą się na kanapy, pół żywe w środku nocy budzą się w ubraniach w łóżku, które kiedyś było NASZE a teraz niepodzielnie królują w nim dzieci.

Mam własną teorię na ten temat - otóż dzieci, podświadomie bronią się w ten sposób przed pojawieniem się ewentualnych, kolejnych potomków (wiadomo - mniej pożywienia oraz miejsca w gnieździe). Zabierając rodzicom łóżko oraz cały wolny czas, wykańczając ich podstępnie wieczornymi szaleństwami skutecznie realizują politykę ograniczania liczby urodzeń....

Wracając do budowlanki - Twój dom prezentuje się bardzo pięknie! I widzę, że jesteśmy już na tym samym etapie! Cieszę się bardzo!

My też zmagamy się z oknami, ale te zeszły trochę na plan dalszy - teraz głównie martwimy się instalacjami. Planowanie elektryki to naprawde niezła zabawa, szczególnie jak nie ma kiedy ustalić z małżonkiem szczegółów....

Pozdrawiam,

i dołączam się do życzeń urodzinowych - wszystkiego naj a szczególnie naj-domu jeszcze w tym roku!

Malmucu, a raczej Malmuco!

Twoje wieczorno/nocne perypetie jako żywo przypominają moją obecną sytuację sypialniano-rodzinną - dzieci rules! Ja z mężem jesteśmy tylko mobilnymi dodatkami, które zasypiają w różnych miejscach, przenoszą się na kanapy, pół żywe w środku nocy budzą się w ubraniach w łóżku, które kiedyś było NASZE a teraz niepodzielnie królują w nim dzieci.

o! o! o! własnie tak jak piszesz, migracje w nocy są u nas normalką, czasem przychodze do łóżka ostatnia a tam juz nie ma dla mnie miejsca :o , ide spac do łóżka mojej 5-letniej córki, no bo do niemowlęcego łóżeczka mojego 21 miesięczniaka to ja sie nie zmieszcze, albo raczej dno łóżeczka by nie wytrzymało :oops: .

Mam własną teorię na ten temat - otóż dzieci, podświadomie bronią się w ten sposób przed pojawieniem się ewentualnych, kolejnych potomków (wiadomo - mniej pożywienia oraz miejsca w gnieździe). Zabierając rodzicom łóżko oraz cały wolny czas, wykańczając ich podstępnie wieczornymi szaleństwami skutecznie realizują politykę ograniczania liczby urodzeń....

Ło Matko! :o

Chwytam te teorie, podpisuję się pod nią obiema ręcami :lol:

Wracając do budowlanki - Twój dom prezentuje się bardzo pięknie! I widzę, że jesteśmy już na tym samym etapie! Cieszę się bardzo!

My też zmagamy się z oknami, ale te zeszły trochę na plan dalszy - teraz głównie martwimy się instalacjami. Planowanie elektryki to naprawde niezła zabawa, szczególnie jak nie ma kiedy ustalić z małżonkiem szczegółów....

Pozdrawiam,

Ja nie mam kominów :-? , jak dla mnie to bez bez nich mnie sie bardzo domek podoba :wink:

Te okna mnie wykoncza :x

a to chyba dlatego ze chce dobre, wrecz najlepsze na rynku ale tanio :roll:

Nie przysiadłam do planowania elektryki, ale jak pomysle to mnie juz łepetyna boli, cholera przydałby sie jaki architekt wnetrz, zrobiłby wizual. doradziłby...

ale mój to nie wyda na takiego kogoś ani grosza :evil:

Nie mam jeszcze sprecyzowanego wystroju wnetrz czyt oswietlenia :(

i jak tu cholera zaplanowac te kabelki

juz nie wspomne o tym ze nie da sie tego zrobic z mezem w rozmowie przez telefon bo jak czytalas wyzej nie mogą sie cos nasze drogi zejsc :wink:

Malmucu? A jaki kolor tych waszych okien ma być?

o matko już mnie brzuch rozbolał, normalnie te okna mnie wykonczą.

Ja to sie nawet nie przyznam jakie bym chciała bo mój mąż tego nie przełknie, ale rozmyslamy nad:

kolor canadia i india bo złoty dąb wydaje mi sie za ciemny, india moze za czerwona...

z Schuco poprzynosił mi kawałki profili własnie wyzej wymienionych kolorów. Latam z nimi po całej chałupie i przestawiam z miejsca na miejsce zeby zobaczyc jak wygladaja. Normalnie ...ajba :roll:

Ostatnio doniósł dwa różne profile rama + okno , jak tak dalej bedzie znosił to w koncu posklejam i bede miała te moje 20 okien :D

Kiedys chciałam dwukolorowe, ale zaczełam sie zastanawiac nad tym co kiedys powiedziałas o myciu ram. No i juz mysle o dwukolorowych, dwukolorowe beda jedynie w łazienkach i w kuchni.

Jak sie wkurze to wezme ten zł. dąb bo boje sie ze nie utrafie z jednym kolorem okien, drzwi i bramy garazowej

Nie lubię zlotego dębu, on tak jakoś plastikowo wygląda :(

Skąd masz te próbki? Gdzieś z Rybnika?

Z białymi ramami dalej podtrzymuję wersję. Ale z kolei wymysliłam, że jak od srodka będę miała jakiś drewniany odcień to on by musiał pasować do innych drewnianych rzeczy - podlogi, stołu itd. I troche mnie to wkurza, bo wnętrza mam słabo rozpracowane :(

... Dlatego ostatnio wymyślłam szare okna.

Nie lubię zlotego dębu, on tak jakoś plastikowo wygląda :(

Skąd masz te próbki? Gdzieś z Rybnika?

Z białymi ramami dalej podtrzymuję wersję. Ale z kolei wymysliłam, że jak od srodka będę miała jakiś drewniany odcień to on by musiał pasować do innych drewnianych rzeczy - podlogi, stołu itd. I troche mnie to wkurza, bo wnętrza mam słabo rozpracowane :(

... Dlatego ostatnio wymyślłam szare okna.

Kurna felek!!! :o :o :o :o

Wiewióra! Czy my nie jesteśmy przypadkiem siostrami blizniaczkami?

jednojajowymi dodam!

to właśnie o szarym myslałam :wink:

a próbki mam z Mikołowskiej, koleś jest tam bardzo bardzo cierpliwy i naprawde wydaje sie dobrze zorientowany w temacie okien, montażu bo co poniektórzy zachowują sie jakby przyapdkiem ich postawiono za ladą.

Ja tez mam słabo rozpracowane wnetrza, ale wiem juz jedno to nie musi byc wszytsko w jeden deseń. Zapraszam Cie na pogaduchy :lol:

Mam spora galerie wnetrz, zbieram to od roku i wiele rzeczy mi sie rozjasniło i wyjaśniło :wink: