Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja się cały czas martwię o zamakanie tych wcięć i już je chciałam wywalić z projektu, ale architekt mnie przekonał (nie do końca ;) )

co znaczy zamykanie wciec?

a wlasnie TY masz juz murarke tak zrobioną ze jest roznica w murze,prawda?

podejrzewam że chodzi o zamAkanie, czyli zmoczenie tych wcięć :o

jeżeli dobrze przeczytałam ;)

wiecie co mnie jeszcze martwi w tej ewentualnej białej elewacji domku?

ze padający deszcz na zakurzoną blacharke bedzie mi robił na scianach brudne zacieki :roll:

na bialej scianie od razu wszytsko bedzie widac :roll:

Jak najpierw dusiłam mojego meza o szare okna to teraz on nie ma oporów zeby domek tez zrobic na ciemniejszą szarość :roll:

no tak, mnie tez to własnie martwiło

no bo tak będzie z czasem i trzeba miec tego swiadomosc. kwestia przemalowania elewacji

Malmuc, ty pokombinuj dobrze z tymi kolorkami :wink: Szarość niebezpieczna w nadmiarze, trzeba ją trochę ożywić. Ale zwykła, tradycyjna elewacja nijak mi do twojego domku nie pasuje. Więc ten diabełek dobrze mówi, nie płosz chłopaka :wink:

Trawa jest super, ślicznie wygląda przy tej tuji.

Gratuluję dobrych wymiarów wnęki! :lol: :wink: (sorry, nie mogłam się powstrzymać). Jak mi to przypomina nasze wyczyny :lol:

Trzymanko!

dominikams napisała:

Malmuc, ty pokombinuj dobrze z tymi kolorkami Szarość niebezpieczna w nadmiarze, trzeba ją trochę ożywić

Lubię szarość i z wielką przyjemnością oglądam Twoje poczynania. Pisałam zresztą nieraz: stolarka, dach rewela, ALE... mam podobne odczucie jak Dominika. Dlatego skłaniam się za ożywieniem elewacji. Bordo! ... chociaż ten domek z zielenią, przez Anoleiz zaproponowany, też całkiem, całkiem fajnie wygląda :roll:

Malmuc,ten wpis o frontach to o kuchennych ??????????????

dokładnie

a zeby by tylko to :cry:

okazało się, że wysoka zabudowa jest lakierowana i owszem, ale nie na połysk :cry:

załamka

PRZESADZIŁ :evil:

na pocieszenie powiem Ci ze ostatnio dowiedziałam się od znajomej, ze będzie się sądzić z znajomym Ci Panem K.

Jakość i terminowość :o

Całe szczęście że nie ja go poleciłam.

Zdecydowanie żółć z błękitem :lol:

http://www.muratordom.pl/zdjecia/kolor_elewacji_dachu8.jpg

ja Ci dam żółć !!!

:lol:

a gdzieś ty był jak Cie nie było co ? ?? :D

Mam urlop, siedzę w domu więc teoretycznie powinienem mieć czas na forum :lol:

Ale to teoria.

Wpraktyce nie ma na nic czasu, jak ma sie niewykończony dom to ciągle ma się jakaś robotę. Na dodatek dzisiaj chrzciny. Biegnę sprzątać.

Pozdrówka