Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Malmuc,ten wpis o frontach to o kuchennych ??????????????

dokładnie

a zeby by tylko to :cry:

okazało się, że wysoka zabudowa jest lakierowana i owszem, ale nie na połysk :cry:

załamka

PRZESADZIŁ :evil:

na pocieszenie powiem Ci ze ostatnio dowiedziałam się od znajomej, ze będzie się sądzić z znajomym Ci Panem K.

Jakość i terminowość :o

Całe szczęście że nie ja go poleciłam.

jezus, z jakim Panem K? Ja biore fachowców po Malmucu, napiszcie na priva, którego NIE BRAĆ :)

dominikams napisała:

Malmuc, ty pokombinuj dobrze z tymi kolorkami Szarość niebezpieczna w nadmiarze, trzeba ją trochę ożywić

Lubię szarość i z wielką przyjemnością oglądam Twoje poczynania. Pisałam zresztą nieraz: stolarka, dach rewela, ALE... mam podobne odczucie jak Dominika. Dlatego skłaniam się za ożywieniem elewacji. Bordo! ... chociaż ten domek z zielenią, przez Anoleiz zaproponowany, też całkiem, całkiem fajnie wygląda :roll:

Bordo do tych deseczek w kolorze umownie zwanym złotym dębem??? Eeeee...

Krem i grafit!!!

Z uwagą bedę śledzić watek elwacyjny bo jest bardzo w moim typie :lol: Już poczyniłam i ja kroki zmierzajace ku czerwieni na ścianach, a mianowicie zakupiłam aluminiową bramę :lol: Okna mam ciemne, bardziej pod dach pasowane choć i tak nie idealnie pasują :lol: Czerwienie i szarości to moje kolory elewacji :lol:

Ps. Mebli bym nie darowała :evil: :evil:

Mydełko i nie -na -połysk (czyli nie tak jak mialo być) to wystarczający powód, żeby wywalczyć 80-90 % przeceny na fronty.

Czyli: ja bym walczyła o kase, i zostawiła te fronty jakie są (wcale nie są zle, ale to moje zdanie).

Potem, po urządzeniu reszty i zamieszkaniu jakiś czas - wymieniłabym na inne ( zamówione u innego stolarza)

Tak jak piszesz, myślę że mydełka zostaną, mam male dzieci i nie będę płakać jak mi je uszkodzą

to jest moja pierwsza w życiu własna kuchnia, kuchnia z dolnej pólki (dodam)

Nie doczytałam wcześniej o tej nieprecyzyjnej umowie, ale moze jednak coś wytargujesz ??

Bardzo mi się podoba twoje nastawienie- pomieszkasz, zaoszczędzisz i może spodoba ci sie coś jeszcze innego. Wymiana samych frontów to nie jest jakiś straszny koszt, a kuchnia jak nowa!

Ja też najchętniej wymieniłabym moje fronty- nie "mydełko" tylko zaokrąglona na krawędziach "kalina"

http://www.lupus.eu/media/asort/out/a7fa89f69e2a4d8330c6155bbc46d9c961191236593.jpg

- też kuchnia niskobudżetowa i do tego samodzielny montaż (łacznie z zabudową lodówki, przy czym zaznaczam: nie mamy z mężem pojęcia o stolarce i cały montaz to była radosna twórczość )

Po 2 latach już mi sie znudziły ( i laminat sie odkleja :evil: i teraz podoba mi sie coś zupełnie innego ) ale najważniejsza jest radość z 1 własnej kuchni ( nawet jak coś nie wyszło ) !

Czekam na dalsze zdjęcia z montażu!

Fiu fiu fiuuuu, podoba mi się, bardzo :D

I trawka i blat i zlew :)

Ciekawam o wykańczaniu jakiego domu mówisz, bo chyba nie tego??? :wink:

Temu to już naprawde niewiele brakuje :wink:

A co do elewacji, to zaszalej, mnie osobiście podoba się 1 i 5 zdjęcie :)