malmuc 16.01.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dziękuje, dziękuje Kasiu. Miło mi i cieplutko na serduszku od tych waszych życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 16.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 to właśnie o szarym myslałam a próbki mam z Mikołowskiej, koleś jest tam bardzo bardzo cierpliwy i naprawde wydaje sie dobrze zorientowany w temacie okien, montażu bo co poniektórzy zachowują sie jakby przyapdkiem ich postawiono za ladą. Ja tez mam słabo rozpracowane wnetrza, ale wiem juz jedno to nie musi byc wszytsko w jeden deseń. Zapraszam Cie na pogaduchy Mam spora galerie wnetrz, zbieram to od roku i wiele rzeczy mi sie rozjasniło i wyjaśniło Ten szary taki fajny, nienarzucający się. I pasuje prawie do wszystkiego. Ja mam fobię drewnianej pstrokacizny. Niektórzy uważają, że drewno do drewna zawsze pasuje, a mnie się to nie podoba. Ja mam w cholerę różnych gazet i wycinków - straszliwy bajzel. Trzeba by to uporządkować nieco. A twoją galerię chętnie przejrzę, oczywiście Elektroniczna ona czy papierowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.01.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 elektroniczna do papierowego bajzla pewnie bym czesto niezagladała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 20.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 piekny dom zazdraszczam też bym chciała, żeby mój domek już był taki zaawansowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.01.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 piekny dom zazdraszczam też bym chciała, żeby mój domek już był taki zaawansowany Będzie będzie Kasia to tylko 4 m-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Malmuc ale masz śliczny domek- zawsze podobaly mi sie takie fajne stodoły tylko mojej połowie nie.Kolumnami sie nie martw- wyglada ,że sa przy dziurze na schody jakoś fajnie zaranzujesz schody- może oprzesz je o nie i bedzie git. Dom piekny a czy myslalas o deskach daglezjowych- podobno tak samo super wytrzymałe jak modrzew na warunki atm.Ja maluje altaxinem woskowym - jest super,polecam, pieknie pachnie. Z dziecmi mam ten sam problem- nie śpią tam gdzie powinny a nawet uslyszałam od swojej 5 letniej corki ,że jak jestem w koszuli nocnej to mam wkladać majtki bo tata mnie zobaczy a ona by nie chciala tego. Nota bene spi ze mną a jak ja przenosimy do jej sypialni to po 2 godzinach na śpiku przychodzi do mnie a moj mąż się wynosi do jej łóżka.Młodszy synek przychodzi spać do mnie ok. 4 rano- nie mam sily go wynosić. Do jego łóżeczka tez juz wlazłam aby go zmobilizować do spania ale płakał jak bóbr i mimo tego nie wrocił do niego. Oszaleć idzie. Ja mam pytanie jak zakonczyłas te rury drenażowe- żółte- na zdjeciach ich nie widze ale domyslam sie ,że to nie te pomarańczowe- bo to chyba GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ładnie Wam to idzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.01.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Malmuc ale masz śliczny domek- zawsze podobaly mi sie takie fajne stodoły tylko mojej połowie nie. Gdybys widziała od jakich projektow wychodzilismy to bys sie usmiala tzn porównujac je do tego, poprostu dwa przeciwległe bieguny. Kiedy zaczełam małżonka namawiac do tego projektu to myslałam ze sie w koncu pobijemy , bronił sie przed nim okrutnie. Kolumnami sie nie martw- wyglada ,że sa przy dziurze na schody jakoś fajnie zaranzujesz schody- może oprzesz je o nie i bedzie git. oj mam nadzieje bo jak na nie patrze to robi mi sie słabo Dom piekny a czy myslalas o deskach daglezjowych- podobno tak samo super wytrzymałe jak modrzew na warunki atm.Ja maluje altaxinem woskowym - jest super,polecam, pieknie pachnie. Pozdrawiam nie slyszałam ale teraz to sie tym zainteresuje, jeszcze nie podjelismy ostatecznych kroków, czasami to mam pietra co do tego drzewa, czy nie wdepniemy w wielkie ... Jesli chodzi o altaxin to jaki masz kolor u siebie? My w pospiechu kupowalismy lakierobejce i wybralismy sadolin, nadbitka jest ok, ale krokwie nasi panowie to słabo oszlifowali i potem jeszcze popadało, teraz wyglądaja nieszczególnie, powiem wprost - brzydko, sinieja itd. Bedziemy musieli latem to oszlifowac i jeszcze raz malowac. Z dziecmi mam ten sam problem- nie śpią tam gdzie powinny a nawet uslyszałam od swojej 5 letniej corki ,że jak jestem w koszuli nocnej to mam wkladać majtki bo tata mnie zobaczy a ona by nie chciala tego. Nota bene spi ze mną a jak ja przenosimy do jej sypialni to po 2 godzinach na śpiku przychodzi do mnie a moj mąż się wynosi do jej łóżka.Młodszy synek przychodzi spać do mnie ok. 4 rano- nie mam sily go wynosić. Do jego łóżeczka tez juz wlazłam aby go zmobilizować do spania ale płakał jak bóbr i mimo tego nie wrocił do niego. Oszaleć idzie. O! jak fajnie ze nie tylko ja mam taki kabaret a ile ma Twoj młodszy bąbel. Bomoje dzieci to 5 lat i drugie 2 lata skonczy w marcu Ja mam pytanie jak zakonczyłas te rury drenażowe- żółte- na zdjeciach ich nie widze ale domyslam sie ,że to nie te pomarańczowe- bo to chyba GWC Taaaak te pomaranczowe to GWC, a czy faktycznie ono nim bedzie to sie okaze, to samoróbka Rury drenazowe zakonczone sa studzienka drenazową na tylach domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.01.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ładnie Wam to idzie ... selimm zapraszam na pifko, to od Ciebie chyba rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nooo skoro nalegasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.01.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Dzieci 5 lat i 3 latka-Natalia i Kubuś.daglezja jest piekna , jako surowe dzrewo wpada lekko w róż, pomalowałam altaxinem mahoniowym woskowym.Na zdjeciu tu dopiero jeden raz, po drugim razie robi sie taka kasztanowa- bardziej pasuje do złotego dębuhttp://images14.fotosik.pl/30/d1a8a2c56c67bd98m.jpghttp://images13.fotosik.pl/15/0a494238cdac98c6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 21.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Malmuc, Podziwiam postępy w budowie. Domek bardzo fajnie się zapowiada A o problemach z dziećmi to chyba budujące mamy mogłyby oddzielne forum założyć. Kiedy trzeba coś uzgodnić to dzieciaki także mają pełno spraw. czekam na więcej zdjęć i koncepcje wykończeniówki. Potrzebuję inspiracji ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 nie powiodła się próba przeforsowania szarych okien nie da se chłop powiedziec Skąd ja to znam. Zawsze jak mam jakiś pomysł i przedstawię do Lukowi to zawsze mu się nie podoba. Nie bo nie - i już... Dopiero po jakimś czasie okazuje się, że i tak wychodzi na moje Ach Ci faceci Może jeszcze go pomęczysz? Masz jakieś fotki takich szarych okien? Prawdę mówiąc jeszcze takich nie widziałam U nas jak na razie stanęło na jasnym brązie Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.01.2007 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Malmuc, Podziwiam postępy w budowie. Domek bardzo fajnie się zapowiada A o problemach z dziećmi to chyba budujące mamy mogłyby oddzielne forum założyć. Kiedy trzeba coś uzgodnić to dzieciaki także mają pełno spraw. Dzięki tomki 4 Jedno wrzeszczy przez drugie, jedno to ja jeszcze zrozumię, ale ten drugi berbeć paple byle przekrzyczeć starszą siostre, już się boję co to bedzie jak zacznie gadać na dobre czekam na więcej zdjęć i koncepcje wykończeniówki. Potrzebuję inspiracji ... pozdrawiam na nowe zdjecia poczeka sie troszkę bo żeby instalacje ruszyły to musze miec te pieronskie okna inspiracje powiadasz... miło by mi było gdyby moje wypociny stały sie dla kogoś inspiracją jak ten dom bedzie troche po mojemu i troche po myśli mojego małża to ja nie wiem do jakiej kategorii sie go zaliczy ale pewnie przez to będzie niepowtarzalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.01.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 nie powiodła się próba przeforsowania szarych okien nie da se chłop powiedziec Skąd ja to znam. Zawsze jak mam jakiś pomysł i przedstawię do Lukowi to zawsze mu się nie podoba. Nie bo nie - i już... Dopiero po jakimś czasie okazuje się, że i tak wychodzi na moje Ach Ci faceci Może jeszcze go pomęczysz? Masz jakieś fotki takich szarych okien? Prawdę mówiąc jeszcze takich nie widziałam U nas jak na razie stanęło na jasnym brązie Pozdrawiam kasia Kasiu we wnetrzach otworzyłam wątek kolorowe okna coś juz tam jest ze zdjęć. W tym tygodniu musimy juz te okna zamowic, za dlugo to trwa, a czas ucieka. Tak naprawde to nie wiadomo jak długo potem trzeba bedzie czekac na zrealizowanie tego zamówienia. Kasiu w czym robisz swoje wizual. i jak je wklejasz do dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.01.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Cześć Malmuc! Zaraz popatrzę na te okna Chodzi ci o wizualizację kuchni? No to najpierw robię sobie projekt w Ikea Home Planner. Zobacz sobie tutaj: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/planner_tool/download/index.html Potem zapisuje obrazek w postaci bitmapy {*bmp} Potem otwieram go w edytorze i zmieniam format na JPG. No i wtedy wklejam obrazek JPG do mojego albumu w necie. Jakbyś miała pytanka to służę pomocą Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 23.01.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 I co, malmuc? Jak się mają okienka?? Szary rulez. Wkleiłam ci już w wątek na Wnętrzach. Dla mnie bomba : http://loft.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.01.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 I co, malmuc? Jak się mają okienka?? Szary rulez. Wkleiłam ci już w wątek na Wnętrzach. Dla mnie bomba : http://loft.blox.pl/html nie wiem mam już dosyć już mi wszystko jedno, mogą być kuźwa nawet lila-róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 24.01.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 I co, malmuc? Jak się mają okienka?? Szary rulez. Wkleiłam ci już w wątek na Wnętrzach. Dla mnie bomba : http://loft.blox.pl/html nie wiem mam już dosyć już mi wszystko jedno, mogą być kuźwa nawet lila-róż Jak z przekonaniem się uczepisz wersji lila-róż, to szary to będzie baaardzo dobry kompromis Wymądrzam się, bo my na razie nie zamknęliśmy etapu "jakie rynny". Potem będzie jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.01.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Zadzwonilam dzis do kolesia u ktorego mamy kupic rolety po naprawde fajnej cenie. Pytam czy rolety w kolorze szarym sprzeda mi w tej samej cenie w jakiej oferuje mi złoty dąb,a on na to tak: oczywiscie ze w tej samej cenie! pancerz ma w dwóch kolorach : srebrny i popiel, ale prowadnic w takich kolorach juz nie ma Ludzie trzymajcie mnie Jak jest jedno to nie ma drugiego!!! Zaraz sie wsciekne i wezme biale okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts