fasola25 15.10.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 no i nie wiem co z tym plaskim dachem.....i tak juz być musi, więc trzeba go zrobić tak, aby później nie żałowaćaby zwalczyć śnieg, może trzebaby połozyć na tym dachu matę grzejna (taką jak na podjazdach)śnieg dzieki temu będzie się powoli topił i spływał do rynien...i ważne są porządnie zrobione spady do rynien, żeby się woda nie zbieraławiem, wiem, łatwio sobie o tym pogadać, ale juz niedługo trzeba bedzie to zrobić (dobrze zrobić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.10.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 no i nie wiem co z tym plaskim dachem..... i tak juz być musi, więc trzeba go zrobić tak, aby później nie żałować aby zwalczyć śnieg, może trzebaby połozyć na tym dachu matę grzejna (taką jak na podjazdach) śnieg dzieki temu będzie się powoli topił i spływał do rynien... i ważne są porządnie zrobione spady do rynien, żeby się woda nie zbierała wiem, wiem, łatwio sobie o tym pogadać, ale juz niedługo trzeba bedzie to zrobić (dobrze zrobić) dziewczyny płaskodachowe - musicie zrobić porządna izolację na takim dachu (papa taka na tarasy) i co najważniejsze spadek! Moi rodzice maja taras - beznadziejnie zaizolowany - nibytam folia w plynie z lat gierka ale to za malo.....i ciagle sa jakies problemy ostattnio woda lała się spod jednego kafla ktory "odbił" trzeb było cały taras opukać żeby znaleźć winowajcę...także pamiętajcie o jak największym (na tyle ile to możłiwe) spadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 malmuc co u ciebie, strasznie mi brak twojego dziennika. jakie zmiany, pisz, wklejaj prrrrrrrrrrrrooooooooooooooosssssszzzzzzzzzzzzzzeeeeeeee!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 malmuc co u ciebie, strasznie mi brak twojego dziennika. jakie zmiany, pisz, wklejaj prrrrrrrrrrrrooooooooooooooosssssszzzzzzzzzzzzzzeeeeeeee!!!!!!!!!! I ja sie dołączam do prośby. Pusto jakoś bez dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.10.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 no i co ja mam z wami zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 No właśnie!!! Czekamy na konkretne kroki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 tia... czekają nie tylko czekający aktywnie, ale tez czytający i podczytujący i inne rzesze i nie ma to tamto... czas się zmobilizować pokazać to i owo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 hihi nasze lobby rośnie w siłe!!!! Może się jescze ktoś dołączy żeby wspomóc nasza akcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.10.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 no nie mam nic ciekawego do pokazania, dom sie styropianem okłada pogoda sprzyja pracom na zewnątrz, a więc w srodku nic się nie zmieniło moja piękna trawka pampas gras ma sie swietnie i nabylam nowe drzewko, tzn małą choineczkę, która bedzie kiedys baaaardzo wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Malmuc na jaki gruby styriopian sie zdecydowaliście??? Słyuszałem że teraz standardem jest 15 cm a daja tez i 20cm. A ja mam 12 i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.10.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Malmuc na jaki gruby styriopian sie zdecydowaliście??? Słyuszałem że teraz standardem jest 15 cm a daja tez i 20cm. A ja mam 12 i nie narzekam mielismy dac 20 ale jest problem z kolkami poszlo wiec 14 i pod deski 10 mam nadzieje ze bedzie ok, mur mamy jedyne 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Pewnie że wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.10.2007 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Małgoś - czy dzisiaj może masz imieninki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.10.2007 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Małgoś - czy dzisiaj może masz imieninki?? ja sie jeszcze od urodzin nie uwolniłam ale słyszałam ze powinno sie obchodzic imieniny te zaraz po urodzinach, a wiec chyba bedzie w w styczniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.10.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Spojrzałem se rano w kalendarz- widze Małgorzaty dzisiaj Od razu pomyślałem o tobie i stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.10.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ja sie jeszcze od urodzin nie uwolniłam a to co się znaczy? Kiedy miałaś (masz) te urodziny? Bo może gdzieś pisze, ale sama wiesz, że na tylu stronach to wszystkich informacji się nie wyłapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.10.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ja sie jeszcze od urodzin nie uwolniłam a to co się znaczy? no powinnam obchodzić imieniny, a nie urodziny tak przynajmniej jest w mojej rodzinie, że dorosli obchodzą imieniny a dzieci urodziny Kiedy miałaś (masz) te urodziny? Bo może gdzieś pisze, ale sama wiesz, że na tylu stronach to wszystkich informacji się nie wyłapie jestem Koziorożec, ale gdzies na forum jest lista/kalendarz urodzin i ja też sie tam dopisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 tam jeszcze nie zaglądałam, gdzie tego szukać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 19.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Hej, hej!!!!Melduję, że ja też czytam, choć mniej piszę ostatnio!!!! My dajemy 15 cm - mam nadzieję, że zaczną w poniedziałek, bo zima za pasem ....Gdzieś czytałam, że powyżej pewnej grubości (10 cm) kalejne centymetry nie przekładają się już tak samo na ciepłotę - czyli - 20 cm nie daje efektu "2 x mniej ubytku ciepła" niż w przypadku 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts