malmuc 09.11.2007 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie wybierałam jeszcze farby. Wiem jaki chcę narazie Na dół potrzebuje dwóch: - fiolet+grafit+brązowy....takie coś pomieszane - biały z perłową poświatą - nie wiem czy to jest realne zdobyc taki kolor ale taki byłby idealny Mam producenta farb w mieście. Mają swoje mieszalniki. Może coś pokombinujemy Pierwsza myśl to była Para. Ale... zastanawiam się czy warto wydawać tyle kasy. Dom mam duży, o ściany się ocierać nie bedziemy Dzieci małych też nie mam Za to mam dylematy Ogółem będę mieć do pomalowania ok 1000m2 powierzchni. Sporo mój kuzyn był na szkoleniu w firmie Benjamin Moore przywiózł potem kilka plansz, na których sami, pod okiem fachowca próbowali pewne techniki malowania, przecierki i inne cuda. Używał właśnie takich różnych cudacznych farb, perłowych czy złotawych niepamiętam ale skubany ma talent, powinien sie za to zabrać Tikkurila tez cos takiego perłowego ma, widzialam na ich stronce i zamierzam to gdzies wykorzystac, mysle tylko gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja myślę o jadalni. Tam bedzie duzo słońca i chcę by "tańczyło" na ścianach. Tam ma byc baaaardzo jasno i widno Złagodzi to kawowy sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 09.11.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 z nowosci u mnie ? no wiec farba na wysoką zabudowe okazała sie byc prawie brązowa a nie miała taka być , ładna ale mysleliśmy o czymś innym szkoda ze nie można kupic w sklepie jakis małych ilosci na spróbowanie nie wiem jakimi farbami się interesujesz - tylko tikkurilla wchodzi w grę? ja jeszcze nie jestem na tym etapie, iec malo zorientowana jestem ale jakis czas temu zamierzalismy malowac duluxem z mieszalnika i nie bylo zadnego problemu z zamowieniem kilku kolorow tzw probnikow - male puszeczki po 250 ml wymalowalam nimi sciany i juz wiedzialam jaki chcę kolor (niestety nas malowanie juz nnie starczylo mi sil ani checi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.11.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Dzisiaj wybierałam sobie sprzęt agd bo muszę coś przygotować dla męża żeby się i on przygotował Siedział, grzebałam w sieci, czytałam i czytałam i wybrałam. Wypisałam wszystko na karteczce (symbole i ceny ze sklepów interentowych) i mu to wręczyłam. Czekam teraz na jego reakcję Nie pisałabym o tym w Twoim wątku Malmuc gdyby nie.... fakt, ze na koniec poczytałam wątki na forum muratora i trafilam na Twój wpis w wątku o aprzęcie agd i Twoich wyborach sprzętu I co widzę? Wybrałyśmy ten sam sprzęt bez konsultowania się wzajemnego Różnica dotyczy okapu (ja chcę podszafkowy) oraz zmywarki (myśle o boschu) Mój mąż ma sklep z AGD więc liczę, że da mi rabat Do tego lodówka LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.11.2007 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 z nowosci u mnie ? no wiec farba na wysoką zabudowe okazała sie byc prawie brązowa a nie miała taka być , ładna ale mysleliśmy o czymś innym szkoda ze nie można kupic w sklepie jakis małych ilosci na spróbowanie nie wiem jakimi farbami się interesujesz - tylko tikkurilla wchodzi w grę? ja jeszcze nie jestem na tym etapie, iec malo zorientowana jestem ale jakis czas temu zamierzalismy malowac duluxem z mieszalnika i nie bylo zadnego problemu z zamowieniem kilku kolorow tzw probnikow - male puszeczki po 250 ml wymalowalam nimi sciany i juz wiedzialam jaki chcę kolor (niestety nas malowanie juz nnie starczylo mi sil ani checi ) jakos tak padło na tikkurile o duluxie tyle złego tu sie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.11.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Dzisiaj wybierałam sobie sprzęt agd bo muszę coś przygotować dla męża żeby się i on przygotował Siedział, grzebałam w sieci, czytałam i czytałam i wybrałam. Wypisałam wszystko na karteczce (symbole i ceny ze sklepów interentowych) i mu to wręczyłam. Czekam teraz na jego reakcję Nie pisałabym o tym w Twoim wątku Malmuc gdyby nie.... fakt, ze na koniec poczytałam wątki na forum muratora i trafilam na Twój wpis w wątku o aprzęcie agd i Twoich wyborach sprzętu I co widzę? Wybrałyśmy ten sam sprzęt bez konsultowania się wzajemnego Różnica dotyczy okapu (ja chcę podszafkowy) oraz zmywarki (myśle o boschu) Mój mąż ma sklep z AGD więc liczę, że da mi rabat Do tego lodówka LG. szczesciara z Ciebie płyte i piecyk jutro zawoze na budowe i zobacze jak to bedziewygladac na swoim miejscu mikrofalówke i zmywarke zakupie dopiero w przyszlym roku jak bedziemy sie wprowadzac, teraz juz wiem do kogo zwrócić sie o opinię O prosze! wlasnie w domu zadzwonil telefon ciocia z Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.11.2007 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 wrzucam wizualizacje z kolorkami moich farb do kuchnita ciemna poszla na wysoka zabudowe, a jasna na reszte scianhttp://images34.fotosik.pl/41/4e977773cb2ad808med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.11.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 malmuc kolory piękne ale ja wywąchałam tu interes mayland może twój mąż ma ochotę na interes w sieci ??? jakby coś mogę przesłać listę na priv może i by się z tego coś wykluło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.11.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Malmuc no to jest mój kolorek waśnie który wybrałam ale tego się spodziewałam juz po opisie Editto moższe podać symbole sprżetu na skrzynkę Wiecie co, nieustannie krążymy wokół tych samych spraw, tematów i rzeczy COŚ w tym jest Tylko, że Wy krążycie i realizujecie a mi sie tylko podoba bo nie wiem co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.11.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 wrzucam wizualizacje z kolorkami moich farb do kuchni ta ciemna poszla na wysoka zabudowe, a jasna na reszte scian http://images34.fotosik.pl/41/4e977773cb2ad808med.jpg kolory super nic bym nie zmieniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.11.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 no i mam w końcu moje fronty, lakierowane http://images31.fotosik.pl/43/65c0b62f839fb946.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Śliczne fronty Malmuc to są szafki ztymi frontami czy zabudowa z kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 13.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 co do blachy o której tak sie rozpisujecie na stopnie -prawdopodobnie chodzi wam o blache reflowaną-są z niej zrobine stopnie w autobusa i tp, fajnie wygl;ada ale jezeli chcesz sprzatac to przewalone bo jak miotła zamiatasz w lewo to na rowkach ułozonych w przeciwna strone zostaje brud i odwrotnie. druga sprawa drewno na obudowie kominka - w naszym przypadku ( bardziej mojej zony) chodzi pogłowie tez obłozenie kominka drewnem ale ja jakos ze wzgledow p.poz boje sie drewna na kominku. MYśleliśmy tez nad obłożeniem kamieniem o nazwie Woodgrain, fajnie wyglada ale niewiem czy na dłuższy czas nie dostane pier...ca patrząc na kamien. na dzienm dzieńdzisiejszy ostało sie na pozostawieniu kominka w stanie takim jakim jest czyli goły karton gips i farba, jak co to bedziemy tylko go przemalowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 13.11.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 no pięknie, pięknie małgosiu, nie potrzebne były twoje smutki wklej jeszcze zdjęcie z dalszej perspektywy, popodziwiamy troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 13.11.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 martinezbb nie kombinuj z kominkiem, taki jest piękny malmuc przepraszam, kompletnie zapomniałam o tym drewnie zapytam stolarza, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 13.11.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 małgosia a gdzie uchwyty na elewacji pod drewno nad wejsciem ,czy abyscie zrezygonwali z tego co jest n a projekcie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.11.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Śliczne fronty Malmuc to są szafki ztymi frontami czy zabudowa z kg? szafki wsuniete w zrobioną przez nas wneke z plyt KG o taką http://images34.fotosik.pl/37/fa8fd78133ac970c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.11.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 no pięknie, pięknie małgosiu, nie potrzebne były twoje smutki wklej jeszcze zdjęcie z dalszej perspektywy, popodziwiamy troszkę nie mam dobrych zdjec w kazdym razie wyszlo ok wczesniej pisalam o swoich obawach zwiazanych z szafkami ze szklem, są ładne, ale sa nowym 3-im elementem w tej kuchni, mysle ze kiedys zmienimy je na takie lakierowane jak wysoka zabudowa. Wyjechalam wczoraj z domu o 5:00 rano i wrocilismy o 24:00, a kolesie nie poskladali wszystkiego, dzis beda konczyc. Aha ! Pan Stefan wrócił w końcu do łazienek Jeszcze o 22:00 mąż obudowywał wanne w górnej łazience, złościł sie złoscił, ale cudnie mu to wyszło jakie to szczescie miec takiego majsterkowicza w domu http://images33.fotosik.pl/43/d96a78a836bc4975.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 13.11.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 martinezbb nie kombinuj z kominkiem, taki jest piękny malmuc przepraszam, kompletnie zapomniałam o tym drewnie zapytam stolarza, obiecuję tyle tylko ze oczywista oczywistosć widać na nim syf, który wydobywa sie podczas otwierania kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.11.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 małgosia a gdzie uchwyty na elewacji pod drewno nad wejsciem ,czy abyscie zrezygonwali z tego co jest n a projekcie?????? nie nie zrezygnowałam ale w koncu nie uzgodnilismy co chcemy i jak do konca ma to wygladac (a panowie ruszyli z ociepleniem) wiec dorobi sie na wiosne, to samo dotyczy haków na belki nad tarasem, zrobi sie przed tynkowaniem. Gdybys mial jeszcze jakis pomysl na daszek nad moim wejsciem to pamietaj o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts