malmuc 18.11.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Malmuc ja mam teraz takie witrynki w szkle (bardziej poziome) i jestem bardzo zadowolona. Chcę to powtórzyc w nowym domu w kuchni również Mam nadzieję, ze i Ty będziesz ze swoich zadowolona Jaki masz blat w kuchni? Z czego jest wykonany? troche zaluje ze witrynki nie sa takie jak ta wysoka zabudowa a w ogole miały byc tylko dwie, troche zaostał zaburzony porządek górna miała byc tak szeroka jak szuflady pod nią w dolnej zabudowie, ale cos nie tak bylo z mechanizmem otwierania tych szafek, zdaje sie ze chodzilo wtedy o zbyt szeroki front i w ostatniej chwili machnełam na to reką i kazałam zrobic 3 szafki. Blat to najzwyklejszy LUPUS http://www.lupus.eu/index.php5?mod=page&id=29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja mam inny problem z kuchnią Chyba.... mam za nisko okno Nie wiem czy nie bedę musiała robić pod oknem niższej szafki ze zlewem bo mi się nie zmieści wyzsza Tak mi się wydaje, nie mierzyłam jeszcze wysokości ale jak stanę to jest niżej niz mam w domu obecnie... Przeoczyłam ten wymiar, nie sposób o wszystkim pamiętać Jutro zmierzę wysokość od posadzki do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja mam inny problem z kuchnią Chyba.... mam za nisko okno Nie wiem czy nie bedę musiała robić pod oknem niższej szafki ze zlewem bo mi się nie zmieści wyzsza Tak mi się wydaje, nie mierzyłam jeszcze wysokości ale jak stanę to jest niżej niz mam w domu obecnie... Przeoczyłam ten wymiar, nie sposób o wszystkim pamiętać Jutro zmierzę wysokość od posadzki do okna. Mayland, my mamy tak samo, okno za nisko, bo: podłogówka i rolety zewnętrzne mamy, a nie było to ujęte w projekcie, W sumie to max będziemy mieć jakieś 76 cm. Nici z prostej lini mebli Trza robić uskoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja jeszcze nie wiem napewno ale jeśli nawet bedzie to wystarczajaca wysokość to napewno nizej niz mam obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.11.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja mam inny problem z kuchnią Chyba.... mam za nisko okno Nie wiem czy nie bedę musiała robić pod oknem niższej szafki ze zlewem bo mi się nie zmieści wyzsza Tak mi się wydaje, nie mierzyłam jeszcze wysokości ale jak stanę to jest niżej niz mam w domu obecnie... Przeoczyłam ten wymiar, nie sposób o wszystkim pamiętać Jutro zmierzę wysokość od posadzki do okna. mayland tylko nie zlew wyprobowalam zlew wyzej bo na 91 a mam teraz na 85 wyzej zlew to bajka dla kregosłupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.11.2007 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a, i napisz jeszcze jaką masz odleglosc midzy wyspą a ścianą z piekarnikiemno właśnie, ja też poproszę bo mi pany od kuchni wmawiają, że se ne da Kasia co sie nie da? napisz no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.11.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Zmierzyłam wysokość od podłogi do okna. Teraz, bez płytek jest 90cm. Więc nie powinno być problemu i raczej zmieszczę szafkę, zlew i blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.11.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Zmierzyłam wysokość od podłogi do okna. Teraz, bez płytek jest 90cm. Więc nie powinno być problemu i raczej zmieszczę szafkę, zlew i blat no to dobrze mysle ze 1,5 cm klej +plytka i blat mozesz nalozyc na rame okna i bedzie GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.11.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Widze kabinę w płytkach całą Jak to zabezpieczaliście by nie przesiąkała? Napewno folia w płynie. Co jeszcze? Na co trzeba uważać? Ja muszę taką zrobić na górze i nie chcę zalewać sobie na dole pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.11.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 jak ja tu dawno nie byłam a tu takie super zmiany pięknie wygląda ta twoja kuchnia i te elementy lakierowane...też mi się taka marzy..ciekawe co z tego wyjdzie a jak kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Widze kabinę w płytkach całą Jak to zabezpieczaliście by nie przesiąkała? Napewno folia w płynie. Co jeszcze? Na co trzeba uważać? Ja muszę taką zrobić na górze i nie chcę zalewać sobie na dole pokoju tak jak piszesz , mamy w tym brodziku równiez podłogówkę mam nadzieje ze nic zlego sie dziac nie bedzie jakos sie nad tematem nie rozczytywałam wiec dodatkwoych wskazówek nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 jak ja tu dawno nie byłam a tu takie super zmiany pięknie wygląda ta twoja kuchnia i te elementy lakierowane...też mi się taka marzy..ciekawe co z tego wyjdzie a jak kominek? czesc miko dzieki za komplementa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 napisz jakie planujesz oswietlenie blatu (to na scianie miedzy oknami) myślę i zbieram kasiore ale tez chetnie posłucham propozycji jakie oswietlenie, a moze cos zrobic z tym kawalkiem sciany? oświetlenie takie? http://images30.fotosik.pl/115/42922f68b1e59e59.jpg a może takie? http://images27.fotosik.pl/115/60df609e8188b241.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.11.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 To juz widac , ze przeprowadzka prawie. Kuchnia jest Ladnie , ladnie. Malmuc Powiedz jaka duza wyspa jest ? Lazienka super wyszla , podlogowka w brodziku super sprawa , my tez zrobilismy i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Z racji tego, ze mam skrzywienie na puncie luster i "rozpychania przestrzeni" Dałabym na tej ścianie surową przecierkę i pasy poziome szerokości ok. 10cm z lustra. Kilka takich pasów od ściany do ściany. Mogą być kawałki łączone (tańsze). Lub wersja najtańsza Ikeowskie tafle szkła zestawiane po 3 szt (te prostokąty), lub te małe (chyba15x15cm) kwadraty. Cokolwiek by to nie było to napewno lustro i napewno w pozimie. Moze to tylko złudzenie ale na forkach kuchnia nie wyglada na duzą stąd te lustra. Półek nie lubię bo sie kurzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 To juz widac , ze przeprowadzka prawie. Kuchnia jest Ladnie , ladnie. Malmuc Powiedz jaka duza wyspa jest ? Lazienka super wyszla , podlogowka w brodziku super sprawa , my tez zrobilismy i jestem bardzo zadowolona czesc rrmi kuchnia jest, ale jeszcze sporo pracy czeka nas murowanie sciany kominkowej, balustrada (byc moze troche murowana) wyspa, a raczej półwysep ma wymiary 180x110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Z racji tego, ze mam skrzywienie na puncie luster i "rozpychania przestrzeni" Dałabym na tej ścianie surową przecierkę i pasy poziome szerokości ok. 10cm z lustra. Kilka takich pasów od ściany do ściany. Mogą być kawałki łączone (tańsze). Lub wersja najtańsza Ikeowskie tafle szkła zestawiane po 3 szt (te prostokąty), lub te małe (chyba15x15cm) kwadraty. Cokolwiek by to nie było to napewno lustro i napewno w pozimie. Moze to tylko złudzenie ale na forkach kuchnia nie wyglada na duzą stąd te lustra. Półek nie lubię bo sie kurzą kuchnia jest malusia 10 m, ale za wyspą jest jadalnia i razem pomieszczenie ma juz 20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 e tam zaraz malusia... ja mam taka sama i identyczny w zasadzie gabaryt jadalni. Bedzie w sam raz. Malmuc zrob fotke jadalni z kuchnia razem, ciekawa jestem jak to wyglada. a wogole to o ktorej scianie ty piszesz, ze nie wiesz co z nia zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2007 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 e tam zaraz malusia... ja mam taka sama i identyczny w zasadzie gabaryt jadalni. Bedzie w sam raz. Malmuc zrob fotke jadalni z kuchnia razem, ciekawa jestem jak to wyglada. a wogole to o ktorej scianie ty piszesz, ze nie wiesz co z nia zrobic? tzn ja nie wiem czy w ogole cos z nią robic a mówie o przestrzeni pomiedzy oknami co bys z tym Irma zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 nic bym nie robila, sama farba. co bedzie na scianie z szafkami wiszacymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts