Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

czesc malmuc

wpadlam zobaczyc jak ida postepy u ciebie bo zaczelysmy budowe dokladnie w tych samych dniach , domy mamy na tym samym etapie tyle ze mi wczoraj zalozyli okna szkoda ze wczesniej nie pomyslalam o szarych , my mamy biale

powiedz mi tak z ciekawosci ile ci powiedzieli za prad ??? i za hydraulike i co??? nam prad wychodzi prawie 8 tys a co i hydraulika 40 tys :(

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czesc malmuc

wpadlam zobaczyc jak ida postepy u ciebie bo zaczelysmy budowe dokladnie w tych samych dniach , domy mamy na tym samym etapie tyle ze mi wczoraj zalozyli okna szkoda ze wczesniej nie pomyslalam o szarych , my mamy biale

powiedz mi tak z ciekawosci ile ci powiedzieli za prad ??? i za hydraulike i co??? nam prad wychodzi prawie 8 tys a co i hydraulika 40 tys :(

pewnie okna by tez juz u mnie były gdybym sie nie pinkolila :evil: przez 2 miesiące z wyborem, a to kolor nie taki,a to profil, a to rolety dobrać nie mogłam. Normalnie czuje sie jakby czołg po mnie przejechał :-? .

Gdyby sie dało cofnąć czas inaczej bym to rozegrała, przedewszystkim chodzi mi o stracony czas i nerwy.

Dzis w kazdym razie podpisuje umowe na rolety.

Jesli chodzi o co i hydraulike to zrobi nam firma z Cieszyna, nie mam przy sobie tej oferty, ale wchodiz tam jeszcze napewno instalacja centr. odkurzacza.

Nie wtryniałam sie w tę działkę mężusiowi :wink: ale cos mamy ponizej 30 tys,.

Natomiast elektryka mamy na ustaloną kwote 2,5 tys.

Nikola można gzdies zobaczyc Twoj domek?

Witam w skromnych progach mojego "kurnika" :lol:

Na okienka kazali czekać maks 6 tygodni. Czy to długo ? :roll:

W sprawie wkładu to sprawdzamy czy nie da sie czegoś z ceny urwać.

W kazdym razie ten na zdjeciu o wymiarach 670x510 kosztuje 3100 netto, a wiec nasz jakies 300 zł wiecej.

Nooo.... kurnik się rozrósł, nie? Teraz już chyba nie panikujesz, że mały :wink:

(u mnie mąż panikował że kurnik i kazał mierzyć ściany fundamentowe :lol: )

Okna długo jednak. U nas było 2 tyg., kolor standardowy (orzech), ale za to z szybami P4.

Wkład zaskakująco tani :roll: Albo mi się już w d...pie poprzewracało :lol:

Myślałam, że takie z dwustronną szybą to kosmicznie kosztują. A ten to mniej więcej na poziomie cenowym Tarnavy, widzę. Czyli do przyjęcia, ale targujcie sie, targujcie, na tym etapie to każda stówka się przyda :wink:

Nooo.... kurnik się rozrósł, nie? Teraz już chyba nie panikujesz, że mały :wink:

(u mnie mąż panikował że kurnik i kazał mierzyć ściany fundamentowe :lol: )

no rozrósł sie, rozrósł :lol:

a z tym mierzeniem to u mnie bylo to samo, kazałam chłopu brac metr i obleciec fundamenty :wink:

oczywiscie postukal mnie po glowie

Okna moze bylyby tydzien szybciej, ale ponoc jakies zmiany poczynilo SCHUCO i teraz te profile nie przyjada z Łodzi tylko wszystko jedzie z Niemiec, niby to miało skrócic czas oczekiwania, ale koles mowi ze poki co to na pierwsze dostawy po tej zmianie czeka dłuzej. No i te 20 okien to troche jest :roll:

Wkład zaskakująco tani :roll: Albo mi się już w d...pie poprzewracało :lol:

Myślałam, że takie z dwustronną szybą to kosmicznie kosztują. A ten to mniej więcej na poziomie cenowym Tarnavy, widzę. Czyli do przyjęcia, ale targujcie sie, targujcie, na tym etapie to każda stówka się przyda :wink:

Nic sie nie poprzewracalo :lol:

Jak zabrałam sie za poszukiwania takiego cuda to dwa modele Spartherm miałam na oku, jeden ponad 8000 drugi 10000. Chłop mnie z tymi cenami pogonił. Znalazłam Dovre, ale dowiedzialam sie od naszego formowego ForestNatura ze kiepsko sie ten akurat model z tej firmy sprawuje, jakies nieszczelnosci itd.

No i trafiłam kiedyś na Ulanke, która poleciła mi ten kominek i dała namiary. Przejechalismy sie kieds 80 km do takiej wiochy gdzie tymi wkladami handluja w woj Opolskim , zobaczylismy na zywo i faktycznie dosc wierna kopia Spartherma i poki co nie ma na te wklady reklamacji. W kazdym razie w piatek zamowilam bo kurcze robia sie popularne i gotowi sa jeszcze cene podwyzszyc, a utargowalam sobie jedynie kaske na paliwo jak pojade po ten wklad :), zawsze cos :wink:

Szczecin (bo tam miesci sie producent) podwiezie go do tego sklepu koło Opola, a ja juz sobie go u nich odbiore, zreszta producent ma cene sztywna, wiec zakupilismy go przez tego handlarza wkładami i u niego dostalimy rabacik.

A ludzie pod budową, to się chyba będą przez komórkę państwu Malmucom meldować, jak sąsiedzi tacy czujni, co?? :o

No a dalej z sąsiadem było tak:

Małzonek pyta go jaki to samochód,

jak sąsiad odmeldował jaka to marka to dostał prikaz

ZOSTAWIC w SPOKOJU! jakby jakis inny nieznany samochodzik to prikaz brzmiałby:

BIERZ PAŁE I WAL!

:lol: :lol: :lol:

no tak, ja jako królik doswiadczalny :lol:

jak sie u malmucowej sprawdzi to super biore

jak sie nie sprawdzi, to niech sie malmucowa meczy sama :lol:

Kobieto, co mi ten rok pomoże? Albo, daj Boziu, mniej? Chyba przez ten czas sie nie rozsypią, co?

Byłam dziś obczaic jeszcze jedne szare okna w okolicy, przypomniały mi się. I boskie są, no, boskie :)

Kochanieńka napisz proszę jakie wybrałaś rolety.

Po tym jak odpisałaś mi na forum tylko nie rks znalazłam twoje posty archiwalne i porady innych forumowiczów. I tylko dzięki temu dowiedziałam się że istnieją jeszcze inne zabudowane rolety beclever, czy właśnie na te się zdecydowałaś. Czy te można instalować przy drzwiach przesuwnych i oknach z szybą P4 ?

Proszę pomóż :oops:

Witam.

Wreszcie tu dotarłem :)

przejrzałem i poczytałem twój dziennik dość dokładnie :) bardzo, bardzo mnie interesuje jak bedzie wyglądał efekt końcowy elewacji! Choć budujesz zupełnie inny sytlowo dom niż ja to musze ci powiedzieć że domy.... powiedzmy nowoczesne też są cool - ale oczywiście wszystko zależy od wykończenia.... ciekawe.... :)

Witam.

Wreszcie tu dotarłem :)

Witaj witaj :)

bardzo, bardzo mnie interesuje jak bedzie wyglądał efekt końcowy elewacji! Choć budujesz zupełnie inny sytlowo dom niż ja to musze ci powiedzieć że domy.... powiedzmy nowoczesne też są cool - ale oczywiście wszystko zależy od wykończenia.... ciekawe.... :)

ja tez jestem ciekawa :lol: bardzo ciekawa :lol:

i mam nzdieje ze sie w tym nie pogubie i stworzymy jakiegos budowlanego potwora :o

Przydalaby sie jakas fachowa pomoc

No dziewczyno! Się dzieje!

nadrobiłam zaległości - i widzę, że jesteśmy prawie na tym samym etapie - okna. Z tym że prawie robi różnicę - Ty już zamówiłaś a ja jeszcze szukam. :oops: :oops: Ale jak to się mówi - kto szuka, w końcu :-? znajdzie

Myślalam a nawet mówiłam o oknach szarych, i mój mąż też jakoś bez entuzjazmu się odniósł! Co oni mają jakiś szarowstręt?

W każdym razie mam zamiar zgnębić tzn. zgłębić temat szarych profili. Czy Ty możesz powiedzieć mi jakiej firmy te Wasze okna zamówione?

Drzwi b.fajne! Oj, cieszę się ja również na Twoje wykańczanie - jakkolwiek ponuro to brzmi :lol: POzdrawiam,

Myślalam a nawet mówiłam o oknach szarych, i mój mąż też jakoś bez entuzjazmu się odniósł! Co oni mają jakiś szarowstręt?

nie, ja myślę że to straszne konserwy :lol: i tyle :wink:

W każdym razie mam zamiar zgnębić tzn. zgłębić temat szarych profili. Czy Ty możesz powiedzieć mi jakiej firmy te Wasze okna zamówione?

Drzwi b.fajne! Oj, cieszę się ja również na Twoje wykańczanie - jakkolwiek ponuro to brzmi :lol: POzdrawiam,

Okna to profile SCHUCO CT 70 cava, okna beda szare tylko z zew, wew białe, chociaz nie wiem czy nie bede zalowac ze i szarych w srodku nie zamowilam.

Zycze powodzenia w temacie okien, ja dostaje gęsiej skórki jak przypomne sobie "moje okienne dylematy", mam nadzieje ze nie bedzie problemów przy montazu i ze rolety beda identycznie szare jak okna, inaczej chyba powystrzelam zgraje :evil:

I tak juz slabo spię bo brama garazowa bedzie zloty dab, martwie sie ze bedzie to dupowato wygladac, że drewno na elewacji nie uda sie zgrac z kolorem tej bramy.

Chyba ze...

jak małz bedzie słodko spał to ciemną nocką przemaluje brame na szary :lol: :lol: :lol: