Nikola79 01.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 czesc malmuc wpadlam zobaczyc jak ida postepy u ciebie bo zaczelysmy budowe dokladnie w tych samych dniach , domy mamy na tym samym etapie tyle ze mi wczoraj zalozyli okna szkoda ze wczesniej nie pomyslalam o szarych , my mamy biale powiedz mi tak z ciekawosci ile ci powiedzieli za prad ??? i za hydraulike i co??? nam prad wychodzi prawie 8 tys a co i hydraulika 40 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.02.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czesc malmuc wpadlam zobaczyc jak ida postepy u ciebie bo zaczelysmy budowe dokladnie w tych samych dniach , domy mamy na tym samym etapie tyle ze mi wczoraj zalozyli okna szkoda ze wczesniej nie pomyslalam o szarych , my mamy biale powiedz mi tak z ciekawosci ile ci powiedzieli za prad ??? i za hydraulike i co??? nam prad wychodzi prawie 8 tys a co i hydraulika 40 tys pewnie okna by tez juz u mnie były gdybym sie nie pinkolila przez 2 miesiące z wyborem, a to kolor nie taki,a to profil, a to rolety dobrać nie mogłam. Normalnie czuje sie jakby czołg po mnie przejechał . Gdyby sie dało cofnąć czas inaczej bym to rozegrała, przedewszystkim chodzi mi o stracony czas i nerwy. Dzis w kazdym razie podpisuje umowe na rolety. Jesli chodzi o co i hydraulike to zrobi nam firma z Cieszyna, nie mam przy sobie tej oferty, ale wchodiz tam jeszcze napewno instalacja centr. odkurzacza. Nie wtryniałam sie w tę działkę mężusiowi ale cos mamy ponizej 30 tys,. Natomiast elektryka mamy na ustaloną kwote 2,5 tys. Nikola można gzdies zobaczyc Twoj domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 02.02.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Malmuc moich zdjec nie mozna zobaczyc bo galeri nie zalozylam . chyba ze wysle ci zdjecie na emaila a te koszt tego elektryka to chyba tylko robocizna co??? bo u nas koszty sa z materialem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.02.2007 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Taak, zgadza sie to tylko robocizna. Z tego co słysze to te Twoje 8 tys to nie jest kosmos, ale pytanie ile punktów masz za te kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 02.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Malmuc sama niewiem ile dokladnie jest punktow elektryk wymyslil pare fajnych rzeczy ktore nam zrobi ale co i jak to sie dowiem dokladnie jak przyjdzie bo narazie byl na budowie tylko z mezem ps wyslalam ci zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.02.2007 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam w skromnych progach mojego "kurnika" Na okienka kazali czekać maks 6 tygodni. Czy to długo ? W sprawie wkładu to sprawdzamy czy nie da sie czegoś z ceny urwać. W kazdym razie ten na zdjeciu o wymiarach 670x510 kosztuje 3100 netto, a wiec nasz jakies 300 zł wiecej. Nooo.... kurnik się rozrósł, nie? Teraz już chyba nie panikujesz, że mały (u mnie mąż panikował że kurnik i kazał mierzyć ściany fundamentowe ) Okna długo jednak. U nas było 2 tyg., kolor standardowy (orzech), ale za to z szybami P4. Wkład zaskakująco tani Albo mi się już w d...pie poprzewracało Myślałam, że takie z dwustronną szybą to kosmicznie kosztują. A ten to mniej więcej na poziomie cenowym Tarnavy, widzę. Czyli do przyjęcia, ale targujcie sie, targujcie, na tym etapie to każda stówka się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 04.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Hehehe, zamawiaj drzwiczki, bo ja też takie chcę A ludzie pod budową, to się chyba będą przez komórkę państwu Malmucom meldować, jak sąsiedzi tacy czujni, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 mnie sie tez te drzwi podobaja. dowiem sie ile tu stolarze wezmą za podobne. Wiem kto takie moze zrobic ale 3500 conajmniej trzeba liczyc.....rozglądne się jeszcze. Jakie wymiary drzwi? I jaka szybka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.02.2007 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Nooo.... kurnik się rozrósł, nie? Teraz już chyba nie panikujesz, że mały (u mnie mąż panikował że kurnik i kazał mierzyć ściany fundamentowe ) no rozrósł sie, rozrósł a z tym mierzeniem to u mnie bylo to samo, kazałam chłopu brac metr i obleciec fundamenty oczywiscie postukal mnie po glowie Okna moze bylyby tydzien szybciej, ale ponoc jakies zmiany poczynilo SCHUCO i teraz te profile nie przyjada z Łodzi tylko wszystko jedzie z Niemiec, niby to miało skrócic czas oczekiwania, ale koles mowi ze poki co to na pierwsze dostawy po tej zmianie czeka dłuzej. No i te 20 okien to troche jest Wkład zaskakująco tani Albo mi się już w d...pie poprzewracało Myślałam, że takie z dwustronną szybą to kosmicznie kosztują. A ten to mniej więcej na poziomie cenowym Tarnavy, widzę. Czyli do przyjęcia, ale targujcie sie, targujcie, na tym etapie to każda stówka się przyda Nic sie nie poprzewracalo Jak zabrałam sie za poszukiwania takiego cuda to dwa modele Spartherm miałam na oku, jeden ponad 8000 drugi 10000. Chłop mnie z tymi cenami pogonił. Znalazłam Dovre, ale dowiedzialam sie od naszego formowego ForestNatura ze kiepsko sie ten akurat model z tej firmy sprawuje, jakies nieszczelnosci itd. No i trafiłam kiedyś na Ulanke, która poleciła mi ten kominek i dała namiary. Przejechalismy sie kieds 80 km do takiej wiochy gdzie tymi wkladami handluja w woj Opolskim , zobaczylismy na zywo i faktycznie dosc wierna kopia Spartherma i poki co nie ma na te wklady reklamacji. W kazdym razie w piatek zamowilam bo kurcze robia sie popularne i gotowi sa jeszcze cene podwyzszyc, a utargowalam sobie jedynie kaske na paliwo jak pojade po ten wklad , zawsze cos Szczecin (bo tam miesci sie producent) podwiezie go do tego sklepu koło Opola, a ja juz sobie go u nich odbiore, zreszta producent ma cene sztywna, wiec zakupilismy go przez tego handlarza wkładami i u niego dostalimy rabacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.02.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 A ludzie pod budową, to się chyba będą przez komórkę państwu Malmucom meldować, jak sąsiedzi tacy czujni, co?? No a dalej z sąsiadem było tak: Małzonek pyta go jaki to samochód, jak sąsiad odmeldował jaka to marka to dostał prikaz ZOSTAWIC w SPOKOJU! jakby jakis inny nieznany samochodzik to prikaz brzmiałby: BIERZ PAŁE I WAL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.02.2007 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Hehehe, zamawiaj drzwiczki, bo ja też takie chcę no tak, ja jako królik doswiadczalny jak sie u malmucowej sprawdzi to super biore jak sie nie sprawdzi, to niech sie malmucowa meczy sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 04.02.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 no tak, ja jako królik doswiadczalny jak sie u malmucowej sprawdzi to super biore jak sie nie sprawdzi, to niech sie malmucowa meczy sama Kobieto, co mi ten rok pomoże? Albo, daj Boziu, mniej? Chyba przez ten czas sie nie rozsypią, co? Byłam dziś obczaic jeszcze jedne szare okna w okolicy, przypomniały mi się. I boskie są, no, boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.02.2007 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 No właśnie z tym rozsypaniem sie przeciez za nim ja sie wprowadze to mi te drzwi zniszcza robotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 05.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kochanieńka napisz proszę jakie wybrałaś rolety. Po tym jak odpisałaś mi na forum tylko nie rks znalazłam twoje posty archiwalne i porady innych forumowiczów. I tylko dzięki temu dowiedziałam się że istnieją jeszcze inne zabudowane rolety beclever, czy właśnie na te się zdecydowałaś. Czy te można instalować przy drzwiach przesuwnych i oknach z szybą P4 ? Proszę pomóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.02.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Cześć Malmuc! Bardzo fajne te pierwsze drzwi, które wkleiłaś A sąsiad - nic tylko pozazdrościć takiej ochrony Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam. Wreszcie tu dotarłem przejrzałem i poczytałem twój dziennik dość dokładnie bardzo, bardzo mnie interesuje jak bedzie wyglądał efekt końcowy elewacji! Choć budujesz zupełnie inny sytlowo dom niż ja to musze ci powiedzieć że domy.... powiedzmy nowoczesne też są cool - ale oczywiście wszystko zależy od wykończenia.... ciekawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.02.2007 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam. Wreszcie tu dotarłem Witaj witaj bardzo, bardzo mnie interesuje jak bedzie wyglądał efekt końcowy elewacji! Choć budujesz zupełnie inny sytlowo dom niż ja to musze ci powiedzieć że domy.... powiedzmy nowoczesne też są cool - ale oczywiście wszystko zależy od wykończenia.... ciekawe.... ja tez jestem ciekawa bardzo ciekawa i mam nzdieje ze sie w tym nie pogubie i stworzymy jakiegos budowlanego potwora Przydalaby sie jakas fachowa pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 10.02.2007 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 No dziewczyno! Się dzieje! nadrobiłam zaległości - i widzę, że jesteśmy prawie na tym samym etapie - okna. Z tym że prawie robi różnicę - Ty już zamówiłaś a ja jeszcze szukam. Ale jak to się mówi - kto szuka, w końcu znajdzie Myślalam a nawet mówiłam o oknach szarych, i mój mąż też jakoś bez entuzjazmu się odniósł! Co oni mają jakiś szarowstręt? W każdym razie mam zamiar zgnębić tzn. zgłębić temat szarych profili. Czy Ty możesz powiedzieć mi jakiej firmy te Wasze okna zamówione? Drzwi b.fajne! Oj, cieszę się ja również na Twoje wykańczanie - jakkolwiek ponuro to brzmi POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.02.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Myślalam a nawet mówiłam o oknach szarych, i mój mąż też jakoś bez entuzjazmu się odniósł! Co oni mają jakiś szarowstręt? nie, ja myślę że to straszne konserwy i tyle W każdym razie mam zamiar zgnębić tzn. zgłębić temat szarych profili. Czy Ty możesz powiedzieć mi jakiej firmy te Wasze okna zamówione? Drzwi b.fajne! Oj, cieszę się ja również na Twoje wykańczanie - jakkolwiek ponuro to brzmi POzdrawiam, Okna to profile SCHUCO CT 70 cava, okna beda szare tylko z zew, wew białe, chociaz nie wiem czy nie bede zalowac ze i szarych w srodku nie zamowilam. Zycze powodzenia w temacie okien, ja dostaje gęsiej skórki jak przypomne sobie "moje okienne dylematy", mam nadzieje ze nie bedzie problemów przy montazu i ze rolety beda identycznie szare jak okna, inaczej chyba powystrzelam zgraje I tak juz slabo spię bo brama garazowa bedzie zloty dab, martwie sie ze bedzie to dupowato wygladac, że drewno na elewacji nie uda sie zgrac z kolorem tej bramy. Chyba ze... jak małz bedzie słodko spał to ciemną nocką przemaluje brame na szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 11.02.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 http://www.zinczuk.pl/foto/galeria/a55.jpg te drzwi to tez moj faworyt jak na razie ladniejszych nie znalazlam tylko teraz jakiegos producenta na pld fajnie byloby znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts