mayland 06.12.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja skłaniam sie do bardoz podobnego oswietlenia ale takie wieksze, ruchome reflektory, w zestawie po dwa. Podobają mi się wszystkie takie Tej zielonej panienki nie wypuszczałabym z tej łazienki Świetnie tam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.12.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja skłaniam sie do bardoz podobnego oswietlenia ale takie wieksze, ruchome reflektory, w zestawie po dwa. Podobają mi się wszystkie takie : pytanie tylko czy one nadaja sie do łazienek? bo te które są specjalnie dedykowane do takich pomieszczen nie podobaja mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.12.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 FAjna łazienka się zapowiada. podoba mi sie dekor nad wanna. a jakie masz swiatlo? nie wiem czy nie przesadzilam, ale tak rozmiescilam swiatelka 1 nad wanna 2 na srodku lazienki to bedzie tak pomiedzy wanna a umywalkami 1 oswietlenie samego lustra i w czesci kibelkowej mam do powieszenia kinkiet (nad dekorem) moim zdaniem nie przesadzilas. dałabym tylko nad umywalkami więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.12.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Wcale nie zamierzam się przejmować tym czy oświetlenie nadaje sie do łazienki. Musiałoby być niezłe zawilgocenie pomieszczenia by miałoby to znaczenie. U mnie takowe nie wystąpi A te reflektory to ja daje w jadalni w wykuszu po 2 z każdej strony by nie wkładać tam klasycznych halogenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.12.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 no wlasniepytanie czy bedziecie lać woda po tych halogenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.12.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 A po co? A tak serio to własnie też tak uważam, ze nie ma co przesadzać. To nie są ciasne klitki gdzie robią się parówki i woda po ścianach spływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.12.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ale nad prysznicem w małej lazience to chyba zdecyduje sie na taką wodoszczelną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 No tam to się raczej zdecyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.12.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ślicznie dziękuję za wymiary Łazienki obie gustowne! Zastanawiam się tylko nad zabudową pralki? Czy nie powinna mieć dopływu powietrza? Ja obecnie mam pralkę we wnęce, a nad nią szafkę z proszkami, środkami czystości itp. Jest dobrze, ale czasami szafka nagrzewa się. A jak tak obuduje się ją ze wszystkich stron, to "nie zaszkodzi" jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Na "wcisk" i tak tam tej pralki nie wstawi pewnie bo pralka w trakcie wirowania lubi sie troche pokolebać Lepiej zostawić kilka cm luzu między obudową a ścianą by nie potłuc płytek na wirowaniu Więc pustka powietrzna wokół pewnie będzie. Taka obudowa nie powinna mieć znaczenia. Przecież pralka powietrza do prania nie potrzebuje A ze sie nagrzewa to nie jest to w jakimś drastycznym stopniu przecież. Pralki się również zabudowuje np. w meblach kuchennych w szafkach. Tam wcale lepszych warunków nie mają. W obudowie Malmuc widzę, ze powstała luka jest dosć wysoka. Pewnie tam będą półki nad paralką. Myślę, że będzie gdzie oddać ciepło z pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.12.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Na "wcisk" i tak tam tej pralki nie wstawi pewnie bo pralka w trakcie wirowania lubi sie troche pokolebać Lepiej zostawić kilka cm luzu między obudową a ścianą by nie potłuc płytek na wirowaniu Więc pustka powietrzna wokół pewnie będzie. hmmm tu sie troche martwie bo luzu po bokach prawie nie mam mam nadzieje ze nie bede musiala nowej, mniejszej pralki kupowac natmiast wneka jest głebsza niz pralka, drzwi zrobie pare cm nad ziemię i nie do samego sufitu mysle wiec ze obieg powietrza bedzie wystarczajacy powiedzcie które wam sie jeszcze z wyzej wym. lampek widza do tej brazowej lazienki w lazienkach jest sufit podwieszany a wiec smialo moge tam pchnąc te wstropowe. To samo jest z sufitem na pietrze i tam chyba wstropowe są wskazane chociazby ze wzgledu na wys. pomieszczen (2,55) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Obstawiam ten:http://images33.fotosik.pl/58/b6d7f65a2080ecd2med.jpgi ten podwójny w sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 07.12.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Hej ! jak juz tak o tych lampach rozprawiamy to napiszcie mi proszę co planujecie u siebie w częsci tzw wypoczynkowej???? czy to bedzie cos wiszacego, cz nie a moze jakies lampy stojace? sama juz nie wiem u mnie salon jest polaczony z jadalnia - jedna przestrzen - prostokat i tak sobie mysle, ze jak nad stolem bedzie wisiala jakas spora lampa (albo i dwie) to nad stolikiem przy kanapach chyba juz nic nie powieszę co Wy na to? nad stołem marza mi się takie dwie lampy (ale szukam ich w "lepszej cenie") http://www.boconcept.pl/default.aspx?id=76303&ImageID=3943 ewentualnie cos takiego http://www.boconcept.pl/default.aspx?id=76303&ImageID=4009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.12.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ładne te lampy, masz racje nadają sie nad stół w jadalni ja tez chce tam powiesic cos ladnego, ale mam powazny problem co zrobic kiedy stoł bedzie wędrował a najprawdopodobniej bedzie wedrował w zaleznosci od pory roku Z salonem mam ZONK chyba musze cos umiescic nad ławą bo skąd wyczasnę tam jakies swiatło ? stojace duze lampy odpadają, za małe mam dzieci zeby klosz w nich przetrwał moze plafon? napewno nie bede robic sobie na suficie wielkiego wozu, albo niedzwiedzicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 a ja nad stołem w jadalni dałem coś takiego:http://www.ikea.com/PIAimages/67685_PE181617_S4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 07.12.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ładne te lampy, masz racje nadają sie nad stół w jadalni ja tez chce tam powiesic cos ladnego, ale mam powazny problem co zrobic kiedy stoł bedzie wędrował a najprawdopodobniej bedzie wedrował w zaleznosci od pory roku Z salonem mam ZONK chyba musze cos umiescic nad ławą bo skąd wyczasnę tam jakies swiatło ? stojace duze lampy odpadają, za małe mam dzieci zeby klosz w nich przetrwał moze plafon? napewno nie bede robic sobie na suficie wielkiego wozu, albo niedzwiedzicy stół będzie wędrował? dlaczego??? chyba juz zapomniałam jaki masz dokładnie układ pommieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.12.2007 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ładne te lampy, masz racje nadają sie nad stół w jadalni ja tez chce tam powiesic cos ladnego, ale mam powazny problem co zrobic kiedy stoł bedzie wędrował a najprawdopodobniej bedzie wedrował w zaleznosci od pory roku Z salonem mam ZONK chyba musze cos umiescic nad ławą bo skąd wyczasnę tam jakies swiatło ? stojace duze lampy odpadają, za małe mam dzieci zeby klosz w nich przetrwał moze plafon? napewno nie bede robic sobie na suficie wielkiego wozu, albo niedzwiedzicy stół będzie wędrował? dlaczego??? chyba juz zapomniałam jaki masz dokładnie układ pommieszczeń mysle ze latem bedzie zaslanial kominek, a zima pojdzie blizej przesuwki zeby go odslonic to kwestia jednego metra ale jak jest jedna lampa to powinna centralnie wypasc nad stolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 W jadalni nie bedę mieć lampy nad stołem bo stół bedzie stał częściowo w wykuszu a tam bedą reflektory. Chba dam zestew 3 lamp poprzecznie do stołu ale równolegle do takich sam lamp w kuchni. Sama nie wiem jeszcze jak to załatwię W salonie bedzie też lampa 3-punktowa. To samo na przedpokoju. Ja mam kurcze duze te pomieszczenia a nie chce pruć kablami całego sufitu Obmyslam pewien plan ale nie wiem czy wypali. Chciałąbym klosze aluminiowe lub kremowe, tkaninowe. Żyrandole mają dawać przede wszsytkim duzo światła a nie tworzyć nastrój. Nastrój bedą "robić" podciagi i kinkiety boczne. Na górze na holu i klatce halogeny (te najzwyklejsze). W pokojach dobór oświetlenia w zależności od stylistyki pomieszczenia. U córki coś ala kryształowe żyrandole-2szt. Do nas szukam czegoś orientalnego na sufit i stoliki nocne oraz kinkiety, jakiejś japońszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 07.12.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 malmucto może taka lampa jak ma Piskoorhttp://forum.muratordom.pl/piskorowy-blizniak,t71511-360.htm w jego dzienniku jest chyba kilka ujęc tej samej lampy nad stołemnie bedziesz miala problemu z "przemieszczaniem się" stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.12.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.zoomzoom.pl/files/products/normal/1692296419.jpg&imgrefurl=http://www.zoomzoom.pl/%3Fgr%3D9%26o%3D3&h=90&w=90&sz=3&hl=pl&start=8&um=1&tbnid=-Jfd-TCy4sT2GM:&tbnh=78&tbnw=78&prev=/images%3Fq%3Dlampa%2Bstoj%25C4%2585ca%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26rlz%3D1T4GGLJ_plPL216PL216%26sa%3DG taka mozna przestawiac, ale sporo kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts