Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

FAjna łazienka się zapowiada. podoba mi sie dekor nad wanna. a jakie masz swiatlo?

nie wiem czy nie przesadzilam, ale tak rozmiescilam swiatelka

1 nad wanna

2 na srodku lazienki to bedzie tak pomiedzy wanna a umywalkami

1 oswietlenie samego lustra

i w czesci kibelkowej mam do powieszenia kinkiet (nad dekorem)

moim zdaniem nie przesadzilas. dałabym tylko nad umywalkami więcej:)

Wcale nie zamierzam się przejmować tym czy oświetlenie nadaje sie do łazienki. Musiałoby być niezłe zawilgocenie pomieszczenia by miałoby to znaczenie. U mnie takowe nie wystąpi :lol:

A te reflektory to ja daje w jadalni w wykuszu po 2 z każdej strony by nie wkładać tam klasycznych halogenów :wink:

Ślicznie dziękuję za wymiary

Łazienki obie gustowne!

Zastanawiam się tylko nad zabudową pralki? Czy nie powinna mieć dopływu powietrza? Ja obecnie mam pralkę we wnęce, a nad nią szafkę z proszkami, środkami czystości itp. Jest dobrze, ale czasami szafka nagrzewa się. A jak tak obuduje się ją ze wszystkich stron, to "nie zaszkodzi" jej? :roll:

Na "wcisk" i tak tam tej pralki nie wstawi pewnie bo pralka w trakcie wirowania lubi sie troche pokolebać :wink: Lepiej zostawić kilka cm luzu między obudową a ścianą by nie potłuc płytek na wirowaniu :lol: Więc pustka powietrzna wokół pewnie będzie.

Taka obudowa nie powinna mieć znaczenia. Przecież pralka powietrza do prania nie potrzebuje :wink: A ze sie nagrzewa to nie jest to w jakimś drastycznym stopniu przecież. Pralki się również zabudowuje np. w meblach kuchennych w szafkach. Tam wcale lepszych warunków nie mają.

W obudowie Malmuc widzę, ze powstała luka jest dosć wysoka. Pewnie tam będą półki nad paralką. Myślę, że będzie gdzie oddać ciepło z pralki :wink:

Na "wcisk" i tak tam tej pralki nie wstawi pewnie bo pralka w trakcie wirowania lubi sie troche pokolebać :wink: Lepiej zostawić kilka cm luzu między obudową a ścianą by nie potłuc płytek na wirowaniu :lol: Więc pustka powietrzna wokół pewnie będzie.

hmmm tu sie troche martwie bo luzu po bokach prawie nie mam :-?

mam nadzieje ze nie bede musiala nowej, mniejszej pralki kupowac :roll:

natmiast wneka jest głebsza niz pralka, drzwi zrobie pare cm nad ziemię i nie do samego sufitu

mysle wiec ze obieg powietrza bedzie wystarczajacy

powiedzcie które wam sie jeszcze z wyzej wym. lampek widza do tej brazowej lazienki :)

w lazienkach jest sufit podwieszany a wiec smialo moge tam pchnąc te wstropowe. To samo jest z sufitem na pietrze i tam chyba wstropowe są wskazane chociazby ze wzgledu na wys. pomieszczen (2,55)

pozdr

Hej !

jak juz tak o tych lampach rozprawiamy to napiszcie mi proszę co planujecie u siebie w częsci tzw wypoczynkowej????

czy to bedzie cos wiszacego, cz nie

a moze jakies lampy stojace?

sama juz nie wiem

u mnie salon jest polaczony z jadalnia - jedna przestrzen - prostokat

i tak sobie mysle, ze jak nad stolem bedzie wisiala jakas spora lampa (albo i dwie) to nad stolikiem przy kanapach chyba juz nic nie powieszę :-?

co Wy na to?

nad stołem marza mi się takie dwie lampy (ale szukam ich w "lepszej cenie")

http://www.boconcept.pl/default.aspx?id=76303&ImageID=3943

ewentualnie cos takiego

http://www.boconcept.pl/default.aspx?id=76303&ImageID=4009

ładne te lampy, masz racje nadają sie nad stół w jadalni

ja tez chce tam powiesic cos ladnego, ale mam powazny problem co zrobic kiedy stoł bedzie wędrował :-?

a najprawdopodobniej bedzie wedrował w zaleznosci od pory roku

Z salonem mam ZONK :evil:

chyba musze cos umiescic nad ławą :roll: bo skąd wyczasnę tam jakies swiatło ?

stojace duze lampy odpadają, za małe mam dzieci zeby klosz w nich przetrwał

moze plafon?

napewno nie bede robic sobie na suficie wielkiego wozu, albo niedzwiedzicy :lol: :wink:

ja tez chce tam powiesic cos ladnego, ale mam powazny problem co zrobic kiedy stoł bedzie wędrował :-?

moze plafon?

napewno nie bede robic sobie na suficie wielkiego wozu, albo niedzwiedzicy :lol: :wink:

stół będzie wędrował? dlaczego???

chyba juz zapomniałam jaki masz dokładnie układ pommieszczeń :(

moze plafon?

stół będzie wędrował? dlaczego???

chyba juz zapomniałam jaki masz dokładnie układ pommieszczeń :(

mysle ze latem bedzie zaslanial kominek, a zima pojdzie blizej przesuwki zeby go odslonic to kwestia jednego metra

ale jak jest jedna lampa to powinna centralnie wypasc nad stolem

W jadalni nie bedę mieć lampy nad stołem bo stół bedzie stał częściowo w wykuszu a tam bedą reflektory. Chba dam zestew 3 lamp poprzecznie do stołu ale równolegle do takich sam lamp w kuchni. Sama nie wiem jeszcze jak to załatwię :-? W salonie bedzie też lampa 3-punktowa. To samo na przedpokoju. Ja mam kurcze duze te pomieszczenia a nie chce pruć kablami całego sufitu :-? Obmyslam pewien plan ale nie wiem czy wypali.

Chciałąbym klosze aluminiowe lub kremowe, tkaninowe. Żyrandole mają dawać przede wszsytkim duzo światła a nie tworzyć nastrój. Nastrój bedą "robić" podciagi i kinkiety boczne.

Na górze na holu i klatce halogeny (te najzwyklejsze). W pokojach dobór oświetlenia w zależności od stylistyki pomieszczenia. U córki coś ala kryształowe żyrandole-2szt. Do nas szukam czegoś orientalnego na sufit i stoliki nocne oraz kinkiety, jakiejś japońszczyzny. :roll: