malmuc 11.02.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Czesc Fasola25 No wiec takie drzwi moze zrobic Jastrzemski, a ze stronki widze ze ma przedstawicielstwo rowniez we Wrocku, podaje link http://www.jastrzemski.pl/przedstawicielstwa.html Widzę że te drzwi maja coraz większe grono wielbicieli I bardzo słusznie, bo to naprawde fajny wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.02.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Co do tynkow to interesuja Cie gipsowe czy cementowo-wapienne. Jesli gipsowe to znalazlam fajnych panow z dolnoslaskiego, beda robic u mnie za jakies 2-3 tygodnie. Jak sie sprawdza i u mnie zrobia ladnie to sluze namiarami na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 14.02.2007 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Co do tynkow to interesuja Cie gipsowe czy cementowo-wapienne. Jesli gipsowe to znalazlam fajnych panow z dolnoslaskiego, beda robic u mnie za jakies 2-3 tygodnie. Jak sie sprawdza i u mnie zrobia ladnie to sluze namiarami na nich. jasne ze jestem zainteresowana, a jaką cenę sobie życzą? z Dolnośląskiego? myslisz ze przyjda do Rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.02.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 malmuc a ile oni chcą za te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.02.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 No to wywiadzik zrobiony, tylko krude nie znam szegółow typu jakie zamki, zawiasy, chociaz na stronce maja napisane tak: - Drewno mahoniowe klejone warstwowo - Potrójne uszczelnienie - Ocieplane - Okucia WINKHAUS, HOPPE, SFS, INTEC - Szkło bezpieczne - Lakierowanie hydrodynamiczne Ale ... mam otwór 1000x2000 i pan mi oferuje drewno mahoniowe meranti zabarwione w RAL 7001 w cenie 3400 zł netto + montaż surowy 200 zł + VAT. Xena na http://www.jastrzemski.pl znajdziesz kontakt, wyslij zapytanie tzn wymiary jakis wzór, szybciutko odpisują i podaja wstepna wycene. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.02.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 to zobacz jeszcze na http://www.nieswiec.pl moze beda tansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.02.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 to zobacz jeszcze na http://www.nieswiec.pl moze beda tansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 pierwsza od doły najbardziej mi sie podoba. Widze, ze mamy podobny gust co do wyglądu drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.02.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 pierwsza od doły najbardziej mi sie podoba. . nie bedzie za bardzo kontrastowac białą ramą okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 pierwsza od doły najbardziej mi sie podoba. . nie bedzie za bardzo kontrastowac białą ramą okna? Chyba nie doczytałam że chodzi i białe ramy... Ale i tak wydaje mi się że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Cześć malmuc! Dawno nic nie pisałaś, ale cieszę się, że tynkarze się znaleźli Oby tylko porządni byli. A powiedz mi bo ja już zgłupiałam. Twoje okna będą z zewnątrz szare, a w środku białe? Ja bym musiała te klamki przyłożyć do ramy, ale faktycznie te pierwsze są takie.... wyraziste. No i całkiem fajnie mogą się skomponować z białymi ramami Wklej jakieś zdjęcia jak pięknie wytynkują ściany Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.02.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Cześć malmuc! Dawno nic nie pisałaś, ale cieszę się, że tynkarze się znaleźli Oby tylko porządni byli. A powiedz mi bo ja już zgłupiałam. Twoje okna będą z zewnątrz szare, a w środku białe? Witaj Kasiu Tak okna z zew są szare a od wew białe, (nie wiem czy nie będę załować białych od środka, ale nigdy nie przebywałam we wnętrzach z szarymi ramami i nie chcielismy az tak eksperymentowac) ja mysle ze w kuchni bylaby to fajna sprawa z tymi srebrnymi klamkami, wpasowałoby sie w pochlaniacz, piecyk no i moze lodowke (jeszcze nie wiem czy ja zabuduje). No ale czy to dobrze wyglada,ze w róznych pomieszczeniach inne kolory klamek? Wklej jakieś zdjęcia jak pięknie wytynkują ściany Pozdrawiam kasia pewnie ze wstawie, juz bym chciala,ale czekamy na okna Na razie bawie sie z wizual. kuchni w progr. IKEA, moze cos wkleje do dziennika, nie potarfie znalezc rzeczy typu zlewozmywak, a moze sie poprostu nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Na razie bawie sie z wizual. kuchni w progr. IKEA, moze cos wkleje do dziennika, nie potarfie znalezc rzeczy typu zlewozmywak, a moze sie poprostu nie da? Malmuc jeżeli projektujesz sobie kuchnie w programi z ikei to jak wstawiasz jakąś szafkę (np. stojącą 60), to po lewej stronie wyświetlają ci się opcje czy ze zlewozmywakiem, czy z baterią. Tak samo jest z płytą grzewczą.... Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pochwal się jak sobie to wymyśliłaś. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A wracając do tych klamek to ja dałabym wszędzie jednakowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.02.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Malmuc jeżeli projektujesz sobie kuchnie w programi z ikei to jak wstawiasz jakąś szafkę (np. stojącą 60), to po lewej stronie wyświetlają ci się opcje czy ze zlewozmywakiem, czy z baterią. Tak samo jest z płytą grzewczą.... Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pochwal się jak sobie to wymyśliłaś. Pozdrawiam kasia oooooooo? no popatrz nie widziałam tego, sprawdze i poprawie. eeeeee tam to tak tylko pogladowo ta kuchnia, mebelki inne beda, ale to zawsze cos jak se czlowiek taka zabudowe zrobi, przynajmniej sprawdzi ile co i jak zmiesci A ja mam jeszcze jedna sprawe, pomóz mi to przeniesc do dziennika, jak ten obrazek zapisac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Napiszę ci jak ja to robię tak dokładnie i szczegółowo 1. Jak masz już ten projekt kuchni to ustaw go sobie w taki sposób, w jaki chciałabyś go umieścić na forum. 2. Zapisz obrazek: File -> Save As -> w polu "nazwa pliku" wpisujesz np. moja kuchnia -> w polu "zapisz jako typ" zaznaczasz "Pliki w postaci bitmapy {*.bmp} -> klikasz "zapisz" 3. Jak już zapiszesz obrazek (będzie to taka ikonka z kartką i pędzlem) to nie wchodzisz na ten obrazek tylko klikasz prawym przyciskiem myszki i dajesz "Edytuj" 4. No i wtedy widzisz obrazek w edytorze. 5. Obrazek ten znowu musisz zapisać ale teraz w formacie JPG, czyli Plik -> Zapisz jako -> w polu "nazwa pliku" wpisujesz np. kuchnia -> w polu "zapisz jako typ" zaznaczasz takie cuś "JPEG (*.JPG;*.JPEG;*.JPE;*.JFIF)" -> klikasz "Zapisz" 6. No i masz obrazek, który możesz normalnie zapisać w używanym przez ciebie albumie. No i potem na forum - to już wiesz.... Mam nadzieję, że się uda Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.02.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 wieczorem bedziem testowac dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 22.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 http://images21.fotosik.pl/15/1d8115bf22fc69ca.jpg ja w sprawie kuchni te szafki wiszace wiszą na oknie? strasznie monotematyczna jestem jesli chodzi o kuchnie i podpowiedzialabym Ci, ze chyba fajnie byloby cala sciane (tą ze zlewem) zabudowac szafami a zlew przesunac pod okno - przepraszam ze sie wtracam a tak w ogóle to świetną masz tą kuchnie podoba mi się ta potezna wyspa/półwysep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.02.2007 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 http://images21.fotosik.pl/15/1d8115bf22fc69ca.jpg ja w sprawie kuchni te szafki wiszace wiszą na oknie? strasznie monotematyczna jestem jesli chodzi o kuchnie i podpowiedzialabym Ci, ze chyba fajnie byloby cala sciane (tą ze zlewem) zabudowac szafami a zlew przesunac pod okno - przepraszam ze sie wtracam a tak w ogóle to świetną masz tą kuchnie podoba mi się ta potezna wyspa/półwysep Czesc Fasolko Ciesze sie ze zaglądnełaś do mnie i spróbujesz coś tu poradzic na te moje bazgroły Bardzo niezdarnie mnie to wszystko wyszlo no i program IKEA narzucił mi tu pewne rzeczy. Cos mnie za duza ta kuchnia na tym rysunku sie wydaje, ale cóz. Technicznie mama taką mozliwosc tzn przesunac ten zlew pod okno, ale czy nie bedzie szyba wiecznie pochlapana? nie mam w tej kwestii doswiadczenia. A jesli chodzi o zabudowana scianę to czy to juz nie bedzie za duzo tych szaf? mam spizarke w domu co prawda jest mala ale jest. Oj nie, nie moge tej sciany zabudowac tak do konca bo mi okno nie pozwoli, nie mam jeszcze scianek dzialowych (za sciana z lodowką bedzie pokój), ale miedzy scianka a oknem bedzie moze jakies 10-15 cm. No ale dalej: sciana z szafami ma 340cm, ta na której wiszą szafki 280 cm, szafki nie wisza na oknie , jak spojrzysz w moj domek to zobaczysz ze mam takie dwa okna poziome na dlugosc 222 cm, tyle ze w rzeczywistosci zrobilam je w 2/3 fix i w 1/3 RU (obie sztuki tak samo). Przestrzen pomiedzy nimi wyjdzie jakies 65 cm (wyjdzie bo dojda skrzynki od rolet). Myslalam o powieszeniu tam 2 rzedów poziomych szafek: dolne mogłyby byc z mleczną szybą a górne jakis tam jasny front(może bielony dąb). No i wyspa: ta ikeowska cos za duza, ale moja najprawdopodobniej bedzie szeroka na 110 (taka planuje postawic scianke przy niej) i długa 190cm. Placyk fajny, ale plyta ceramiczna zabierze sporo miejsca. Hmmmmmmmm........ potrzebuje chyba wsparcia, a napewno dyskusji na temat tej kuchni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 hej malmucbałabym się tych szfek w tej przestrzeni między oknamiwolałabym przesunąć je na sciane gdzie jest lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts