malmuc 13.12.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 wszyscy ci którzy robili schody wiedzą jakie są super ceny za balustradę pomyslalam ze moze galerie na gorze zrobimy sami, cos w rodzaju murku z przeswitami (moze), a te balustrade to juz zlecimy jest tego troche metrów na szkło moj mąż nie chce sie zgodzic Iza wkleilas kolejne schody gdzie balustrada jest w innym kolorze niz wanga, ja mam problem z takim połączeniem, ale jak widać nie wygląda to brzydko . na drugim i trzecim zdjeciu slupki są mocowane do stopnic i chyba tak musze to zrobic hmmm chyba nie podejme sie tej schodowej balustrady, co zrobie jak peknie mi stopnica, albo zle wywierce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 13.12.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 skonczyliśmy wczroaj stopnie....zrobilismy je ze sklejki której mieliśmy nadmiar....wyszły super...teraz je pomalujemy zaimpregnujemy itd i będzie cacy.......jak zamontujemy to zrobie zdjęcie własnoręcznego dziełanie ukrywam, że Malmucko będziemy miały podobne schody! czyli coś nas łączy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 13.12.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 U mnie słupki ze stali nierdzewnej są montowane do stopnicy ( ale nie na wylot - są tam 3 albo 4 śrubki - przykryte osłonką.Da się poprawić, jak się pomylisz. Do słupków panowie montowali pręty ( wiercili na miejscu). Wszystkie elementy zrobił im pan z rybnickiego grotu.Z tego co widziałam - da się samodzielnie zamontować.Podobno jest w Katowicach jakaś hurtownia, która z Czech sprowadza takie elementy w bardzo atrakcyjnej cenie.Więcej szczegółów nie znam.Musisz poszukać sama. Może ktoś zna namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 skonczyliśmy wczroaj stopnie....zrobilismy je ze sklejki której mieliśmy nadmiar....wyszły super...teraz je pomalujemy zaimpregnujemy itd i będzie cacy.......jak zamontujemy to zrobie zdjęcie własnoręcznego dzieła nie ukrywam, że Malmucko będziemy miały podobne schody! czyli coś nas łączy:) koniecznie! Można w Twoim wypadku zrobić balustradę nie związaną ze schodami - taka długa poręcz od podłogi do piętra ... przybliż mi to? myslisz ze na takim odcinku mozna pominac slupki? wtedy mocuje do kolumny na dole i....... jakis slupek jedenna górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 U mnie słupki ze stali nierdzewnej są montowane do stopnicy ( ale nie na wylot - są tam 3 albo 4 śrubki - przykryte osłonką.Da się poprawić, jak się pomylisz. Do słupków panowie montowali pręty ( wiercili na miejscu). Wszystkie elementy zrobił im pan z rybnickiego grotu.Z tego co widziałam - da się samodzielnie zamontować. Podobno jest w Katowicach jakaś hurtownia, która z Czech sprowadza takie elementy w bardzo atrakcyjnej cenie.Więcej szczegółów nie znam.Musisz poszukać sama. Może ktoś zna namiary. Dzięki Iza a gdzie jest ten Rybnicki Grot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 13.12.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 acha co do tej podstopnicyczy bocznej stopnicy - do niebrudzenia scian.Zdecydowałam domontowac pasek z gk lub sklejki pomalowanej na jakis szary lub srebrny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 acha co do tej podstopnicyczy bocznej stopnicy - do niebrudzenia scian. Zdecydowałam domontowac pasek z gk lub sklejki pomalowanej na jakis szary lub srebrny kolor ja nic nie bede z tym robic, schody sa na tyle szerokie ze chyba niekt mi tego boku nie ciaprał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 13.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 myslisz ze na takim odcinku mozna pominac slupki? wtedy mocuje do kolumny na dole i....... jakis slupek jedenna górze? chyba się nie uda. za długi bieg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 13.12.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Grot jest na ul. Rudzkiej 98D. Tam podobno mój stolarz zamawiał elementy.Pamiętaj, że na poręcz będziesz się patrzeć non-stop i szlag Cię trafi, jak zrobisz prowizorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.12.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Byłam w sklepie dla stolarzy. Ogladałam barierki chromowane.Wiec tak, podam ceny. Najdroższy z barierki jest słupek - 250zł.Elementy takie jak: łaczniki, mocowania do ściany, końcówki barierki, elementy narożne to koszt od 10-15zł/element (czyli neiwiele). Poręcz fi40 cena za 3m - 70zł, Rurki cienkie fi10 to koszt 23zł/3metry. Jak widać najdrożej kosztują słupki. To one zawyzają cene balustrady. Mój pomysł jest taki, by kupić elementy łączeniowe i cienkie rurki a słupki i poręcz zrobić u stolarza na zamówienie. Może to nam przecież wytoczyć. Pozostanie połaczenie elementów i montaż do schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Byłam w sklepie dla stolarzy. Ogladałam barierki chromowane. Wiec tak, podam ceny. Najdroższy z barierki jest słupek - 250zł. Elementy takie jak: łaczniki, mocowania do ściany, końcówki barierki, elementy narożne to koszt od 10-15zł/element (czyli neiwiele). Poręcz fi40 cena za 3m - 70zł, Rurki cienkie fi10 to koszt 23zł/3metry. Jak widać najdrożej kosztują słupki. To one zawyzają cene balustrady. Mój pomysł jest taki, by kupić elementy łączeniowe i cienkie rurki a słupki i poręcz zrobić u stolarza na zamówienie. Może to nam przecież wytoczyć. Pozostanie połaczenie elementów i montaż do schodów. a są kanciate słupki ? dzięki Iza, skoro Twój stolarz tam sie zaopatrywał to chyba maja jakis sklep z elementami do balustrad, jesli wiec zlece to komus to warto zobaczyc z czego mozna moją balustarde sklecić a kto ci robił schody i balustrade? ten stolarz od drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.12.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Słupków kanciastych nie ma Słupki zamów u stolarza kanciaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 13.12.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Wiesz Małgosiu,masz tak piekne schody, że najlepiej byłoby im bez poreczy wiem, wiem - dzieciaki !a moze zamontowalabys tylko cienkie slupki/prety na dole z boku stopni i na gorze do stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Wiesz Małgosiu, masz tak piekne schody, że najlepiej byłoby im bez poreczy wiem, wiem - dzieciaki ! a moze zamontowalabys tylko cinkie slupki/prety na dole z boku stopni i na gorze do stropu? wiem wiem wiem no i ryczę przez to cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 13.12.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 kto ci robił schody i balustrade? ten stolarz od drzwi? Nie, nie. Schody robił mi Tomasz Sobik z Świerklan Sebo-Drew. Solidnie i w cenie niższej od Strzałki. Tak wyszło. http://images34.fotosik.pl/77/16c7630e99004046m.jpg wersja robocza - 2 schody oklejone, bo moje psy są ćwiczone, że nie można wchodzić na górę.Jeszcze bez drzwi wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ładnie to wyszło u Ciebie i pochwyt drewniany masz, ja też chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Akwarysto dopiero teraz zobaczyłam Twoją balustradę Całe popołudnei myślałam o tym, by zrobić bardzo podobną Bez tych pionowych chromowanych słupków tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.12.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Akwarysto dopiero teraz zobaczyłam Twoją balustradę Całe popołudnei myślałam o tym, by zrobić bardzo podobną Bez tych pionowych chromowanych słupków tylko tzn takie cos? http://images26.fotosik.pl/124/73205f537f1d6fea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 13.12.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 O... Bardzo mi się podoba ta ostatnia balustrada. Koszt tez nie będzie wysoki. Super - pasuje do orientu i do nowoczesnych wnętrz. Człowiek całe życie się uczy, a ile się naogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.12.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Malmuc coś w tym rodzaju. U mnie będzie tylko 1 słupek po środku. Te rureczki z chromu myślę by dać bliżej jedna drugiej i tak mniej wiecej po środku wysokości. Widziałam dzisiaj w Obi gotowe elementy drewniane. Kawałki do 3m długości o przekroju kwadrata lub prostokąta takie grugo ok. 10x10cm. Nadawałyby się na słupki. Do tego są gotowe poręcze, wyprofilowane. Wszsytko kosztuje naprawdę małe pieniądze. Nic tylko kupować, ciąć, bejcować i przykręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts