Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ja znów po prośbie :D

musze zdecydować sie na rozwiazanie dot. umywalki/umywalek w naszej tzw dużej/rodzinnej łazience

jak myslicie, które rozwiązanie będzie lepsze/wygodniejsze

1. dwie umywalki po 50 cm na blacie (blat ma 170 cm)

o takie

http://www.lazienki-szydlowski.pl/duravit-vero-umywalka-50-cm-0454500000-pi-1731.html

2. jedna duża umywalka 100 cm z 2 kranami na tym samum blacie

http://www.lazienki-szydlowski.pl/duravit-vero-umywalka-100-cm-0454100024-pi-1730.html

niestety wklejam tylki linki do zdjęć, bo coś ostatnio fotki mi nie wchodzą na forum, nie wiem dlaczego :-?

Ja zastanawiałam sie nad tymi umywalkami:

http://www.allegro.pl/item285233811_perfekcyjna_umywalka_ceramiczna_heidelberg.html

http://www.allegro.pl/item276112231_ekskluzywna_umywalka_nablatowa_e_7120d.html

Musze mieć jedna dużą umywalkę. Ale nie chciałam rezygnowac z 2 kranów.

ja jakos w ogole ostroznie podchodze do umywalek stawianych na blacie :roll:

wkurza mnie to ze jak cos odstawiam na bok, np duperele do makijazu to musze potem łowić je pomiedzy tymi "mebelkami" :lol:

z tym,ze u Oli te umywalki chyba nie są takie wysokie :roll:

wiec tak sobie pomyslalam zeby nie tworzyc tych zbednych zakamarków to stawiam na umywalke numer 2

Hej Malmucku wpadłam popatrzeć, co się dzieje i nadziałam się na umywalki nablatowe!! Podobają mi się jak nie wiem co, ale odstrasza mnie ich utrzymanie w czystości - dochodzą jeszcze te zewnętrzne partie :-?

Czy ktoś z Was kochani ma już taką umywalkę i może powiedzieć, jak jest z tym sprzataniem??

braza mam te same obawy.

a najbardziej mnie martwi styk umywalki z blatem :-?

Hej!

efilo miło Cie widzieć :)

gdzie to byłaś jak Cie nie było? :lol:

Jeśli chodzi o umywalki nablatowe to od początku budowy sadziłam, że tylko takie u mnie będą :D

miałam takie same obawy jak Wy, czy są one do końca uzasadnione ?

nie wiem bo nigdy nie korzystałam z takich umywalek

a nie kupiłam ich do swojej łazienki jeszcze z jednego powodu, mam blat 150 cm i uwazam ze dwie umywalki nablatowe na takim blacie wyglądałyby mało atrakcyjnie :-?

jak to znajoma trafnie oceniła: sprawiałyby wrazenie, jakby były postawione tam na chwilę i należałoby je stamtąd usunąć :wink:

Stwierdzilam ze mam za małą łazienkę i postanowilam nie eksponowac nazbyt ceramiki , ale w dużych łazienkach prezentują sie naprawde elegancko, zwłaszcza te od Oli są ładne.

efilo jeśli chodzi o kominek odpowiadam tu, zeby nie zasmiecac wątku o kominkach :lol: 8) , nic w tym temacie nie ruszyło :-?

w ogole to jest kaszanka, przez ostatni okres lenie sie strasznie, normalnie w tym samym czasie to zbudowalismy dom a w stanie surowym :o

ależ ta wykonczeniówka jest okropna

Hej malmuc

dzięki za miłe przyjęcie :)

U mnie przez dwa miechy byl koszmar na budowie (jak napadało tak mieliśmy basen zamiast fundamentów) i miałam taki nerw że samo słowo murator przyprawiało mnie o mdłości więc musiałam dać sobie siana na jakiś czas z forum :evil:

My raczej nie będziemy mieć dwóch umywalek bo zauważyłam że generalnie to częściej używam umywalki do przechowywania maskary i różu w trakcie malowania niż jakiegoś symultanicznego mycia z moim lubym :lol: Tak więc w naszym przypadku sensowniejszy wydaje mi się blat z umywalką ale umieszczoną niesymetrycznie. A jak będzie to jeszcze się zobaczy.

Niezależnie od mozolności tego etapu i tak Ci zazdroszczę :lol:

A kominek mamy wstępnie zaplanowany. Wkład w każdym razie wybrany. Prawdopodobnie Forest nam zrobi. Jesteśmy już po dwóch spotkaniach.

A kominek mamy wstępnie zaplanowany. Wkład w każdym razie wybrany. Prawdopodobnie Forest nam zrobi. Jesteśmy już po dwóch spotkaniach.

no jak Forest bedzie sprawcą Twojego kominka to pewnie padnę na kolana :D

ja jestem sknerus straszny :lol: , zaproslilismy raz kogos na budowe w sprawie kominka i po wycenie uprzejmie podziękowalismy :wink:

mam nadzieje ze wymodzimy cos ladnego 8)

Nie wiem jak u WAS moi drodzy, ale u mnie przed swietami oczywiscie musi sie cos spierdzielić :-?

Dwa miksery są w domu-a wczoraj małzonek musiał kupic trzeci :roll:

poszlam do sklepu po rybki, wracam chce je upchnąć w zamrażalce a moja mama załamana bo lodówka nie dziaiała :roll: (kurna 15 minut wczesniej działała)

małżonek w tym czasie grzebie cos w bojlerze bo cieknie :roll:

Pytam sie małża co on na to

a on mówi : zamykamy te bude zbieramy cały majdan i jedziemy wszyscy na budowe :lol:

spodobało mi się to :wink:

Hej Malmucku wpadłam popatrzeć, co się dzieje i nadziałam się na umywalki nablatowe!! Podobają mi się jak nie wiem co, ale odstrasza mnie ich utrzymanie w czystości - dochodzą jeszcze te zewnętrzne partie :-?

Czy ktoś z Was kochani ma już taką umywalkę i może powiedzieć, jak jest z tym sprzataniem??

Oo, z powodu tego sprzątania olewam nablatowe, choć mi się podobają. W ogóle ostatnio zauważyłam, że przeliczam wszystko "na szmatę" - tzn. ceramika łazienkowa powinna mieć jak najmniejszą powierzchnię na szmatę. Np. przepiękny kibelek ego zdyskwalifikowany ;)