Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kociamber tez mieszkaniec i miejsce na swoj kibelek tez musi miec 8) chociaz tak sie zastanawiam, czy nie zrobic klapki w drzwiach do przyziemia i tam w p. gospodarczym nie postawic kuwety ... ale z drugiej strony, to tu jest pod reka :wink: czlek przy okazji sprawdzi czy czas wyczyscic szanownemu czy nie, a tak trzeba latac na dol :wink:

Fakt, poprzednicy mieli "standardowy gust" i nie za duze wymagania optyczne :wink: ale chalupka byla pielegnowana technicznie, nowe okna, ocieplenie dachu, siding ... a ze boazeria i olejna na schodach im pasowala hihi no kazdy ma jakies zamilowania :lol:

ps nie bede dziekowac za powodzenie w przeprowadzce zeby nie zapeszyc 8) ale mam przez tym takiego stracha jak stad do ksiezyca i spowrotem :oops:

Zdecydowanie latanie z kuweta nie nalezy do przyjemnosci. :roll:

No cóż, to frycowe za przywilej posiadania kota :lol:

tego to juz sobie calkowicie nie wyobrazam .. u mnie jest kwestia latania do kuwety, bo w gospodarczym jest zlew a obok bedzie "goscinna lazienka" Niby pralka tez tam bedzie, ale prania sie codziennie nie robi :wink:

no widzę, ze też kochasz różowy :)

tak to prawda .. od dawna mam przemozna :wink: potrzebe obcowania z tym kolorem we wnetrzu. Do tej pory zapewnialam sobie optyczne przyjemnosci zarowkami z rozowa poswiata w kinkietach hihi pieknie taki "rozowy poblask" wyglada na bialych scianach. Teraz nie musze sie w to bawic, gres robi to doskonale.... w pierwotnym zalozeniu gres mial byc w szarym kolorze, szkliwiony, wylozony w kuchni i czesci ze stolem a w czesci siedzacej mial sluzyc jako "otoczka" do drewnianego niby dywanu :wink: czyli gres na okolo tej czesci w srodku drewno.... ale jak zobaczylam ten Madras Pink, to wiedzialam ze to moja podloga 8)

amalfi, u mnie sa wszystkie jednakowe ... no moze juz teraz Rubik jest ciut inny :wink:

No nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności i nie zajrzeć do ciebie :) Kuchnia jest na prawdę wspaniała! Zresztą możesz się domyślać jak bardzo mi się podoba

:wink: Zaintrygowałaś mnie tym stołem...

Ale czarnego bym chyba nie zrobiła - mało praktyczny kolor na blat - szczególnie w kuchni :wink:

W ogóle wszystkie foty obejrzałam - drzwi masz też cacy :wink:

Pokój dzienny też piękny! Błyszczące białe meble i te cude krzesła przy stole. Wierz lub nie - ale też je rozważałam u siebie :D

Ale i tak najbardziej podobała mi się kolista struktura na ścianie - czy to jest tapeta malowana na biało? Jak się malowało? No i te dotaki - piękna przestrzenna wisząca lampa i ozdoby w czystym szkle na stole - widać, że wszystko dopracowałaś w detalach.

Czekaliśmy tu wszyscy, czekaliśmy - aż się doczekaliśmy :lol: I się nie zawiedliśmy - a już na pewno ja :D

Pozdrawiam. Będę jeszcze wpadać i podpatrywać :wink:

P.S. Ja cały czas szukam kawowego stoliczka - biały lakierowany, więc jak ci coś wpadnie w oko to będę wdzięczna za pomysły :wink:

iga, wszelki duch - czy jak to tam lecialo :lol: hallo Slonce ... co tam u Ciebie? jak sie mieszka? jestes zadowolona?

Jak juz chyba czytalas, z rok temu pisalam hihi, ja nie jestem za bardzo zadowolona :oops: ale z tym liczylam sie od samego poczatku ... takie sa realia jak nie jest sie na miejscu i decydowac mozna tylko pi-razy-drzwi :wink:

Ale teraz po ptakach i trzeba albo sie dostosowac albo przerobic-dorobic tak, zeby nic juz nie demolowac.... chociaz ogolny zarys tego jak chcialam - jest i mozna go jeszcze bardziej poglebic.

Na czarny stolik wpadlam tak z biegu :wink: w zalozeniu mial byc szary jak listwy ale ... zdecydowalismy sie na zakup nowego modelu naszej kuchenki (nasza byla cala biala) ktora ma czesc czarnego frontu, do tego wszystkie zaparzacze, czajniki. esspreso itp sa czarne ... stolik kawowy, krzesla do stolu tez czarne, no to sobie pomyslalam ze tym czarnym stolikiem wprowadze kontynuacje. Tym bardziej, ze jak widzisz zrezygnowalam z szarych scian na rzecz bialych 8)

Tak, to w strukturalne kulka, to jest tapeta do malowania (lezy tam gdzie tapety szklane na metry) i malowalo sie normalnie jak sciane. Troche zabawy jest przy klejeniu, bo ma metr szerokosci i nie za wygodnie takie szerokie pasy sie kladzie ... ale tez jest do zrobienia, tym bardziej ze mamy tylko dwa pasy tam kolo kanap, dwa pasy na przeciwko - gdzie stoi szafka tv i jeden pas miedzy drzwiami z przedpokoju a wejsciem do kuchni.

A tak apropo stolika kawowego, to ja ostatnio mam hopla na biale albo czarne, szklane niskie kwadratowe .. normalnie ciagle chodza za mna hihi ale u mnie jest za malo miejsca miedzy kanapami, to sprawe mam z glowy i pojdzie moj czarny metalowy okragly :lol:

o takie ...

http://www.trendy-moebel.de/upload/files/00000381.jpg

http://www.trendy-moebel.de/upload/files/00000385.jpg

ps koniecznie wpadaj ... jak w weekend przezyje przeprowadzke i jako tako graty powstawiam, to przyda mi sie ktos do "zaciagania" jezyka w dokonczeniowce 8)

Wiedziałam, że mnie nie zwiedziesz! :D

Twoje tapety mi się podobają bardzo a bardzo. Widać, że się lubisz pobawić we wnętrzach. Więc mi nie marudź tylko się bierz za upiększanie. !!! :wink:

Ja tam jestem zadowolona - choć z moim zapędem do zmian to już bym zaczęła urządzać na nowo :roll: :lol: Jak to zawsze z pewnych rzeczy jestem zadowolona bardziej a z innych mniej :wink: Pewnych niedociągnięć już się po paru latach nie zauważa.. Ale za to na poddaszu przy skosach dach pracuje i mamy wszędzie na suficie malownicze pęknięcia - czego ty zapewne nie doświadczysz. :wink:

Co ci mogę doradzić - upiększaj ile się da na początku. po później tak miło się mieszka i nawet stary porysowany stolik kawowy w kolorze nie przystającym do reszty przestaje przeszkadzać tak bardzo :wink:

A te stoliki co wkleiłaś piękne - ale niestety jak do mnie to też za duże... Szukam i szukam a ideału nie znalazłam. Bo obiecałam sobie kupić lub zamówić u stolarza taki ideał właśnie :wink: Tylko z robieniem takich stoliczków na wysoki połysk u stolarza jest problem właśnie...

Mnie raczej chodzilo o forme niz o rozmiary ... te sa akurat duze i przez to caly efekt we wnetrzu jest, no ale patrzac na realia w naszych wnetrzach :wink: mysle ze cos mniajszego tez nie bylo by zle.

http://media.neckermann.de/bilder/vp/g055/480/5/53/53-001_126.jpg

http://media.neckermann.de/bilder/vp/g055/295x248/5/50/50-001_861.jpg

http://media.neckermann.de/bilder/vp/g055/480/1/12/127-001_1074.jpg

To tylko takie zeby oko nacieszyc ... ale mysle ze te ktore teraz wkleje, nie zwracajac uwagi na rozmiar sa do zrobienia przez stolarza a jak nie to kup dwa fronty tz drzwiczki lakierowane kuchenne i metalowe nogi - skrec razem i bedzie git :wink:

http://www.loungedreams.com/out/pictures/1/1270_p1.jpg

to jeszcze inspiracjones hihi

http://www.bader.de/product_images/soyuzimages/09HE/09HE10010040331726_b_j42.jpg

http://www.maipol.de/images/product_images/popup_images/ed82_normal.jpg

http://www.maipol.de/images/product_images/popup_images/ed79_normal2_8934_2.jpg

http://www.momati24.de/WebRoot/Momati24/Shops/momati24/498C/4C81/87E5/5C1B/4395/C0A8/010A/9068/Rialto_0020_ws_m.jpg

mam tego troche, bo tez szukalam wczesniej ale jednak zostane przy moim klasyku.

ps zabawa we wnetrzu jest super ale tylko wteczas kiedy robisz to sama albo masz wolna reke :wink: ja niestety musze w jakims stopniu isc na kompromisy :roll: moj Rubik bylby calkiem calkiem inny :lol:

Niezłą ty masz kolekcje tych fotek :wink:

Niektóre już sama wypatrzyłam. Ale u mnie ogrzewanie podłogowe więc ni chce brać nić "stojącego" na blacie. Ale piękne formy maja te stoliki - kurka...

O kompromisach nawet mi nie mów :roll: :lol: Ale wiesz - 1. lepiej mieć możliwość mieszkania z Kimś i iść na kompromisy niż mieszkać samemu :wink: , 2. lepiej iść na kompromisy finansowe, ale mieć swoje miejsce na ziemi :wink:

Aż sobie normalnie wróciła to twojego "kończącego" posta i się uśmiecham pod nosem, że jednak - wróciłaś do swojego wątku :wink:

Co racja, to racja 8) :lol: ja mam poprostu nadzieje, ze bede mogla juz w czasie mieszkania cos jeszcze "wygladzic" na moja strone :wink: wiesz jak jest ... facet caly dzien w pracy :oops: :lol:

No wrocilam, ta roczna przerwa w nic nie robieniu ... nie za bardzo wplynela na moje zapatrywania remontowe :roll: a ze musialam sie zebrac, to pomyslalam sobie z czystego egoizmu, ze moze murator mnie ciut popchnie :wink:

A co do zmian, to ja jeszcze nie mieszkam i jeszcze sie nowym nie nacieszylam a juz bym zmienila pewne rzeczy ... dobrze ze malowanie zostawilam na koniec i w szary nie weszlam. Ostatnio nawet myslalam, ze jednak powinnam zrobic biala lazienke hihi bo jak szara - kropkowa mi sie podoba nadal, to juz przez te lata stracila dla mnie to swoje WOW - tym bardziej ze sie z czasem ucywilizowala hihi czyli dostala klon jako dodatek ... tz meble w klonie beda.