iga9 14.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Uhh Wszelkie skory nie dla mnie. Ja raczej z tych ekologicznych i wrazliwych. Momo, ze buty nosze to nie znioslabym skorzanych elementow w mieszkaniu No i nietety lampa nie moze dawas swiatla przez kolor- np. kolorowe szklo. Bo wtedy zmienia kolory a to niestety w lazience nie jest zaleta. Zreszta mialam kiedys w pokoju z oknem od polnocy (a takowe ma ta moja lazienka) lampe z niebieskim abazurem- byl to koszmar. Ale ty masz leb- fakt, ze te karnisze jak lazienkowe wieszaki na reczniki- taka sama zasada dzialania. Trzeba bedzie sobie poradzic z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.04.2007 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Powiem prawde ze jestem ogolnie troche zniechecona Nie moge nigdzie znalezdz aluminiowo-szklanych drzwi zewnetrznych ktore sobie wymyslilam... oczywiscie jak sie czlowiek uprze to mozna wszystko kupic, ale wteczas cena zabija Z tymi drzwiami sobie moge odpuscic, to nie jest tragedia, wstawie proste metalowe biale drzwi i tez bedzie cacy.... ale wlasnie ale, wymyslilam sobie tez azurowe betonowe schody zewnetrzne i znalazlam .... sluchajcie bardzo uwaznie, 1-ego slownie jednego wykonawce takich schodow http://www.styl-bet.com.pl I jeszcze z moich przemyslen. Budujac czy remontujac chalupe, czlowiek nie powinien miec czasu... powinien robic wszystko z biegu i trzymac sie pierwszej wersji Jak sie ma za duzo czasu, to zaczyna sie kombinowac, wymyslac, przestawiac, przekladac... oczywiscie jak sie robi to w trakcie robot to jest okejos, ale jak po wykonaniu niektorych prac to jest juz wtopa. Mam juz pare takich "kwiatkow" z ktorymi bede musiala zyc ktore podobaly mi sie dwa lata temu, a ktore w obecnej chwili zastapila bym czyms innym aaa zmienilam lampe do kuchni, zrezygnuje z tej reflektorkowej bo ona ladnie wyglada tylko jak wisi na linkach a u mnie jest tylko 2.45 i gloopio wyglada jak cos wisi na samym srodku pomieszczenia ni w gruszke ni w pietruszke na obecna chwile gorna lampa bedzie taka, ale w srebrnym macie jak lampki ponizej http://img130.imageshack.us/img130/5919/fc1sbolxu0.jpg na blacie pod oknem, lub na koncu stoliko-barku beda staly takie dwie http://img164.imageshack.us/img164/2779/eglotrendy8520801up4.jpg wszystko zaczyna byc bardziej "eleganckie" niz fabryczno-techniczne, ale chodzi za mna ciemno szary blat granitowy ... to przez to ze ten Strzegom tak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.04.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No popatrz- kto by pomyslal, ze te schody to taka zadkosc A co do zmian koncepcji to sie z toba zgadzam. Ja tego czasu mialam az za wiele na przemyslenia i teraz stale pluje sobie w brode- ale nie ma rady Lampy bardzo mi sie podobaja - ciekawe sa te klosze. A granitowy blat jest cacy- mysl, mysl. Zawsze to inna jakosc niz np. laminat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mohag, PIĘKNIE zapowiada się Twoja łazieneczka ! . Dlaczego teraz dopiero się nią chwalisz ? Lamy superowe. Najbardziej spodobała mi się ta stojąca, która wygląda jak wisząca do góry nogami Pozdróweczka ! P.S. Ale u Ciebie kopalnia pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.04.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Granitowy niestety poszedl precz z moich mysli na obecna chwile wlasnie moj malz ostudzil moj zapal argument jest nie do przebicia, a ja o nim poprostu zapomnialam.... argument jest taki ze obecnie mamy kuchenke wolnostojaca ktora jest super i wyprowadzi sie z nami do Rubika. Czyli blat z jednej strony bedzie sie skladal z dwoch kawalkow, no ale ze kuchenka tez ma juz 5 latek to za troche trzeba bedzie ja wymienic, a jak juz ja wymienie to na taka do zabudowy, bo ten model zaczeli robic tez taki. Tak ze caly blat trzeba bybylo wymieniac.... a tak laminowany wymienie kiedys juz przy wymianie kuchenki na inny. P.S. Ale u Ciebie kopalnia pomysłów to dziewczyny nakrecaja mnie do wymyslania ps. lazienka byla pokazywana na pierwszej stronie topika hihi niedawno wywalilam bo chcialam nowe foty wstawic, ale mi sie nie udalo photosow jeszcze zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 http://image01.otto.de/bonprixbilder/varianten/artikel_gross/var2/agz193x08.jpg ta jest po prostu BOSKA!!!!! Chciałabym mieć takie w sypialni, tylko, że one mało przysłaniają wieczorem, jak jest zapalone światło (i tak muszę dać zasłonki), a okno mam nad łóżkiem Może powiesić wyżej pojedyńczy karnisz z jasnymi (białymi lub kremowymi), ale grubymi zasłonkami Mohag - twoje rozeznanie w tematach wystrojowych powala na kolana Chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mohag - twoje rozeznanie w tematach wystrojowych powala na kolana Chylę czoła To prawda! Datego z kazdym problemem biegne do Mohag Ja pod dekoracyjne tiule dam chyba drewniane zaluzje albo jakies materialowe rolety. W oknie dachowym musza byc niestety na prowadnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.04.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Moja Mam dawno, dawno temu chciala mnie przekonac zebym poszla na dekoratorsto... niestety nie udalo sie, bo sie uparlam ze materialoznawstwa konczyc nie bede ale chyba juz wteczas wiedziala cos wiecej niz ja dominis, a co masz na tej scianie oprocz okna ?? czy ta sciane masz pusta ?? jak duze jest okno i jaka jest odleglosc miedzy oknem a koncem sciany ?? bo mozna byloby gdzies poszukac cos co mozna byloby przerobic na podwojne wieszadlo. Juz idze mowilam ze przypomina mi to wieszaki recznikowe, ktore sa przewaznie dwa. Te dwie sztangi sa jedna nad druga, ale mozna je rozlozyc w rozne strony. Sztangi moga byc proste zakonczone tylko jakas kulka czy czyms... na jednej sztandze mozna powiesic taka tiulowa firaneczke, a na drugiej cos w tym samym kolorze ale z grubszego nieprzeswitajacego materialu. W dzien zasloniete byloby tiulem, a ta druga czesc z zaslonka odchylona bylaby na sciane... wieczorem mozna ta zaslonkowa przekrecic tez na okno i zaslona jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 20.04.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Moja Mam dawno, dawno temu chciala mnie przekonac zebym poszla na dekoratorsto... niestety nie udalo sie, bo sie uparlam ze materialoznawstwa konczyc nie bede ale chyba juz wteczas wiedziala cos wiecej niz ja dominis, a co masz na tej scianie oprocz okna ?? czy ta sciane masz pusta ?? jak duze jest okno i jaka jest odleglosc miedzy oknem a koncem sciany ?? bo mozna byloby gdzies poszukac cos co mozna byloby przerobic na podwojne wieszadlo. Juz idze mowilam ze przypomina mi to wieszaki recznikowe, ktore sa przewaznie dwa. Te dwie sztangi sa jedna nad druga, ale mozna je rozlozyc w rozne strony. Sztangi moga byc proste zakonczone tylko jakas kulka czy czyms... na jednej sztandze mozna powiesic taka tiulowa firaneczke, a na drugiej cos w tym samym kolorze ale z grubszego nieprzeswitajacego materialu. W dzien zasloniete byloby tiulem, a ta druga czesc z zaslonka odchylona bylaby na sciane... wieczorem mozna ta zaslonkowa przekrecic tez na okno i zaslona jak znalazl To co propunujesz, jest naprawdę super juz mam z Twoja pomoca rozwiązany przyszły problem zasłonięcia okna w łazience teeenk, juuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mohag - wyobraź sobie, że myślałam o takim rozwiązaniu - na drugiej rurce zasłona. tylko u mnie właśnie jest niewiele miejsca dościany - nie pamiętam dokładnie, muszę sprawdzić, okno mam 180 szer., ale może zmieściłaby się tam ta odsłonięta zasłonka, sprawdzę w weekend. Zresztą nie ma się co podniecać, to i tak sa plany do zrealizowania nie wcześniej niż za kilka miesięcy. Na razie będziemy mieszkać na dole, a w sypialni - hmmm.... może będziemy tam sie chować na seks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.04.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 iwozelka, ciesze sie ze znalazlas cos dla siebie Tylko wlasnie jak dominis mowi, zawsze jest ten problem z miejscem na scianie. A do tego polowka okna nie moze byc za szeroka.. zeby odslaniajac nie wychodzic ze sztanga na polowe pomieszczenia dominis, jak nie bedziecie zapalac swiatla i bedziecie czolgac sie pod oknem, to jakos z tym seksem w sypialni wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mohag - światła tam zapalać na pewno nie bedziemy, bo go po prostu nie będzie, łożka tez tam nie będzie, nic tam nie będzie (przez kilka pierwszych miesięcy, mam nadzieję, że nie za długo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.04.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Domini- w takich warunkach to bedzie powrot do poczatkow A zreszta jak wam dziewczyny posna to bedziecie mogli cala gore wyprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.04.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Domini- w takich warunkach to bedzie powrot do poczatkow A zreszta jak wam dziewczyny posna to bedziecie mogli cala gore wyprobowac bosh, ale sie bedzie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.04.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Wrzucam Ci tutaj te kachelki w karo, żeby u igi nie bałaganić:http://images20.fotosik.pl/278/fca5feb2443d73fc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.04.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Eee co tam - jakbys u mnie wkleila tez by bylo ok Kaska- ale fajne te plytki z dekorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 30.04.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 No, taki indiański trochę . W rzeczywistości wygląda bardziej jak malowany plakatówką przez dziecko. I ta zieleń też ma zupełnie inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 30.04.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witaj Mohag No nareszcie sobie poczytałam Twój dziennik i bardzo się cieszę bo masz bardzo dużo świetnych pomysłów odnośnie wykończenia pomieszczeń, kolorystyka a o oświetleniu nie wspomnę ale jest coś co mnie powaliło na kolana te niby rolety zasłonki czy coś takiego http://image01.otto.de/bonprixbilder/varianten/artikel_gross/var2/agz193x08.jpg http://image01.otto.de/bonprixbilder/shopposiklein/7er/gross/var1/wk166x07.jpg Takie rozwiązanie jest dla mnie idelane !!!! napisz gdzie takie coś można zakupić ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.04.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Kasiu, dzieki serdeczne to jednak potwierdzila sie moja wizja po igowych plytkach i u mnie tez postaram sie zrobic karo na scianie bo wyglada czadowo i-ska, hi sasiadko dobrze ze wstapilas z tego co sie zorientowalam to taki komplet naprzyklad.. rozciagany od 56-100 cm kosztuje ok 26 euronow. http://hometown.aol.de/searchandkill/gardinenstangen.jpg troche malo tego jest, ale inne formy tez mozna zdobyc http://www.super-euro-shop.de/bilder/Vorhangstange1.jpg http://i11.ebayimg.com/06/i/000/99/e8/4c29_1.JPG jakby co to daj znac na priv, bo ok 12-stego robie inspekcje Rubika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.04.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mohag, jestem ciekawa co wymyśliłabyś na okno łukowe . Będę miała takowe w dwóch pokojach na poddaszu, w tym jedno jest balkonowe. Myślę o wygiętym w łuk karniszu, ale nie wiem gdzie takie coś można kupić. A może jest jakieś inne rozwiązanie by powiesić "coś" w oknie , tylko jakie ? . Masz jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts