Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

Uhh :lol: Wszelkie skory nie dla mnie. Ja raczej z tych ekologicznych i wrazliwych. Momo, ze buty nosze to nie znioslabym skorzanych elementow w mieszkaniu :wink: No i nietety lampa nie moze dawas swiatla przez kolor- np. kolorowe szklo. Bo wtedy zmienia kolory a to niestety w lazience nie jest zaleta. Zreszta mialam kiedys w pokoju z oknem od polnocy (a takowe ma ta moja lazienka) lampe z niebieskim abazurem- byl to koszmar.

Ale ty masz leb- fakt, ze te karnisze jak lazienkowe wieszaki na reczniki- taka sama zasada dzialania. Trzeba bedzie sobie poradzic z tematem :wink:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem prawde ze jestem ogolnie troche zniechecona :-? Nie moge nigdzie znalezdz aluminiowo-szklanych drzwi zewnetrznych ktore sobie wymyslilam... oczywiscie jak sie czlowiek uprze to mozna wszystko kupic, ale wteczas cena zabija :roll: Z tymi drzwiami sobie moge odpuscic, to nie jest tragedia, wstawie proste metalowe biale drzwi i tez bedzie cacy.... ale

wlasnie ale, wymyslilam sobie tez azurowe betonowe schody zewnetrzne i znalazlam .... sluchajcie bardzo uwaznie, 1-ego slownie jednego wykonawce takich schodow :roll:

http://www.styl-bet.com.pl

I jeszcze z moich przemyslen. Budujac czy remontujac chalupe, czlowiek nie powinien miec czasu... powinien robic wszystko z biegu i trzymac sie pierwszej wersji :wink: Jak sie ma za duzo czasu, to zaczyna sie kombinowac, wymyslac, przestawiac, przekladac... oczywiscie jak sie robi to w trakcie robot to jest okejos, ale jak po wykonaniu niektorych prac to jest juz wtopa.

Mam juz pare takich "kwiatkow" z ktorymi bede musiala zyc :wink: ktore podobaly mi sie dwa lata temu, a ktore w obecnej chwili zastapila bym czyms innym :wink:

aaa zmienilam lampe do kuchni, zrezygnuje z tej reflektorkowej bo ona ladnie wyglada tylko jak wisi na linkach a u mnie jest tylko 2.45 i gloopio wyglada jak cos wisi na samym srodku pomieszczenia ni w gruszke ni w pietruszke :wink:

na obecna chwile gorna lampa bedzie taka, ale w srebrnym macie jak lampki ponizej

http://img130.imageshack.us/img130/5919/fc1sbolxu0.jpg

na blacie pod oknem, lub na koncu stoliko-barku beda staly takie dwie

http://img164.imageshack.us/img164/2779/eglotrendy8520801up4.jpg

wszystko zaczyna byc bardziej "eleganckie" niz fabryczno-techniczne, ale chodzi za mna ciemno szary blat granitowy ... to przez to ze ten Strzegom tak blisko :lol:

No popatrz- kto by pomyslal, ze te schody to taka zadkosc :o

A co do zmian koncepcji to sie z toba zgadzam. Ja tego czasu mialam az za wiele na przemyslenia i teraz stale pluje sobie w brode- ale nie ma rady :roll:

Lampy bardzo mi sie podobaja - ciekawe sa te klosze.

A granitowy blat jest cacy- mysl, mysl. Zawsze to inna jakosc niz np. laminat.

Granitowy niestety poszedl precz z moich mysli na obecna chwile :roll: wlasnie moj malz ostudzil moj zapal :wink: argument jest nie do przebicia, a ja o nim poprostu zapomnialam.... argument jest taki ze obecnie mamy kuchenke wolnostojaca ktora jest super i wyprowadzi sie z nami do Rubika.

Czyli blat z jednej strony bedzie sie skladal z dwoch kawalkow, no ale ze kuchenka tez ma juz 5 latek to za troche trzeba bedzie ja wymienic, a jak juz ja wymienie to na taka do zabudowy, bo ten model zaczeli robic tez taki.

Tak ze caly blat trzeba bybylo wymieniac.... a tak laminowany wymienie kiedys juz przy wymianie kuchenki na inny.

P.S. Ale u Ciebie kopalnia pomysłów

to dziewczyny nakrecaja mnie do wymyslania :wink:

ps. lazienka byla pokazywana na pierwszej stronie topika hihi niedawno wywalilam bo chcialam nowe foty wstawic, ale mi sie nie udalo photosow jeszcze zrobic :oops:

http://image01.otto.de/bonprixbilder/varianten/artikel_gross/var2/agz193x08.jpg

ta jest po prostu BOSKA!!!!! Chciałabym mieć takie w sypialni, tylko, że one mało przysłaniają wieczorem, jak jest zapalone światło (i tak muszę dać zasłonki), a okno mam nad łóżkiem :roll:

Może powiesić wyżej pojedyńczy karnisz z jasnymi (białymi lub kremowymi), ale grubymi zasłonkami :roll:

Mohag - twoje rozeznanie w tematach wystrojowych powala na kolana :o :o

Chylę czoła :wink:

Moja Mam dawno, dawno temu chciala mnie przekonac zebym poszla na dekoratorsto... niestety nie udalo sie, bo sie uparlam ze materialoznawstwa konczyc nie bede :wink: ale chyba juz wteczas wiedziala cos wiecej niz ja :lol:

dominis, a co masz na tej scianie oprocz okna ?? czy ta sciane masz pusta ?? jak duze jest okno i jaka jest odleglosc miedzy oknem a koncem sciany ?? bo mozna byloby gdzies poszukac cos co mozna byloby przerobic na podwojne wieszadlo. Juz idze mowilam ze przypomina mi to wieszaki recznikowe, ktore sa przewaznie dwa. Te dwie sztangi sa jedna nad druga, ale mozna je rozlozyc w rozne strony.

Sztangi moga byc proste zakonczone tylko jakas kulka czy czyms... na jednej sztandze mozna powiesic taka tiulowa firaneczke, a na drugiej cos w tym samym kolorze ale z grubszego nieprzeswitajacego materialu.

W dzien zasloniete byloby tiulem, a ta druga czesc z zaslonka odchylona bylaby na sciane... wieczorem mozna ta zaslonkowa przekrecic tez na okno i zaslona jak znalazl :wink:

Moja Mam dawno, dawno temu chciala mnie przekonac zebym poszla na dekoratorsto... niestety nie udalo sie, bo sie uparlam ze materialoznawstwa konczyc nie bede :wink: ale chyba juz wteczas wiedziala cos wiecej niz ja :lol:

dominis, a co masz na tej scianie oprocz okna ?? czy ta sciane masz pusta ?? jak duze jest okno i jaka jest odleglosc miedzy oknem a koncem sciany ?? bo mozna byloby gdzies poszukac cos co mozna byloby przerobic na podwojne wieszadlo. Juz idze mowilam ze przypomina mi to wieszaki recznikowe, ktore sa przewaznie dwa. Te dwie sztangi sa jedna nad druga, ale mozna je rozlozyc w rozne strony.

Sztangi moga byc proste zakonczone tylko jakas kulka czy czyms... na jednej sztandze mozna powiesic taka tiulowa firaneczke, a na drugiej cos w tym samym kolorze ale z grubszego nieprzeswitajacego materialu.

W dzien zasloniete byloby tiulem, a ta druga czesc z zaslonka odchylona bylaby na sciane... wieczorem mozna ta zaslonkowa przekrecic tez na okno i zaslona jak znalazl :wink:

To co propunujesz, jest naprawdę super :D :D juz mam z Twoja pomoca rozwiązany przyszły problem zasłonięcia okna w łazience :D teeenk, juuu :p

Mohag - wyobraź sobie, że myślałam o takim rozwiązaniu - na drugiej rurce zasłona. tylko u mnie właśnie jest niewiele miejsca dościany - nie pamiętam dokładnie, muszę sprawdzić, okno mam 180 szer., ale może zmieściłaby się tam ta odsłonięta zasłonka, sprawdzę w weekend.

Zresztą nie ma się co podniecać, to i tak sa plany do zrealizowania nie wcześniej niż za kilka miesięcy. Na razie będziemy mieszkać na dole, a w sypialni - hmmm.... może będziemy tam sie chować na seks :oops: 8)

iwozelka, ciesze sie ze znalazlas cos dla siebie 8) Tylko wlasnie jak dominis mowi, zawsze jest ten problem z miejscem na scianie. A do tego polowka okna nie moze byc za szeroka.. zeby odslaniajac nie wychodzic ze sztanga na polowe pomieszczenia :wink:

dominis, jak nie bedziecie zapalac swiatla i bedziecie czolgac sie pod oknem, to jakos z tym seksem w sypialni wypali :lol: :wink:

Witaj Mohag

No nareszcie sobie poczytałam Twój dziennik i bardzo się cieszę bo masz bardzo dużo świetnych pomysłów odnośnie wykończenia pomieszczeń, kolorystyka a o oświetleniu nie wspomnę :D ale jest coś co mnie powaliło na kolana te niby rolety zasłonki czy coś takiego

http://image01.otto.de/bonprixbilder/varianten/artikel_gross/var2/agz193x08.jpg

http://image01.otto.de/bonprixbilder/shopposiklein/7er/gross/var1/wk166x07.jpg

Takie rozwiązanie jest dla mnie idelane !!!! napisz gdzie takie coś można zakupić ??????

Kasiu, dzieki serdeczne 8) to jednak potwierdzila sie moja wizja po igowych plytkach i u mnie tez postaram sie zrobic karo na scianie bo wyglada czadowo 8)

i-ska, hi sasiadko dobrze ze wstapilas :lol: z tego co sie zorientowalam to taki komplet naprzyklad.. rozciagany od 56-100 cm kosztuje ok 26 euronow.

http://hometown.aol.de/searchandkill/gardinenstangen.jpg

troche malo tego jest, ale inne formy tez mozna zdobyc

http://www.super-euro-shop.de/bilder/Vorhangstange1.jpg

http://i11.ebayimg.com/06/i/000/99/e8/4c29_1.JPG

jakby co to daj znac na priv, bo ok 12-stego robie inspekcje Rubika 8)

Mohag, jestem ciekawa co wymyśliłabyś na okno łukowe :roll: . Będę miała takowe w dwóch pokojach na poddaszu, w tym jedno jest balkonowe.

Myślę o wygiętym w łuk karniszu, ale nie wiem gdzie takie coś można kupić.

A może jest jakieś inne rozwiązanie by powiesić "coś" w oknie , tylko jakie ? :roll: 8) . Masz jakiś pomysł ? :wink: