Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mohag

Wielkie dzięki sąsiadeczko za Info, z tego co zrozumiałam to komplet czyli te dwa ruchome karnisze kosztują 26 euro a do tego samemu można uszyć takie roletki - zasłonki, czy też można je nabyć?. Qurcze to jest super sprawa no i jak wynika z ceny to tego nie można kupić w Polsce ?!?!

Pozdrawiam I_ska

• 3 weeks później...
Podloga to classen pinia sakramento

Hm, co ja pytam w ogole. :lol: nic mi to nie mowi :oops: ale to nic, dalej tak samo ladne jest.... :D

Zelijko, a na Ciebie kiedy czas przychodzi ?

No to pytanie zadaja od wiekow sobie medrcy i tez nie znaja odpowiedzi. skad ja bym to mogla wiedziec. :lol: :wink:

Jesli o przeprowadzke chodzi.., to ja latem, latem.., chyba tego roku... :lol: :wink: Za miesiac, dwa.... :roll:

Ja nie lubie progow :lol: jedyny prog bedzie na gorze, miedzy przedpokojem a lazienka, lazienka byla przerabiana z pokoju i jest wyzej o plyte OSB.. no ale trudno nie dalo sie inaczej. Wszedzie indziej gdzie bylo nizej i wyzej bylo robione na nowo tz rownane na plasko.

Miedzy plytkami w malej lazience a gresem w przedpokoju jest wstawiona aluminiowa listwa dekoracyjna, taka jak sie daje przy kafelkach... to jako dodatek bo taka listwa mam zakonczone wszystkie gresowe cokoliki na okolo.

No dobra Mohag - właśnie wróciłam z wycieczki krajoznawczej :wink: (czytaj : służbowej) do Wrocławia ale od razu co robie - siadam do kompa.

Faktycznie - wcale nie jest u Ciebie przytulnie - raczej nowoczesny albo nawet industrialny (ale mądrze piszę :wink: ) ten Twój domek.

Ale podłogi wyszły świetnie naprawdę robia wrażenie, wystrój okien też niczego sobie - b. nowocześnie :wink:

A u nas no cóż - jakoś idzie,stropy juz wylane, w przyszłym tygodniu montujemy okna i drzwi zewnętrzne i zaczniemy wyburzanie ściany na połączeniu starej i nowej części (będzie się działo :o ).

A teraz fachowcy wzięli się za wylewanie podłóg i ściany wewn, piwnice itp.

A ja cały czas kombinuję jak koń po górę - jak połączyć parkiet w starej części z gresem w nowej coraz to nowe pomysły (pewnie mam za dużo czasu na rozmyślanie bo jak by trzeba było szybko - to by było raz dwa i po ptakach :lol: )

Dlatego tak Ci zazdroszczę Twojego zdecydowaniu w podejmowaniu decyzji i wizji artstycznej

Pozdrawiam

Tez nie lubie progow. :-? Mialo ich u nas nie byc... Ale... :roll:

Tu nie rowno zrobili, wiec kafelkarz kazal dolac i jest wyzej.... Tam znowu co innego...

Nie wiem jak to tak wszystko nam wyszlo. Jak robili wylewki to maz mowil, gdzie co bedzie i niby mowili, ze ok... A potem wyszlo na to, ze jest wylewki za duzo i drzwi trzeba skracac.., wiec robione na zamowienie u stolarza... Z parkietu 22 musielismy zrezygnowac i jest 15.... :-? Nie sa to duze progi, ale po co takie pol cm w ogole miec..., nie?

Podobno drugi dom bedzie lepsi od pierwszego... :lol:

ganek, a w czym masz problem z tym polaczeniem ? nie wiesz w ktorym miejscu polaczyc czy nie wiesz jak polaczyc ?

Z tego co piszesz to troche sie dzieje 8) moze tak uzupelnisz swoj topik :wink: bo jak nie piszesz to nie ma o czym pogadac hihi

Zeljko, ja jestem w miare mozliwosci oczywiscie, "fanatykiem precyzji" hihi jezeli o precyzji mozna mowic przy przebudowie starej chalupki :wink: a moj M jak majster jest pod tym wzgledem straszna kosa i bardzo gnebi chlopakow zeby wszystko wyszlo jak sie nalezy...

No ale ja nie bede miala nastepnego domu, to Rubik musi byc na tip-top :lol: :wink:

nawet, nawet ... :wink: :lol:

Mohag, SUPER ! :D . Podłogi bardzo ładne (nawet bez listew :wink: ), podoba mi się też podłoga gresowa , nie wspomniając o łazieneczce w kropki. Pięknie "się robi" w Twoim Rubiku ! :D

U mnie próg będzie też jeden - w WC , ale bardzo niski. Ogólnie nie mam nic przeciwko progom, choć wolę gdy ich nie ma :wink:

Pozdrówka ! :D

Dla mnie nawet, nawet :wink: juz pisalam ze za duzo wymagam od Rubika :oops: ale jak zobaczylam go w gazecie i pozniej weszlam do niego, to wiedzialam jak bedzie wygladal (z malymi wyjatkami ktore sie wkradly) i daze do tego nieustannie :lol:

aaa i jeszcze dla dominis, grasujacy burek w promieniach zachodzacego slonca...

http://img99.imageshack.us/img99/9794/img491zj4.jpg

Mohag może to już dla Ciebie nudne - ale muszę się powtórzyć - SUPER jest w Twojej kostce.

A Burek- rewelka! Swietny b lubię takie burki :D

Ale mam wielkiego Burasa (na zdjęciu), ale też bardzo kochany i też kanapowiec :wink:

Fajną masz podłogę w przyziemu - jakie to płytki? (może już było ale nie pamiętam :oops: )

A co do mojej kostki to nie wiem jak połączyć tzn czy prosto czy trochę "pofalować" i w którym miejscu też mam różne pomysły.

obiecuję uzupełnić topik bo przyznaję że sie opuściłam :oops:

pozdrowionka