Mohag 10.06.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Na efekty trzeba bede troche poczekac, niestety brak czasu Ja troche latalam za drzwiami a ze koniecznie chcemy biale, to ogolnie nie bylo latwo. Ogladalam biale z plyty i nawet z tych drozszych firm drzwi na ekspozycjach byly tak badziewne ze tylko uciekac. Drewniane lakierowane, coz super ale cena zwala na kolana, zakladajac ze potrzeba nam 10 sztuk. Dlatego doszlismy do wniosku ze tak bedzie najrozsadniej cenowo Najlepsza do tego jest szlifierka oscylacyjna, podobno najlepiej nadaje sie do szlifowania nastepnych warstw lakieru.... ale zakladajac ze bedzie to 10 par drzwi z framugami i cale schody z dwoma spocznikami, to kupimy taka szlifierke. aaaa i jeszcze co do sekow przy lakierowaniu, to przy framugach nie jest to takie straszne.. poprostu w miejscu seka naklada kit stolarski.. szlifuje i jest git. Przy drzwiach tez sie tak robi ale.... jest mozliwosc ze taki sek moze wypasc przy czestym trzaskaniu drzwiami. Do tego wlasnie kolo seka wylazi zywica sosnowa i w tym miejscu moga powstawac zazolcenia. Sama nie wiem, bo jeden stolarz mowi jedno a drugi mowi ze jak sie dobrze zaszpachluje kitem to miejsce, pociagnie gruntem to nie ma prawa nic wypadac ani zolknac...... ale przezorny zawsze ubezpieczony i dlatego "wychodzone" sa bez sekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Mohag jestes niesamowita! Taki pomysl na drzwi i schody brzmi fantastycznie- mi zawsze podobaly sie biale schody- to moje marzenie. A z dzrwiami masz cierpliwosc- nie ma co. Ja tez nie dlalabym rady Szkpda, ze tyle jeszcze poczekamy, bo chetnie zobaczylam produkt finalny od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 iga, to nie cierpliwosc tylko czas moj Rubik moze dojrzewac w spokoju powiem po cichu ze to nie ja sie kulalam za tymi drzwiami, tylko moj M jak majster... juz pare razy pisalam ze bede musiala chlopa na rekach do Czestochowy chyba zaniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kurcz- drzwy wycackane, banany w szynce- masz szczescie do tego M jak malo kto Tylko gratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wiesz jest takie powiedzenie .. gloopi ma zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 tak mowia... nie wiem tylko jak mnie to ma pocieszyc- kupilismy dokladnie 12 dni temu agd, w tym tv, ktory juz sobie uruchomilismy i uzywamy. I dzis wlasnie tv sie nam popsul na amen- calkowity brak odbrazu. Wiec musze sie pocieszyc- ze choc mam pecha... Ja tam pikus, ale malzonek zalamany- marzyl o tym tv od lat- dlugo sie cholerka nie nacieszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.06.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 oj biedactwa to faktycznie pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Przy drzwiach tez sie tak robi ale.... jest mozliwosc ze taki sek moze wypasc przy czestym trzaskaniu drzwiami. Ciekawe czego tak trzaskaja tymi drzwiami Tak na powaznie to fajnie sobie wymyslilas z tym malowaniem na bialo. Chyba sciagne pomysl , tyle , ze kolor inszy zrobie Za pozwoleniem of course buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 oj biedactwa to faktycznie pech nIe boj nic- za duzo nam miedzy uszami nie lata to moze nam wymienia na nowy Sciegne ci internetowo troche twojego szczescia i bedzie git jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.06.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 u nas nie trzaskaja, u nas jak w stodole wszystko pootwierane maluj, maluj kochanienka... bede miala chociaz ta swiadomosc ze jest tez gdzies ktos inny ktory, ktory zabierze sie za ta robote i bedzie sie meczyl tylko zebys mi tu pozniej z reklamacja nie przylatywac iga, to staje w buddyjskiej swiatyni kolo tego slupa z tymi kreconymi tulejami i robie hmmmmm, hmmmmm, hmmmmm ... troche moze wcisne tego szczescia przez kabel netowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Mohag , tylko nie mów, że Ty sama z tą szlifierką będziesz jeździć , albo też, że Twój M się tym zajmie (tego to już byłoby za wiele ) Ja nie miałabym pojęcia jak zrobić z sosnowych surowych drzwi - białe z gładką powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 18.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a ja tam wierzę w Mohag po jej pomysłach widać że "żadnej pracy się nie boi" czy się mylę? Mohag potrafi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.06.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 hihi jakby to powiedziec, szlifierka moze nie bede jezdzic ale bede robic za pomocnika szlifiera jest zarezerwowara dla niemalza... On chce to zrobic sam dopiero teraz zacznie sie nasza wykonczeniowka Mamy duzo do zrobienia wlasnymi rencyma, bo to co sobie wymyslilam musi byc robione powoli i zmieniane albo udoskonalane w trakcie robienia. Musimy leciutko zeszlifowac panele sufitowe na calej gorze, przygotowac do malowania i pomalowac. Panele byly kladzione tylko po to zeby uzyskac taka a nie inna forme, czyli po pomalowaniu identyko jak sciany wyjda optycznie bonie sufitowe Do tego wszystkie wystajace "rogi" scienne... czyli przejscie do kuchni, rog sciany przy schodach, filary scienno sufitowe w przedpokoju beda robione podobnie jak drzwi, czyli wyjda obramowania "plastikowe" Do tego dojdzie przygotowanie klatki schodowej, jak juz wiadomo schody beda biale... pierwszy ciag schodow do spocznika jest miedzy dwoma scianami, tutaj nie bedzie barierki, bedzie "porecz" scienna... tylko ze ta porecz nie bedzie w calosci, ale bedzie skladac sie z czesci ktore nie dosc ze kazda z nich bedzie miala inna forme, to jeszcze bedzie montowana niezaleznie od siebie. Jedynie co bedzie laczyc ta forme to material.. metal szlachetny. Z takiego samego materialu, ale z blachy szlachetnej beda wycinane zagiete przykrycia wystepow ktore stworzylismy w polowie scian na klatce schodowej. Nad tymi wystepami na wprost beda dwie lampy scienne umieszczone w rogach, tez metal ze szklem... lampy sa przestawiane, tak ze lewa bedzie oswietlac ciag gorny a prawa dolny. Pod wystepem na wprost sciana bedzie pomalowana na lekko szaro, na tej szarej plaszczyznie walne wszystkie moje grafiki ktore walaja mi sie po mieszkaniu, bo juz nie ma gdzie ich powiesic Drugi ciag za spocznikiem bedzie mial normalna barierke, ta barierka i gorna barierka beda drewniane z gruba porecza... oczywiscie malowane na bialo, pod porecza beda wstawiane poziome prety z takiej samej stali jak porecze scienne. i ...... i moge tak jeszcze dlugo wyliczac i przedstawiac co ten moj Rubik bedzie musial ze mna przejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 20.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mohag a jak będziesz robić "plastikowe rogi" ścina - przyznam że b mnie to zaintereowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 20.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jesssso Mohag , powaliłaś mnie tymi poręczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.06.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ganek, wiedzialam ze Cie to zainteresuje ludzie majacy zwierzaki mysla troche praktyczniej Malowane to to bedzie dwa razy, raz z przeszlifowaniem. Pasy tz szerokosci od rogow beda na oko gdzies 10-cio centymetrowe... farba olejna satynowa, oczywiscie biala. Adriano, co z tego wyjdzie to zobaczymy... ale mysle ze jak nie trzeba robic nic praktycznego to dlaczego cos nie moze byc tylko dekoracyjne i zaczynam rozgladac sie za odpowiednimi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 21.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 taaaak musimy być bardzo "praktyczni" czy dobrze zrozumiałam - ścianę otynkowaną malujesz olejną, szlifujesz i znów malujesz? Czy jest taka farba satynowana? no i jak jest taki pas 10cm (od góry do dołu) to czy odróżnia się on od reszty ściany? Bo ja kombinuje też tylko bardziej w poziomie bo moje futrzaku zazwyczaj idą sobie wzdłuż ściany, ocierając się i robią mi "piękną" ciemną lamperię na wysokości swijego ciałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.06.2007 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 uhu wlasnie tak robie. Olejne sa rozne, mat, polmat, satynowe i z polyskiem. Ja chce satynowa bo przy satynowej wlasnie jest ten efekt lanego plastiku, co mi odpowiada bo bedzie widoczne w swietle. Ale mozna zrobic matowa olejna, mam teraz kawalek sciany w kuchni przy zlewozmywaku pomalowane i nie rozni sie w ogole od reszty malowanej farba latexowa. Moj maly nie brudzi scian, ale kociamber ma manie chodzenia rogami tz przy chodzeniu ociera sie o rogi scian. To samo robi przy wchodzeniu do pokoju, juz tyle razy pytalam czy nie moze normalnie jak czlowiek wejsc tylko wchodzic zawsze po przekatnej, czyli zahacza jedna zewnetrzna framuge wchodzac i druga strone wewnetrznej framugi tylko przy framugach to nie problem, szmata i pojechal... ale z rogami sciennymi ktore mam w przedpokoju ktory jest w U jest juz gorzej. Niby mam pomalowany caly farba latexowa, ale lepszego efektu w myciu tego w porownaniu z akrylowa tak naprawde to nie zauwazylam. Moja mamcia ma duza psice i tez byl zawsze problem w przedpokoju z psia lamperia..... to kupila dwie tapety, jedna w jasnym bezu druga w ciemnej zieleni. Jasna idzie od gory, dolna ciemna tworzy ala lamperie, polaczenie zaklejone jest paskiem dekoru w bezu i zieleni... no i ta zielona jest pociagnieta bezbarwnym lakierem, nie dosc ze wyglada rewelacyjnie to jeszcze mozna to spokojnie umyc. Aaaaa tapety maja wzor grubego worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 21.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki Mohag, moje zwierzaki też niestety nie mogą jak człowiek chodzić środkiem... Ten pomysł z róznokolorowymi tapetami też jest świetny. Ja ostatnio pomalowałm przedpokój w "maziaje" i zobaczę po miesiącu jak zda egzamin. http://images21.fotosik.pl/236/ea4354b07b9afd44.jpg Ale to co Ty chcesz zrobić z tymi olejnymi farbami bardziej mnie pasi, bo lubię jednolite ściany (czego nie widać po powyższym zdjęciu ) ale pomalowałyśmy sobie pokój tak: http://images21.fotosik.pl/236/ec43066aee5578c0.jpg a pozstałe ściany gładko na ten zieloniuśki kolorek Qrcze Mohag ale będziesz miała śliczniutko w swojej kosteczce, tak śliczniutko że nie będzie Ci się chciało gdzieś wojażować po świecie ps sorki za zaśmiecanie Twojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.06.2007 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 zasmiecaj, zasmiecaj kochanienka... to nie dziennik budowy, tylko topik na zabawy rozne przewaznie budowlane, ale nie tylko mysle ze maziaje beda sie bardziej sprawdzac niz jeden kolor, bo tego "pasa" na jednej wysokosci nie bedzie tak widac tylko ze ja nie przepadam za kolorami, dla mnie biale jest perfekt w sypialni sobie pozwolilam na pomarancz, ale w innych pomieszczeniach jakos u mnie odpada... no chyba ze wstawkowo, kawalek tapety, albo kawalek sciany. Bardzo mi sie to drzewo podoba tak sie ostatnio zastanawialam, czy jednak w tej lazience goscinnej w przyziemiu, gdzie brodzik bedzie oddzielony sciana z przezroczystej szyby jednak nie dawac kafli... tylko wlasnie pomalowac farba do brodzikow i na to walnac jakies malowane trawy, albo krople deszczu, albo pomalowac to w roznokolorowe pasy... sama nie wiem, ale ciagnie mnie zeby tam zrobic cos calkiem zwariowanego, niepraktycznego, takiego nie do uzytku hihi a co do wojazy..... to wojaze sa moj priorytet numero 1 w zyciu i dlatego miedzy innymi jest Rubik a nie nowy dom chociaz z trzeciej strony, to przed Rubikiem jest jeszcze pare priorytetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts