Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

wazne żeby mieć priorytety przed priorytetami mniej ważnymi :wink:

Ja też lubie jednolite ściany a ten korytarz w maziaje to taka chwila "weny twórczej" mojej i moich córek w długi weekend. Tak wpadłyśmy na pomysł wprawiania się przed malowaniem naszej kostki. I tak jakoś poszło.

Drzewo jest świetne tym bardziej że nie ma innych ozdóbek na pozostałych ścianach więc jest ok

Jak najbardziej jak masz pomysł i ochotę na coś zwariowanego to rób w końcu cały domek stonowany :wink: to możesz zaszaleć.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja to ogolnie boje sie mojej "weny tworczej" :lol:

Cos w tym kontekscie bym chciala, jak oczywiscie zdecyduje sie na robienie "obrazu" w brodziku :wink: plytki podlogowe mam czesc bezowych a czesc szarych, bo chcialam kiedys koniecznie bezowe i niebieskawe plytki scienne hihi pozniej przeszlo mi na biale z granatem... ale ten kolorek tez by mi odpowiadal.

http://img505.imageshack.us/img505/825/fot126to5.jpg

Przyziemie bedzie bardziej cieple z tym piaskowym gresem, tak ze lazienke bedzie mozna w tym rodzaju tez pociagnac. Tylko w takim wypadku musiala bym zrezygnowac z obecnie posiadanej szafki z lustrem, bo jakos nie bedzie chyba pasic :roll: no zobaczymy... mam jeszcze czas 8)

kze, skarbie :wink: ja cele sobie wyznaczam jak najbardziej ... czyli jade do Wloch na dwa tygodnie 8)

Jedno co sie zmieni w zwiedzaniu, to to ze zamiast po sklepach z butami i ciuchami bede latac po sklepach budowlanych i dekoracyjnych :lol: Teraz sie ciesze ze zostala mi jeszcze ta goscinna lazienka do zrobienia :wink: ale bedzie odlot....

... Jedno co sie zmieni w zwiedzaniu, to to ze zamiast po sklepach z butami i ciuchami bede latac po sklepach budowlanych i dekoracyjnych :lol: Teraz sie ciesze ze zostala mi jeszcze ta goscinna lazienka do zrobienia :wink: ale bedzie odlot....

Oj! Na pewno będzie ! :D .

Zazdraszczam Ci tego latania :wink:

A ściana muszelkowo wodna jest mi bardzo bliska ... ciekawe to, to - z czego to jest ? Masa szpachlowa malowana, czy lakierowany akryl z wtopionymi muszlami , a może jeszcze coś innego ? :roll:

kze, postaram sie cos przywiezdz ... oczywiscie na ile samochod wytrzyma :wink: ceramike niby juz mam, ale ladnymi kaflami nie pogardze... no chyba ze pojade na srodkowe wybrzeze :lol:

Adriano, wydaje mi sie ze jest to albo tak jak mowisz masa szpachlowa, albo masa stukaterska. To jest juz robione i formowane na scianie... chociaz nie za bardzo podobaja mi sie te ala galezie ale liscie i cala koncepcja jest niczego sobie. Dla mnie jest to chyba lazurowane... jezeli tak mozna polozyc lazure, to i w kabinie prysznicowej bedzie sie sprawdzac.

Ja bym robila z masy sztukatorskiej z dodatkiem plastikonu, bo mozna juz w prawie "ostyglej" formie jesczez powyginac, ale nie odrazu na scianie, tylko osobno i dopiero pozniej przyklejala bym to do sciany... zeby jak sie znudzi mozna bylo bez problemu odkuc.

Mia, wiesz co moge polecic... wlacz sobie niemieckiego ebey-a i pogrzeb troche. Tam jest tyle ciekawych rzeczy, tyle firm sprzedajacych wykonczeniowke, od lamp, przez armature i reszte duperel ze szok.

A jak sie ma troche cierpliwosci to mozna za bardzo przyzwoite pieniadze kupic fajne rzeczy.

A z pomyslami .... hmmmm zagladam do Ciebie i tego "beztalecia" nie zauwazylam :wink: :lol:

Mia, wiesz co moge polecic... wlacz sobie niemieckiego ebey-a i pogrzeb troche. Tam jest tyle ciekawych rzeczy, tyle firm sprzedajacych wykonczeniowke, od lamp, przez armature i reszte duperel ze szok.

A jak sie ma troche cierpliwosci to mozna za bardzo przyzwoite pieniadze kupic fajne rzeczy.

A z pomyslami .... hmmmm zagladam do Ciebie i tego "beztalecia" nie zauwazylam :wink: :lol:

tjaaaa tyle,ze w Ebay-u mozna znalezc duperele pasujace do koncepcji calosci :wink: a jesli konceptu brak? :cry:

tak zagladasz i to mnie bardzo cieszy :D

beztalencia nie zauwazylas? to nic,ja dopiero sie rozkrecam :lol:

juz wczesniej podczytalam o tipie na ebay ;)

kiedy juz kupimy podstawowe meble i byc moze rozjasni sie nam troszke w glowkach co do efektow koncowych wygladu domu..zapewne bede szukac w Ebayu a to nawet z prostego powodu braku czasu na zakupy,bieganie po sklepach w Polsce :(

Koncepcja wyklaruje sie z czasem 8) nic sie nie martw :wink: Pojedziecie na urlop, posiedzisz na podlodze, polazisz po chalupce i juz bedziesz wiedziala co do czego pasuje i co bedzie Ciebie zadowalac.

Ja tak wlasnie robie, niby juz w "zrujnowanym" Rubiku wiedzialam jak on bedzie wygladal, wiedzialam jakie beda panele na gorze, wiedzialam jakie beda drzwi, schody, wiedzialam jakie chce lazienki ... pozniej tylko siadalam pod sciana i ogladalam wnetrze, po to tylko zeby rozplanowac kafle czy wiedziec gdzie co stanie.

Pozniej tylko dwa dni po sklepach, jeden dzien na ogladanie, drugi na zakup i juz nie ma odwrotu :wink:

aaa kupilam sobie takie kolka tylko czarno-biale do kropkowej lazienki ... powiesze je przy wejsciu miedzy drzwiami a kibelkiem 8)

http://www.xtradefactory.com/Artikelbilder/L/l66-1.jpg

aaa kupilam sobie takie kolka tylko czarno-biale do kropkowej lazienki ... powiesze je przy wejsciu miedzy drzwiami a kibelkiem 8)

między drzwiami wejściowymi a kibelkiem .... rozuuuumniem :):)

Puknij fotkę :):)

Adriano, wiedzialam ze bajer bedzie Ci sie podobal :lol:

kze, Neferka juz wyjasnila hihi no nie, z drzwi nie bede rezygnowac :lol:

Tu mam miejsce miedzy kibelkiem a drzwiami wejsciowymi... w pierwszym zamierzeniu chcialam dac w tym miejscu kawalek matowej szyby. Tak zeby byla 30 cm nad podloga i wysokosci konca geberyt-u, szerokosci kibelka i bylaby przymocowana wlasnie na tej scianie pod kontaktem.... wchodzac do lazienki kibelek nie rzucal by sie tak odrazu w oczy :wink:

http://img254.imageshack.us/img254/743mg4057r9q4.jpg

ale jak zobaczylam te kolka to juz wiedzialam ze beda moje i wlasnie do tego miejsca beda pasowac jak ulal 8) czyli widac, nie widac.. a i troche zabawniej bedzie.

Nefer, foty pstrykne ale w pozniejszym terminie... lazienka najpierw dostanie szafe wnekowa, pozniej musi zostac pomalowana na czysto i dopiero mozna sie dupostrojkami zajac :wink: