Mohag 29.08.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Dzieki, tez mi w oko odrazu wpadly Prawie z tego samego zrodla..... od czasu do czasu wystawia sie firma z Lipska, ktora specjalizuje sie w sprzedawaniu "wystawowki" z roznych targow, wystaw, prezentacji itp najczesciej maja wypoczynki, ale tez stoly, krzesla.... ostatnio polowalam na teak-owy stol, ale sie nie udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.08.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 sebo Slonce a skad ten wisniowy wytrzasneles hihi no niestety nie wygrales glebogryzarki kanapy beda oczywiscie rozowe hihi ze sliwkowymi poducho-rolkami czy jak to tam nazwac... photo troche przeklamuje kolory.... http://img105.imageshack.us/img105/5403/9c1bp1.th.jpg Bliziutko byłem (różowy a wiśniowy - niedojrzałe wiśnie mogą być różowe ) - może chociaz rozdrabniarkę do gałęzi dasz w nagrodę Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.08.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 okejos niech bedzie ta niedojrzala wisnia rozdrabniarka jest Twoja, tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego jak to to chalasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Może byc mieszkam w prawie mieście tak więc nie ma sprawy. Mam swój las i piec na drewno tak więc jest co śrutować Mam Ci podać adres na który masz wysłać nagrodę A propos kanapy - zjefajne Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.08.2006 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Sebo wygrana przekaze osobiscie.... zaciekawil mnie ten kawalek lasu hihi tak sie zastanawiam nad kostka betonowa.... pod auto potrzebuje 6 cm, ale na sciezke to chyba 4 cm wystarczy ? Musze sie przejsc w przyszlym tygodniu za roletami i tez nie wiem czy pol okragle czy kwadratowe kasety chalupke mam oblozona sidingiem, jak sie wytnie panel, to polowa sie schowa.... chyba kwadratowe beda bardziej pasowac, ale pol okragle beda jeszcze bardziej schowane. no i nie wiem co zrobic ze schodami wejsciowymi tak jak juz pisalam zabudowalismy ganek, ktory spelnial role spocznika i teraz spocznika niet...... a nie moge schodow wydluzyc bo dochodza do samego chodnika. Moze kowal cos doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.08.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No to mohag dobrze trafiłeś a propos tej kostki Na wjazd koniecznie min 6cm pod chodniki wejścia wystarczy CI 4-ka. Zalecam odbojówki i obrzeża połozyc na suchym betonie - reszta tylko na dobrze zagęszczonej podbudowie. koryto 1. warstwa odsączająca - 5 cm piasku 2. kliniec - tłuczeń 20 - 30 cm 3. piasek płukany 10 cm 4. grys bazaltowy 1-2 cm 5. kostka Na chdnikach od 1-3 - możesz podarować sobie grys i kłaśc bezpośrednio na piasku a i podbudowy z klinca zrobic możesz połwę Tak wykonana podbydowa wychodzi taniej niż na podkąłdzie sz suchego betonu i spełnnia swoja role , nie sytanowi problemu żadnego w przypadku podpłukania, załamania czy wymiany kostki) Sebo 8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Sebo mistrzu dzieki czyli 4 cm wystarczy.... a powiedz mi jeszcze, bo bede miala miejsce gdzie plytki betonowe z tarasu beda sie laczyc z kostka betonowa, czy miedzy tym dawac tez odbojowki i obrzeza, czy nie dawac. A i jeszcze.. jak zrobie sciezke to z jednej strony bedzie sie stykac z trawa czyli bedzie na rowni (zeby normalnie mozna bylo kosic) ale z drugiej strony chciala bym obrzeza dac wyzej, zeby sie kora spod zieleniny na sciezke ciagle nie sypala. Moge dac identycznej szerokosci, czy musze dac szersze tz glebsze o ta roznice wystawania ? i jak zwykle, cos z przyjemniejszych dla mnie rzeczy zakupilismy taka baterie do kuchni hihi juz mam wszystkie, a nawet ponad limit bo nei wiedzialam na co sie zdecydowac http://img505.imageshack.us/img505/2941/kuche800abccc9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Zalecam tak1. Odbojówkę zawsze tam gdzie masz rózne grubości płytek (w tym miejscu będą zawsze inaczej pracowały) i zawsze na połaczeniu z trawnikami czy wyspami ogrodowymi .W związku z powyższym tam gdzie trawnik(chcesz nnormalnie kosić) zrób trochę niższą odbojówke (alu musisz ją mieć) Nie wykonując jeej predzej czy pózniej kostka wjedzie ci w trawnik Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 bardzo ladnie dziekuje, duzy buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 02.09.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 No proszę, proooszę... aaale Was nakryłam!! Rozdrabniarka... Tuturutu.... Sebastian! Ruszaj Ty do boju z remontem u siebie, nie bajeruj tu Mohag . Jaki teń świat maaały...! Mohag! My tu gadu-gadu o psiskach w zupełnie innym wewątku, zerknęłam na tę kostkę rubikową (chyba bym już nie potrafiła ułożyć) i co moje ślepawe oczęta widzą?? Ehhhh... PS. Bo my się z Sebastianem na żywca znamy i on choruje na irlanda... Może mu załatwię ładnego rudzielca... kto wie, kto wie... PS2. U mnie ww był we własnej osobie i tę moją nieszczęsną kostkę oglądał. PS3. A tak w ogóle to podziwiam, że się zabrałaś za remont tej rubikowej. Zdjęcia całkiem, całkiem czyli efekt musi być odpowiedni. Czyli: podoba mi się tak "zdjęciowo". PS4. Miniatura też niczego sobie, ale ja generalnie wolę duuuże psiska. Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.09.2006 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Sebo mnie nie bajeruje tylko udziela porad budowlanych I co wymyslil z Twoja kostka ?? bedziesz przekladac ... ale to chyba roboty z tym od groma A efekt Kostka hihi wiem ze nie bedzie efektu takiego jak przy nowo wybudowanych domach, ale jako tako da sie z niego cos wyciagnac... takie domy sa wdziecznymi obiektami remontowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.09.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A propos rudzielca da się tu coś załatwic ???? Świat jest mały a Baru wszędzie i chwała Ci za to a co z Twoją kostką się dzieje nie hallo ???? Byłem na oględiznach w Zimie - a mamy juz prawie kolejna - podejrzewam że się conieco porozjeżdżalo ???? Mohag- nie ma za co dziekowac- służę pomoca i radą - kiedy tylko trzeba. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.09.2006 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Z kostka u Baru mam nadzieje ze wszystko okejos... bo tak apropo kostki to wlasnie mi sie przypomnialo ze Baru byla niezadowolona z laczenia sciezki z podjazdem czy cus... to myslalam ze bedzie przekladac moze.,,,,,ale jak byles Sebo zeszla zima, to przed nastepna tez wypadalo by sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.09.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No .... trzebabyłoby wpaść .... Jeżl;ei chodzi o jej łaczenie kostki to zrobili (po naszych propozycjach ) tak jak miało być. Mohag a nie odpowiedziałaś mi - Baru wspominała cos że można tu załatwić setera irlandzkiego - może cosik wiesz na ww. temat ??? Przymierzam się do nowego domownika ... powli... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Sebastian! Kostka tak sobie, poprawiali już ale jeszcze raz będą musieli przyjechać, bo na podjeździe jeszcze w kilku miejscach stoją kałuże. Ale u mnie sytuacja jest na tyle głupia, że nachylenie terenu nie jest niestety zgodne z pożądanym spadem kostki . Co do rudzielca to Mohag nie w temacie - ona ma sznaucera miniaturę. Mohag! Dobrze sobie przypominasz - było inaczej, nie podobało mi się i zostało od razu poprawione wg sugestii piszącego powyżej. A jeździsz Ty z tym swoim hamerykańcem na wystawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.09.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Zrobilam kilka fotek, nie za duzo bo jakos serca nie mialam do uwieczniania calosci a jeszcze jest wszystko na ukonczeniu, balagan, brudno ... jak to w czasie roboty. Chyba za duzo wymagam od mojego "Rubika"... ale jakos tak kaca moralnego odczuwam kurna nie jest tak jak bym chciala naprawde Zakupiono tez plytki do calego przyziemia... kolor jest zafalszowany, bo ogolnie to sa piaskowe http://img169.imageshack.us/img169/8163/001620uh7.jpg Na tym zakoncze ta nierowna walke i wyloze sie na kanapce do nastepnego razu.... czyli do skonczenia fugowania, przyklejania cokolikow, poprawek itp I poczekam na spotkanie ze stolarzem w przyszlym miejsiacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 17.09.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Noooo Mohag!! Toś się napracowała!! Nieżle, nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.09.2006 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kazdemu zycze takiego napracowania Teraz wiem ze z ta ekipa to nawet na budowe bym sie porwala... no ale juz po ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.09.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sie mi tez podoba A co Mohag z moją rozdrabniaczką ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.09.2006 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 upsss opchnieta... wiesz remonty, brak kasy, wydatki itp ale mozesz zlozyc zazalenie rozpatrze i odrzuce w wyznaczonym terminie dobrze ze sie chociaz komus podoba ja sie jeszcze musze przyzwyczaic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts