Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

OK, sorry nie zauwazylam ze chcesz sie zabrac i 5-tego juz pojechalam :roll:

Gniewam się, musiałam se sama radzić :-?

..... i zobaczcie co wyszukalam - tylko nie mowcie ze jestem powalona, ja to wiem :wink:

http://img502.imageshack.us/img502/5206/img51041yy6.jpg

To już nie Kostka Rubika, to MasterMind :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sonik, wiesz ile tam jeszcze roboty :roll: i teraz taka najgorsza, bo dlubanie samo... listwy, caly sufit na gorze, schody, pstryczki elektryczki, malowanie, lakierowanie, karnisze, lampy... ale mamy czas, bez nerwow :wink:

Ale obiecuje ze za rok fobia mnie pusci (nie na 100%) i posiedzimy na krzeselkach przy kawie... moze nie na tych, bo ten stol i krzesla przeznaczone sa na dol do "biura" docelowo, a tu pojdzie ten ktory mam w mieszkaniu.

Gres wyglada rewelacyjnie, foty troche przeklamuja bo w rzeczywistosci jest bardziej rozowy... taki ciemno rozowy, bardziej w szary wpadajacy ale jak slonce swieci to ma bezowawy odcien.

Na scienie lepiej to widac... to jest prawie, prawie naturalny kolor ale tego szarego i tak foty nie oddaja

http://img252.imageshack.us/img252/7697/i0gw2.th.jpghttp://img252.imageshack.us/images/thpix.gif

jeszcze musze uchwyty do szuflad zamontowac, ale gdzies mi sie zapodzialy w tym wszystkim i nie mozemy ich znalezdz :roll: nawet nie wiem czy je juz zawiozlam do Rubika czy jeszcze gdzies w piwnicy mam.. no ale nic nie ginie w przyrodzie i kiedys sie znajdal.

ps reczniki przez przypadek znalazlam, bo juz mam biale i szare zakupione... ale te normalnie jakby dla mnie ktos zrobil. Nie mowiac o tym ze do dolnej lazienki tez sa teraz bezowe z brazowo-ceglanym motywem (egipskie ludziki) identyko jak moje plytki tz kolor... tez zakupilam 8)

LP, nabiera ksztaltu ale to jeszcze nie to. Efekt bedzie jak przyjda biale proste nieprzezroczyste firany, takie na cala sciane - lekko marszczone i zawisnal moje swiecace kule w rogu pokoju - miedzy kanapami. Do tego pojdzie lampa tez kula stojaca na tej dlugiej szafce.

I z tej strony pokoju wystarczy... a nad stolem pojdzie lampa pasujaca do stolu w rogu bedzie wielki kwiatek hihi a na scianie stolowej dwa wielkie obrazy.... na scianie naprzeciwko tej szafki co stoi w poprzek tz miedzy drzwiami z przedpokoju a wejsciem do kuchni, pojda dwie dlugie biale polki i troche dupereli na nich bedzie :wink:

Ale i tak jak sie patrze ile gratow mam teraz w mieszkaniu i ze musze gdzies to upchnac, to juz mi brakuje powietrza :lol:

OK, Ty sie ze mnie nie nabijaj kochanienka :lol:

rrmi, Floyd sie na fote zalapal 8) nie obiecuje ze nie bede znikac, ale mniej ta swiadomosc ze ja Cie widze :wink: lubie wiedziec czy u Ciebie wszystko okejos.

Szczegoly to podstawa 8) to wlasnie dopracowanie daje efekt.

Wiem ze nieraz sie nie da, bo np cos nie istnieje, nie mozna dostac czy powala cena.. no ale z tym sie musimy w jakis sposob zaprzyjaznic :wink:

No fajnie masz i już i w ogóle nie rozumiem dlaczego nie chcesz się przeprowadzać, jakaś fobia :roll: "?

Moja fobia polega na tym, ze Rubik nie byl "dla mnie"... to na moje usprawiedliwienie :wink: Kupujac ten dom nie myslalam ze bede w nim mieszkac i co za tym idzie caly remont robiony byl pod inne osobowo-warunkowe czynniki.

I chociaz koncepcja jest moja i calosc wyszla jako tako, to mam ta swiadomosc ze dla siebie zrobila bym inaczej tz bardziej bym sie do tego przylozyla a nie tak na machniecie reka, na zasadzie o jest takie to niech bedzie takie. Po czasie, jak "czynniki" sie zmienily bylo juz za pozno :roll:

Teraz to "niech bedzie takie" mnie denerwuje i meczy w tym domu.

Ja poprostu musze dorosnac do Rubika, nie wiem ile czasu na to bede potrzebowac... ale jestem jeszcze na etapie, "bo trzeba pojechac a mozna bylo byby w tym czasie gdzies wyskoczyc" tz szkoda mi tego czasu.

LP, nabiera ksztaltu ale to jeszcze nie to. Efekt bedzie jak przyjda biale proste nieprzezroczyste firany, takie na cala sciane - lekko marszczone i zawisnal moje swiecace kule w rogu pokoju - miedzy kanapami. Do tego pojdzie lampa tez kula stojaca na tej dlugiej szafce.

I z tej strony pokoju wystarczy... a nad stolem pojdzie lampa pasujaca do stolu w rogu bedzie wielki kwiatek hihi a na scianie stolowej dwa wielkie obrazy.... na scianie naprzeciwko tej szafki co stoi w poprzek tz miedzy drzwiami z przedpokoju a wejsciem do kuchni, pojda dwie dlugie biale polki i troche dupereli na nich bedzie :wink:

WOW - jestem pod wrazeniem. To sie nazywa dopracowanie wszytkiego! Nie moge sie doczekac efektu koncowego - brzmi naprawde przytulnie i milusinsko!

LP, nie ma byc przytulnie i milusinsko :wink: nie za bardzo lubie takie klimaty :oops: jakbym sama miala prawo calkowitego wyboru, to pokoj bylby calkiem szaro-bialy tz szara podloga i bialo-metalowe meble, dodatki - nawet kropla innego koloru by tu nie zagoscila i do tego wszystko calkiem proste, ale tak od topora proste :lol: - nawet kwiata poszukala bym szarego :wink:

ps. na efekt bedzie trzeba poczekac troche, bo niby juz wszystko dawno zakupione... ale ja poprostu dorastam i na to potrzeba mi czasu.

no proszę, postępy som 8)

i to jakie ładne :roll: :p

a co Ty tam masz w oknie??

http://img182.imageshack.us/img182/2092/img51121me8.jpg

jak dla mnie to wygląda bardzo ciekawie..

zdradzisz, gdzie kupiłaś te ręczniki??

Jak znalazłaś jeszcze do drugiej łazienki, to może i ja coś znajdę do swojej...

LP, pewnie ze widzialam 8) dlatego wiedzialam ze mnie zrozumiesz :lol:

W porownaniu do mnie, to u Was wszystko idzie w tempie ekspresowym :wink:

Dario, w oknie mam dwie dosc spore serwety na stol hihi takie ala zorzetowe... przypiete sa rogami do sciany i srodek maja zwiazany razem kawalkiem kabla :lol: :lol: :lol: trzecia wisi w oknie na przeciwko... to tak zeby z zewnatrz jakos zamieszkanie wygladalo :wink:

Reczniki kupilam w Carrefur-ze przez przypadek, jadac do Rubika zapomnialam recznika ... to skoczylam do sklepu zeby kupic jakis do rak na teraz, bo bez sensu bylo jechac do Wrocka po recznik.

Chodze sobie kolo polek patrze - kurna moje kropki :o Kropki byly w roznych kolorach, zielonkawe z ciemno zielonymi kropkami, bezowe z brazowymi, blado rozowe z ciemno rozowymi, niebieskie itd... w tych moich z ludzikami egipskimi tez byly rozne kolory, do tego jeszcze jakies jakies w formie kostek byly. Reczniki sa i do rak standardowe i kapielowe... ale kapielowe nie takie duze do jakich ja jestem przyzwyczajona, to kupilam tylko po jednym dla dekoracji.

Dario, w oknie mam dwie dosc spore serwety na stol hihi takie ala zorzetowe... przypiete sa rogami do sciany i srodek maja zwiazany razem kawalkiem kabla :lol: :lol: :lol: trzecia wisi w oknie na przeciwko... to tak zeby z zewnatrz jakos zamieszkanie wygladalo :wink:

tak coś podejrzewałam.. :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

pomysłowa jesteś :wink:

ale na zdjęciach widać tylko zarys tego, co masz w oknach i ten zarys bardzo mi się podoba. Może by tak spróbować upiąć jakieś firany??

To już tak o sobie myślę..

Bo mnie nudzą te wszystkie normalnie wyglądające firanki :roll:

Wiem ze firany to ciezki orzech do zgryzienia :roll: w tym moim patencie jest jedna sprawa do tylka... nie mozna otworzyc okna. Mozna uchylic ale otworzyc sie nie da, trzeba by bylo za kazdym razem odpinac rogi.

Ale technicznie, mozna bylo by sie pokusic o trojkaty ktore jednym bokiem zawieszone sa na karniszu czy lince a dolnym rogiem zakrywa okno.

rrmi, Floyd sie na fote zalapal 8) nie obiecuje ze nie bede znikac, ale mniej ta swiadomosc ze ja Cie widze :wink: lubie wiedziec czy u Ciebie wszystko okejos.

Teraz poczekam az razem z Foydem /kocham to imie :p , ze tez na takie nie wpadlam/ bedzie jeszcze ten drugi , z biala klata :p

Ten drugi to taka czarno-biala niewiadoma plama :wink:

A tak sobie jeszcze pomyslamam o czyms na okna, co nie jest firana, zaslona a co spelnia taka role..... ja bym chciala cos takiego miec w oknach 8)

Juz nawet wiem jak to mozna zrobic... trzeba kupic tone materialu usztywniajacego, takiego jak sie wszywa w kolnierze. Trzeba z tego wyciac druga tone dosc duzych kolek ... zeby mialo to swoja sztywnosc, trzeba wprasowac ze 2-3 sztuki w siebie.

Bedzie oczywiscie mniej przezroczyste ale bardzo sztywne.... to wszystko polaczyc ze soba dosc gietkimi drucikami i woala ...

http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/eb174da556.jpg

Mohag, Ty masz ciekawe pomysły :p

a ja ostatnio widziałam w LM coś w stylu tych już znanych makaroników, ale grubsze tasiemki i na nich pozawieszane różne świecidełka..

takie jak na naszyjnikach ze sztucznej biżuterii...

całkiem ciekawie wyglądało, ale i cena też była niestety ciekawa :roll:

Dario, pomysly to ja moge miec ze ho-ho, tylko kasy na realizacje mi brakuje :wink: tez juz gdzies widzialam te tasiemki z koralikami, ale jakos mi nie przypadly do gustu... ogolnie za makaronkami to ja tez nie jestem :wink: moze dlatego ze 15-scie lat temu juz takie mialam i mi sie przejadly.

U mnie jednak bedzie tradycyjnie marszczona firanka... bedzie najpraktyczniejsza poprostu.

Zelijko, ciesze sie ze sie podoba 8)