Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

Wesołych Świąt, błogosławieństwa Dzieciny, radości i uśmiechu w każdym dniu nadchodzącego roku, słońca i pogody ducha, ciepła rodzinnego, hartu ducha, wsparcia bliskich i radości dawania i wspierania serdecznie życzy

Wasza DPS

http://www.ikb.poznan.pl/stuknauk/aktual_rys/boze_narodzenie.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

A w Święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką!

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie - najwięcej:

Zwykłego, ludzkiego szczęścia

http://img407.imageshack.us/img407/9728/m116xk2.jpg

Dziekuje wszystkim zagladajacym do Rubika za przemile zyczenia.

Przejrzalam sobie tak przy swietach "dziennik"... to juz dwa i pol roku od kiedy jestem w posiadaniu Rubika i z tego co widze, jest to najdluzszy remont w histori Muratora :lol:

Jestem dobrej mysli i wydaje mi sie ze przed sierpniem skonczymy chalupke juz na tip-top i dobijemy tylko do trzech lat :lol: nie zostalo juz duzo tz tylko same duperelki, malowanie, listwy... trzecia lazienka musi ale nie musi byc dokonczona i takie tam, juz male sprawy ale tez wieksze, schody wejsciowe, rolety, ogrodek... z tym ze to juz sie nie spieszy.

Patrzac z perspektywy mijajacego czasu i rozwoju rynku budowlanego, to w perfekcyjnym czasie kupilismy Rubika i w jeszcze lepszym zrobilismy najgrubsze roboty remontowe. Wszystko co robilismy pozniej przy galopujacym wzroscie cen robocizny i materialow, bylo juz tak nieznaczne w calej inwestycji, ze nawet nie mozna o tym wspominac.

Podsumowanie - nie jestem zadowolona z tego co wyszlo :oops: moze "grzesze" :wink: bo mieszkac sie da i niby nie jest najgorzej... ale wiem ze nie przylozylam sie do tego jak nalezy, a raczej nie przylozylam sie w ogole jak na moje mozliwosci. I tu nie chodzi o sprawy ktorych "nie dalo" sie zrobic technicznie inaczej i ktore maja podstawy w "stojacej juz chalupie" i z ktorymi moge sie pogodzic, bo albo sie nie dalo, albo zwiazane bylo by to z kosztami nie do przeskoczenia - co mnie jako usprawiedliwienie "baboli" satysfakcjonuje.. ale sa rzeczy ktore sa zrobione czy nie zrobione tak czy inaczej, tylko dlatego ze 2 sie nie chcialo" (e tam, machanie reka, co mi tam) a z ktorych teraz nie jestem zadowolona, bo wiem ze moglo byc inaczej - przy bardzo malym nakladzie pracy i kosztow, byloby to do zrobienia jak powinno byc.

No, ale ze nie ma co rozpaczac nad czyms co juz przeminelo, a trzeba patrzec do przodu.... to postanowilam Sylwestra i Nowy Rok spedzic Rubikowo 8)

Postaram sie zaprzyjaznic z tym domem, troche wniesc do niego zycia, troche posmakowac, podotykac, poszwedac sie po nim w spokoju... nigdy nie mialam na to czasu, moze i ochoty :oops: Zawsze wpadalam tylko jak bylo cos do zrobienia, zakupienia, poogladania, poumawiania sie z fachowcami, czy zobaczenia juz wykonanej roboty i gnalam dalej nie za bardzo ogladajac sie za siebie :roll:

Wiem ze Rubik jest moim miejscem, moim domem, moim "przeznaczeniem" ze tak gornolotnie sie wyraze .... jak zobaczylam go w gazecie z nieruchomosciami, to wiedzialam ze to jest moj dom - pomimo tego ze nie byl w miejscu z ktorym jestem zwiazana rodzinnie, to ten fakt w ogole mi nie przeszkadzal. Ten dom ma wszystko co bylo dla mnie wazne, czyli polozenie - 500 m do zjazdu-wjazdu na A4, za rondem miasto, 3 km do centrum handlowego, 5 km do centrum miasta, miejski autobus, sklep na koncu ulicy 8) I sam Rubik - nie za duzy, nie za maly... ot tak w sam raz na nasza dwojke + calkiem osobne pomieszczenia gospodarczo-biurowo-mieszkalne, jeszcze nie wiem jak sie do tego ustosunkuje :wink:

Jeszcze raz dziekuje wszystkim ktorzy towarzyszyli mi w Rubikowej zabawie i wszystkim tym z ktorymi w tym czasie zdarzylam sie "netowo zaprzyjaznic" 8) ktorzy juz od jakiegos czasu pomieszkuja na swoim i dla ktorych zmienil sie krag zainteresowan.... co jest naturalna koleja rzeczy :wink:

Tym oto sposobem doszlismy do konca 8) :lol: bede oczywiscie kibicowac wszystkim przemilym pozostalym, ale nie bede juz ciagnac tego topika.

Nie bede wklejac juz zdjec .... do tej pory byly to bezosobowe zdjecia, ot jednego z setek miejsc na swiecie, ale w chwili kiedy zaczyna byc "personalnie" ... pokazywanie mojej prywatnosci w wiekszym rozmiarze, nie jest moja domena :oops:

Trzymam kciuki za wszystkich - konczacych, zaczynajacych i tych w trakcie !!!

Mohag, daj spokój, wiem, że święta nastrajają romantycznie i podsumowyjąco - ale alkohol nie pomaga :):):)

Nawet nie mów - wszyscy czekamy na zdjęcia :) Więc mam nadzieję, że nas, biedulek, nie porzucisz :)

Szczęśliwego Nowego Roku :)

no ale zeby az pol strony napisac , no daj spokoj :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mohag, Ty sie nie wygłupiaj, ja już dawno zakończyłam wątek, a i tak trwa nadal..

nie mogę sie rozstać z forum :roll:

i też o wątkach budowlanych juz się u mnie nie rozmawia od bardzo dawna :wink:

zawsze możesz kogoś zrzucić z kanapy i zrobić fotkę, czy przegonić kogoś z kuchni i też zrobić fotkę..

kupisz nowe firanki...

i gdzie sie nimi pochwalisz??

No, przecież, że tu :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: