Famelia 08.06.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 I jeszcze te drzwi! Jakież mają imię? Świetne są!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2010 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Fem, drzwi sa made in casto projekt i wykonanie by Mohag - dwa tygodnie je meczylam, ale efekt wyszedl zadowalajacy. Jeszcze jedna para mi zostala do zrobienia, ale ze to drzwi do garderoby, to jakos tak przeciagam i przeciagam i nie moge sie zabrac za nie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.06.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Made in casto? A co im takiego zrobiłaś? Super wyglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2010 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) uhu, surowe, sosnowe, bezsekowe wypolowane w Castoramie Tak wygladaly w naturze - tu akurat foto mojego sufitu ala lata 60-siate ale troche je widac Skladniki - dwie puchy lazury, jasna i ciemna - w moim przypadku jasny dab i palisander, puszeczka emali olejnej - w tym przypadku bez, benzyna lakowa - w razie gdyby trzeba bylo lazure rozcienczyc. Narzedzia - okragly pedzel - dwa razy, wlochaty walek do lakierow - dwa razy, cieniutki pedzelek do poprawek i jeden do paseczkow, papier scierny + siatka do szlifowania tynkow, duzo tasmy malarskiej. Wykonanie - jedziemy jasna lazura 2 razy, po wyschnieciu papierem sciernym myk-myk i nakladamy ciemna lazure - 2 razy calosc + futryny i dodatkowo 2 razy sam "ramiak" i futryny - no i teraz trzeba dac wyschnac a schnie dosc dlugo przy tej ilosci nalozonych warstw. Pozniej naklada sie siatke na specjalny "klocek" do schlifowania i jedze sie tym same plyty srodka z uzyciem sily. W tym przypadku, rowno gora dol i lewo prawo - tak zeby powstala wyszlifowana kratka ... no i odkurzanie, mokra szmatka i jak przeschnie, to zaczyna sie zabawa w klejenie paskow................................................................................................ jak juz to obkleimy, to ciach ciemna lazura i myk sciagamy tasme jak juz nam paski przeschnal, to calosc pociagaqmy jasna lazura - w niektorych miejscach po szlifowaniu dotarlismy sie do surowego drewna hihi no to trzeba je zabezpieczyc. Jak juz nam to wszystko porzadnie wyschnie a ze dwa dni zejdzie, to szukamy tasmy malarsiej i zabieramy sie za klejenie cieniutkich paseczkow................................................................................................................................................................................................................ jak juz przykleimy, to ze stoickim spokojem dokonujemy zakonczenia dziela, czyli nanosimy bezowa emalie - zdzieramy z takim poswieceniem naklejone paski i drzwi sa gotowe ! Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 No niezla jestes agentka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.06.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Kurde, czemu tego mi nie pokazałaś zanim nie zamówiłam drzwi DRE? Rewelacyjny pomysł! Mogę go sobie przekleić do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 malgos, smiej sie smiej i tak juz w rodzinie nazywaja mnie od dziecka pomyslowy Dobromir Fem, no pewnie ze mozesz i badz szczesliwa ze kupujesz gotowe drzwi - ja nie wiem co mnie podkusilo zeby sie za ta robote zabrac, ale ja nieraz tak mam jak mi odbije a ze czesto tak mam, no to ciagle w jakis farbach, lakierach, tynkach itp siedze hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.06.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Bardzo zdolna jesteś, nie wpadłabym na pomysł, żeby w taki sposób drzwi wykończyć. Bardzo fajnie wygląda, naprawdę - chyba zapiszę ten pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.06.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Mohag, nasz Adamie Słodowy - poproszę o więcej Twoich patentów na wszystko A co masz na suficie, że widzę linie wzdłuż niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) sure, ja lubie spojnosc w pomieszczeniach jezeli moge ja oczywiscie uzyskac ... niestety do tej pini ktora mam na podlodze nie mozna bylo nic dobrac, nic a nic, bo ona jest lekko rozowawa w odcieniu, no to trzeba bylo walnac cos calkiem przeciwnego - tak na zasadzie spojnosci kontrastow (ikonka turlajaca sie ze smiechu) ale jak przyjda dechy w palisandrze na sciane i palisandrowa decha jako porecz przy schodach, to mysle ze bedzie nie najgorzej gralo. Fem, to sa najzwyklejsze panele scienne - przy naszym plaskim stropo-dachu wszystkie plyty g-k pekaja na wiekszych powierzchniach i "robilismy" panele na stelazu - w pierwszej wersji mialo byc wszystko malowane na bialo, ale ze ten "stary bialy" w jakim sa oryginalne panele niezle sie teraz prezentuje przy lampach, to zostawilismy i malowane sa tylko w pokoju na gorze i sypialni. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 W życiu nie powiedziałabym po tamtym zdjęciu, że to panele - myślałam, że to kolejny kosmiczny sposób malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2010 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 No niestety ale w rzeczywistosci widac ze to panele jak sie znudza to sie zamaluje i bedzie git. Dzisiaj przychodzi magik dokonczyc mi mala lazienke, trzeba jeszcze kibelek podwieszany walnac na sciane, zafugowac kabine i wstawic do niej drzwi. Pozniej tylko jakies lustro, blat pod umywalke, lampy poprzykrecac i tez bedzie juz spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 10.06.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Może w rzeczywistości wyglądają jak panele, ale na zdjęciu zupełnie nie! Mohag, jak Ty pokazujesz zdjęcia, to ma się wrażenie, ze wszystko jest już kompletne, aż dziwnie się czyta, ze jeszcze stale wykańczasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Bo ja mam przegiecie sprzataczo-ukladaniowe i nie lubie zyc na budowie czyli zawsze sprzatam i zbieram po robocie, obojetnie czy na nastepny dzien bedzie sie dalej robic czy nie ..... w sobote kleili mi gres w wiatrolapie, a ze szly plytki na plytki, to nie mozna odrazu fugowac - szczelinami woda z kleju musi odparowac. W niedziele przyszla Mam i mowi "corcia to juz mozesz szafe wstawiac" ja na to ze jeszcze nie, bo fugowac beda w czwartek hihi nawet nie zauwazyla po moim sprzataniu i wymyciu gresu na polysk ze fug nie ma ps moj szarak robi dzis za dywan i lezy rozciagniety na gresie - nawet na ogrodek nie chce wychodzic a to znaczy ze jest bardzo cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 10.06.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A mój przeciwnie, bardzo chce wychodzić! Chyba nadszedł ten moment, łobuz zrozumiał, że tam może być baardzo ciekawie. Już nam kilka razy czmychnął przez otwarte drzwi. Nie wiem, czy uda się go przyzwyczaić do bycia kotem "domowym", ale na razie próbuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Moj szarak zawsze wychodzil, ale u nas byly i sa ogrodki kocio-przystosowane tz tak zeby siedzial tylko w ogrodku a nie szlajal sie po okolicy a ze zalapal od zawsze, ze tamtedy wychodzi sie na wolnosc, to czeka i mialczy kolo drzwi tarasowych, jak sa zamkniete i nie interesuja go drzwi wejsciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 10.06.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witanko Kuchnia naprawdę bomba i piękna łazienka. I wyrazy uznania za drzwi, wyszły super. Zdolna bestia z Ciebie Ooo , i "moje" kfiotki http://img813.imageshack.us/img813/3688/gemix307.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dzieki Bea no Twoje, chociaz wydaje mi sie ze Ty masz je w brazie czy sie myle? moje sa szare na bialym tle .... i jak wiesz ta inna tapete tz zielona tez bede miala w przyziemiu i rozowo-bordowa w tym samym wykonaniu w wiatrolapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 10.06.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 No właśnie, mając dom bez siatek w oknach i drzwiach chyba nie ma szans na zatrzymanie kota w domu? Trochę się boję o moją ciamajdkę, jak ona sobie poradzi w wielkim świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kot chce uciekac dopoki sie go nie wezmie na smycz i nie zacznie mu pokazywac, ze na zewnatrz jest zimno, mokro i ponuro. Moj tak uciekal, a jak go chcialam wziac "na spacer" to drapal w drzwi jak szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts