Aga - Żona Facia 04.10.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Lampy kupuje na niemieckim ebay-u... sa dwie czy trzy firmy w ktorych przy odrobinie cierpliwosci i szczescia mozna cos upolowac kupilam juz prawie kompletne oswietlenie do chalupki W rogu w miejscu siedzacym miedzy kanapami bedzie taka: http://img342.imageshack.us/img342/6486/artpic6zfthix6.jpg Nad stolem taka http://img342.imageshack.us/img342/1580/bild22pbthoe7.jpg Do jednej lazienki takie dwie kolo lustra i taka sama w formie na sufit: http://img132.imageshack.us/img132/7540/wandleuchtefres4flg05lz5we7.th.jpg http://img132.imageshack.us/img132/7984/deckeleuchtefres1oz8.th.jpg Takie dwie do drugiej tez kolo lustra: http://img51.imageshack.us/img51/7166/eglobloc26821an7.th.jpg A ta wybralam do sypialni, tylko ze bedzie inaczej wieszana tz bardzo wysoko, tak ze kolo bedzie prawie dotykac sufitu i tylko "tulipany" beda wisialy http://img51.imageshack.us/img51/3296/acelinejy4.th.jpg I jeszcze pare, ale takich bardziej roboczych ...na zewnatrz, do garderoby, kotlowni, kinkiety do przyziemia, o takie sztuk 4-ry (dwa na schody i dwa do przedpokoju) http://img223.imageshack.us/img223/7702/eglomadras87019dc5.th.jpg ale jak tak sobie teraz mysle, to jeszcze duuuzo mi brakuje Mohag - znalazłam ten wątek zupełnie przez przypadek i jestem w szoku Te lampy są super. Naprawdę. Przy wysokości pomieszczeń jakie ja będę miała u siebie w domu (tzn. 2,80 - 2,90 ) wyglądały by super. ZAJEFAJNE! Proszę powiedz co to jest : niemiecki ebay. Ja chyba jakaś cofnięta jestem bo nie mam pojęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.10.2006 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Aga w kazdym panstwie istnieje ebay, chociaz w Polsce nie jest tak popularny jak Allegro. Wczesniej podawalam gdzies linka akurat do aukcji z lampami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.10.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mohag, bedzie u Ciebie bardzo pieknie. Z klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Zeljko, staram sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ostatnio doszlam do wniosku ze "nagle to po diable" Myslalam do tej pory ze wiem czego chce, czyli wchodzilam do sklepu, ogladalam, kupowalam i bylo cacy..... ale ostatnio przekonalam sie ze jednak trzeba bylo zrobic wszystkie prace do konca i dopiero wybierac wykonczenie. Tak sie naprzyklad nacielam przy zakupie umywalek i baterii Ceramike kupilam jeszcze przed kafelkami a nawet przed wizja kafelkowa skonczylo sie to tym, ze z kropkowej lazienki zostala mi umywalka z bateria, ale to nie problem bo pojdzie do kotlowni - wiedzialam o tym od poczatku. Tylko ze ja juz tez kupilam ceramike do mniejszej lazienki...... jak to zwykle u mnie bywa przez "przypadek" zostalam posiadaczem "umywaleczki" ktora zawsze chodzila za mna, ale ja ciagle uznawalam ja za nie praktyczna... tylko ze ona nie dawala mi spokoju i nie moglam sie spokojnie cieszyc tym co mam Teraz wyszlo na to ze mam ta umywaleczke, umywaleczke do ktorej nie pasuje kupiona do poprzedniej bateria hihi zmiany pociagaja za soba koszty, bo nie dosc ze bateria musi byc inna, to jeszcze trzeba cos wykombinowac na czym to cacko bedzie stalo z bateria nie problem, bo wysoka storcowa kupilam kiedys w przyplywie fantazji.. tylko co z postawieniem jak mialo wisiec aaaa i stelaz pod wiszaca tez juz jest w scianie hihi http://img144.imageshack.us/img144/2891/gw13sy3.jpg Z przyjemniejszych wiadomosci, to to ze moj Majster przez duze M pomyslal o nas i wlaczyl na zbiorowa liste zakupu kostki betonowej, tym samym dostalismy niezly rabat i jak tu nie "kochac" takiego M Prace narazie chyba stoja, bo mieli wchodzic od 10-tego... ale nie wiem czy "weszli" wypadalo by chyba zadzwonic i sie dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.10.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 U mnie ten gres jest na calym parterze, troche jeszcze zostalo ale mam jeszcze prawie 6m2 wiatrolapu do wylozenia. Tylko czekalam czy wystarczy jak przytna cokoliki na calosc, wystarczylo to i wiatrolap mozna zaplytkowac. Ten gres to strzal w 10-siatke... niech zyje forum Muratora hihi Mohag a co to za gres?? ps. fajowa ta Twoja kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 monka to jest granitogres Casalgrandepadana kolekcja Marte - plytka Madras Pink jeden minus jaki sie przytrafil, to to ze zadne normalne narzedzia, nawet tarcze diamentowe, nie dawaly sobie z tym rady i trzeba bylo dawac do kamieniarza zeby przycinac tz trzeba bylo sie namordowac, nie mowiac o stracie czasu przy normalnym przycinaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A ja po raz pierwszy w twojej kostce jestem i ........................ jestem zaskoczona Jakoś tak myślałam, zę ty naprawde jesteś fanką kostki rubika ale tej do układania Jest super u ciebie Kurczę ja też lubie jak najprościej chyba Twoja łazienka jest bombowa T a szara oczywiście z kropami Szkoda, ż emój mąz raczej tradycyjny i łazienki chce ajkieś takie ciepłe typu błękit czy beż A tak wogóle to drożyzna te płytki czy tak jeszcze do przełkniecia Pozdrówka Od dziś tu zaglądam regularnie i czatuję na fotki i nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.10.2006 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zapraszam do odwiedzania, ale narazie chyba nowych photosow nie biedzie, bo dopiero mieli wchodzic konczyc fugi i robic poprawki. Co do plytek to normalnie metr kosztuje 76 zlociszy, podlogowe chyba 74 zl..... jedno co jest do kitu ze dekory sa strasznie drogie Ale okazalo sie ze kropki sa jako pasek tz jeden rzad, jako dekor ale sa tez plytki w kropki ktore kosztuja normalnie jak plytki Ja kupowalam taniej, bo dostalam "cynk" od przemilej forumowiczki z Wrocka ze padl salon i syndyk polozyl na to lape, co znaczy ze jest wyprzedaz Byly nawet takie ktore przeceniono o 40-50% ale koncowki serii po 2-3 m2.... jak ktos mialby pomyslunek na ukladanie i pokombinowanie z tymi koncowkami to tanio fajne rzeczy mozna bylo wybrac. andrzejko, tu nie chodzi o kolor plytek, tylko o to jak sie je polozy. Mozesz brazy czy niebieskie ulozyc tak zeby i malz byl zadowolony i Ty puscila wodze fantazji Jak juz zafuguja mala lazienke to zobaczysz jaki bedzie efekt.... niby tylko braz zlamany rozem (chcialam zeby zlewalo sie z tym rozem gresu dlatego taki kolor) i bez.... ale plytki sa 20x40 polozone podluznie, do tego przyjda jasniutko bezowe fugi. Nie mowiac o tym ze podloga jest bezowa i tylko wstawke ma z tych ciemnych plytek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.10.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 monka to jest granitogres Casalgrandepadana kolekcja Marte - plytka Madras Pink kurcze sama nazwa robi wrażenie Mohag a kiedy będą zdjęcia małej łazienki? bardzo jestem ciekawa twojego połączenia płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 16.10.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Nazwa jest zabojcza przypomina mi to sie odrazu miejscowosc w Hiszpani gdzie mieszkaja nasi przyjaciele... Casarubio del Monte... miasteczko jak miasteczko, ale sama nazwa powala na kolana Co do malej lazienki, to chyba do konca miesiaca sie uwinal... nie wiem ile im zejdzie, bo maja jeszcze poprawki zrobic i co dla mnie wazniejsze dokafelkowac gorna lazienke. U mnie sie troche ciagnie zawsze, ale nam sie nie spieszy za bardzo i ekipa robi kiedy maja luzy u siebie. A jeszcze sie ciagle okazuje, za jak tak ogladam i ogladam, to ciagle cos mi wpada nowego do glowy albo cos zauwaze, co mozna teraz zrobic wlasnie dlatego ze nie jest wykonczone. Ostatnio wpadlam na pomysl przeniesienia tv na inna sciane i bylam szczesliwa ze jeszcze cokolikow nie przykleili, bo mozna kabel antenowy wcisnac miedzy kafle a sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witaj Mohag, bardzo podoba mi się Twoja Kostka. Powiem Ci, że podjęłaś się trudnego zadania - przekształcasz coś, co na pierwszy rzut oka jest nie do przekształcenia . A efekty - superowe . Połączenie kuchni z salonem i wygospodarowanie kącika jadalni dzięki wyburzeniu ściany dodało przestrzeni i rozświetliło wnętrze. Twoje pomysły na wystrój (łącznie z lampami) są bardzo fajne i nietuzinkowe. Jestem ciekawa jak oceniasz gres polerowany ? Jak się po nim chodzi, nie jest ślisko ? Ja planuję również u siebie taki , ale nie wiem do końca czy się sprawdzi Gorąco pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.10.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Adriano, sprawdzi sie, sprawdzi ani Ew-ka ani Sonika i jeszcze pare osob juz uzytkujacych gresy polerowane nie narzeka. Na to co lazilam po swoim nie jest w ogole sliski... nie wyobrazalam sobie inaczej jezeli moj jest przeznaczony tez do wykladania obrzezy basenow Wydaje mi sie ze to my mamy zakodowane przezornie, ze to co sie swieci (zmarzniety lod, rozlana woda) musi byc sliskie... to takie podswiadome bezpieczenstwo Rubik wyglada nie najgorzej Oczywiscie to nie jest to co nowo wybudowane na wlasne potrzeby, ale my nie mamy za duzych wymagan. Ja jestem blokowe dziecko i lubie blokowce, a co wiecej lubie miasto, tylko niestety na nowy dom w miescie to nas za cholipcie nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.10.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Dzięki Mohag , tym wyłożeniem polerowanym gresem obrzeży basenu, to mnie zaskoczyłaś . Ot ! Ciekawostka Zauważyłam, że masz kaloryfery i średnią wielkość płytek. Wiem, że przy podłogówce zaleca się mniejsze formaty. Ja myślę o dużym, mimo , że zamierzam mieć takową na całym parterze. Jak myślisz może popękać ? Jak wykończysz i ułożysz już swoją Kostkę, to nie będziesz chciała niczego innego. A wartość jej będzie na tyle wysoka, że jak tylko zechcesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.10.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Slyszalam ze przy podlogowce sa zalecane mniejsze rozmiary, wlasnie ze wzgledu na to ze fug jest wiecej i plytka ma sie gdzie rozprezac.... ale szczerze powiem ze jakos nie chce mi sie wierzyc w to ze plytki az tak pracuja przy 35 stopniach ciepla. Moge sobie wyobrazic ze gres peka przy bezfugowym kladzeniu, albo fuga sie wykrusza przy minimalnej fudze ale jak dasz normalny rozmiar fugi elastycznej, klej elastyczny, to chyba nie bedzie problemu. Pisze chyba bo na sto procent moze powiedziec tylko ten ktory ma duzy format, podlogowke i przezyl chociaz jeden sezon grzewczy Jak wykończysz i ułożysz już swoją Kostkę, to nie będziesz chciała niczego innego. wiesz ze mna nigdy nic nie wiadomo.... jak tak sobie pomysle ze prawie koniec z wymyslaniem, to coraz czesciej zaczynam myslec co mozna byloby zrobic ciekawego w innej Kostce ale calkiem nowej, wykorzystujac doswiadczenia przestrzenne z Rubika [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.11.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Mohag, nie łudź się, że tak szybko skończysz z tym wymyślaniem . Nawet jak wszystko już powiesisz, postawisz, położysz znajdzie się coś, co można byłoby zrobić inaczej - dom to ciągłe poszukiwania . Poza tym pozostaje jeszcze ogródek, przy którym roboty nigdy nie brakuje . A jak już wszystko (niby) będzie wykonane to przyjdzie ochota na błogie lenistwo na ocienionym tarasie i "konsumowanie" swojego wymyślania (w końcu kiedyś też trzeba odpocząć ) Ale skoro już teraz następna Kostka chodzi Ci po głowie, to widać , że pomysłów Ci nie brakuje Gres w dużych formatach ładniej wygląda jak jest położony bez fug lub z bardzo małą fugą. Szczerze powiem, że nie spotkałam tu na Forum jeszcze nikogo, kto miały na podłogówce położony gres np. w wymiarach 60/60 i byłby choć po jednym sezonie grzewczym. Może Ty spotkałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 01.11.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Anika z naszej grupy ma duży gres, ale zabijcie mnie - jaki rozmiar płytki i jaka fuga?? to nie mam pojęcia. Byłam, widziałam, ale miarki w oczach nie mam. Pierwszy, a nawet drugi sezon grzewczy ma już za sobą bo mieszka od grudnia 2004r.Spróbujcie do niej na priva - może się odezwie, bo ona już nie pisze na forum, ale może jeszcze zagląda od czasu do czasu... Mohag!Jedziecie na światówkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.11.2006 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Adriano, u mnie nie ma co juz wymyslac.... moja koncepcja jest juz prawie wykonana. Reszta to meble i dodatki, ktore trzeba przewiezdz z mieszkania do Rubika... a ze tego troche sie uzbieralo, tym bardziej ze trzy lata temu zmienialam cale urzadzenie mieszkania, to i wymyslac nie ma juz co. Jedynie co zostalo do zrobienia z meblowych rzeczy to kuchnia, pare mebli do pokoju i zabudowa wneki w lazience. Czas nas nie goni, tak ze zanim sie przeprowadzimy musi byc zrobione wszystko na tip-top, wlacznie z ogrodkiem.... czyli zostanie nam tylko siedzenie na tarasie Tak prawde mowiac, to mam troche klopotu z meblami, bo jednak mieszkanie prawie 80m2 na jednym poziomie z jedna lazienka, jest wieksze niz 104m2 na dwoch poziomach z dwoma lazienkami dobrze ze jest jeszcze 60m2 przyziemia, bo z czescia rzeczy musiala bym sie rozstac Moja nastepna kostka bylaby napewno parterowka, bo tyle miejsca sie przez schody, przedpokoje itp marnuje a apropo gresow i fug, to jest ciekawy topik http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18778&highlight=gres+polerowany Baru nie bedziemy "sie" na swiatowce pokazywac. W ogole to juz nic w Polszy nie potrzebujemy... bedzie jezdzil tylko nie daleko Wrocka, ot tak dla zabawy. Teraz chyba jeszcze do wyjazdow Austria zostala, chociaz zwyciestwo Austro-Wegier juz mamy, ale tam duzo roznych sedziow przyjezdza, wloskich, niemieckich.....no i chcemy w Luxemburgu na poczatku przyszlego roku wystartowac. No chyba ze kumpele przegnie i "zazyczy" sobie czarnego miniusa hihi to wszystko zacznie sie od poczatku a ze i tak bedzie wystawiac to reszte psow tez sie zalapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.11.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ... u mnie nie ma co juz wymyslac.... Czas nas nie goni, tak ze zanim sie przeprowadzimy musi byc zrobione wszystko na tip-top, wlacznie z ogrodkiem.... czyli zostanie nam tylko siedzenie na tarasie Moja nastepna kostka bylaby napewno parterowka, bo tyle miejsca sie przez schody, przedpokoje itp marnuje Mohag, też bym tak chciała, by wszystko było na tip-top , a ja siedziałabym tylko na tarasie i nie byłoby już co wymyślać ... ech ! ... marzenie ... Gdyby następna Kostka była parterówką - nie byłaby już Kostką Dzięki za link/topik ! . Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.11.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Adriano, nieraz jest lepiej wprowadzic sie do nie calkiem wykonczonego Jak juz na stale sie jest, mieszka, przebywa, to lepiej "wychodza" nasze potrzeby i mozna pomalu do nich dostosowac wykonczeniowke..... ale wiem bardzo dobrze ze jest to niebezpieczne, bo czlowiek siada na laurach i wykonczeniowka ciagnie sie miesiacami No dobrze, dobrze hihi to bybyl plaski prostokat a nie kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts