Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Rubika

Mohag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

. Piszę naprędce, bo mam chwilkę w pracy. Dzięki za fotki, rzeczywiście fajny efekt, chyba się zainspiruję. Ale poza tym wieści niefajne z tym rakiem, mam nadzieję, ze choć objawy jak najdłużej uda się powstrzymać! Mam podobnie z Mamą, lecz inny nowotwór, trudno porównywac... :(

Myszku, wydaje mi sie ze od sufitu wygladaja rolety ogolnie najlepiej - no chyba ze ktos ma bardzo wysokie pomieszczenia i jeszcze miedzy oknem a sufitem jest kawal sciany... mysle ze w normalnych wysokosciowo (chociaz u mnie jest duzo nizej, bo to jest "wyciagniecie pokoju" na balkon - jak bede kiedys bogata to zrobie w tym miejscu ogrodek zimowy hihi) pomieszczeniach im blizej sufitu tym lepiej albo odrazu na oknie.

alladyn, ciesze sie ze przyczynilam sie do udzialu w Twoich marzeniach ale z tego co widze, to juz nie tylko marzenia i robota idzie pelna para.

Su, oj nic juz mi nie mow, bo mojej Mam jutro cala tarczyce i wezly chlonne wycinaja :( dobrze ze nie ma przerzutow na pluca i w tym nasza nadzieja. Nie jest za ciekawie u mnie ostatnio, oj nie. Potrzymam kciuki za Twoja Mam.

Jak juz tak sobie wklejam te foty, to wyczarowalam tez pokoj goscinny ktory bedzie w przyziemiu - przez tego dola jaki mam ostatnio, moja tfurczosc nabrala wyrazistosci w kolorach ;) po zwariowanym wiatrolapie przyszla kolej na goscinny .... dobrze ze cala gore mam juz zrobiona, bo nie wiem jakby sie to skonczylo

Na dole zostala jeszcze goscinna lazienka do zrobienia, kuchnia tarasowa i pomieszczenie sauniane ale to juz chyba na przyszla wiosne, bo teraz mi sie juz nic ale to nic nie chce.

Ten pokoj jest w miejscu bylego garazu, projektowanego najprawdopodobniej na Fiata 126p ;)

Edytowane przez Mohag

alladyn, fakt te kosze nie sa tanie ale ja robilam tak ze kupowalam jeden w miesiacu ;) i musze Cie pocieszyc, jak sa wypelnione wszystkie polki, to brzydko wyglada ... jednak musi byc widac sciane z tylu albo przestrzen jak jest postawiony na srodku.

Su, ja przejelam troche mebli w spadku po moim Juniorze, miedzy innymi te meble ktore stoja w wiatrolapie i wlasnie ten regal... ktory sluzyl w jego pokoju jako scianka oddzielajaca tz jak sie wchodzilo do pokoju to lozko stalo na scianie drzwi i ten regal wstawilismy jako parawan czyli stal tak jakby wciety w pokoju, tak ze lozka nie bylo widac odrazu po wejsciu ... mial tak zwana sfere intymna ;)

Elena, naprawde niezle wygladaja ... u mnie to juz ogolnie dobrze przy tych czarno-bialych kolkach na oknie w kuchni. Osobiscie polecam jak komus pasuje, bo efekt jest zadawalajacy.

Tak, to jest z tylu. W Rubiku duzy pokoj jest na przestrzal (na pierwszej stronie sa rozrysowane kondygnacje) i okna wychodza, jedno od ulicy a drugie od ogrodu i przy tym oknie zamontowalismy drzwi balkonowe (na poprzedniej stronie w focie z zaluzjami, to widac) i tu bedzie zejscie na taras. Pod podestem ktory powstanie jest tarasowe wyjscie z przyziemia.

tez marzylo mi sie takie okno z wyjsciem na taras jak u siebie planujesz ale ja nie mam odrwoconego domu i trzeba bylo by wykuwac a to juz byla by przesada, tym bardziej ze dol nie bedzie nigdy iscie mieszkalny.

Do tego z tylu jest podwyzszony teren, z przodu wchodze do przyziemia tylko z lekkim spadem podjazdowym a z tylu wychodzi sie po dwoch schodach.

Edytowane przez Mohag

Raczej walka, pedzel potrzebny jest do tych zaglebien i frezowan a tak naprawde to narzedziem glownym jest tasma klejaca, kilometry tasmy ;) ... no to zblizenia

blizej

http://img143.imageshack.us/img143/4084/gemix310.th.jpg

jeszcze blizej

http://img534.imageshack.us/img534/2940/gemix309.th.jpg

i calkiem blisko

http://img155.imageshack.us/img155/8612/gemix311.th.jpg

Ten efekt trójwymiarowości jest po prostu powalający. :jawdrop:

Zdolna jesteś niesłychanie (nie mówiąc o cierpliwości;))

Dzieki :) fakt cierpliwosci trzeba sporo ale gdybym jej nie posiadala, to nie brala bym sie za to ;) tym bardziej ze cztery sztuki do zrobienia byly. Przy ostatnich garderobianych i tak mialam juz dosc ... ale teraz znowu cos bym zrobila hihi Chociaz roboty niedlugo znowu bede miala sporo, bo od poniedzialku najprawdopodobniej storarz do renowacji schodow wewnetrznych przychodzi ... oj bedzie sie dzialo bedzie - jeny juz sobie to wyobrazam.

One bardzo dobrze rosną. To było moje pierwsze drzewko w ogrodzie, niestety na niskim "kiju" i takie już zostanie, chyba niecały metr oprócz korony. A przycinałam ją już chyba 3 razy, dzielnie to zniosła. Podobno po raz pierwszy wiosną trzeba ją przyciąć krótko, wtedy się ładnie zagęszcza. Napisz, co rośnie po prawej od niej? Berberys w kształcie świerczka?? :)

Moja jest mojego wzrostu czyli 170 - jeszcze mam trzy ktore pojda w donicach na taras. Nie wiem jak jest z tymi chabaziami ale powinna Ci jeszcze urosnac, bo moja sasiadka kupila dwa lata temu taka metrowa i teraz jest juz taka duza jak moja ... tylko ma wielka korone - no sliczna jest.

Na zdjeciu odrazu po lewej i po prawej i z przodu (na zdjeciu nie widac) od drzewka, mam posadzone rozyczki niskopienne - plozace w rozu - tak zeby z drzewkiem sie zgralo ;) to boardziej z tylu po lewej sa faktycznie berberysy - jeden jasny i jeden bordowy, pozniej jest jasminowiec (idac w lewo), dwia oleandry i znowu jasminowiec .... ale tych krzakow tu nie bedzie. Poprostu dostalam je pare miesiecy temu a ze ogrodek to jeden wielki ugor ktory dopiero trzeba zrobic, to znalazly narazie miejsce tutaj tymczasowo.

Edytowane przez Mohag