Mohag 18.11.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Dzieki - znowu wsiakne na pare chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.11.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 dzień dobry gospodyni...można Aniu, fajny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.11.2010 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 a dzien dobry Slonce pewnie ze mozna - tylko uwazaj, bo to jest taki topik o ktorym sama zapominam tz zebys sie nie zdziwila, ze miesiacami odlogiem lezy haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JagaR 19.11.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witaj zobacz, jak Ci się podoba połączenie trawy, może mchu i powierzchni użytkowej:)http://www.shopgrounded.com/v/vspfiles/assets/images/bachrack-grass-&-stone-sm.jpgi to też fajne http://www.sggardendesign.com/userimages/DSCF0063.JPGPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.11.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 JagaR, witaj i dzieki - to jest niezle - dla mnie troche za duzo roznego rodzaju "materi" w tym wszystkim, ale sama koncepcja formy jest niczego sobie. http://www.sggardendesign.com/userimages/DSCF0063.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.11.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Mohag - spoko... fajnie tu u ciebie;) ..a inspiracje ogrodowe to ja zapisuję sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.11.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 ale fajnie jest tez na innych topikach, to czlek sie szweda wszedzie i o swoim zapomina zapisuj zapisuj, chociaz dola jesiennego troche przegonimy - jak cos ladnego znajde, to bede wklejac zeby oko nacieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 20.11.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 no właśnie ..tyle fajnych wątków, a czasu jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.11.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Ale jak traficie na jakieś fajne wątki, to proszę się podzielić, może znajdzie się czas na przeglądanie. ...czy przypadkiem na dziś nie zapowiadali ładnej pogody? U nas znowu pada i jest ciemno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.11.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Doła jesiennego zaraz się pozbędziemy , bo zima idzie... W środę ma być śnieg Moje dzieci już się doczekać nie mogą. Ja mam teraz frajdę, bo wybieramy prezenty na mikołaja i na gwiazdkę, potem są te magiczne święta i nowy rok... A potem wpadam w deprechę do wiosny. Po świętach to powinien być już marzec, nie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.11.2010 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Su, jak cos znajde to sie info podziele. Ania, masz racje - po nowym roku marzec i w kwietniu nastepne swieta a po swietach goraca wiosna tylko ze zycie bylo by krotkie kurna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.11.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Fakt, jakby tak zliczyć wszystkie lata ze sobą, to sporo by nam uciekło z tego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Zima mnie nie dołuje, a nawet mi się podoba, jesli można jeździć na nartach. Nie podoba mi się za to ponura, deszczowa i zimna jesień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.11.2010 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Ja znowu jestem tak cieplolubna, ze nawet piekna zima nie jest w stanie mnie udobruchac ... fakt, wole mrozna sucha pogode a jeszcze jak sloneczko swieci, to moze byc naprawde cacy - niz plus pare, bloto, wiatr i deszcze ale z tego wszystkiego wybieram gorace lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.11.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Hm, to pewnie się na zimowym szaleństwie nie spotkamy. Ale lato też jest w porządku, przynajmniej jeśli temperatura nie przekracza 27 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.11.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) No raczej nie ... ale musze powiedziec ze w lutym bylismy w Kudowie a wiadomo jaki byl luty poprzedniej zimy i bylo pieknie snieg po pachy, slonce och i ach do tego hotel z malym spa - tak ze czlek nagrzany wewnetrznie chodzil mogl chodzic na dlugie zimowe spacery - ech rozmarzylam sie ... poczatki - rubikowy ogrod Sugestia magnoli - narysuj i zrob fote przyniosla taki efekt Ogrodek bedzie bez trawiasty, wszystko co sie bedzie tam dzialo bedzie w formach kola - zeby jakos rozbic ten kiszkowaty ksztalt. Przypomne, tak to wyglada - po lewej stronie mam kolo zbiornika sliwke i wisnie - pozniej jest pigwowiec - po prawej stronie na poczatku jest wielki iglak - to jest wszystko. http://img215.imageshack.us/img215/526/bild496.jpg Chabazie beda nasadzane w formie ala dwoch polkol - to kolo to to miejsce w ktorym lezy teraz piach a ktore bedzie w formie kola zasypany zwirem - mniejsze kolo (zielone) beda to krzaki-krzewy-rosliny lisciaste - wieksze kolo (pomaranczowe) to wieksze, mniejsze, plozace i inne iglaki. Wysokosc krzaczyskow bedzie szla "fala" i bedzie zaczynac sie od wysokich krzewow lisciastych przed butla i schodzila coraz nizej az do niskich lisciastych kolo duzego iglaka. Iglaki beda posadzone w odbiciu lustrzanym, czyli przed butla jako drugi (przed lisciastymi) rzad iglaki male - wznoszace sie po promieniu kola az do calkiem sporych przy koncu ogrodka. Mysle ze wiadomo o co mi biega :ryk: Te strzalki to pozycja sciezki - sciezka bedzie zrobiona z plytek betonowych, tych co mam na tarasie. Plytki beda ulozone w odstepach i beda przechodzily przez rabaty i przez to zwirowe kolo. Edytowane 24 Listopada 2010 przez Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.11.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Fajnie to wymyśliłaś... zresztą w moim ulubionym zestawie kolorystycznym. Jesli mogę coś podpowiedzieć, to dodałabym jednego iglaka po prawiej stronie,żeby bardziej zasłonić placyk z butlą. Automatycznie przesunięcia w prawo wymagałaby również ścieżka. Kilka inspiracji od Diarmuid'a Gavin'a ...facet jest niesamowity ... http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWpnuYwl5WoxDzPaI1EvxkZoDWC5mSbNaHpgy7RyvspHBLhXBu http://farm1.static.flickr.com/230/524010073_2259af51e8.jpg?v=0 http://farm1.static.flickr.com/62/184947054_3cdbea37cc.jpghttp://www.bbc.co.uk/gardening/images/design/210x135_dg_chelsea2.jpg w necie znajdziesz jeszcz filmy z realizacji jego projektów,np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.11.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Alu, a gdzie jest jego strona? Chętnie sobie pooglądam więcej... Mohag, ciekawie to wymyśliłaś. Choć nie lubię form kulistych, ten pomysł wydaje mi się dobry. Do kiszki można też jakieś poprzeczne pasy stosować, ale może nie dałoby takiego efektu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 ok, już wyszukałam Diarmuid'a Gavin'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.11.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 sure- strona jest słaba (moim zdaniem). Kiedyś na Domo była seria programów jego autorstwa. To dopiero były inspiracje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts