Mohag 05.11.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Czy ja juz mowilam ze jestem jakas taka wypluta Tak mnie meczy ostatnio to ciagle krecenie sie wszystkiego wokol Rubika najchetniej rzucila bym to w diably na troche i gdzies sie ulotnila ale chyba do polowy grudnia jestem uziemiona, bo do tego czasu ekipa jest u mnie i musze byc w razie co dostepna do uzgodnien Ostatnio jeszcze wylazlo ze gdzies zacieka przy parapecie jak pada deszcz i zacina wiatr w ta strone. Ale narazie okryli parapet folia i bedzie zobaczone co to jest jak rolety bedziemy zakladali... bo i tak beda wycinac czesc sidingu, to odrazu .... ech nic mi sie nie chce, nawet myslec ze zalewa i saczy sie gdzies woda ktora zostawia brzydka smuge na moich nowych tynkach ps. moj "wspol" psiak w Nitrze zakosil V1 CAC i res. CACIB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mohag, dopada nas zimowa melancholia...Aby tu nie pisac o depresji... Ale mam to samo...Za dlugo trwa to budowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.11.2006 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mohag, dopada nas zimowa melancholia...Aby tu nie pisac o depresji... Ale mam to samo...Za dlugo trwa to budowanie.... uciekamy ??? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 13.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Mohag - z nieba mi spadłaś! Szukam po całym necie aranżacji z płytkami Aparici Liberty - bo też zapałałam afektem do kropek I troszkę się zdziwiłam, że po wpisaniu ich w google odsłyła mnie do forum muratora Mi marzy się łazinka z kropkami we wnęce prysznicowej, jasnymi płytkami (Creme bodajże) na ścianach i ciemnymi na podłodze Niestety - mam problem ze znalezieniem w Łodzi salonu prowadzącego sprzedaz Aparici - i dlatego byłabym CI bardzo wdzięczna za przesłanie na maila kilku dużych zdjęć płytej w Twojej łazience Bardzo chciałabym zobaczyć te płytki na zdjęcich niekatalogowych - bo chcę sie upewnić, czy to na pewno "te" I jeszcze Cie pomęcze pytaniami: - fczy jasne płytki z tej serii są białe czy kremowe? - czy sa w identycznym kolorze jak tło kropek? - czy kropki są wypukłe? - a czy niekropkowane płytki mają wyraźna fakturę czy są bardziej gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.11.2006 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 moniqa_1977, kropki sa czadowe foty przesle jutro, bo musze do malza kompa sie dobrac zeby duza rozdzielczosc zgrac. Event Crema, jak sama nazwa wskazuje jest jasniutko szara jak to nazwy moga czlowieka zmylic hihi tlo przy kropkach jest biale a same kropki identyczne jak te ciemne Antracita..... Ja koniecznie chcialam szara lazienke, ale jak komus bardziej bezowa pasuje, to nie ma problemu bo przy ciemnych plytkach te ala paseczki sa tak jakby szaro-bezowo-bordowe i jak przymierzalam plytki z malej lazienki, ktore sa w identycznej strukturze ale bezowe to tez pasowaly. Nie radze wykladac kropkami kabiny prysznicowej, bo kropki sa wypukle i nie mam pojecia jak to sie bedzie mylo, a jednak w prysznicu troche wody zawsze splywa i kamien sie osadza. Plytki maja strukture ale bardzo delikatna i chociaz sa matowe to sa sliskie.... wydaje mi sie ze to czlowiek bardziej wzrokowo odbiera ta strukture niz w rzeczywistosci jest. Zobacz jeszcze na allegro, bo kiedys jak chcialam zobaczyc jak to wyglada to wbijajac w google wyskoczyla mi aukcja jakiejs firmy wystawiajacej sie na allegro. ps... i adres mailowy poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.11.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dawno nie przenosilam tutaj moich rubikowych przemyslen Co do obecnego stanu budowlanego, to..... poprawki wykonane, cokoly na calym parterze przyklejone, panele na calej gorze polozone, ocieplenie i wylewka na podlodze w przyziemiu polozona i wylana. Teraz beda klasc tynki w przyziemiu i jak juz wylewka przeschnie, to zabiora sie za kladzenie kafli na cale przyziemie i zabiora sie za dolna ostatnia lazienke. Lazienka hmmm nie mam narazie na nia natchnienia, jedno co jest pewne ze na podlodze beda bezowe i szare plyki 30x30 ale nie mieszane, tylko pol lazienki bedzie bezowa (pierwsza polowa) a pol szara. Sciane brodzikowa zrobimy z luksferow..... co na pozostale dwie sciany do brodzika jeszcze nie wiem, bo musze sie zastanowic co chce miec kolo umywalki. Nie chce w tej lazience kafelkowac scian i wymyslilam sobie ze kafelki czy tarakote poloze tylko kawalek kolo umywalki. Jedno co wiem ze bedzie cos mocno czekoladowego z niebieskim-atramentowym czy granatem, dlatego tez ta szara i bezowa podloga ale nie mam jeszcze konceptu co to moze byc Musze sie zebrac i cos wymyslec, moja ekipa zegna sie ze mna 13-14 grudnia, bo stwierdzili ze tyle potrzebuja na dojscie do konca i jak nic nie wymysle, to bedzie po ptakach [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 14.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znalazłam w końcu te płytki w Łodzi Od razu popedziłam do sklepu - i juz wiem, jak one na żywca wyglądają Niestety - kobitka w sklepie troche mnie zniechęciiła, bo stwietrdziła, że na te płytki kropkowane - miedzy kropki - trzeba dać fugę... A ja myślałam, że to klei sie normalnie - jak zwyke płytki, bez potrzeby fugowania całości. Tak do końca to tej pani nie wierzę , więc podpytam, czy Ty fugowałaś między kropkami? A adres podaję na priva - do dzieki Twoim zdjęciom będę mogła płytki męzowi pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.11.2006 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Cos sie chyba kobiecie pomieszalo Kropki to jest normalna plytka 20x40 jak wszystkie scienne i fuguje sie normalnie jak kazde plytki. Moze chodzilo kobiecie o inne plytki, na tym zdjeciu z salonu mozesz zobaczyc ze kolo lustra sa jasne plytki z jedna kropka i przy tych plytkach wkleja sie i fuguje ta jedna kropke... bo to jest plytka uniwersalna do roznych kolekcji i mozna kropke dobrac sobie w innym kolorze... moze o te plytki kobiecie chodzilo http://img249.imageshack.us/img249/3897/img298014bi.jpg wyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 15.11.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Tak myslałam, że się jej pomerdało A juz myślałam, że sprawa jasna i kropkom mówię goodbye Tymczasem - dylematów ciąg dalszy... Bardzo dziekuję za maila - jak tylko dotrę do domu rzucę sie na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.11.2006 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kropkom nie mow zegnaj, bo bajer jest niesamowity... no chyba ze w rzeczywistosci sie Tobie nie spodobaja Ja wchodzac do sklepu wiedzialam ze lazienka ma byc ciemno szara i kupilam Aparici tylko dla tych kropek Pamietacie kiedys jak zaczely byc modne luksfery gdzies w latach 60-70 i wykorzystywano je do wstawek w elewacjach, to "modne" byly metalowe drzwi wejsciowe z szyba ze szkla hartowanego tz szyba hartowana w metalowej oprawie ?i ja takie chce !!!, tylko nie wiem gdzie takie moge zdobyc a koniecznie musze je miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.12.2006 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Musze jechac i umowic sie ze stolarzem na robienie kuchni, ale tak prawde mowiac to mi sie nie chce.... Moj malz wymyslil jeszcze ze pod oknem mozna byloby postawic jeszcze jedna szafke ktorej przedluzeniem poprzecznym ma byc ala barek a bardziej taki wyzszy stolik... zamiast normalnego stolika jak na fotosie z kuchnia. Mielismy problem z dobraniem krzesel, bo normalnie stolik do siedzenia jest nizszy niz polozony blat czyli krzesla sa za niskie, a znowu do hokerow potrzeba wyzej niz blat nie miala baba klopotu wymyslila sobie ... hihi ale majac takiego chlopaka w domu ktory wytrzasnie wszystko co sie czlowiekowi zamarzy, kupilismy hokery ktore mozna jak krzesla do biurek ustawiac wysokosciowo a do tego forma jest normalnie czad (jak dla mnie oczywiscie) Kupilismy jeden bialy i jeden szary czyli w kolorach kuchni. http://img292.imageshack.us/img292/7261/bild1pk8.jpg i nadal nie mam koncepcji na lazienke w przyziemiu musze pojechac, siasc w lazience na podlodze i "puscic" wodze fantazji moze cos wymysle... No i nie moge nigdzie dorwac sie do tych drzwi wejsciowych ze ja zawsze musze wymyslec cos czego niet a teraz juz nic innego mi sie nie podoba Z relacji wynika, ze jakby zamowic magika do uruchomienia pieca gazowego, to mozna odpalac, wnosic meble i ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.12.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mohag, hoker czadowy ! Fajnie, że wybraliście w dwóch kolorach . Kuchnię zamów jak najszybciej, by później na nią za długo nie czekać. A koncepcję łazienki może małż wymyśli . Panowie mają czasami niezłe rady i wskazówki . Jestem ogromnie ciekawa jakie to drzwi wejściowe mają być , że "ich nigdzie niet" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.12.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tak, tak... jezeli mi sie uda to zamowie teraz mam cos klopot ze skoordynowaniem naszych terminow z terminami stolarza ja mam mozliwosc w ta sobote a stolarz w przyszla, kiedy ja znowu nie moge... i tak sie odbywa u nas w kolko hihi ale jeszcze da mi znac moze cos w sobote wykombinuje, bo teraz ma urwanie glowy. Wszyscy przed swietami chca meble Ja potrzebuje meble dopiero marzec-kwiecien, ale chce juz miec pomiary itp z glowy.... bo jak tak dalej bede przeciagac, to koncept mi sie napewno zmieni a mam juz wszystko zaplanowane niby Dolna lazienka wyjdzie w praniu... z nia sie w ogole nie spieszy, bo to taka zastepcza A drzwi hihi nie moge nigdzie znalezdz w necie photosa zeby pokazac o co mi w ogole chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.12.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mohag, ja ciągle się dziwię ludziom, że chcą wszystko "na gwałt", na "teraz" i zwykle tuż przed Świętami. Ale skoro kuchnię chcesz dopiero na kwiecień, to może warto poczekać z obmiarem i zrobić po Nowym Roku ? Do tej pory koncepcja na pewno Ci się nie zmieni . Natomiast stolarz będzie spokojniejszy i dokładniejszy . Tylko nie zdradzaj się, że Ci się nie śpieszy, bo to wykorzysta i zrobi Ci meble na czerwiec . Ja osobiście zacznę chyba właśnie od dolnej łazienki P.S. Szukaj tego zdjęcia drzwi, bom baaardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.12.2006 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Adriano, chyba telepatycznie przeslalas mi swoje mysli, bo zrobilam jak napisalas czyli umowilam sie na pomiary w styczniu wstepnie ogladalam juz wzorniki, kolory, blaty itp... wiem co chce, na kiedy chce to nie bede zarobionemu facetowi jeszcze stresa dodatkowo robic. Bylam jeszcze w innej stolarni ... tak zeby zobaczyc moze cos ciekawszego bym znalazla ze wzorow, ale wszedzie maja chyba to samo hihi i rozmawialam ze stolarzem, ale musze powiedziec ze ten "moj" to bardzo szybko lapie o co czlowiekowi chodzi nie trzeba wyluszczac, szkicowac, przedstawiac obrazowo, tylko powiem, pokaze ruchem reki a On na karteczce juz ma to cos narysowane. Taki z "polotem przestrzennym jest"... a taki mi wlasnie potrzebny, bo to nie tylko kuchnia, ale meble do pokoju jeszcze trzeba zrobic i do lazienek czyli juz nie bede lazic po innych. ps... apropo drzwi, to znalazlam photosa starych oryginalnych, takich jak powinny byc i takich jak ja chce koniecznie http://img183.imageshack.us/img183/2066/04dc1vv1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.12.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Mohag, trzymaj się tego stolarza, skoro taki pojętny i z polotem , bo "przedobrzysz" i zostaniesz na przysłowiowym lodzie. Dobrze, że zmieniłaś grudzień na styczeń Łałł ! Pamiętam takie drzwi ! . W większych sklepach , teatrach , na dworcu w poczekalni (bez urazy i z szacunkiem ) takie były. Wydaje mi się, że teraz to takie drzwi tylko na specjalne zamówienie. A rama miałaby być aluminiowa ? Musiałabyś wtedy zapytać tam, gdzie robią okna i drzwi z aluminium. Gdzie chcesz je dać ? Jakie pomieszczenie mają dzielić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.12.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 oooo wlasnie o takie drzwi mi chodzi te drzwi maja byc drzwiami wejsciowymi ... tylko ze to bedzie wejscie do wiatrolapu a glowne drzwi do domu sa dopiero w wiatrolapie. To bedzie tylko taki bajer a tak ogolnie to juz prawie wszystko jest zrobione na dwoch gornych poziomach... no jeszcze listwy na gorze do paneli trzeba zamoncic, drzwi zawiezdz do lakierowania i stolarz moze sie za schody zabierac. W przyziemiu sciany sa juz potynkowane, framugi powstawiane, wieksza czesc kafli polozona na podlodze. Tylko ze moja wena mnie naprawde opuscila i nie moge sie na lazienke zdecydowac ale dalam sobie na wstrzymanie... chyba brodzik prysznicowy bedzie kafelkowany i stawiana bedzie scianka z luksferow ale ogolnego konceptu mi brak stwierdzilam ze nie bede nic robic na sile i poczekam do lutego jak chlopcy beda mieli znowu troche czasu dla mnie. Jak pogoda w miare sie utrzyma, to moze jeszcze rolety niedlugo zalozymy... jak nie to poczekamy do ocieplenia. Chyba juz moge zapasc w sen zimowy i uwalic sie na kanapce spelnilam swoj obowiazek budowniczego na ten rok i udaje sie na zasluzony odpoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.12.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/misiu1_d.jpg Serdecznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.12.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej, prezentów wymarzonych, Swiąt mile spędzonych, karnawału szalonego, roku bardzo udanego życzy pozdrawiając serdecznieSonika http://images3.fotosik.pl/301/05ba3ea5ea322dc2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.12.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://img383.imageshack.us/img383/308/choinka1qu9.gifKochani!Gdy nadejdą Święta Bożego Narodzenia niech nadzieja i radośc zastukają do Waszych drzwi, a Nowy Rok przyniesie pomyślnośc, szczęście i piękny uśmiech każdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts