sure 08.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Przez Anię to i mnie zaczynają ciągnąc róże. Szczęściem brak miejsca pod nie broni mnie przed totalnym poplątaniem stylów, Ale kiedy ogarnę teren pod dębami, to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Zadzwoniłam do Nich. Pan się przyznał, że ona niebieska faktycznie nie jest, zdjęcia są nie ich róż i tak na prawdę to ona jest amarantowa!!! Wie Pani jaki to kolor, się Pan nieśmiało zapytał? No wiem! I nie jest to odcień niebieskiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Aniu to ja sobie ta Albe zapodam, bo pisze ze najdluzej kwitnaca jest. - chociaz jaka trafie z tych dwoch to kupie. rasia, powiem prawde ze jestem troche skeptyczna - nie mowie ze zdjecie jest podrobione ale zeby miala taki kolor to moze musi miec super-duper warunki ... za tego co widzialam na paru internetowych forach ogrodniczych u ludzi majacych juz wyrosniete, to przewaznie jest fioletowawo-trupio-szarawa tak to okreslil jeden z mezow dziewczyny ktora szalala za ta odmiana. http://forum.garten-pur.de/attachments/2005B001.JPG Na zdjęciu jest właśnie "niebieska" róża???:o:o To dobre określenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Właśnie dlatego nie lubię ich strony.. To jest ta róża http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.33315&tab=36&qn=1&qc=0 Nie ma zbyt dużo wspólnego z tymi przerabianymi zdjęciami w photoshopie Rasiu., nie ma niebieskich róż, to jedyny barwnik, który nie chce współpracować z różami. Najbardziej zbliżone są właśnie takie fioletki i to one potocznie są nazywane niebieskimi różami. Ale w rzeczywistości to fioletowe, lawendowe itd róże. Zaliczamy do nich Indigolettę, Mainzer F., Blue River, Sky Blue, Charles de Gaulle, Waltz Time i jeszcze kilka innych. Dzięki Anulka! Wyczytałam, że są już niebieskie róże genetycznie szczepione barwnikiem bratka, ale tylko w Japonii, USA i Kanadzie... To tak naiwnie myślałam, że i w Polsce zaszczepili... buuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.03.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja już w dzieciństwie miałam niebieskie róże, "szczepione" atramentem. Ale to tylko w wazonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.03.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A pamietacie jak sie biale tulipany barwilo w wodzie z atramentem? funkcjonowalo ... to moze jaby taka biala roze podlewac ciagle woda z atramentem, tez cos by z tego bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Cześc, przyszłam do Ciebie z fajną kratką. Nie wiem, czy w ogóle szukasz kratki, ale mi się skojarzyła z Twoją kostką. No i sama chcę taką mieć na froncie do róż pnących http://www.jagram.com.pl/3rdparty/phpthumb/phpthumb.php?src=/components/com_virtuemart/shop_image/product/Kratka_Oslo_4c231480afb77.jpg&w=340&h=400&zc=0&q=85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.03.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Fam, do roz prancych? przeciez to profanacja takiej pieknej kratki ja moje roze w donice wkladam i puszcze je srodkiem w takie okragle metalowe kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ale ja chcę kratkę. Żeby mieć płasko i szeroko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.03.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No tak ja wiem, ale to wystarczy taka zwykla impregnowana drewniana krata a nie takie cacuszko zaslaniac ale taki plot by mi sie tez widzial, och i ach tylko, to nie na moja kieszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.03.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A widzisz - mnie jedna kratka nie zrujnuje Poza tym zasłoni moje wielkie okno przed wścibskimi. A zanim MOJE róże urosną (rękę mam rzekłabym średniozieloną) to nacieszę oko kratką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.03.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A jak ma byc narazie jako ozdobo-przeslona, to oczywista - myslalam ze chcesz ta kratke kolo muru.... ale jak tak, to musowo taka cacana. Ale on ma tam bardzo ladne rzeczy musze powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Fam, do roz prancych? przeciez to profanacja takiej pieknej kratki Pomimo tego, że kocham róże.. pomyślałam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.03.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ta kratka jest idealna żeby zrobić z niej żaluzje zewnętrzne do okien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.03.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A jak ma byc narazie jako ozdobo-przeslona, to oczywista - myslalam ze chcesz ta kratke kolo muru.... ale jak tak, to musowo taka cacana. Ale on ma tam bardzo ladne rzeczy musze powiedziec Ładne oj ładne - czaję się jeszcze na ławeczkę z pergolą Pomimo tego, że kocham róże.. pomyślałam to samo Jak Wam pokażę efekt końcowy - przyznacie mi rację Poza tym Forumowa Ekspertka doradzila mi takie odmiany, którym żadna kratka niestraszna Ta kratka jest idealna żeby zrobić z niej żaluzje zewnętrzne do okien! Też tak myślałam - pod warunkiem, że masz okna 90-120-lub 180cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.03.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak sobie u nich powrzucałam do koszyka wszystko... no prawie wszystko co bym chciała, to wyszło mi 3300!:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.03.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Sporo tych chciejstw było http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.03.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja zobaczylam ceny tych kratek, podliczylam ile mi bylo by potrzeba przy tarasie chociaz , to juz nie patrzylam na inne ceny, zeby sobie nastroju nie psuc jednak moj pomysl z mata wiklonowa na siatce, bardziej do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.03.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) fajna kratka...i inne rzeczy z tego sklepu są ciekawe niestety moich paneli nie mają Edytowane 10 Marca 2011 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.03.2011 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Alu ja jeszcze przejrzalam obi-kowy katalog ogrodowy ale tam tez niet ... jedyne nizsze to sa takie lukowate z tych drozszych ale tez 160. A gdzie Ci to potrzebne? moze da sie cos wymyslec innego zeby to mialo rece i nogi. Wymylam sobie okno w duzej lazience, jednak nie lubie takiego pozimowego mycia ... tz sama szyba jest w miare, bo zima nie zima i tak przelatuje od czasu do czasu, ale ramy i parapety - straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts