Alunek 10.03.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 właśnie zadzwoniła do mnie mama z info,że w NOMI mają takie jakie potrzebuję ... Panele mam przymocowane do siatki ogrodzeniowej na zachodnim ogrodzeniu. Niestety muszę odgradzać się od sąsiada, który ze swojej działki zrobił pole uprawne i wybieg dla kur i kaczek Po ostatniej wichurze dwa panele w całości oderwały się od siatki, a jeden połamał się od połowy w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.03.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 To dobrze, ze jednak gdzies mozna dokupic i faktycznie odgradzaj sie jak tylko mozesz - kury to jeszcze nic ale kaczek wspolczuje, to dopiero brudzi pierunsko.... sasiedzi trzymali kolo mojego garazu bleee, dojsc sie nie dalo bo to to luzno chodzilo ale pycha swoja droga. Jak ja kak nie lubie, to taka jaka nam sasiadka ubila na swieta, to mogla bym na okraglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Pomylam dzisiaj prawie wszystkie okna pozimowo - jeszcze 4 szt malych w przyziemiu mi zostalo ale padam juz na twarz, to je odpuszcze... nareszcie mam jasnoszare parapety a nie czarne. Nie wiem ale jeszcze takiego syfu po zadnej zimie nie bylo ... Rubik ma czarne zacieki na elewacji ze az strach buuu Dwa lata i nieciekawie to wyglada ... do tego wyrwalo mi kawalek betonu na podjezdzie. Tam akurat sasiad ma rynne i woda sobie leciala a ze pekniecie musialo byc, to wplywala i jak zamarzlo, to wypierniczylo. Oczywiscie musialo przy okazji rozwalic dwie plytki na opasce .... ja chce moje mieszkanie spowrotem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.03.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ja o oknach jeszcze nie myślę poczekam, może mąż pierwszy wpadnie na to, że trzeba je umyć (utopia) zamarzająca woda potrafi wiele szkód wyrządzić u nas jak całkiem zalew opadnie też trzeba będzie "przegląd" zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Mnie tylko przeraza to, ze mieszkam niecaly rok i to co bylo juz zrobione trzeba robic na nowo - nawet czlek sie za bardzo nie nacieszyl. Jak tak dalej pojdzie, to z tego remotu nigdy nie wyleze ... przesilenie wiosenne mnie chyba dopada Ale trzeba dalej ... umowilam sie na zrobienie miejsc parkingowych, plot i brame wjazdowa na ogrodek - za miesiac zaczynaja. Teraz musze zakupic wszystko - nie chce mi sie, ot tak poprostu mi sie nie chce i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 14.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Nie poddawaj się, to przesilenie wiosenne pewnie Cię dopadło Dom jest miliard razy lepszy od mieszkania i tej wersji się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja sie trzymam tego od kiedy Rubika kupilismy ale ja jestem z tych - ktorzy mieli dom, uciekli do blokowiska i nigdy juz nie chcieli domu miec ... tak ze teraz jest mi niezmiernie ciezko z tym trzymaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 oj tam, człowiek młody był i głupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 14.03.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Widzisz, a ja - blokers z 31-letnim stażem - za skarby świata nie wróciłabym do tego pudełka po butach (właściwie: tych pudełek, bo sporo przeprowadzek po drodze zaliczyłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja też mam sporo przeprowadzek za sobą i teraz w końcu czuje się jak w niebie We własnym domku z ogródkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.03.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Tak dla orientacji - nasadzenia zywoplotowe Liściaste: roślina optymalna wysokość (w m) rozstawa w rzędzie (w cm) ałycza 1-2,5 40-50bukszpan 0,2-0,8 20-30berberys Thunberga 0,3-0,8 30-40buk pospolity 2-3 80-90forsycja 0,8-1,2 50-60grab pospolity 1,5-3 60-80rga błyszcząca 1-2 50-60jaśminowiec 0,4-1,5 50-60karagana 1-1,5 60-70lawenda wąskolistna 0,3-0,4 30-40ligustr pospolity 0,8-3 30-40ognik szkarłatny 1-1,5 60-70pechęrznica 1-1,5 40-50porzeczka alpejska 0,2-0,5 30-40pięciornik krzewiasty 0,6-1 50-60tawuła Van Houtte'a 1-1,8 40-50tawuła japońska 0,3-0,5 40żylistek 0,4-1,5 50-60 Iglaste: choina kanadyjska 1-2 80cis pospolity 0,5-0,8 lub 1,5-2 50-70 jałowce - odm. kolumnowe 1-2 60-80 modrzew 2-3 80sosna 2-3 80-100świerk pospolity 1,5-2 50-70tuja - odm. kolumnowe 1,5-2,5 60-80 Plan ogrodowy - juz zakupiono 2 szt - roz bialych pnacych2 szt - derenia bialego2 szt - jasminowce2 szt - ogniki szkarlatne - red column (niestety kutnay-a nie moge nigdzie dostac)10 szt - irga - dammera Major Zostaly mi jeszcze do kupienia hortensje drzewiaste Anabella - ale tez nie moge dostac, wszedzie sa niebieskie i rozowe a ja potrzebuje biala. No i biale rozyczki okrywowe ale tez narazie niet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 24.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A skąd masz projekt? Sama robiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.03.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Projekt robilam sama, to jest moja ala wizja rubikowego ogrodu. Tak jak kolor przewodni bialo-zielono ... rosliny pomogla mi dobrac magnolia, ktora pod moj projekt zaproponowala mi pare roznych roslin. Pogrzebalam w necie, poogladalam i wybralam z tego, to co mi sie najbardziej podobalo.No i teraz sie tego trzymam - jest to wygodne, bo nie rozgladasz sie za niczym innym, nie masz juz parcia na jeszcze cos - bo wiesz ze jak kupisz cos innego, to schromolisz cala koncepcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 24.03.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 To ja z przeciwnej frakcji - chciałam kupić to, co akurat mi się spodoba Wiem - źle robię - ale mam tak małą powierzchnię do wykorzystania, a tyle różnych pomysłów Ciekawam realizacji - nie bądź skąpiradło, wrzucaj więcej fotek domu i otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.03.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Fam, ja nie chetnie wstawiam foty domu - wiesz jak jest ogrodek wstawie jak juz go zaflancuje i zrobie porzadek po robieniu podjazdow i bram. Niestety moja sasiadka po lewej nie widzi potrzeby wymiany ogrodzenia, czyli sie nie dorzuci, to ja tez nie bede calosci brac na swoja kieszen czyli musze wzmocnic siatke zywoplotowo. Siatka jest okejos ale slupki sa dosc daleko rozstawione i taka jakas lelawa jest. Mala zmiana planu http://img21.imageshack.us/img21/3699/bild640.jpg Po lewej od gory. 3x zielone duze kola - ognik szkarlatny (wys 2m) 1x czerwone duze kolko - pigwowiec (wys 2m) 2x zielone duze kola przed czerwonym - ognik kuntay - jak go wkoncu dostane oczywiscie (wys 1m) 2x niebieskie duze kola - deren bialy (wys 2m) Czerwone male koleczka - trawy ozdobne (wys opadajaco od 60 do 50 cm) Zielone male koleczka, naokolo kola zwirowego - irga Major (wys 30 cm) Niebieskie male koleczka na srodku przed tarasem - rozyczki okrywowe ( wys 20 cm) Po prawej Czerwone duze kolko na dole - wielki iglak ktory juz jest Zielone duze kola na gorze - hortensje Anabella Czarne kolka - do zastanowienia??? albo zostawie do nasadzen sezonowych albo dam drugi rzad irgi zeby zaroslo wszystko i bedzie spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 26.03.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Mohag - ciekawa jestem, jak przedstawiać się będzie ogród w realu. Plan jest ciekawy:rolleyes: Hortensje Anabelle ma mój sprzedawca z allegro http://allegro.pl/gigantyczna-hortensja-anabele-potezny-kwiat-30cm-i1520632778.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.03.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzieki Alu, chyba sie skusze ... chociaz nie jestem za netowym kupowaniem zieleniny. Moze dlatego ze mam dobre i duze centrum ogrodnicze kolo siebie, z dosc atrakcyjnymi cenami i bardzo dobrymi jakosciowo chabaziami tz juz takimi wyksztalconymi ze czlek moze zobaczyc co kupuje. Tylko oni dopiero zacznaja zwozic rosliny i wybor maja jeszcze nie za duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 30.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 To prawda różnie to bywa z zakupami w sieci. Ja póki co nie narzekam. Jeśli jednak wolisz kupować w szkółce , to podpytaj ich czy będą mieli Anabelle. To nic nie kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.03.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Tak, tak ... jutro mam zamiar tam podjechac, bo obiecali mi rozejrzec sie za tym ognikiem kuntayem, co go tak ciezko dostac. Dokupie jeszcze 10 irg, bo bardzo ladne maja a dosc dobrze sie w doniczkach trzymaja te co juz kupilam, to bede mogla sukcesywnie wsadzac a nie jezdzic po kazda pierdole. Robi sie miejsce parkingowe przed Rubikiem, jutro skoncza korytowac i wstawia krawezniki, tak ze bede tez mogla tluczen granitowo-bazaltowy juz zamowic ... bedzie tylko z tym jedna bryndza, bo uliczka jest waska i bedzie musial na uliczke to wywalic i dopiero z niej taczkami w miejsce gdzie ma lezec.Mam nadzieje ze piachu pod sucha zaprawe mi wystarczy.... bo jeszcze musi starczyc na podjazdy z tylu dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A może lepiej poczekać, aż pojawią się w sklepach i szkółkach? Bo w necie to różnie bywa z zakupami. Sama wiele kupowałam i spory procent tych zakupów to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Ale jeśli tylko o jedną hortensję chodzi, to może ryzyko niewielkie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts