WojtekSz 21.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Mohag: to zdecydowanie magiczne miejsce i mając takie sąsiedztwo nawet kominiek może byc niepotrzebny w sprawie ogródka i roślinek polecałbym wizytę w pobliskich Wojsławicach - mozna tam podejrzec sporo ciekawych pomysłów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mohag, i co z twoją łazienką ? Gdzie zdjątka ? Coś się dzieje w temacie ? A może myślisz jedynie o trawce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.01.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wojslowice, cos mi to mowi... czy tam czasem Stowazyszenie "Ogrody dolnoslaskie" nie maja oddzialu ? to jest kolo Nadolina ? Adriano jestem strasznie zawstydzona ale nowych photosow nie mam bo... no wlasnie bo, teraz na tapecie bylo przyziemie, tynki, kafle itp a ze nie jest to w ogole interesujace to nawet aparatu nie zabieralam. Jedynie co sie poukladalo w mojej lepetynie, to to ze w lazience na samym dole kabina jednak nie bedzie robiona z luksferow ... tylko wstawimy przegrode z przezroczystej szyby hartowanej i najprawdopodobniej bedzie czysto biala tz podloga jest jasno bezowo-szara czyli kabina "dostanie" biale kafle i biale kafle pojda tez kolo umywalki. Dodatki postaram sie dobrac w granacie-bezu i bialym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 23.01.2007 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Arboretum Wojsławice - jadąc z Niemczy do Strzelina http://www.biol.uni.wroc.pl/obuwr/wojs/arboretum/mapka_dojazdowa/mapka_dojazdowa.png mam wrażenie, że cos tam powinnas dla Siebie znaleźć Jest z kim porozmawiać a znaja sie na rzeczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.01.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Adriano jestem strasznie zawstydzona ale nowych photosow nie mam bo... no wlasnie bo, teraz na tapecie bylo przyziemie, tynki, kafle itp a ze nie jest to w ogole interesujace to nawet aparatu nie zabieralam. Mohag, oj! nieładnie, nieładnie ! Wstydź się ! . Skoro Ty uważasz, że tynki i kafle to to mało interesujący temat, to co ja mam powiedzieć ? . W zasadzie nie powinnam jeszcze żadnej fotki zrobić . ... Bierz aparat pstrykaj i dawaj na wizję ! Ciekawa jezdem jakie tynki, jakie kafle, jakie przyziemie . No i uwiecznij historię przebudowy dla potomnych - nie żałuj fotek Jedynie co sie poukladalo w mojej lepetynie, to to ze w lazience na samym dole kabina jednak nie bedzie robiona z luksferow ... tylko wstawimy przegrode z przezroczystej szyby hartowanej i najprawdopodobniej bedzie czysto biala tz podloga jest jasno bezowo-szara czyli kabina "dostanie" biale kafle i biale kafle pojda tez kolo umywalki. Dodatki postaram sie dobrac w granacie-bezu i bialym Mohag, kolory w ciekawym zestawieniu. Masz już kupione kafelki ? Pokaż ! Przegroda z przezroczystej szyby jako ścianka prysznica będzie również u mnie. Myślałam nawet by wstawić taką kabinę bez drzwi i bez brodzika tzw. Walk-in. Takie kabiny robi firma Huppe i Novellini. Tylko, że są bardzo drogie . A Ty chcesz coś gotowego, czy będziesz zamawiać taką szybę u szklarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chanel 26.01.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Właśnie kupiłam kostkę, no i przede mną remont. Mohag, czy mogłabyś wkleić rzuty razem z wymiarami? Czeka mnie przebudowa łazienki na górze, no i pp schodów. Może coś sobie podpatrzę. Jak narazie to akurat te ściany, które chcę burzyć to muszą zostać. No i coś próbuję kombinować, żeby powiększyć salon ( w przedpokoju na wprost mam schody, a wejście do piwnicy z drugiej strony pod nimi - rezulatat - malutka kuchnia i salon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.01.2007 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Wojtku, wielkie dzieki... o ta sama miescinke mi tez chodzilo Adriano, plytek jeszcze nie zakupilam.. bo narazie nie wiem ile tego bede potrzebowac tz jak daleko "kabina" bedzie siegac. Prysznic bedzie na koncu lazienki, lazienka ma szerokosci 1.90 i ta szerokosc wlasnie chce wykorzystac na ta potrzebe.. ale musze poczekac troszke, bo lazienka idzie wzdluz i pierwszy bedzie kibelek, pozniej umywalka i po umywalce moze sie zaczynac walk-in o ktorym tez mysle (na pierwszej stronie jest rzut przyziemia) jezeli nie bedziemy robic z luksferow to ta ala kabina moze byc szerokosci troche ciut metr i na 1.90m O cos takiego napewno Tobie chodzi http://www.sklep.eurodom.pl/pliki/produkt/big/4170.jpg Mnie zreszta tez, tylko ze u mnie bedzie to zrobione inaczej tz nie bedzie tej czesci po prawej, bo mi nie jest potrzebna.... ale jak sie patrzysz na sama "kabine" to u mnie bedzie odwrotnie, tz pierwsza czesc od sciany bedzie szeroka a druga ta w polkolu waska (o ile oczywiscie bedzie, bo jeszcze nie zdecydowalam czy to jest konieczne). Ta stala szeroka scianke juz kupilam ... wlasnie z Huppe model 2003 linia C.. tak to wyglada. http://img249.imageshack.us/img249/1241/d3d71wl5.jpg w tej sciance sa dwa otwory na gorze i dwa na dole... jak sie zdecyduje na dokupienie skosnej czy polokraglej czesci to bez problemu sie montuje. W komplecie sa te zawiasy do montowania, ktore sluza tez za zakrywki jezeli nie chcesz nic wiecej montowac. Ja mam od 10 lat Huppe jako scianke nawannowa teraz w mieszkaniu i jestem okropniascie zadowolona... nie mam grama kamienia na szybie. Tylko ze kiedys takich ladnych nie robili chanel, witam Rubikowo rzuty sa na pierwszej stronie topika... co do wymiarow, to bedzie gorzej bo nie mam ich nigdzie naniesionych, ale mozna przyjac ze szerokosc kostki to 8.5 m na 7.5 m. Wymiary sa podane w przyziemiu.. pierta sie ciut roznia ale to widac na rzutach w przyblizeniu na ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Mohag, dokładnie o to mi chodziło . Firma Huppe jest ceniona i polecana przez sprzedawców. Ja nigdy nie miałam okazji korzystać z kabiny tej firmy . Ale wiele osób ją chwali - ty też - więc myślę, że jeśli się na nią zdecyduję to będę zadowolona tak jak ty . Piszesz, że do takiej ścianki jaką już zakupiłaś można z powodzeniem dokręcić ściankę półokrągłą. To dla mnie super wiadomość, bo można ją dokupić później . Jaką ma szerokość twoja nowa ścianka ? Wciąż się zastanawiam nad tym walk - in . Cena mnie zniechęca . Czy ta ścianka była droga ? Może pójdę w twoje ślady i też se taką walne , bo moja "kabina" będzie 185/105 - czyli bardzo podobnie gabarytowo do twojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Mohag, ty nie wyskakuj z takimi tekstami, że tynki i kafle nudne, bo podpadniesz A co do kafli to popatrz jaka ta Adrianka sprytna - swoich nie pokaże, a innym każe pewnie się jeszcze wcale nie zdecydowała i chce ściągnąć Sąsiedzi tak zachwalali te maliny - czyli przychodzili wcześniej na wyżerkę i im szkoda! Pogoń miotłą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.01.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Adriano, scianka ma szerokosci 90 cm i 190 cm wysokosci, koszt to ponad dwa tysiace. Sa tez tansze takie scianki z szyby 6 mm ale sa w aluminiowej ramce... a mi sie te ramki nei podobaja i dlatego szyba musi miec 8 mm. U mnie po wstawieniu zostalby metr wolnego, ale ze mam tam w rogu komin i szyb wentylacyjny, to bedzie to to zabudowane na prosto i dopiero od tej scianki przyjdzie szyba, czyli "dziura" bedzie miala 70-75 cm. Madrzy ludzie pisza ze woda w czasie kapieli pod prysznicem pryska do 1.10 czyli od przodu bedzie szyba gdzies tak, a na boki niech sobie pryska. Jezeli zauwaze ze pryska przez ta dziure, to wstawie 30-40 centymetrowa szybe uchylna do tej stalej. Ale ze ta lazienka bedzie tylko goscinnie uzywana, to nie wiem czy jest sens wogole cos dodatkowo wstawiac... chociaz zostawiam sobie ta mozliwosc. dominis, ja im sama pozwolilam zbierac maliny, jablka itp bo by sie wszystko zmarnowalo w czorty hihi A co do Adrianki, to najpierw musi swoje plytki pokazac, a pozniej ja sie zastanowie czy tez pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.01.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 czyli im żal, że już nie będziesz ich zapraszać na zbiory Przyślij ich do mnie za kilka lat (a na maliny to wczesniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dzięki Mohag za info. A co do kafli to popatrz jaka ta Adrianka sprytna - swoich nie pokaże, a innym każe pewnie się jeszcze wcale nie zdecydowała i chce ściągnąć Mohag, nie słuchaj Dominiki ( Dominiczko, jak mogłaś ...). Być może was zaskoczę - nie będą takie jak wasze . Ja lubię być oryginalna Co do kafli, a nawet ich koloru to jestem zdecydowana! . Wciąż się jednak zastanawiam nad rozmieszczeniem dekorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.01.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 No to Adriana uchylila rabka tajemnicy w sprawie plytek i faktycznie nie beda jak moje i dominis czyli paseczkowate Jak tak juz przy tych lazienkach jestesmy to e.kala wkleila w domi topiku lazieneczke z pieknym blatem podumywalkowym a ze u mnie w malej lazience bedzie ta moja slicznosci umywaleczka... to blat na ktorej to to bedzie stalo tez Wymyslilam sobie ze zrobie dluga wiszaca szafke na ktorej postawie umywalke... szafka musi byc na te wszystkie lazienkowe bzdety ktorych czlowiek zawsze ma nie wiem dlaczego na tony i ktore stoja gdzie nie trzeba i tylko sie kurza Bedzie to wygladac ni mniej ni wiecej tak: http://img77.imageshack.us/img77/2734/431ib3.jpg roznica bedzie polegac na tym, ze szafka bedzie zrobiona z mdf-u na wysoki polysk w kolorze ecru, bez szyby..... ta stojaca kostka nie bedzie pelna, bedzie to tylko sama gora i boki coby mi sie koci kibelek tam zmiescil aaa chcialam jeszcze pokazac dominis jak Tubadzin "podpatrzyl" Jej plytki z mojego Agadir-a hihi tak wygladaja z dekorem: http://img250.imageshack.us/img250/6121/agadirdetalleguu9.jpg a tak w zblizeniu http://img217.imageshack.us/img217/1463/agadir20beigegia3.jpg http://img217.imageshack.us/img217/4390/agadir20marrongvk1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 31.01.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam a ja sie dołączę bo właśnie zaczynam z naszą kostką.Najpierw mieliśmy Dłuuuuugą drogę papierologiczną. Aż wreszcie ruszyliśmy.Mam nadzieję że też bedzie taka cudna jak Twoja.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 dzien dobry, dzien dobry nastepny kostkowicz w naszym gronie papierkologi Wam wspolczuje, tak jak wspolczuje wszystkim ktorzy musza przejsc przez ta meke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No proszę wystarczy się pochwalić i następni w kolejce ... Mohag, fajny ten szafeczko - blacik . Ale czy płyta MDF nie zniszczy się od wilgoci ? Ja też planuję blacik , ale chcę go wyłożyć płytkami . Ale szufladki pod blacikiem to super sposób na pochowanie tego, co na wierzchu stać nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Adriano, ja nie zauwazylam u mnie zeby az tak sie chlapalo aby cos uleglo zniszczeniu. Jak cos chlapnie na blat, to poprostu zetre.... a co do mebli w lazience to mam duza wiszaca szafke z plyty meblowej i szafke z lustrem tez z takiej plyty nad umywalka i przez te wszystkie lata nic sie z nimi nie dzieje czyli wilgoc nie jest taka straszna przy obecnych wentylacjach lazienkowych. Wydaje mi sie ze ogolnie to w kuchni jest bardziej wilgotno od ciaglego gotowania a tez meble z mdf-u wytrzymuja lata.... fakt ze plytkowy napewno bedzie wytrzymalszy i praktyczniejszy, ale mi cos nie za bardzo podchodzi takie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Uhu hu - super ten schowek podumywalkowy Rzeczywiście dobrze kombinujesz, na pierdoły potrzebne jest jakieś miejsce! Ile to czasu zaoszczędza przy sprzątaniu! A dla nas "praktycznych" to bardzo ważne przecież.... Faktycznie ściągnięte te moje kafle! Plagiat normalnie! Ustaliliśmy z mężem, że wybierzemy się jednak na Bartycką (tam jest wszystko), żeby pooglądać łazienki. Tylko dziewczyny musimy zahibernować na jeden dzień, bo z nimi się nie da, tylko byśmy się zestresowali. Może babcia się zlituje, bo na ciotkę Adriankę nie ma chyba co liczyć - obraziła się na mnie za te sugestie o kaflach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.02.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mohag , znam właściwości MDF, bo miałam białe meble , które dość intensywnie były eksploatowane. Przyznam, że sprawowały się bardzo dobrze, jednak od przecierania ich płynem do mycia szyb - w narożnikach i kantach zniszczyły się (rozpulchniły). Powinnaś zwrócić uwagę, by szafeczka miała wszystkie boki i krawędzie dobrze polakierowane, by woda nie miała szans się przedostać w szparki. Mohag, jeśli pozwolisz to kilka słów do Dominiki Domniko, dawaj dziewczynki i nie gadaj Chłopaków nie przypilnuję , bo mam trzech własnych (razem z mężem ) i dwóch chrześniaków. A dziewczynek brak - sama jestem jak palec . Przysyłaj więc te twoje panny , będę miała bratnie dusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 03.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mohag, jeśli pozwolisz to kilka słów do Dominiki Domniko, dawaj dziewczynki i nie gadaj Chłopaków nie przypilnuję , bo mam trzech własnych (razem z mężem ) i dwóch chrześniaków. A dziewczynek brak - sama jestem jak palec . Przysyłaj więc te twoje panny , będę miała bratnie dusze Dziś babcia nam uratowała tyłki. Adrianko, będziesz mogła pohasać z dziewczynkami jak przyjedziesz do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts