Grzegorz1975 08.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam,Kominiarz, który zrobił mi opinię kominiarską dot. instalacji gazowej stwierdził, że w mam wykuć w ścianie otwór i zrobić nawiew. Mam w tej chwili (od marca) kocioł na eko-groszek, poprzednio uzytkowałem przez 3 lata piec olejowy i nie było tej kratki, grzał ok. Pytałem po znajomych i nikt kratki ani nawiewu nie posiada. Znajomy mówił m.in. że jemu też kominiarz kazał, on nie zrobił, kominiarz pomarudził ale podpisał i odebrał.Pytam się czy konieczny jest ten nawiew ?? Mam kubaturę ok 36 m3, prawie cały czas otwarte okno(zamykane na największe mrozy), ponadto blisko drzwi wejściowych.Jeśli ta kratka konieczna to w jakiej odległości od okna -są na to jakieś przepisy ? Jaki powinna mieć przekrój ?Pyt. dodatkowe - zakładam gaz - czy skrzynka gazowa może być bezpośrednio pod oknem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/59022-kratka-nawiewna-potrzebna/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts