ponury63 18.05.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Maestro Terapeuto Ponury, Ty zawsze potrafisz poprawić mi nastrój ... Rany Julek [Tuwim] ..... dziękuję Ostatnio leżą niedaleko mnie dwie płytki: * Gabriela Anders "Wanting" - cudne klimaty soft jazzowe, chwilami wpadające klimatem w strefę Sade [już wiem do kogo powędruje ta płytka niebawem ]; płytka niemal w całości autorska, zróżnicowana.. polecam >>> Gabriela Anders "Wanting" * Diana Krall "Love scenes" - śliczności... akustyka, brzmienie, głos, i ta gitara troszkę jak u śp. Marka Blizińskiego... dużo wspomnień, piękna płyta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 18.05.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Do dzisiejszej porannej kawy dołożyłam sobie deser w postaci koncertu gwiazd pop z lat 70-tychJakże cudnie oglądać Eruption, Slade,Bonny Tyler T.Rex i Bee Gees..Te grzywki wywiniete na lokówkach i kombinezony romantyczne, spodnie obciśnięte do maximum fizycznych możliwości.. A jaka choreografia i mikrofony na kablu..cuda robili, by tylko się nie zaplątać.I tak smakowałam ...szczeniackie lata..Kawy nie trzeba było słodzić przy tym.eh................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.05.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Dnia 24 maja 1941 roku urodził się Bob Dylan [Robert Allen Zimmermann] kompozytor, wokalista, gitarzysta Bob Dylan "Blowin' in the Wind" How many roads must a man walk downBefore you call him a man?Yes, 'n' how many seas must a white dove sailBefore she sleeps in the sand?Yes, 'n' how many times must the cannon balls flyBefore they're forever banned? The answer, my friend, is blowin' in the wind,The answer is blowin' in the wind. How many times must a man look upBefore he can see the sky?Yes, 'n' how many ears must one man haveBefore he can hear people cry?Yes, 'n' how many deaths will it take till he knowsThat too many people have died? The answer, my friend, is blowin' in the wind,The answer is blowin' in the wind. How many years can a mountain existBefore it's washed to the sea?Yes, 'n' how many years can some people existBefore they're allowed to be free?Yes, 'n' how many times can a man turn his head,Pretending he just doesn't see? The answer, my friend, is blowin' in the wind,The answer is blowin' in the wind. a tu polska wersja... przekład A. Bianusz "Odpowie ci wiatr" Przez ile dróg musi przejść każdy z nasBy móc człowiekiem się stać?Przez ile mórz lecieć ma biały ptak,Nim w końcu opadnie na piach?Przez ile lat będzie kanion ten trwał,Nim w końcu rozkruszy go czas? Odpowie ci wiatr, wiejący przez świat,Odpowie ci bracie tylko wiatr... Przez ile lat będzie trwał góry szczyt,Nim deszcz go na mórz zniesie dno?Przez ile ksiąg pisze się ludzki byt,Nim wolność zapisze w nim ktoś?Przez ile lat nie odważy się niktZawołać, że czas zmienić świat? Odpowie ci wiatr, wiejący przez świat,Odpowie ci bracie tylko wiatr... Przez ile lat ludzie giąć będą kark,Nie wiedząc, że niebo jest tuż?Przez ile łez, ile bólu i skargPrzejść trzeba i przeszło się już?Jak blisko śmierć musi przejść obok nas,By człowiek zrozumiał swój los? Odpowie ci wiatr, wiejący przez świat,Odpowie ci bracie tylko wiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2004 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Witam Serdecznie Lubię słuchać każdej muzyki, która koi haos szalonej Polski, a czasami słucham brzmienia fortepianu Lidii: http://www.chopin.edu.pl/polskie/osobowe/kozubek.html Pozdrawiam Józef Kozubekhttp://www.teczka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 08.09.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 ojoj, niegdyś mój ulubiony temat, i tak na samym końcu pierwszej strony, aż wstyd, pozdrawiam wszystkich po przerwie, a żeby nie było tak kompletnie nie w temacie, to napiszę, że wpadłem po uszy w amerykański soul z lat 195x-197x, ech rewelacja, no i czysty funk na drugim miejscu.'mjut', jak mawia taki jeden znajomy Kubuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.09.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Czytam ten wątek z zaciekawieniem i jedno co mi się nasuwa - dla kogo jest ta wszechobecna muzyczna sieczka , skoro tyle osób słucha takiej pięknej , mądrej i wartościowej muzyki ? W późnych latach 70-tych i do połowy lat 80-tych moim guru był Piotr Kaczkowski . Przy jego audycjach zwłaszcza wieczornych spędziłam wiele pięknych chwil . Do dziś pamiętam jego prezentację płyty Pink Floyd " The Final Cut " , zwłaszcza utworu "The Gunners Dream "i jego komentarz - i teraz głos przechodzi w saksofon - to było niesamowite , do dzisiaj ciarki przechodzą mi po plecach jak słucham tego utworu . W drugiej połowie lat 80-tych przyszedł czas Tomka Beksińskiego i jego "Wieczoru z płytą kompaktową". Dzięki niemu odkryłam tajemniczy świat muzyki z wytwórni 4AD , Dead Can Dance , Cocteau Twins , Clan of Xymox , This Mortail Coil i wiele , wiele innych .Ruszyła lawina , zaczęłam odkrywać jazz . Myślę , że największy w tym udział miał Miles Davis i Marcus Miller i ich " Siesta " . Następnie muzyka filmowa polska ( Preisner , Kilar , Lorenc , Kaczmarek )i zagraniczna ( Nyman , Glass ).Nie mogę nie dodać twórczości J.S.Bacha - jego "Aria na strunie G " jest dla mnie zdecydowanie Nr 1 w muzycznym Wszechświecie . Pozdrawiam - Maxtorka Boże , nie sposób o wszystkim napisać , tyle jest pięknej muzyki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 10.09.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Zachęcam wszystkich do posłuchania Jana Garbarka ponieważ prawie każdy może znależć w jego twórczości coś dla siebie czyli od jazzu progresywnego (wcześniejsze płyty) do krainy łagodności (płyta Rites), od folkloru (Rosensfole) do XVI w horałów (Officium, Mnemosyne) a także muzyka filmowa (Twelfe Moons). Spektrum eksperymentów Garbarka z różnymi gatunkami muzyki jest szerokie lecz nie wszystko może się nadawać się do słuchania tak jak jazz progresywny. Natomiast świetnie można zrelaksować się przy Visible World czy Rites. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.09.2004 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Bardzo się cieszę, że nasz wątek znowu się obudził - muzykoterapia to pociecha na jesienne dni i wieczory. Ja spędziłam dzisiejszy dzień z solowymi płytami dwóch polskich pianistów: Bogdana Hołowni ("Don't ask why") i Leszka Możdżera ("Piano"). Tak bardzo różni i tak bardzo interesujący... polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 11.09.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Jeżelui chodzi o Bogusia Hołownie to polecam także "Chwiele" z jazzowymi aranżacjami przebojów polskiego kina z okresu międzywojennego. Miałem okazję kilkakrotnie spotkać się z Bogusiem niesamowicie skromny gość. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 11.09.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Mirosław Czyżykiewicz - " Ave " Piękna muzyka i jakże prawdziwy tekst , słucham ją n-ty raz , niezmiennie z wielką przyjemnością . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 28.09.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 dziś rocznica śmierci Milesa Davisa ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] ... i nadal jestesmy jedynym krajem na świecie, w którym stoi Jego pomnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.09.2004 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Z tej okazji zrobiłam sobie seans: Kind of blue , Miles Smiles , a na deser Bitches Brew w jedynej w swoim rodzaju wersji... wokalnej (Eddie Jefferson Vocalease ) - tzw. totalny odlot ...[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 03.11.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 PROSZĘ O POMOC W ZNALEZIENIU TEGO UTWORU -info w dolnej części postu No tak .... wszyscy tacy tu uduchowieni ...że , aż wstyd mi się przyznać Mnie ostatnio się rzuciło na słuch ( czytaj na mózg ) i ...zaczęłam słuchać ( tylko proszę się nie śmiać i nie wytykać palcami ) Polski HipHop/rap . Naprawdę , podobają mi się niektóre kawałki ....np: Borixon- "sprawdż to działa" Liroy-" Hello... Czy ty czujesz to ?" i tym podobne .... wiem , wiem ...ale nie krytykujcie ( zapewne już jutro mi się odmieni kobieta zmienną jest ) Przed chwilą słyszałam ( 23;05 ESKA )bardzo w moim guście utwór -jednak nie mam pojęcia kto to napisał i jaki to zespół , ale JEST ODLOTOWY !!! jak dla mnie - w refrenie szło jakoś tak : "Nie ma nas poza nami , w nas tli się jeszcze ogień ...... tracimy resztki kolorów ..." a wcześniej coś o herbacie i tiulach , błagam pomóżcie -kto zna ten kawałek ??? Muszę go mieć !!!!!! Pozdrawiam Hiphopowo i rapowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 04.11.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Witam wszystkich muzycznie Zanalazłam !!! co prawda nie znam tego wykonawcy , ale tekst podoba mi się .... no i muza też . Nie wiem czy można tu zamieszczać tekst - chyba nikt mnie o to nie zruga Para z zielonej herbaty Duże Pe) A, herbata stygnie, zapada zmrok, a pod piórem Słowa, które pieszczą twą skórę jak tiule Czule tulę ciebie do siebie w każdym wersie Zakładam słowa na twój palec jak pierścień Będziesz żałował w goryczy herbaty Coś krzyczy, cóż gorycz, smak nad smaki Tęsknota za czymś, wypełniłaś tą przestrzeń Wiedz, że me życie wreszcie jest kompletne Szczęście ma twoje oczy, pragnę w nie patrzeć Robisz wrażenie takie, że nie można go zatrzeć Gdy zaśniesz, zabazgrzę tuszem mych myśli papier Przerywam, by zwilżyć usta w ciepłej herbacie Ref. Nie ma nas poza nami, w nas tli się jeszcze Ogień, który skrył się przed deszczem W szeleście kropli pochopnych wyborów Tracimy resztkę koloru x2 (Duże Pe) Herbata jest ciepła, para powoli znika Prażę Pragę, wczoraj tonie w dzisiaj Cisza i tylko skwierczą rozpalone dachy Ciągle kocham to jak na mnie patrzysz, gdyż Jesteś tak piękna, że zawstydzasz gwiazdy Więc noc jest chmurna, w bladym świetle latarni Mrok jak satyna opina twoje ciało Mój wzrok jak kot wygina się w pałąk Pająk czasu cicho spaceruje po wskazówkach Dziwnie kurczą się ulice, kiedy całujesz moje usta Dawno minęła ósma, jest już późno, piszę I tylko ta pustka, aż chce się krzyczeć, aż chce się krzyczeć Ref. Nie ma nas poza nami, w nas tli się jeszcze Ogień, który skrył się przed deszczem W szeleście kropli pochopnych wyborów Tracimy resztkę koloru x2 (Duże Pe) Herbata jest lodowata, niedługo świta Przez pryzmat okien, wodzę wzrokiem po chodnikach Czytam historie życia skryte w pamiętnikach pasów Przemykam w poprzek lasu, czasu, losie tasuj W jakim kraju, wstanę nazajutrz W przeciągu piekieł, na skraju raju, piję pomału Wiem, odpowiedź czai się w czaju Każdy wers esencją liter we wrzątku żalu Krzyczę, pomaluj mój świat na nowo Mówię, lecz nie ma ciebie obok, jest tylko słowo Pewnie czujesz to samo, czegoś tak nam brak Znikamy jak para z herbaty rozwiana przez wiatr (Asia) Czemu każde szczęście musi się gdzieś kończyć Czemu każde szczęście musi mieć swój kres Czemu każde szczęście musi się gdzieś kończyć Dlaczego tak jest, dlaczego tak jest ? Ref. Nie ma nas poza nami, w nas tli się jeszcze Ogień, który skrył się przed deszczem W szeleście kropli pochopnych wyborów Tracimy resztkę koloru x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 09.11.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Do mojego ostatniego repertuaru dołączam jeszcze ;"Przestrzeń" -wykonawca Doniu Pozdrawiam Hiphop/rap -WIELKOPOLSKA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 12.11.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 No tak ... a co powiecie na ten kawałek ? : Zaznaczam, że to trzeba posłuchać raczej , niż poczytać "Bohema" -Wilki Od tego trzeba zacząć rzecz Lecę bo zgubiłem się Niewiele pamiętam Tarariruriraj Czuję w sobie chuć i wiatr Dobrze jest bawimy się Myślom nie ma końca Śnieg, zawierucha w nas Lecę, bo chcę Lecę, bo życie jest złe Czy są pieniądze czy nie Lecę, bo wolność to zew Lecę, bo wciąż kocham ciebie Kocham cię Bohema ostro bawi się Płyną noce przemijają dnie Niewiele pamiętam Upadam byle gdzie Boisz się, więc będzie tak Słabe życie słaba śmierć Wszystko w twoich rękach Obudź się Lecę, bo chcę Lecę, bo życie jest złe Czy są pieniądze czy nie Lecę, bo wolność to zew Lecę, bo wciąż kocham ciebie kocham cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 22.11.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 A ostatnio za mną "biega" ta piosenka: Kasia Kowalska Ta noc kończy się nie pozwólmy odejść jej głodni wrażeń obiecanych w jeden wieczór, jeden taniec by jej smak poczuć dziś chłonę każdą z dusznych chwil w bezlitosny, bo ostatni jeden wieczór oddaj proszę jeden taniec Prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości W tę noc tańczyć chcę to dla ciebie stroję się chcę ubrana w swe słabości czerwień warg mych z twymi złączyć czuć tak bliskość by spijać z ust twych słowa i głód nasycić przed rozstaniem w jeden wieczór - ten ostatni daj mi taniec Prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości nikt ze mną tak nie tańczył nikt na mnie tak nie patrzył prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości prowadź mnie dopóki tego chcę ta noc kończy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 22.11.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 a to ..też czasem warto posłuchać ... -choć to też kwestia gustu flexxip- LIST 1.Biorę długopis i przeglądam kartek stertę Znajduję czystą pośród nich i gdzieś kopertę. W to szare popołudnie między grudniem a styczniem, Chce pisać ten list nawet hipotetycznie… Nawet gdy miejsce zamieszkania adresata To adres mój, mojej siostry i adres brata. To strata czasu.. Wiem, ale odtworzenie zdarzeń w głowie Może dać Mi to, co daje spowiedź. Odbiorcą tego listu jesteś Ty, czyli Ja, dużo młodszy Drzemie w Tobie jeszcze nienawiści pasji odczyn. Powód tego listu masz, by Cię ostrzec, dowód to instruktaż. Te sytuacje są już dla Mnie dużo prostsze. Piszę, bo to jakby standard Więc szybko otwórz tą kopertę, jest tego warta. Teraz wysyłam list do Ciebie, tak jak robił to Stan. Nie jestem fanem, ale teraz zagram jak fan. Nie jestem pewien czy to list do Ciebie czy do Mnie. Bo znam przebieg spraw, o których nie mogę zapomnieć. 2.„Drogi Piotrze”.. Ja napiszę raczej: „Ej Piotrek”. Zastanawiałem się długo, czy spisać Twój portret. W formie listu, w formie tych słów, Które nie są pisane zza urzędowych biurek. Które biorą nade Mną emocje i nie intelekt, Bo do powiedzenia mam Ci zbyt wiele. Weź uprościj ! więc masz oto w ręku list przyszłości. Ktoś Ci powie: „Daj spokój”, ale ty użyj wyobraźni, Przeczytaj list i szybko zaśnij. Teraz masz chyba jakieś czternaście i pół roku. Blask ocen gaśnie wokół Ciebie w full pokus. Podła atmosfera, ej ucz się bez ustępstw. Oni nie wierzyli. Ja mówię: „Bądź oszustem” Wciąż bądź sobą, chłystek, który rusza głową Pie...l system, lecz rób to stylowo I pamiętaj nie bądź taki Werter młody Ta laleczka Cię przekręci nim ją zdążysz zdobyć. Teraz wiem i Ty wiesz, zostaw ją jak mówię Podpisano: MES lat 20.. Proszą uwierz. Teraz wysyłam list do Ciebie, tak jak robił to Stan. Nie jestem fanem, ale teraz zagram jak fan. Nie jestem pewien czy to list do Ciebie czy do Mnie. Bo znam przebieg spraw, o których nie mogę zapomnieć. 3.Chcesz pojechać za granicę za nią? Nie jedź! Wiedz, że już niedługo nie czysto zagra Twój anioł W środku mówisz sobie: „Znam Ją.. Skucha”. Długo będziesz trawił ten goryczy puchar, prawdę Nie wyrzucisz tego jednym chaftem Opuść na to ciężar zapomnienia – zasłoń i uświadom sobie. Do Ciebie jej uczucie zgasło i powtarzaj hasło: „Wzmocnię się jak Mike Tyson” W reakcji na nakazy mów: strajk łajzo. A pamiętasz typów w daewoo, przestań się oglądać, co jeden lepszy eunuch Ktoś potem, kto myśli, że Cię zna, wciśnie Cię w fotel mówiąc: „Przestań grać” Jesteś typem romantyka, jak Izoldy Tristan. Nie pasujesz na rapera i ten śmieszny freestyle. Wstań i powiedz: „Weź się udław”. Jego wyższość to łamliwe szczudła. To ostatni apel, możesz pióro ostre mieć jak skalpel. Nie przestawaj pisać i bądź twardy, trudny czas się zbliża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Oooo! Jaki fajny wątek! Przy jakiej muzyce się relaksuję? Wszystko zależy od aktualnego nastroju, ale zawsze mogę słuchać: SACRED SPIRIT - "Volume 2: Culture Crash" Wyjątkowo smaczna i zjadliwa migdało-wiśnia. Wydawałoby się, że niemożliwe do połączenia - niczym olej i woda - światy muzyki klasycznej, reprezentowanej przez niezwykle piękne dźwięki wiolonczeli i czarnego, ludowego bluesa (tu w głównej roli: Dee "Hound Dog" Jeff, Lightnin' Hopkins i John Lee Hooker), będą się gryzły ze sobą, a całe przedsięwzięcie okaże się grubymi nićmi szyte. A także: GOTAN PROJECT - "La Revancha Del Tango" Grupę Gotan Project tworzy trzech mieszkańców Paryża: Argentyńczyk, Szwajcar i Francuz. Philippe Cohen Solal, Christoph H. Mueller i Eduardo Makaroff są jednak sensacją ostatnich miesięcy nie tylko nad Sekwaną, a to za sprawa urzekającego połączenia latynoskiej zadziorności, brytyjskiej elektroniki oraz francuskiego klimatu na ich debiutanckim albumie "La Revancha Del Tango". Na szczególną uwagę zasługują nowe wersje "Last Tango In Paris" Gato Barbieriego i "Vuelvo al sur" Astora Piazzolli.ť Gotan Project GOTAN PROJECT - "Inspiracion-Esperacion" Wydany w 2003 roku "La Revancha Del Tango" odniósł spory sukces komercyjny, jego następca to wydawnictwo z remiksami nagrań Gotan Project, których podjęli się tacy artyści, jak: Chet Baker, Astor Piazzolla, Peter Kruder, Anti-Pop Consortium i Calexico. Dołączono także drugą płytę, na której znajduje się niepublikowany wcześniej utwór "La Cru Del Sur" (miał trafić "La Revancha Del Tango", ale ostateczni go pominięto) oraz teledysk, którego autorką jest Prisca Lobjoy znana z projektowania okładek dla zespołu oraz tworzenia materiałów wyświetlanych podczas koncertów grupy. No i oczywiście: KOMPILACJA "Hotel Costes 6" To już szósta część jednego z najpopularniejszych cykli składanek z muzyką odpowiednią do wieczornego relaksu. Stéphane Pompougnac jak zwykle wymieszał nagrania wykonawców bardziej lub mniej znanych, utwory starsze i nowsze. Szczególnie godna polecenia wydaje się być kompozycja "Métropolitain" Emmanuela Santarromany - tytułowy "kawałek" z debiutanckiej płyty Francuza, który na początku grudnia 2003 roku gościł w Polsce. Po album "Hotel Costes 6" warto zresztą sięgnąć nie tylko ze względu na zawartość muzyczną, ale także z uwagi na bardzo ekskluzywne wydanie.ť KOMPILACJA "Hotel Costes 1: Café Costes" Tak się wszystko zaczęło... W 1999 roku Stéphane Pompougnac skompilował pierwszy album z cyklu "Hotel Costes". Wówczas była to nowość we Francji, nie mówiąc o pozostałych krajach Europy. Do Polski seria ta, razem z składankami spod szyldu "Buddha Bar", dotarła dopiero jakieś dwa lata temu. Nic więc dziwnego, że dopiero teraz nadszedł czas nadrabiania zaległości. Co ciekawe, mimo upływu czasu płyta "Hotel Costes 1: Café Costes" nie straciła na wartości - słucha się jej teraz równie dobrze, jak wydanego nie tak dawno krążka z cyfrą "5".ť Hotel Costes 5 KOMPILACJA "Hotel Costes 5" Piąta część serii "Hotel Costes" ma zdecydowanie jesienny charakter. Stéphane Pompougnac, który jak zwykle odpowiadał za wybór utworów, zapomniał na chwilę o swoich house'owych ciągotkach, skupiając się głównie na leniwych klimatach downtempo. Naturalnie, pamiętał przy tym o swoich francuskich korzeniach...ť Hotel Costes Quatre KOMPILACJA "Hotel Costes Quatre" Stéphane Pompougnac zaprasza na czwartą podróż po wnętrzach szacownego paryskiego hotelu Costes. Tym razem ten popularny nad Sekwaną DJ połączył w zgrabną całość nagrania z okolic nu jazzu, downtempo, funky oraz house'u, w wykonaniu m.in. Shantel, Gotan Project oraz Docktor Rockit. Miłe dla ucha To są cytaty z http://www.muzyka.onet.pl, jeśli chodzi o ścisłość. Naprawdę polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 25.11.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Na swoją listę wciągnę jeszcze ten utwór ; MARZENIA- DKA Podoba mi się podkład muzyczny , no i słowa ( troszkę gorzej z wokalem ..daje się słyszeć jakieś niedociągnięcia , ale wydaje mi się , że to tylko kwestia ćwiczeń techniki oddechu - zresztą , nie mi to oceniać ) Bo to historia bo to marzenia Bo to historia godna przypomnienia Bo to są gwiazdy spuszczone z nieba Bo to są prawdy których bierz ile trzeba Wtedy kiedy wołasz człowiek zimno cię olewa 2x Dookoła ludzie chcą mnie oceniać Nie widzą serca nie widzą duszy Nie widzą tego co w mej głowie huczy Co moje usta mówią a co moje odbierają uszy Kiedy już dojdzie kiedy innych poruszy Najlepiej przymknąć oko Najlepiej zamknąć słowo Zamilknie ktoś na wieki Wtedy będziesz wielki Jak powietrze będziesz lekki Żyjąc pośród baśni płaczesz ale widać łez Wciąż nie rozumie już nigdy nie zrozumie Czemu nie umie nie odnaleźć się w tłumie Sam jak palec czy to ważne w sumie Każdy ma swoje problemy swoje idee swoje sny swoje złote góry Marzenia warte świeczki poświęcenia Co to daje mam nadzieję dużo Nie po to umieramy aby pyłem zostać Ale śmiać się i żyć nie myśleć jaka czeka jutro chłosta Ile kasy ile wrogów ile przyjaciół ile wozów Ile bólu ile nałogów ile podniecenia wokół Ile ludzi widzę w środku Dopóki wierzysz że może być inaczej Że będziesz walczył jak ja walczę Będziesz panem świata królem siebie właśnie Trzymaj to na pulsie wiara nie ugaśnie (Obudź znurzający) zanim na wieki nam zaśnie Przez pryzmat widzę jak ludzie tracą rozum Ja opuszczają wizję niszczą wokół i strzelają wokół A ja pragnę (jedno_ i spokój Łaskawie patrzę pochylam głowę w swoim lokum Wyskok w niebo a ja łatam gwiazdy zapalam świece Tak jak w nocy świeci każdy światło świeci Potem sobie (przeszli) coś człowiek planuje Wiesz dobrze że to kreśli Bo to historia bo to marzenia 5x Bo to historia godna przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts