jprzedworski 03.12.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Zachęcam wszystkich do posłuchania Jana Garbarka ponieważ prawie każdy może znależć w jego twórczości coś dla siebie czyli od jazzu progresywnego (wcześniejsze płyty) do krainy łagodności (płyta Rites), od folkloru (Rosensfole) do XVI w horałów (Officium, Mnemosyne) a także muzyka filmowa (Twelfe Moons). Spektrum eksperymentów Garbarka z różnymi gatunkami muzyki jest szerokie lecz nie wszystko może się nadawać się do słuchania tak jak jazz progresywny. Natomiast świetnie można zrelaksować się przy Visible World czy Rites. Pozdrawiam Sly Polecam też dość starą płytę Dis (1977) z Ralphem Townerem, który niedawno był w Warszawie. Klimat fiordów w smacznej konserwie, ciekawy instrument o nazwie "windharp" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 11.12.2004 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 A ja od trzech dni bez przerwy smakuję BANG! ZOOM B. McFerrina. Już dawno nie dostałam takiej dawki dobrej energii i optymizmu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.02.2005 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Odkopuję nasz wątek . Ostatnio miałam poczucie jakiegoś chaosu dookoła mnie i potrzebowałam uporządkowania, zaczynając od tego, co w głowie . W takich wypadkach zawsze pomaga mi muzyka klasycystyczna albo barok. Tym razem sięgnęłam po W.A. Mozarta - Horn Concertos , pod batutą Herberta von Karajana . Znakomite i skuteczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 01.03.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Duzo pieknej muzyki wspomniano,Nie bede sie powtarzal, moje pasje to jazz, voo voo i poezja spiewana (cokolwiek by to mialo znaczyc) A czy ktos sluchal na przyklad Eric Bibb i Cyndi Peters - miodziopozdrofkaemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 01.03.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Na doładowanie - Jaromir Nohavica - Koncert. Wyję razem z nim: Z Těšína vyjíždí vlaky co čtvrthodinuvčera jsem nespal a ani dnes nespočinusvatý Medard - můj patron ťuká si na čeloale dokud se zpívá ještě se neumřelo i już jestem na chodzie. Śpiewanie po czesku tak odjazdowej muzyki naprawdę stawia na nogi. A na wyciszenie od wielu lat Koncerty Brandenburskie. Tylko jak męża nie ma, bo on jakoś Bacha nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Nie wiem, czy to najlepsze miejsce na te słowa, ale w TVP 3 [zwaną też telewizją regionalną] będzie powtórka recitalu zespołu Czerwony Tulipan [w dwóch częściach - sobota / niedziela 19.50]. Piękny, skrzący się humorem i liryką program. Bardzo polecam. Naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Oj! Bardzo fajnie, że wątek podniosłeś ponury63, bo właśnie wróciłam z zakupów z tymi siatami, ręce do kolan, jęzor też (kto to wymyślił???) padłam, włączając po drodze xmms-a a tam... Boozoo-Bajou Mmmm... pełen relaks! Prawie hipnoza... Słuchał ich może ktoś z Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Zapraszam wszystkich do radia „trójka” - do rana program "MUZYCZNE PEJZAŻE " – super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Ponuraczku ...masz może gdzieś słowa grupy „Tworzywo sztuczne” ? było coś w tym utworze mniej więcej tak:Zostałem sam , z rozwiązanymi butami ze słoikiem pełnym słonych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.03.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 ...potraktuj jako prezent od zajączka... (wielkanocnego ) Fisz & Tworzywo Sztuczne Fisz "Sznurowadła" Tęsknię, choć wiem nie powinienem, Zostałem sam jak stoję z rozsznurowanymi butami Mam pełen słoik słonych wspomnień o Tobie, o Tobie... Pełen słoik wspomnień o Tobie. Nie ufam więcej tak głęboko, Nie będę stroił miny, Wierność trudna jest widocznie, Zdrada krótkowzroczna boli tak okropnie, Tak okropnie, tak okropnie... Tęsknię, choć wiem nie powinienem, Zostałem sam jak stoję z rozsznurowanymi butami Mam pełen słoik słonych wspomnień o Tobie, Pełen słoik słonych wspomnień o Tobie. Piję wino, palę skręty z kolegami Wpadnij kiedyś poniszczyć się z nami I jesteś zła, zła ja to wiem, Sucho mi w gardle Ty jesteś mój tlen. Kocham Ciebie i patrzę na ręce, Chwile miłe i nie ma ich więcej, Nie ważne, co było, co było. Tęsknię, choć wiem nie powinienem, Zostałem sam jak stoję z rozsznurowanymi butami Mam pełen słoik słonych wspomnień o Tobie, o Tobie, o Tobie... Tęsknię, choć wiem nie powinienem, Zostałem sam jak stoję z rozsznurowanymi butami Mam pełen słoik słonych wspomnień o Tobie, Pełen słoik słonych wspomnień o Tobie. Pełen słoik słonych wspomnień o Tobie. Tęsknię, choć wiem nie powinienem, Zostałem sam jak stoję z rozsznurowanymi butami Mam pełen słoik słonych wspomnień o Tobie, o Tobie, o Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.03.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 A na wyciszenie od wielu lat Koncerty Brandenburskie. Tylko jak męża nie ma, bo on jakoś Bacha nie lubi. Oj tak, Bach Ktoś ładnie powiedział że to nie jest tak, że Bacha lubi się bądź nie - w Bacha się wierzy bądź nie Muzyka która ma lekko licząc ćwierć tysiąca lat, a potrafi mnie "ruszyć" na równi z kawałkami starego Marillion. A co do wyciszenia - czasem tak, a czasem przy słuchaniu łeb mi lata w górę i w dół jak metalowi na koncercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 ponury63 Jak zwykle jesteś niezastąpiony i szybki jak błyskawica – dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.03.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Tak, tak.. Ale taka ciekawostka przyrodnicza. Póki coś Osowka chciała, było: Ponuraczku ... a jak już dostała: ponury63 Ech.. kobiety... ----------------------------------------------------- Żona do męża: - Mój najdroższy, kochany, jedyny !!! Mąż: - Dobrze, już dobrze... futerko czy pierścionek ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Ale Ty czepialski jesteś Wojteczku .... o wyrachowanie mnie posądzasz ? No ładnie .... oj Wojtuś, Wojtuś popraw się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 - Dobrze, już dobrze... futerko czy pierścionek ? :D Poproszę jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.03.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Hmm... na razie musi Ci wystarczyć piosenka Ale apetyt Ci dopisuje, nie powiem Jestem pod wrażeniem dzisiejszego programu w Trójce.. wczorajszego zresztą też.. m. in. to >>> Jesteś tylko - gościnnie Iza Kowalewska (fragment) [plik mp3 118 kB] całość z płytki Emade "Album producencki" "Jesteś tylko gościem mojej samotności, daj jej się objąć, ona zajmie się Tobą, zajmie się światem Twoim, znajdzie Ci miejsce na brzegu snów moich..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.03.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Hmm... na razie musi Ci wystarczyć piosenka Ale apetyt Ci dopisuje, nie powiem Jestem pod wrażeniem dzisiejszego programu w Trójce.. wczorajszego zresztą też.. m. in. to >>> Jesteś tylko - gościnnie Iza Kowalewska (fragment) [plik mp3 118 kB] ".." Hmmm... u mnie nie działa ... dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.03.2005 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Czyżbyś nie miała Windows Media Player ? Można pobrać tutaj [>13 MB] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.03.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Mam, ale nie idzie otwierać plików Mp3 tylko ten drugi otwarłam... i o.k. – faktycznie, zatrzymuje w zastanowieniu ... spodobał mi się, dzięki za ten kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Właśnie leci w radio "trójka" Republika ...dziś są wspominki lat 80-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts