Ella 13.05.2003 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Louis Armstrong na wszelkie troski!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.05.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Bo ma wielki pysio, ślicznie śpiewa i jest naprawdę boski!!! "What a wonderful world..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 15.05.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Uwielbiam słuchać Ich Troje,Krzysztofa Krawczyka,Majkę Jeżowską,Katarzynę Skrzynecką,Seweryna Krajewskiego oraz inne tego typu klimaty.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 16.05.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 miles, miles davies, rózne okresy twórczości na różne nastroje,Ella-to co wymieniłaś- sam miód,poza tym the doors, dla mnie dobre na wszystko,a nic nie dodaje energii tak jak AC/DC albo ZZ Top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 16.05.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 a teraz siedzę w pracy i słucham sobie B. Marsalisa i muzy z Mo'better blues i jakos tak mi weselej, pomimo kiepskiego humoruTomek ps. jeśli ktoś lubi lekko jazzujące klimaty i radosny nastrój to niech sobie poszuka w necie Titi Twister-"Latin taxi driver" , rewelacyjny kawałek na doła i do zabawy ( był kiedyś na pepsi-fazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.05.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Z jazzu, ale troche z rockowym czadem, to rewelacja jest Bob Berg i Mike Stern, po prostu super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.05.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Pięknie.... Ella, znalazłem bardzo fajną płytkę - Ella i Louis RAZEM!!! (do tego Oscar Peterson, Ray Brown i Buddy Rich); płytka "Cheek to cheek", live z 1956 i 1957 roku, zremasterowane, bez szumów.... Seria The Entertainers, CD 0215 z 1990r., wydane gdzieś w Europie. Może chcesz piracką kopię? Tylko ciiii... W zimie TVP 3 powtarzała serial "Jazz", doskonałą historię muzyki synkopowanej; molestujcie Woronicza, może powtórzą go po raz trzeci. Naprawdę warto!!! Pozdriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.05.2003 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Ponury63, szukam tej płyty od dawna, bo mam zapis na starej, rozwalającej się kasecie - to bardzo dobra wiadomość !!! Co do filmu - bardzo rzetelna robota i świetne zdjęcia dokumentalne! Mam nagrane wszystkie odcinki, ale chętnie bym to kiedyś kupiła na DVD.Polecam! pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.05.2003 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 TommyT - napisz, ktory Miles na który nastrój - to może być pouczające! Dla mnie osobiście Kind of Blue jest zawsze nr1 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 27.05.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 ten z lat 50 -60 ogólnie mówiąc bardziej energertyzujący, przynajmniej jak dla mnie, ale shteches of spain, kind of blue, seven steps to heaven to sam mjut, a doo bop jest dobra na wszystko, od kilku dni prześladuje mnie wersja summertime w wykonaniu milesa, pyszota, ostatnio zapętliłem sobie ale po pół gozdiny, żonka obłożyła mnie ekskomuniką i musiałem się uspokoić, acha i posłuchaj muzyki z filmu siesta, to wspólny album daviesa i marcusa millera, rewelka, a i sam film jest niesamowity, pzdrTomeka marcus miller też jest gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.05.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Hmm, to pewnie kojarzycie tez Boba Berga ( gral z Milesem), ciekawa jestem czy wam sie podoba. Aha, ja to lubie jeszcze Michaela Breckera (wszystkie plyty) i Horace'a Silvera (uwielbiam!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.06.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Ponury63, szukam tej płyty od dawna, bo mam zapis na starej, rozwalającej się kasecie - to bardzo dobra wiadomość !!! Hello Ella! Napisz, gdzie Ci wysłać płytkę. Cieszę się, że Tobie też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 16.06.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 cytat: "Koncertem grupy KING CRIMSON rozpoczyna się 16 czerwca tegoroczny festiwal Warsaw Summer Jazz Days. W ramach imprezy w Warszawie wystąpią także m.in. JAN GARBAREK, CASSANDRA WILSON i JOHN ZORN ze swoją grupą NAKED CITY. KING CRIMSON zagrają w Sali Kongresowej. " oj poszło by się i posłuchało, a może ktoś będzie i choć opowie ))) tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 18.06.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 W któryś upalny dzień wygrzebałem Chucka Mangione "Dzieci Sancheza". Ta trąbka studzi, a gitara jest właśnie taka gorąca, rozpalona....Dla mnie arcydzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 "Dzieci Sancheza" - mmm, super! Tak samo podoba mi sie "Concierto de Aranjuez" Rodrigueza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.06.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Ajaj, Mbz, lejesz miód na me zbolałe serce....Na upał świetna jest perwsza płyta Vollenwaidera... i Edward Grieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 24.06.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 i chłodny głos Elizabeth Fraser w różnych projektachT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 24.06.2003 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Mbz, a propos H.Silvera - bardzo polecam płytkę DeDeBridgewater "Love&Peace" z muzyką i tekstami(!) tego pana. Fantastyczna! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.06.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 A sluchalas "Hard bop, Grand pop"? Sa tam tez jego teksty do kilku utworow, ale na plycie nikt nie spiewa, wiec mozesz zaspiewac sobie sama, a sa naprawde super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.06.2003 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Dzięki, posłucham z przyjemnośćią! (i pośpiewam też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts