Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muzykoterapia

Ella

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a teraz siedzę w pracy i słucham sobie B. Marsalisa i muzy z Mo'better blues i jakos tak mi weselej, pomimo kiepskiego humoru

Tomek

ps. jeśli ktoś lubi lekko jazzujące klimaty i radosny nastrój to niech sobie poszuka w necie Titi Twister-"Latin taxi driver" , rewelacyjny kawałek na doła i do zabawy ( był kiedyś na pepsi-fazie)

• 2 weeks później...

Pięknie....

Ella, znalazłem bardzo fajną płytkę - Ella i Louis RAZEM!!! (do tego Oscar Peterson, Ray Brown i Buddy Rich); płytka "Cheek to cheek", live z 1956 i 1957 roku, zremasterowane, bez szumów.... Seria The Entertainers, CD 0215 z 1990r., wydane gdzieś w Europie. Może chcesz piracką :smile: kopię? Tylko ciiii...

W zimie TVP 3 powtarzała serial "Jazz", doskonałą historię muzyki synkopowanej; molestujcie Woronicza, może powtórzą go po raz trzeci. Naprawdę warto!!!

Pozdriv

Ponury63, szukam tej płyty od dawna, bo mam zapis na starej, rozwalającej się kasecie - to bardzo dobra wiadomość :razz: !!!

Co do filmu - bardzo rzetelna robota i świetne zdjęcia dokumentalne! Mam nagrane wszystkie odcinki, ale chętnie bym to kiedyś kupiła na DVD.Polecam!

pozdrówka :smile:

ten z lat 50 -60 ogólnie mówiąc bardziej energertyzujący, przynajmniej jak dla mnie, ale shteches of spain, kind of blue, seven steps to heaven to sam mjut, a doo bop jest dobra na wszystko, od kilku dni prześladuje mnie wersja summertime w wykonaniu milesa, pyszota, ostatnio zapętliłem sobie ale po pół gozdiny, żonka obłożyła mnie ekskomuniką i musiałem się uspokoić,

acha i posłuchaj muzyki z filmu siesta, to wspólny album daviesa i marcusa millera, rewelka, a i sam film jest niesamowity, pzdr

Tomek

a marcus miller też jest gites

• 3 weeks później...

cytat:

"Koncertem grupy KING CRIMSON rozpoczyna się 16 czerwca tegoroczny festiwal Warsaw Summer Jazz Days. W ramach imprezy w Warszawie wystąpią także m.in. JAN GARBAREK, CASSANDRA WILSON i JOHN ZORN ze swoją grupą NAKED CITY. KING CRIMSON zagrają w Sali Kongresowej. "

oj poszło by się i posłuchało, a może ktoś będzie i choć opowie :-))))

tomek