Ella 02.09.2003 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Mbz, co do pierwszej sprawy (tej nieprzyjemnej) - no nie wiem... przecież Pik reklamował i polecał te strony... Ale to miło, że jesteś optymistką (może ja jestem asertywnościowo przewrażliwiona ?). Gdybyś miała rację, to zwracam honor na całej linii... Ale dopóki autor nie wytłumaczy, co miał na myśli (o co poprosiłam) , to będę miała niejasność. A że nieporozumienia się zdarzają... to normalne - grunt to kulturalnie wyjaśnić sprawę do końca i w przyszłości nie prowokować podobnych sytuacji. A wracając do właściwego tematu w naszym wątku : "Just friends" to opowieść o holenderskiej bohemie jazzowej na początku lat 50-tych, o ludziach, dla których Mekką był daleki i nieosiągalny Nowy Jork i królujący w nim wówczas bebop. Duuuuża dawka fantastycznej muzyki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 MUZYKA ŁAGODZI OBYCZAJE!!! [podobno] Ella, popieram zdanie Mbz - mamy tyle różnych zawoalowanych form "promocji", że nigdy nie wiadomo do końca, czy dane informacje są w 100% pewne.... mam nadzieję, że Pik to miał na myśli.... MAM NADZIEJĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ponurku, czy mi się zdaje, czy Ci się zdanie urwało ? Pewnie ktoś Ci prąd wyłączył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ooooooooo juz jest całe zdanie, jak to zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Nie, tylko myślę, kiedy to wszystko opanować.... wrzuciłem w wyszukiwarkę "fale AND alfa" i wyszło mi tysiąc stron A jeszcze musiałem "pilotować" elektryka i gazowników.... sądny dzień... A Kayah dalej nie obejrzana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ooooooooo juz jest całe zdanie, jak to zrobiłeś ? "zmień/usuń ten post" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Aaaaa, chyba widziałam w tym momencie, kiedy zmieniałeś posta W każdym razie DZIĘKI , chyba mnie zarażacie Waszym optymizmem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Polecamy się na przyszłość... po cenach fabrycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 I ze względu na ten Wasz optymizm wykreślę jedno zdanie z mojej wcześniejszej wypowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 SUPER!!!!!!!!!!!!!! http://obrazki.babiniec.pl/Powinszowania/pozdrawiam1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.09.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ella, to chodziło o te błędy merytoryczne, które zauważyłaś, i, rzeczywiście, przesadę reklamową. Piszą bzdury (może za mocno napisałem - świadomie upraszczają) żeby zachęcić klienta do zakupu nagrań. Nagrania działają, ale niekoniecznie w ten sposób w jaki pisze się na tych paru podstronach TMI. Ja rozumiem - nie każdy wgłebia się w temat, a chodzi o dotarcie do przeciętnego klienta. Strony reklamowałem, ale niestety, mimo że całokształt TMI oceniam pozytywnie, mam do ich zawartości parę zastrzeżeń. Za ewentualne przykrości przepraszam. Poza tym uważam że hemi-sync mimo wszystko działa i jest to sposób na dobry relaks i odnowę psychiczną. W związku z czym myślę że jestem w zgodzie z tematem: muzykoterapia. Sam zawdzięczam tym nagraniom sporą część równowagi psychicznej.. po prostu w trudnych chwilach potrafią postawić na nogi - dlatego o nich wspomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ella, Pik - jestem zbudowany Waszą postawą!!! Niskie ukłony!!! http://obrazki.babiniec.pl/Powinszowania/fajerwerk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Mo' better - rany, myślałem że nikt tego nie zna! Stare, ale... Absolute beginners... Polski - Seszele [Voo Voo] i z mojego ulubionego 48hrs - Eddie Murphy jako Reggie Hammond wyje w więzieniu "Roxanne" The Police.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.09.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 A ja, z "normalnej" (?) muzyki... najbardziej lubię: J. M. Jarre - wczesny...Kitaro (z lat 90-tych)Robert Haig Coxon... a z polskich kompozytorów - Marek Biliński słucha tego jeszcze ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.09.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Jarre - "Oxygene" i "Equinox"; "Zoolock" to pomyłka...Kitaro już dawno nie, ale Isao Tomita - tak ["Kosmos"]Robert Haig Coxon - ???Tangerine DreamKraftwerk - ale tylko niektóre płyty, w większej dawce nużącyKlaus Schulze to wszystko gdzieś tam leży, i raz na rok jest słuchane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Ella, Pik, no po prostu super ciesze sie, ze dobrze pojelam intencje Pika i udalo mi sie przekonac Elle, ze tak bylo, co Pik potwierdzil Ella, to Just friends brzmi zachecajaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 03.09.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Ponury- Mo' better jest cudny,a kto pamięta taki film "Koncert" ??wprawdzie nie jazzowy ,ale 'kultowy' na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam ! Jak miło się dzisiaj pojawić w naszym kąciku ... Piku, dzięki za wyjaśnienia - ZWRACAM HONOR ! A co do naszych filmów : Przyłączam się do zachwytów nad Mo'better blues . Dodaję "Round midnight" - chyba jeszcze nie było? Co do Siesty - trzeba równiez zauważyć właściwego kompozytora i producenta tej ścieżki muzycznej - Marcusa Millera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 a moze do tego dodamy jeszcze smaczki jazzowe w ksiazkach? to nie to samo, of course, bo nie slychac , ale mozna trafic na rozne ciekawostki. Jest np. taka ksiazka dunskiego pisarza Petera Hoeg "Smilla w labiryntach sniegu", troche filozoficzny kryminal, w ktorym niemala role odegrala kaseta, na ktorej slychac w tle glownego dialogu solo w "Mr P.C." trebacza wystepujacego z Coltrane'em. Zdradze, ze po sposobie gry specjalista odkryl, co to byl za trebacz i w ktorym roku bylo to nagrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 zauwazyliscie, ze wiekszosc tych filmow zostala wyrezyserowana przez Clinta Eastwooda, ktory jest wielkim fanem jazzu, sam gra na pianie, a jego syn jest basista jazzowym? nawet wydal dwuplytowy album nagrany z big-bandem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts