Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muzykoterapia

Ella

Recommended Posts

Mbz, co do pierwszej sprawy (tej nieprzyjemnej) - no nie wiem... przecież Pik reklamował i polecał te strony... Ale to miło, że jesteś optymistką :) (może ja jestem asertywnościowo przewrażliwiona :o ?). Gdybyś miała rację, to zwracam honor na całej linii... Ale dopóki autor nie wytłumaczy, co miał na myśli (o co poprosiłam) , to będę miała niejasność.

A że nieporozumienia się zdarzają... to normalne - grunt to kulturalnie wyjaśnić sprawę do końca i w przyszłości nie prowokować podobnych sytuacji.

A wracając do właściwego tematu w naszym wątku :D :D :D :

"Just friends" to opowieść o holenderskiej bohemie jazzowej na początku lat 50-tych, o ludziach, dla których Mekką był daleki i nieosiągalny Nowy Jork i królujący w nim wówczas bebop. Duuuuża dawka fantastycznej muzyki :D !

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ella, to chodziło o te błędy merytoryczne, które zauważyłaś, i, rzeczywiście, przesadę reklamową. Piszą bzdury (może za mocno napisałem - świadomie upraszczają) żeby zachęcić klienta do zakupu nagrań. Nagrania działają, ale niekoniecznie w ten sposób w jaki pisze się na tych paru podstronach TMI. Ja rozumiem - nie każdy wgłebia się w temat, a chodzi o dotarcie do przeciętnego klienta. Strony reklamowałem, ale niestety, mimo że całokształt TMI oceniam pozytywnie, mam do ich zawartości parę zastrzeżeń.

Za ewentualne przykrości przepraszam.

Poza tym uważam że hemi-sync mimo wszystko działa i jest to sposób na dobry relaks i odnowę psychiczną. ;) W związku z czym myślę że jestem w zgodzie z tematem: muzykoterapia. Sam zawdzięczam tym nagraniom sporą część równowagi psychicznej.. ;) po prostu w trudnych chwilach potrafią postawić na nogi - dlatego o nich wspomniałem.

Witam :D !

Jak miło się dzisiaj pojawić w naszym kąciku :D ...

Piku, dzięki za wyjaśnienia - ZWRACAM HONOR :) !

A co do naszych filmów :D :

Przyłączam się do zachwytów nad Mo'better blues :D .

Dodaję "Round midnight" - chyba jeszcze nie było?

Co do Siesty - trzeba równiez zauważyć właściwego kompozytora i producenta tej ścieżki muzycznej - Marcusa Millera :) .

a moze do tego dodamy jeszcze smaczki jazzowe w ksiazkach? to nie to samo, of course, bo nie slychac :( , ale mozna trafic na rozne ciekawostki.

Jest np. taka ksiazka dunskiego pisarza Petera Hoeg "Smilla w labiryntach sniegu", troche filozoficzny kryminal, w ktorym niemala role odegrala kaseta, na ktorej slychac w tle glownego dialogu solo w "Mr P.C." trebacza wystepujacego z Coltrane'em. Zdradze, ze po sposobie gry specjalista odkryl, co to byl za trebacz i w ktorym roku bylo to nagrane.:)